Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 18 februarie 2014

Crinul aruncat intre doua scaune

Ceea ce face omul cu proria lui mana, se numeste lucru de mana. Si asta a facut Crin Antonescu, de la infintarea USL. Preocupat de strict propriul interes, scaunul de presedinte, s-a inconjurat de penali, dar, mai ales, a facut pact cu foarte multi tradatori. In speta, cu un  clan intreg, plin de ei. Acum vine nota de plata! Care va da dureri neasteptate omului care declara ceva de genul: 

Nu vreau sa fiu candidat la presedentie! Vreau sa fiu presedintele Romaniei. 

Cand sari nesabuit pe masa, poti cadea intre scaune, in disperare, chiar pe podeaua de la B1 tv. De unde, te zbati mai pe urma ca sa servesti un coctail de verzi si uscate, care, ar putea sa nu mai imbete pe nimeni.

Iata ca, pentru a ajunge presedintele Romaniei, Crin va trebui sa ramana, in primul rand presedintele PNL. Floare la ureche, vor spune unii, cei care nu inteleg faptul ca in clanul din care face parte Crin, exista multi gradinari. Care stau gata cu sapa in mana. Sapand tot, atunci cand li se da ocazia! Inclusiv Crini. Mai ale atunci cand preferintele partenerului de guvernare se schimba de la o oara la alta. Conform bine cunoscutului obicei mafiot politicianst, lipsit de principii si reguli. A nu se confunda cu mafia din Sicilia. Care are si principii si reguli.

Conform acestui obicei, inteleptii de ieri devin magarii de maine. Si, precum putem conastata, inteleptul de azi, din PNL, este CP Tariceanu, nu Crin Antonescu. Conform aceluiasi premier plagiator. Prin analogie, Crin pica din pacate pe locul magarului. Asta, pentru ca, fiind prieten cu Basescu, conform spuselor lui Viorel, a invatat probabil ca numai boul este cosecvent. Inconsecventa se plateste totusi, pana la urma, chiar daca, are momente in care ai impresia ca te scalzi doar in lapte si miere. 

Inconsecventii sa sfasie de obicei intre ei, pentru ca sunt intr-o lupta continua. Intotdeauna pentru ceva legat de proriile lor interese. Ca atare, trebuie sa fi destul de prost ca sa nu intelgi ca, cel care ii musca pe altii, te va musca si pe tine. Intotdeauna! Ca si in mafie. Esti mare si tare pana iti trage cineva un glont in cap. Dupa care, nu mai esti de loc. Nu stiu daca ai observat o schimbare totala in retorica lui Crin, o retorica care incepe sa devina tot mai sanatoasa. 

Ce folos insa? Din moment ce ii cunoastem deja foarte bine si caracterul de om bolnav. Faptul ca PNL a votat ieri la vedere, in cazul banditului Cosma, este tot o miscare gandita pentru voturi. Din moment ce, scandura pe care se balanseaza aceasta grupare este mult mai subtire astazi, decat a fost atunci cand s-a votat pentru Vosganian, Borbely etc. PNL incearca asadar, sa iasa cu fata curata, din tocmai mudaria la producerea careia a participat fara sa sughita. Pana la proba contrarie eu voi continua sa il cred pe motanul suprem, pe Dan Voiculescu. USL nu se va rupe cu una cu doua, pentru ca, interesele lui, nu sunt interesele tarii. Ci doar interesele proprii ale banditilor care il compun. 

In cele din urma, toata satra asta murdara va plesni, cu siguranta, asa cum spuneam din Norvegia dar, nu inainte de a reusi sa te tina pe tine intr-o incordare maxima si continua. Asta ca sa fi cat mai obosit. Capii satrei stiu foarte bine o treaba; Omenii obositi nu prea ies in strada, fiind lipsiti de energia necesara pentru a se uni. Ceea ce largeste indiscutabil perimetrul in care se pot misca ei. Ai observat, probabil, ca am ajuns pe locul 1 in Europa, nu numai la salarii, dar si la justitie. Putand astfel sa economisim o groaza de bani. Prin desfintarea tribunalelelor. "Nu ma consider vinovat" a spus Cosma. Deci si-a dat verdictul singur! Asa cum si-au dat salarii: Rusanu, Daianu, nevasta lui Zgonea si al lui Chitoiu, fiul lui Campeanu etc. Vazand talentul de judecator al acestui parlamentar de "mana intaia", ma gandesc ca ar putea judeca si gainari. Pentru un spor, desigur. Spor de gainar. Care poate fi aranjat cu usurinta, de orice Rusan care bantuie prin asa numita politica.

Niciun comentariu: