Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 8 februarie 2014

In Romania mai exista totusi si purici

Spre norocul celorlati purici care vad ceea se se intampla in jururl lor, simtindu-se astfel la fel de chinuiti ca si Dan Puric. Nu pot asadar, sa nu public scrisoarea cineastului pe acest blog, chiar daca repeta lucruri pe care eu le spun de ani de zile. Ma bucur de fiecare data atunci cand vad un roman rectionand la debandada in care ne-au bagat gunoiele de la conducerea aceastei tari. Indiferent daca reactia vine din partea unei personalitati, sau din partea unui om care s-a declarat simplu, precum a facut-o minierul pe care l-am prezentat intr-o postare anterioara. Acest om, minierul, devine in ochii mei la fel de mare ca si Dan Puric. Pentru ca amandoi au ceeiasi atitudine, fata de o cauza care priveste o tara intreaga. Sunt de asemenea constient ca vei auzi de aceasta scrisoare pretutindeni. Am pus-o totusi pe site, doar din respect fata de cineva care da dovada de patriotism. Intr-o tara in care tradatorii misuna ca gandacii. Sper in acelasi timp ca te va incuraja si pe tine, in luarea unei atitudini impotriva batjocurii la care ai fost supus timp de 24 de ani.   

„În atenţia d-nei Laura Georgescu, Preşedinte al C.N.A
Dragă doamnă,
Vă scriu, trebuie să recunosc, cu oarecare emoţie, nu din frică politică pentru funcţia importantă pe care o aveţi, ci din frică creştină că nici de data aceasta, probabil, n-o să mă înţelegeţi şi am să vă pierd pentru totdeauna. Şi atunci, totuşi, de ce vă scriu? Scriu cu nădejdea, tot creştină, vă rog să reţineţi, că, poate, vreun tânăr sau oricare alt român de calitate din ţara asta, citind această scrisoare, se va lămuri. Ştiu că sunteţi foarte supărată pe mine pentru că am afirmat că, timp de 24 de ani, am fost şi suntem “conduşi”, mai bine zis distruşi politic, economic, cultural şi, mai ales sufleteşte, vă rog să reţineţi ultima dimensiune, dragă doamnă, care este foarte importantă pentru un simplu om, apoi pentru o ţară întreagă, de o “şleahtă de securişti mafioţi”! Trebuie să recunosc acum, privind cu detaşare în timp, că termenul “mafiot”, pe care l-am folosit, nu a fost foarte potrivit.

Mafia, de bine de rău, are codul ei, onoarea ei şi, mai ales, legile ei nescrise, dar respectate. Cei care ne mutilează zi de zi, nu cunosc nicio lege, niciun cod. Sunt, în fond, nişte suflete chinuite. Ştiu că aţi afirmat, cu o oarecare undă de mândrie “patriotică” că şi dumneavoastră faceţi parte din rândul lor. Personal, am fost cam zdruncinat fiindcă nu mă aşteptam la o asemenea “solidaritate”! Şi totuşi, doamnă, lasaţi-mă să vă reamintesc! Cei pe care îi susţineţi, cu care pesemne vreţi să vă confundaţi ideologic şi sufleteşte până la neantizare, au făcut multe lucruri, cum nu trebuie, în această ţară. Au asasinat cu sânge rece oameni şi, mai ales tineri, ca lovitura de stat din 1989 să fie poleită cu sângele lor nevinovat şi declarată astfel Revoluţie. Apoi, s-au grăbit, ca nimeni alţii, să-şi prăduiască fără de niciun scrupul, propria ţară, s-o vândă, pe nimic străinilor. Cine sunt ei, dragă doamnă, v-aţi întrebat vreodată? De ce v-aţi alăturat lor? Ce v-a determinat? Da, ştiu că şi ei vorbesc româneşte, dar nu sunt români, sunt “mutanţi ideologici”. Nu v-aţi prins? Şi ruşii, şi bulgarii, şi ungurii şi toţi cei care au cunoscut experimentul comunist au asemenea specimene.

Cum să dai în propria ţară? Ce suflet îţi trebuie să faci asta? V-aţi gândit vreodată că tinerii noştri, în aceşti ultimi ani, nu au avut şansa să înveţe niciodată istoria adevărată a acestui neam? Că ţăranul roman îşi bagă grâul în sobă ca să îl ardă, fiindcă nimeni nu i-l cumpără şi că azvârle laptele în apă, ca să-l bea pe cel de la supermarket? La pensionarii mutilaţi, deveniţi muribunzi , condamnaţi cu cinism la agonie socială? La tinerii dezorientaţi, descurajaţi, umiliţi şi cu zborul frânt, ce nu mai îndrăznesc să privească nici măcar cerul? La viitorul lor ucis, v-aţi gândit vreodată, doamnă? La bieţii oameni goniţi de sărăcie, obligaţi să fie sclavi pe “plantaţiile occidentale”, lăsându-şi copiii la bunici şi la rude? La numărul mare de sinucideri din rândul acestor mici nevinovaţi, făcute din disperarea singurătăţii? Da, dragă doamnă, gândiţi-vă şi la singurătatea tragică a acestui popor!

