Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 februarie 2014

Cea mai acuta problema a poporului roman

Sti care este? Numarul de vicepremieri! Avem deja 3, ca nimeni in lume, dar, 4, ar fi rezolvarea perfecta a situatiei. Stim cat de bine merg "partidele" care au 25 de vicepresedinti si 10 prim vicepresedinti sau, chiar si inalti reperezentanti, precum dragostea noastra M Geoana. Cum ar fi aratat sarmana noastra tara fara atatia mari sefi? Poate ca cele mai "nenorocite" tari din lume care, au doar cate un singur vicepresedinte sau vicepremier, pentru cazurile in care presedintelui sau premierului i  s-ar intampla ceva. O boala, o nenorocire, fereasca soarta.

Fii asadar pe faza si cu sulfetul la gura. Pentru ca, azi, la ora 13, ti se vor rezolva toate problemele. De aceea i-ai votat pe cei care se pragatesc in aceste momente de sedinta secolului. Cu usile inchise, pentru ca afara sufla un vant puternic. Fi sigur, totusi, ca vor livra conform asteptarilor. Flegme dintre cele mai frumoase si mai sofisticate. Pe care le vei putea inghiti, imediat dupa sedinta, ca o gaina. Nu au dormit toata noaptea pentru ca sa poata lucra pentru tara si neam. Pentru tine, cu alte cuvinte. 

Sa nu uitam ca si Rusenii fac parte pana la urma din popor.

Eu personal simt fluturi in stomac. Si, de ce sa nu recunosc, si in pantaloni. Pentru ca ma intereseaza soarta tarii in care traiesc. Vrand sa stiu neaparat daca vom avea 3 sau 4 vicepremieri. Daca vom avea 4, il voi putea simti pe Voiculescu si mai aproape. Mi-e frica doar sa nu plesnesca antena 3, ca un balon. Dupa ce a fost umflata cu atatea premii. Un vicepremier, pentru CNN3, trebuie sa fie realizarea suprema. Cel putin pentru moment. Atat pentru ei, cat si pentru poporul lor spectator. Incercuieste asadar ziua de azi in calendar. Pentru ca va intra cu siguranta in istorie. In istoria poporului de tip Rusanu.

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Sa nu uitam ca ti-am spus despre incomparabilitatea dintre un stat furat de o gasca securista omogena si un conglomerat eterogen de gasti.

Critici faptul ca nu se inteleg guvernantii? Dramatic. Trebuie ca te sufoci de la atata stress.

Unde-i pedeleu' de alta dat', cu ministerul banilor si paradantului lui Udrea?

Pai ce, de vicepremieri ne arde noua acum? Noi vrem ciorba, sarmale si baclava!!!

un_medic spunea...

Horea, nu te poti scoate din blog rollu jigodiei socialiste aristotel costel? apari acolo ca pupinbasist de behai.

AristotelCostel spunea...

@jigodie pupinbasista

Spuneam ca odata plecata gasca securisto-basista presa pupinbasista intra in rahat.

Evenimentul zilei si Capital au intrat in insolventa.

Ce-l retine acum pe horea sa-si dea seama ca a fost manipulat de o gasca de pupinbasisti trepanati?

Orgoliul.

Horea spunea...

Costel, m-ai facut cu oua si cu otet pe pagina ta. Eu am continuat sa discut cu tine civilizat. Unde-i orgoliul?

Ai precizat greseli de punctuatie corect, am acceptat. Unde este orgoliul?

M-ai jignit nu odata, eu nu te-am juignit, cu niciun raspuns dat. Unde-i orgoliul?

Vreau sa pornesc o miscare, impotriva sistemului, unde-i basismul? Sau manipularea basista?

Nu stiu daca iti dai seama? Dar, tu, nu discuti. Faci doar afirmatii, pe care daca ti le-ai pus in cap, nu le mai scoate nimeni de acolo.

Un medic, pentru mine conteaza prea putin cum apar intr-un blog-roll. Indiferent de cui i-ar apartine. Conteaza cum apar in ochii celora pentru care ma zbat, acei oameni care intelg ceea ce spun. Si, care, apreciaza tocmai de aceea, munca pe care am depus-o. Pe toti nu-i poti multumi niciodata, indiferent de ce faci si in ce domeniu.

Daca multumesti o majoritate, ai ajuns foarte departe in viata. In cazul in care, majoritatea semnalelor primite de la cititori, nu ar fi fost pozitive, as fi lasat totul balta de mult. Dar, uite ca, semnalele pozitive continua sa vina. In pofida blog-rollului de pe pagina lui costel.

