Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 13 februarie 2014

DJI actualizare

Indicele a facut ieri popasul, mai pe urma caderea, despre care am vorbit. Asa ca, el ar trebui sa-si revina pana maine, data de 14. Din moment ce, 15, cade exact pe o zi de sambata. Oricum, inceputul intregului interval, cuprins intre 14si15, incepe maine, 14 februarie. Ceea ce ar face o urcare, cu putin peste topul de ieri, ceva absolut normal. In cazul in care Dow va face ceea ce am spus, miscarea de la ultimul sau minim ar putea fi declarata terminata. 

Asa vad eu lucrurile in momentul de fata, vom vedea cum le vede bursa? Nu stiu daca ai observat stirile? Retail Sales in U.S. Unexpectedly Fell 0.4% in January. O asemenea "noutate" ar trebui sa rezulte imediat intr-o cadere bursiera. Din moment ce, cifra de mai sus, nu a fost astazi singura cifra rosie. Vezi tabelul!
Eu cred totusi ca, bursa, va astepta linistita timpul potrivit la care ar trebui sa se intoarca. Adica, ziua de maine. Nici nivelul atins nu este inca unul satisfacator. Poate vine Yellen cu ceva care ar putea excita indicele. O papusa gonflabila sau, de ce nu, una de silicon, Bianca Dragusanu, de exemplu. 

Nu se poate ca americanii sa nu fi auzit de "diva". Si ar fi bine sa fi auzit, inainte de a face puff. Ca sa nu se mire aia de pe Wallstreet, atunci cand vor calca intr-un lichid siliconic. Ai auzit probabil ca in Ro ne pregatim de razboi. Intre cei pe care ii va scoate Basescu in strada si cei scosi de Dragnea. Asta este politica adevarata facuta pentru popor. Mai ales pentru poporul frate teleormanez. Cel mai inteligent dintre popoare. Eu unul mi-as da viata pentru acesti doi lideri. Carandu-mi, la nevoie, singur pumni in cap, pana sa cad gramada. Te incurajez sa faci si tu la fel, pentru ca merita. Oamenii astia respira si traiesc pentru tine. Du vorba mai departe, pentru cei care nu au simtit eventual iubirea. Iubirea cea mare pe care le-o poarta conducatorii. Chiar daca nu vor iesi in strada, pentru ca va fi frig. Un pumn, doi, in cap, isi poate cara oricine. Pentru Basescu si Dragnea. Pentru Ponta si Antonescu, o duzina.

O ultima stire de pe stadionul flegmelor vesele din capitala. Antonescu spune ca si-a respectat angajamentele fata de PSD. Care angajamente? Ar fi bine ca cei 70% sa le vada insirate in ordine, 1,2, 3 etc. Ca sa stie si ei o treaba. Dupa ce, USL, nu a respecat nici un angajament din cele pe care le-a luat fata de votacii sai. Votati mai, hai, hai, hai........

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Si dupa ce va inscrieti gasca in analele istoriei, cum intentionati sa-i provocati o stare de bine celui mai inteligent dintre popoare?

Cumva pe baza unui numar urias de... votaci?

Ce zice poporul rom-muresean?

Eu imi cam dau seama de ridicolul situatiei. Tu?

Horea spunea...

Costel, daca stiu eu bine, 60% dintre romani nu se duc la vot. De ce nu se duc? Habar nu am. Dar, sunt foarte curios sa aflu. Ti se pare ridicol? Mie nu!

AristotelCostel spunea...

Esti prost informat.
Peste 50% dintre cei cu drept de vot s-au prezentat la referendumul din 2012.

Tinand cont de specificitatea votului uninominal, e destul de putin probabil sa existe o motivatie reala pentru a vota necunoscuti sustinuti de partide mari sau de gasti mici.

Cum-necum, odata ce apare motivatia, prestantul de activitati democratice se transforma automat in votac si apoi este improscat cu gargara basista.

De ce sa n-ai habar? Nu te duce capul?

P.S. Am contribuit la neintrarea in Parlament a magraonului inept Baconschi si ma mandresc cu asta.

Horea spunea...

Eu sunt destul de multumit de cat ma duce capul. Oricum, un referendum nu este dupa parerea mea elocvent.

Chiar daca procentul celora care nu voteaza ar fi de doar 50%, spre deosebire de tine, eu nu cred ca toti cei pe care USL i-a lasat nemultumiti sunt basisti.

In ce masura vor vota sau nu necunoscuti, nu vom sti pana nu vedem. In pofida faptului ca tu le sti pe toate, intotdeauna. Trebuie sa fiu totusi de acord cu faptul ca multi romani au mentalitatea ta. Ceea ce va fi desigur un obstacol destul de mare.

Anonim spunea...

"poporul frate teleormanez" ... din cauza la fratzi ca astia o ducem asa cum o ducem ...
basescu din pacate e terminat politic, se zbate ca pestele pe uscat ... scaderea salariilor si pensiilor si cele doua elene l-au executat miseleste ! asteptam un nou lider sa se ridice impotriva maselor manipulate marca "made in teleorman" !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, Basescu nu este terminat politic, iti garantez. Este tocmai pe cale de-a fi "reevaluat". Si, asta, ca de obicei, nu pentru prestatiile pe care le-a avut. In afara batutului din gura, la momente bine alese, nu a avut nici el nicio prestatie. Ci, pentru ca, asa-i romanul. Ii plac mult lucrurile pe care le cunoaste, ferindu-se de ceva nou, ca de dracu. Pana acum, ceea ce credeam eu ca se va intampla in politica romaneasca, s-a intamplat, asa cum scriam in postarile din Norvegia. Asteapta deznodamantul! Pe care il vei vedea doar dupa alegeri.