Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 29 ianuarie 2014

Romania cu PIB de plus 20%

Asta daca va urma si ea exemplul Spaniei. Tara care a hotarat sa includa prostitutia si tranzactiile facute din droguri la PIB. Ele par sa reprezinte 1% din economia tarii, o suma echivalenta cu 10 000 de milioane de euro pe an. 

Las estadísticas oficiales incluirán a partir de octubre las transacciones económicas ilegales, que aflorarán alrededor de un 1% del PIB que hasta ahora no se tenía en cuenta. El más chocante es, sin duda, la incorporación de la economía ilegal como parte de la actividad económica. El Instituto Nacional de Estadística comenzará a estimar cuánto dinero mueven las transacciones económicas de actividades como la prostitución, el tráfico de drogas y el contrabando. Expertos conocedores de este tipo de datos aseguran que el resultado será que se aflorará el equivalente a un 1% del PIB en este tipo de operaciones. Redondeando, la economía española roza el billón de euros, así que lo ilegal mueve el equivalente a 10.000 millones de euros al año en España.

Socant! Pentru cine? Pentru cei ce au scris articolul, probabil. In zilelel noastre daca n-ai economie iti faci. De ce nu si-ar face si guvernul Romaniei una? Din moment ce face parte din aceiasi ginta latina ca si spaniolii. Prostiuate avem, droguri se vand, economia subterana merge ca nicaieri. Daca adaugi la cele insirate curvaria si prostitutia politica, 20% PIB va fi prea putin. Economia moderna porneste usor in zilele noastre. Azi noapte au pornit-o turcii, ridicand dobanda de referinta la 12%, de la 7,75%, adica cun un procent de 4,25%. 

Bursele au saltat imediat! Stirarii spun ca au sarit tocmai din aceasta cauza. Toate bursele! Inclusiv cele din SUA. Aceleasi care si-au pornit aprecierea deja de luni, la data de reactie pe care am anuntat-o in film, si, de la un nivel preconizat in prealabil. Dar asta e floare la ureche. Daca vom compara cele intamplate cu ceea ce se va intampla asta seara. In seara lui Abdulah Bernanke.

Totul depinde asadar, de 10 miliarde, plus sau minus. Bani suficienti pentru a misca o planeta. Comparati cu cele 4 trilioane, pe care le-a bagat FED pana acum in piata, suma amintita este cat un scuipat de broasca. Dar, este totusi suficienta pentru a da un start sanatos lumii prostituate in care traim. Pune-ti cat mai repede scutece. Ca sa nu te prinda sedinta FED nepregatit. In economia "capitalista" si multilateral dezvoltata, din RO, vei putea cumpara absorbanti de cea mai buna calitate. Asta ca sa nu stai toata noaptea cu chilotii cacati.  I-ati langa tine si o curva. Una de lux! Ca sa adaugi cat mai mult la PIB. Serveste-o mai apoi cu o marihuana, ca sa te poti simti  un patriot adevarat ziua urmatoare. Fii mandru ca ai consumat trei lucruri intr-o singura noapte. Si nu te sfii sa-l consumi si pe al patrulea. Un sul de hartie igienica, de ala cu trei straturi prin care iti iese degetul. Ai putea avea nevoie de el, in cazul in care scutecele se vor dovedi a fi contrafacute. Totul merge ca pe sine, atunci cand ai bani. Si bani, trebuie sa ai cu duiumul, de la guvernanti.

2 comentarii:

Vali spunea...

N-am zis eu ca Isarescu e contrarian?!
Uite inca o dovada.

http://www.marketwatch.com/story/south-africa-central-bank-hikes-rates-to-55-2014-01-29-8914219?link=MW_home_latest_news

Sa vedem unde se va opri leul. Eu unul mize pe cifra 5, daca fuga de risc se amplifica.

Si uite cum se schimba vantul de la o ora la alta.

http://www.marketwatch.com/story/turkey-gains-fade-as-wall-street-turns-to-fed-2014-01-29
Futuresul salta din cauza Turciei, spotul cade din cauza Turciei...

Horea spunea...

Ai vazut ca sti. Din moment ce tu apartii de acei oameni care vrea sa invete. Sigur ca totul e din cauza Turciei, pana vine sultanul Bernanke. De la noua incolo totul va fi din cauza lui. Ai vazut cat de bine a "esplicat" ieri "espertul"treaba cu oasele?

La un moment dat tindeam sa cred ca e patolog.