Nu vreau sa dau nicio explicatie acestui fenomen, din moment ce se intelege dela sine. Pentru cei capabili sa inteleaga. Pe ceilalti nu-i pot ajuta, din pacate.

un_medic spunea...

Imi inchipui ca dupa ce Felix va infunda puscaria..latrina3 o va duce etern din banii celor "noi ce 7.4milioane". La fel Curnalu National ..Cotidianu si restu de pupincomunisti cu ziare alb pe rosu. Tare situ ala...dcnews de-l promova umflatul ala cu ochelari facut posta de banii lu sov si restul de puscariasi din diverse regimuri.

Horea...jegul comunist te are in lista doar ca sa intre zilnic pa-ici sa mai bage un scuipat roshu. Il si vad cu cafeaua de bugetar..intre 2 fumuri intrand si fataindu-si curu de comunist ce viseaza ca ponta sa ia de la bogatanii capitalisti, in fapt hotii din psd, pdl, pnl.. si sa-i de alui..sa mai bage o spurcatura la adresa ta.

Horea spunea...

Un medic, daca ar fi fost comunisti ar fi fost foarte bine. Pentru ca, atunci, nu i-ai mai vedea pe scaune de conducere. In Suedia, unde nu a avut loc nicio "revolutie", comunistii s-au retras toti din politica, odata cu caderea zidului berlinez. Pentru ca,un comunist adevarat are o convigere ideologica.

Astaia nu au nimic. Nici ideologie nici reguli. Sunt intr-o metamorfoza continua, luand culoarea oricarei valute.

Anonim spunea...

Horea,
Cand scrie prostel ar trebuii sa dai direct junk pentru ca nu exista comentariu al lui care sa nu puta a rahat. Doar ca atata rahat o sa-l acopere pana la urma si pe el si pe geniile astea de la putere.
George

Horea spunea...

George, din ultima parte a comentariului tau reise ca te-ai prins. Eu nu-mi incalc principiile pentru care lupt, pentru ca nu-mi permit. Dar, sunt totusi convins de faptul ca, nimeni nu poate arunca pe cineva la gunoi, mai bine decat o face omul care se arunca singur.

Vali spunea...

Mai intotdeauna Horea, dupa cum bine stii, unele boli devin incurabile....

Decalogul nesimtitului:

1. Fii strident. Luptă cu toate mijloacele împotriva discreţiei. 2. Nu te gândi la ceilalţi. Fii egocentric.
3. Pătrunde pretutindeni. Nu te lăsa marginalizat.
4. Fă prozeliţi. O să vezi că nu e foarte greu.
5. Batjocoreşte lucrurile grave. Practică persiflarea mai ales când nu e cazul.
6. Arată-te opac la argumentele celorlalţi. Eventual refuză-le de plano.
7. Caută mereu prim-planul. Încearcă să fii contaminant.
8. Evită să îţi pui întrebări. Drumul tău e unul al certitudinilor.
9. Convinge lumea să se plieze pe setul tău de non-valori.
10. Nu uita că marele tău duşman e bunul-simţ. Combate-l cu fiecare gest şi cuvânt.

sursa: Miron Radu Paraschivescu-Ghidul nesimtitului

Asemanarea cu unele persoane care comenteaza pe acest blog, este desigur, pur....intamplatoare.

Anonim spunea...

