Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 februarie 2014

Den gyllene medelvägen

Este o expresie suedeza care mi-a placut de cand am auzit-o. Calea de mijloc, aurita. De aceasta cale tine de fapt si modestia! Care, in Romania, pare sa fi disparut de pe suprafata pamantului. Am ramas socat dupa ce m-am intors in tara, vazand atatia oameni care se bat cu pumnii in piept. Peste tot, dar mai ales la televizor. Aplicand parca toti, teoria auto. A fostului parlamentar "auto". O  teorie care, in acest caz, nu are de a face nimic cu masinile. 

Ci, doar cu auto-proslavirea, auto-judecarea, ( vezi cazul parlamentarilor care isi dau verdicte) auto-salarizarea, "auto-pensionarea refractata", si alte lucruri de genul celor numite.

Printre atatia "auto", modestia lui CP Tariceanu a cazut ca o bomba, din moment ce, spuneam ca este legata de aceiasi cale de mijloc. Chiar din aceasta cauza am ramas din nou cu gura cat sura, dupa ce l-am auzit pe Auto-Porsche-Calin spunand: „Am intrat în Guvern, nu am făcut nimic şi am acceptat să ne încalece PSD”. La auzul acestor cuvinte m-am simtit obligat sa reactionez deja ieri, asta pentru ca, pana si modestia are drumul ei aurit de mijloc. Trebuind dupa parerea mea, sa fie combatuta atunci cand sare din tatani.

Deci tovarasi! Cel care afirma ca asa numitul PNL nu a facut nimic, in perioada in care a guvernat alaturi de PSD, exagereaza! Prin intermediul unei modestii care devine tangenta cu minciuna grosolana. Pe langa faptul ca a furat, exact cat i s-a permis, formatiunea a salvat o serie de penali. Atentie. De la judecata, una care putea sa-i declare nevinovati. A transforma parlamentul intr-un tribunal, este asadar o prestatie! Una pe care Duduila-Porsche-Auto ar trebui sa si-o atribuie cu pieptul scos, fara nicio modestie. 

Cea mai mare realizare a clanului PNL, este totusi alta. Constitutia! O realizare pe care acelasi Tariceanu, vrea acum sa o bage sub pres. Din modestie, desigur. De sub pres o scoate insa, profesorul in drept constitutional, Gheorghe Iancu. Care spune urmatoarele:  

"Avem proiectul unei Constitutii primitive, rudimentare, prima forma care a existat in istoria lumii constitutionale, in mare parte facuta pentru anumite persoane, inclusiv pentru cele cu probleme penale, iar rezultatul este un dezastru". Prof. Iancu a explicat ca numarul articolelor neconstitutionale din proiect se ridica la 91, nu doar la cele 26 respinse de CCR, consecinta a faptului ca membrii comisiei de revizuire habar nu au de Drept Constitutional, (Gigi nu avea habar de drept constitutional? inrebarea subs.) expertii nu au fost chemati niciodata sa-si spuna parerea. Profesorul Gheorghe Iancu considera inacceptabil faptul ca CCR nu a sanctionat neincluderea in proiect a rezultatelor referendumului din 2009: "Nu se poate sa spui acum ca efectele referendumului nu au fost obligatorii. Este foarte periculos, o cardasie impotriva poporului, pentru ca poporul a vrut atunci unicameralism si 300 de parlamentari".

Comentariile sunt absolut de prisos. Din moment ce, trebuie sa fi clar pentru oricine ca, PNL nu a stat degeaba. A adunat in timpul acestei guvernari tot scuipatul, pe care l-au putut produce glandele salivare ale fiecarui membru de clan. Intr-un ciubar urias! Care, a fost varsat mai pe urma in capul poporului roman. Tocmai prin palnia constitutiei pe care o comenteaza G Iancu. Modestia lui Tariceanu paleste asadar in fata acestor argumnete indiscutabile! Norocul fiind, ca, aceasta constituite va trebui sa fie validata. Din pacate, de catre acelasi popor inghititor de flegme. Care obisnuieste sa-si vanda si sufletul pentru o galeata, un mic, si o bere. De aici rezulta si zicala bine cunoscuta: Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Popoarele nemultumite de conducatorii pe care ii au, se rascoala. Vezi cazul Ucranei.

