Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 3 februarie 2014

Economia de paiate din Romania care merge pe un singur drum, drumul spre rapa

Cum oare am putut vedea eu acest drum spre rapa, acum doi ani, din Norvegia? Nu l-am vazut. L-am intrezarit. Prin simpla extrapolare liniara a unor caractere deja bine cunoscute. Ca cel al lui Ponta si al lui Antonescu, de exemplu, pentru ca despre ei este vorba, in primul rand. Ei au promis marea cu sarea romanilor, o promisiune dupa care au fost votati cu 70% din sufragii. De catre toti imbecili creduli. O data votati si-au adus cu ei toata satra de penali, care fac "capitalism" si economie de paiate in felul urmator:

Stoica Gruia: Eu vă dau 3 milioane . Dar nu le ceri deodată. Ţi le dau anual 1 milion… 1 milion. Boştină Doru-Cătălin: Da.

Acesti mafioti, numiti in limba populara politicieni sau oameni de afaceri (cine se aseamana se aduna), au fost desemnati de catre popor ca sa puna tara pe sine. Si uite ca incerca s-o puna, din rasputeri. Si la propriu si la figurat. Pe sinele lor, CFR. Cine-i de vina? Ponta vei spune, Antonescu la fel. Nu tovarasi! De vina sunt cei care i-au pus pe cei numiti acolo unde sunt. Pentru ca lucrurile se leaga, unele de altele, peste tot in viata. Bine, bine! Vor exclama basistii, sarind ca arsi, si intrebandu-se. Sub domnia cui a ajuns scest bandit, numit Stoica, sa fie urmarit penal?

Acestora din urma le voi raspunde tot cu o intrebare. Sub domnia cui a ajuns Stoica atat de bogat, incat sa-si permita sa vina cu oferte necurate pentru CFR? Si cum?

Cacatii se incnjoara asadar de altii ca ei, asa cum un plagiator, hot si mincinos, se inconjoara de oameni care i se aseamana leit. De un Antonescu, de exemplu. Mincinos campion si el, hot mai putin. Dar, inconjurat la randul sau de Fenchii, care-i compenseaza toate lipsele in materie de furt. Indivizi care l-ar fi gasit pe Gruia Stoica si cu ochii inchisi. Langa ultimul se afla, nu intamplator, avocatul Bostina, cu nevasta, copii, rude, si alte zburatoare din arborele sau genealogic. Era sa spun ginecologic, din moment ce esti fecundat ca "pasarica" unei adolescente. Cu foarte multa pofta.

Pentru felul in care a stiut sa fecundeze, l-au felicitat Antonescu si Ponta pe Fenchiu, "hartuitul politic" din toate partile. Care, a reusit sa vanda CFR marfa cat ai clipi. Cu aceeiasi viteza pe care o are Gruia Stoica atunci cand decide sa dea 3 milioane de euro spaga. Din banii cui? Din banii tai, votac dobitoc! Pentru ca, daca, hotii ar lucra pentru banii pe care ii invart, s-ar uita de 10 000 de ori inainte de a-si baga mana in propriul buzunar. Cand furi de la stat, de la contribuabil, trei milioane de euro devin maruntis. Mai ales daca ii raportezi la 100 de milioane, bani pe care ii poti incasa in urma spagii. 

Apropo de spaga! Iti dau un link spre un film. Este facut in Germania si prezentat la un post de televiziune.

Sunt incearcate mai multe tentative de mita, filmate cu camera ascunsa. Mai exact 20, dintre care sunt prezentate doar cateva. Din pacate, filmul nu are traducere din germana in nici o limba. Asta neimpiedecandu-te sa vezi ceea ce se intampla. Spaga este refuzata pretutindeni, inclusiv in cazurile neprezentate, spune reporterul. Singura care accepta "spaga", buchetul de flori, este supraveghetoarea de parcari. Care iarta pana la urma parcarea gresita a individului. La medic, la restaurant, la brokerul imobiliar etc. este stop. Oamenii declarand ca nu sunt de vanzare, sau, ca, nu vor sa-si pericliteze firma. Asta cu toate ca, imobiliaristei, i s-au oferit 2000 de euro pentru un contract imediat. Cand gandesti ca neamtul, traiesti ca neamtul, punct.

Intorcandu-ne in Romania, vad ca smecherul Niels Schnecker si-a dat demisia din functia de consilier al erorii. Numita Crin Antonescu. Parasind astfel si grupul celor 7,4 milioane de boi. Care, crezand ca voteaza pentru demiterea presedintelui, au votat pentru renasterea lui. Se pare ca, pana si pentru Scnecker, ceea ce face Antonescu a intrecut orice masura. Basescu ar fi putut fi scos din circuit automat, dar, numai printr-o singura metoda: Prin aparitia unor conducatori care sa-l eclipseze total. Prin competenta, prin verticalitate, si prin devotament pentru tara si popor. Venirea la putere al unui astfel de guvern, il "topeau" pe actualul presedinte si pe ai lui din mers, fara vot de demitere, fara proteste, fara ura. Dupa votul dat unor banditi, care au reusit sa eclipseze prin incompetenta insasi definitia acesteia, Basescu rasare din nou pe cerul Romaniei, ca un soare plin de cacat. Din moment ce, romanul, care pleaca la piata dorind sa-si cumpere o girafa, se poate intoarce de acolo cu o roaba, exclamand: Pai! Am cumparat-o pentru ca azi nimeni nu vindea girafe, numai roabe. Tu, cel care nu ai inteles ceea ce spuneam in postarile din Norvegia, poate intelegi acum. Cacatul, este cacat si miroase ca atare, indiferent de numele pe care il poarta. Neputand fi folosit niciodata pentru fabricarea unui bici. Materialul din care este alcatuit nu permite acest lucru.

PS.  The extent of corruption in Europe is "breathtaking" and it costs the EU economy at least 120bn euros (£99bn) annually, the European Commission says.  Vezi care tari sunt cele mai corupte! "Din intamplare", exact acelea care o duc si cel mai prost. Ba ce revelatie......tie....tie...tie. Astept cu nerabdare acciza salvatoare la benzina si motorina. Si autostrazile lui Sova pe care va curge lichidul.

3 comentarii:

CG spunea...

Salutare Horea, ce parere ai de reactiile lui R.Arafat pe parcursul ultimelor saptamani?
Mai este el ce parea ca a fost in 'confruntarea' cu Basescu sau a devenit un cal de calarie al fruntasului Ponta, sau a prins anumite gusturi sau a fost prins degustand si este tinut din scurt?


Horea spunea...

Salut! Nu stiu exact la ce reactii te referi, pentru ca nu le-am urmarit. Daca le pui pe "hartie", le voi comenta.

Anonim spunea...

@CG,
arabii astia niciodata nu mi-au inspirat incredere ...
sorinel