COMUNICAT catre Tara, Natie, Patrie si Popor, Romani, noi ATA-abpasbm (adicatelea Asociatia Televizomanilor Antenisti-aripa bugetari pilosi si asistati sociali buni de munca), manati de al mai viguros patriotism fierbine si de vigilenta proletara care nu dormeste niciodata, i-am descoperit pe ai mai oameni rai care e pe fata pamantului si nu iubeste mareata noastra Patrie, Romania care este. Carevasazicatelea, ii vom deconspira pe ai mai mari ticalosi de basisti..In colaborare fructuoasa cu domnu' Gadea si onor dom' Voiculescu Danut care-i martiru' adevarului pentru natia noastra, am facut o lista cu creierele spalate de dictatoru' Chioru', plus ocupatiile lor mizerabile si miselesti.. Acestia sunt care dupa cum urmeaza : -Filip Gordon, imperialist si capitalist american care nu iubeste proletariatul". Basist 98, 72 % -Victoria Nunland, o gagica americanca care se da la oamenii seriosi dar care era asa de urata, ca dom' Victorelu Ponta, nici n-a vrut s-o vada. Basista 89,46% - Angela Merkel, fosta Oberlichtfurer SS si gestapovista pana in maduva oaselor ei de nemtoaica afurisita. Basista 93,19% - Manuel Barosu, un amarat de imigrant portugez, un ospatar care a vrut sa-l jacmanesca pe domnu'Victorelu si i-a pus in fata o nota de plata cu vreo 11 feluri de haleala. Basist 87,64% -Comisia de la Venetia, o gasca de avocati care-i apara pe aia de la Comorra. Basisti 99,04% - Comisia Europeana pentru Eficienta Justitiei, o adunara pestrita de turnatori, care ne monitorizeaza si ne tranteste rapoarte, ca pe vremuri la Securitate. Basisti 96.18% -Andrei Plesu, Mircea Cartarascu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Liviu Avram, Andreea Pora, Grigore Cartianu, si inca vreo cativa "scartza-scartza pe hartie", basisti 148,32%, care toti vrea sa ne manipulizeze si sa ne degringoladizeze, ca sa nu mai stim ce timpuri minunate traim sub conducerea alui mai onest si competent guvern, caravasazicatelea e guvenul Ponta, care dom' Ponta, cu dom'Antonescu si cu dom' Voiculescu muncesc toata ziua ca sa ridice mareata noastra Republica Pesedista Romania, pe cele mai inalte culmi de bunastare materiala si spirituala, progres si civilizatie. Romani, noi antenistii care suntem coloana vertebrata a Patriei, fala si mandria ei, va chemam sa urlati alaturi de noi "Huoo basistii..! Jos cu Chioru'..!" Aveti ocazia sa faceti asta, duminica viitoare, cand vom pune de-o masa campeneasca si tovaraseasca in fata Manastirii Sihastria Raraului, masa care va fi binecuvantata de staretul Larion Neagoe si care se va incheia cu inaltarea unor rugaciuni fierbinti intru sanatatea lu' dom Danut Voiculescu si Viorel Ponta. Cei care au fatuci de pana-n 15 ani, le pot aduce cu ei, ca sa le spovedeasca si sa le binecuvanteze Preatrecutdefericitul si Inaltpreasfintitul staret si calugarii lui , vreo 4 zile macar. PS. Procentele care arata cat de basisti e astia, ne-au fost oferite de dom' Mirelu zis si "Balada pentr-un PSD voinic" espert in chestii de astea si care o primit recent de Viorelu Victorelu 800 000 de euroi, ca sa ne dea si noua sa platim netul.
AristotelPurcel

Andrei spunea...

Horea, încă un semnal pozitiv și de la mine.
Stimă,
Andrei

Anonim spunea...

horea ,
in acceptiunea lui costel , satisfacerea orgoliului inseamna sa-ti faci Autocritica ! si asta in spiritul maret al Partidului Comunist Roman
tu daca tot inghiti ca pelicanul si nu reactionezi crezi ca-l satisfaci pe costel ??? nu ! trebuie sa te tavalesti prin noroi , la propriu si sa-ti pui cenusa-n cap sa te tarasti in fata lui si poate doar atunci o sa fi iertat ! asta e costel !
sorinel

Horea spunea...

Vali, o lista perfecta, la care as mai aduaga un singur punct. Acauza-i pe altii exact de ceea ce faci tu.

In rest eu cred in ceea ce ce a observat si George. In cele din urma nesimtitul se va ineca in proria sa nesimtire. Din moment ce nimic nu este vesnic, nici macar viata umana.

Mresi mult Andrei!

Sorinel, in conceptia mea, a nu fi nesimtit, nu inseamna ca inghiti ceva. Daca crezi cumva ca printr-un comportament civilizat vreau sa-l satisfac pe costel, mai ai de invatat multe.

Prin atitudinea pe care o am fata de toti oamenii, vreau sa satisfac doar reperele mele de comportament, nimic altceva. Pentru cei care vor sa priceapa, nu trebuie sa urli ca sa fi auzit. Pentru cei care nu vor, poti striga in megofon. Munca pe care am depus-o este deci pentru cei care pricep sau se straduiesc sa priceapa. Restul ma intereseaza mai putin sau deloc.

De par nu ma voi folosi niciodata, pentru ca am trait in tari unde limba parului a disparut de mult. Odata cu abolirea societatii feudale. O societate care in Ro, infloreste chiar azi, din pacate. In anul 2014!

Inchei cu o intrebare. Nu crezi ca as arata mai mult ca costel, decat ca horea? In cazul in care as dezbate si m-as comporta in feleul in care o face el?