Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 23 februarie 2014

Cade DOW? Cade USL? Sau cad amandoua?



Apropo de nesimtire si de jegul la care se pot cobora unii oameni. Atat cei care comenteaza politica, cat si asa numitii politicieni din Romania. Amandoua exista doar acolo unde au adepti. Jegul poate fi imbracat totusi in culori, culorile UDMR, de exemplu. Intre jegul politic maghiar, din Ro. si cel pur romanesc, exista totusi o mare diferenta. Jegurile maghiare nu se tradeaza intre ele. De unde, rezulta si puterea incredibila pe care o au cu vesnicul lor 5%. Asadar, astepata-te la aparitia vulpii, imbracata in rosu, alb si verde, in momentul in care USL nu va mai fi. Pentru ca si jegurile maghiare exista, tot din simplul motiv ca au sustinatori. Atat printre asa numitii politicieni romani, cat si printre votanti.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Legat de jeg, atat vreau sa-ti spun, citeste gandul, dar nu mai spune si altora.

un_medic spunea...

"Ciclul om-gunoi"
romania nuda. un bugetar parazitar...partizan al ne-securismului..va demasca el cum poporu e asuprit de servicii si de basescu. si va spune cum taica ilici, fiul nastase si nepotul tonta salveaza tara de basism...impreuna cu aliatu felix.

ce e intre ghilimele horea..e categoria la care te-a inclus jigodia bugetara costel pe muia lui de blog in care screme lunar predictii despre trecut, printre tone de catat marca latrian 3 cu basistii, basismu, securistii, si tot ce e neinregimentat psd sau scapa din canoanele canalilor anteniste.

costel e exemplu ca uneori oamenii destepti n-au principii..ci doar burta,ceafa si soricu..gros. pute psd-ul de costei.

metalurgistu sulii.

Horea spunea...

Asta este tragedia acestui popor,un medic. Faptul ca multi, foarte multi dintre oamenii care pot gandi, sunt niste lichele. Folosindu-se cu grosolanie de cei mai putin initiati, de cei slabi. Care, sunt tinuti slabi cu buna stiinta, tocmai pentru a putea fi batjocoriti.

Nu trebuie sa ai minte excesiva pentru a-ti da seama ca isi bat joc de tine. Toti! Ajunge sa stai o singura ora la televizor, in decursul unei saptamani. Sunt convins ca pe un norvegian de clasa a saptea l-ar apuca voma.

Suntem atat de primitivi de urla locul sub noi. Si ne complacem in acest primitivism in anul 2014. Ai vazut "xeroxul de Duminica"? Dar mai ales explicatiile ministrului invatamantului.

Unde iti intorci capul esti bascalit.

un_medic spunea...

eu cred ca e de la precaritatea genetica a acestei natii. de aia suntem ultimii. de aia ne-au calcat toti in picioare si ne-u umplut muierile de samanta baiatilor cu paloshul trimisi sa jefuiasca odinioara lumea. am iesit o natie de corcituri fricoase, gata sa stam sub papuc si sa o sugem la stapan.

putina speranta pe care o mai am este din partea UE..ca daca nici in astia nu mai credem..atunci ne punem streangu dracului pe gat si tragem lumina.

exctinctia actualei clase politice nu e solutia. neindoielnic poporul de imbecili vor vota exact aceeasi escroci care l-au prostit si-n ultimii 24 de ani. nu poti sari sute de ani de civilizatie peste noapte, sau ingrosa porcu in ajun. pana la urma cred ca indatorarea tarii pana peste cap..si punerea hotilor sa joace dupa cum dicteaza creditorii...e si asta o solutie. mafiotii psd pnl pdl sau care vor fi dracu la ciolan...vor executa porunci, indiferent de vointa lor, sau vor ramane in istorie ca falimentatorii tarii.

raman la parerea ca printre extrem de putinele lucruri bune de dupa revolutie sunt bagarile la bulau ale penalilor intangibili. s-a furat si se fura ca-n codru..si cat timp jegul n-are nici o jena..tara va fi intr-un continuu picaj.

Anonim spunea...

@un_medic,
degeaba ii baga la bulau daca nu le confisca si ce-au furat ... tare ma tem ca chestia asta cu bulaul e doar pentru satisfacerea imaginii publice ! Toti marii capitalisti made in romania care s-au imbogatit pe seama afacerilor cu statul ar trebui sa li se confiste mare parte din asa zisa avere dobandita ilegal
sorinel

Horea spunea...

Un medic, eu nu cred ca exista o componenta genetica in ceea ce se intampla la noi. Sunt convins in schimb de rolul mediului si al mentalitatii. In cazul lui costel exista numai doua variante. Ori ii bolnav la cap, ori isi bate de joc. Alte variante nu exista.

Sorinel are dreptate. Arestarile sunt de vazul lumii, desi sunt de acord ca este mai bine decat nimic. Pana si in penitenciar gunoaiele societatii devin vipuri. Traind si acolo o viata aparte. Dupa ce ies de la parnaie isi continua cariera. Si, ca sa iasa cat mai repde, se imbolnavesc. Simuleaza pana si ciobanul, acum dupa ce a inteles ca banii nu-l pot scoate din beci.

Ceea ce ma bucura este totusi faptul ca perceptiile se schimba. Foarte incet, dar o schimbare exista. Omul de rand a inceput sa reactioneze la lucruri la care parea imun pana acum. Drumul constructiei este lung si anevoios, primul pas fiind totusi foarte important. Eu nu o sa vad Romania pe care mi-am dorit-o. Cred totusi ca urmasii mei o vor vedea.

un_medic spunea...

se pare ca dow se urca la ceruri. nu-i nimic, cu cat mai sus, cu atat va fi caderea mai strasnica. triliardele fedului...se muta in stocuri de marfuri...de parca ar avea cine sa le cumpere. balonul umflat cu tocatura, va lasa o maaaare mizerie.

Horea spunea...

un medic asta cred si eu. Intrebarea este cea din totdeauna. Cand? Oricum, am prevazut si o asemenea posibilitate in film, depasirea maximei cu ceva. Daca nu se intoarce la ora 13, ora SUA, va mai merge in sus si mai mult.