PS. Ai vazut paradoxul pe care ti l-am prezis din Norvegia? Acum aproape doi ani! Basescu incearca sa salveze USL. Asta dupa ce, cel mai mincinos plagiator a afirmat urmatoarele: cine vorbeste de ruperea USL face jocul lui Basescu. Asta, ca sa nu spuna nici macar o fraza fara "programul de guvernare". Nu tovarasi! Cine vorbeste, si cine tine USL in viata, face jocul lui Basescu. Pentru ca, Basescu, face parte din gasca, oricat de utopic ti s-ar parea. Numai in momentul in care vor dispare toti de pe scena, vei putea avea o alta Romanie. Una lipsita total de cainii si macelarii lui CTP, aflati intr-o ciozvārta continua.


5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Iarăși un text nesimțit.

”Popoarele nemultumite de conducatorii pe care ii au, se rascoala.”

Probabil ianuarie 2012 e un moment uitat pentru că poporul rom-mureșean uită de cum deschide gura.

”Numai in momentul in care vor dispare toti de pe scena, vei putea avea o alta Romanie.”

Și citezi un comunist PDL-ist, profesor în drept constituțional pre și postdecembrist, livrat de propaganda băsistă pentru oameni inteligenți la cap?
hahahahahahaha
hahahahahahaha

Asta zic și eu. Când se curăță ăștia, pe căi naturale, în 30-40 de ani România va arăta altfel.

P.S. OMG, ce poate face propaganda din om!

Horea spunea...

Costel, in curand nu voi mai putea cita pe nimeni, in afara de tine. Pentru ca, Romania este plina de basisti si PDL-isti. Desi voi aveti 70%! Pe unde dracu ati disparut?

La cumparat case RA-APPS? Am auzit ca se vand ieftin. Spune-mi si mie, pentru ca esti expert! Revin imobiliarele? Daca imi spui o sa te cred. Doar esti antibasist.

Voi fi numai urechi si daca-mi spui cum ar trebui sa fie facuta constitutia. Din moment ce sunt convins esti cel mai bun expert in drept constitutional, din toata lumea. Cum de iti pierzi timpul la o universitate din Iasi?

Cand tu ar trebui sa ai, cel putin un post de coordonator al Terrei. Nu te-au contactat inca americanii? A da! Intelg. Cu basisti nu discuti.

Anonim spunea...

Pentru lumpenul pe care il lasi sa "zburde" pe aici, cu dedicatie:
"...vina este numai si numai a electoratului, care a ales dupa chipul si asemanarea sa penali care sa-i apere de justitie. Fiecare dintre cei care au pus stampila pe usl are un dosar de pensionare ilegal, a incalcat legea, a plagiat, a dat diplome contra atentii substantiale, a acordat titluri de doctori unora care nu au nimic a spune, sau pur si simplu este un milog, infruptandu-se din banul statului, care este de fapt al contribuabililor.

O societate putreda, care are totusi tupeul sa se mandreasca cu un Mihai Viteazul, Decebal, Stefan cel Mare, Cuza, Tepes… pai ce aveti voi in comun cu acestia, lumpenilor? "

Vali spunea...

Horea, da te rog un diagnostic pentru boala lui Lucian Pavel asta, alias aristotelcostel. Crezi ca nesimtirea lui e cronica sau nu?! Crezi ca mai are vreo sansa de recuperare?
Voi, pe acolo, prin tarile nordice cum procedati cu nesimtitii?
Ii mangaiati pe crestet, parinteste, in speranta ca-si vor reveni?!
Lamureste-ma te rog...

Horea spunea...

Vali nesimtirea tine strict de primitivism. Cred ca te-am lamurit.

Ca o consecinta! Atunci cand primitivismul din Ro va ajunge la cotele din Nord. Lucianii Paveli dispar. Asa cum au disparut si dinozaurii. Procesul se numeste evolutie.