Mai înainte de a fi dimpreună şi deodată cu cei pe care îi apăraţi, şi cu mândrie vă prezentaţi că din rândurile lor faceţi parte, mai bine aţi încerca să faceţi un pas către cei mulţi, care suferă în tăcere, încă. Încă, dragă doamnă! Căci nu e departe ziua, când această tăcere se va transforma în furtună. Şi mă rog, ca furia ei să nu vă prindă! Se ridică poporul, dragă doamnă, şi dumneavoastră vă ocupaţi de amenzi? Spuneţi-le încet, docil, poate chiar în şoaptă, băieţilor care vă înconjoară şi votează în unanimitate, că vremea lor a trecut. Un duh nou cuprinde ţara, dragă doamnă, iar duhul acesta nu vă va recunoaşte. Iar ca lucrul acesta, să nu se întâmple, grăbiţi-vă! Începeţi cu un gest mic, nesemnificativ, minor în aparenţă. Lăsaţi-i în pace, pe tinerii jurnalişti, care spun adevărul! Ei sunt, în fond, dovadă că, organismul sănătos al ţării, există. Cât despre mine, uitaţi-mă! În schimb, vă rog din tot sufletul, nu uitaţi cele pe care vi le-am spus. Nu-i niciun pic de ură în ele, ci doar o panică de suflet creştin că, încă un om, se poate pierde.

Cu aleasă consideraţie, Dan Puric”.

8 comentarii:

Dan spunea...

Mai exista citiva romani adevarati, sunt sigur de acest lucru.
Cred ca in perioada urmatoare se va forma masa critica a romanilor adevarati, care vor duce lucrurile spre bine asa cum isi doresc tot mai multi.

Horea spunea...

Dan, eu ma bucur de fiecare lucru mic, care se intampla intr-o tara in care toti stau si se uita. Dar optimist nu pot fi, din pacate. Puric se intreaba pe drept cuvant: "Cum să dai în propria ţară? Ce suflet îţi trebuie să faci asta?"

In opinia mea exista o intrebare mult mai grava. Cata minte si ce suflet iti trebuie, ca sa-l sustii pe cel care da in proria sa tara? Cu alte cuvinte, sa-i pui chiar tu ciocanul in mana. Nesilit de nimeni.

Anonim spunea...

jigodismul fata de aproapele sau e caracteristica de baza a poporului roman , nastase si costel sunt un exemplu !
sorinel

Calin spunea...

Horia,
Ideile tale sunt valoroase si cred ca ai putea fi un model pentru multi tineri despre care vorbea Dan Puric. N-ai putea sa te implici mai mult in viata politica si sociala, sa-ti promovezi ideile si sa propui o alta cale? Nu stiu daca suna utopic, dar cred ca cineva trebuie sa propuna si sa vina cu o alternativa. Un alt comentator spunea despre formarea masei critice a romanilor adevarati. Sper ca asta se va intimpla, dar as vrea sa adaug ca aceasta masa are nevoie de lideri.
Numai bine
Calin din Canada

Horea spunea...

Calin, te poti implica doar acolo unde ai oameni care gandesc ca tine. Singur nu poti face nicaieri nimic.

Observa! In Ro, pana si partidele noi se fac cu oameni vechi. Unde sa ma duc?

Dan spunea...

Ca sa te parafrazez intr-o anumita masura " Si raul are limitele lui ",
cred ca acum a ajuns in punctul in care isi pierde din valoare in mod natural, firesc.
Mai cred ca merita incercat un partid nou cu oameni noi, avind criterii de selectie foarte riguroase pentru conducere ( ca sa nu se imputa pestele de la cap sub nici o forma)
Consider ca ai principiile si cunostintele necesare pentru acest inceput, poate ca ar fi bine si chiar in mediul online primul pas.
Mai gindeste-te, poate te hotaresti sa pui bazele acestui inceput;
" In fata unui om care stie ce vrea, lumea intreaga se da la o parte "
Poate ca m-a prins jalea, dar sa stam spectatori ? ( sa facem acealasi lucru si sa asteptam rezulate diferite cred ca este o nebunie )
Cred ca un partid online ar putea fi un inceput, o alta cale.......
Promit sa sprijin cu tot ce pot o astfel de incercare.
Sunt sigur ca se poate coagula in jurul unui nucleu bun, toate valorile care acum stau in asteptare. Dupa ce le va fi aratat drumul vor merge singuri pe el.

Horea spunea...

Dan, ai perfecta dreptate. Pentru ca totul in viata se misca ciclic. Chiar si raul! In Ro, cred ca se apropie de culmile absolute. Voi tine cont de ceea ce ai spus, pentru ca ideea este interesanta. Chiar daca am dubii mari in privinta adeptilor.

Daca nu ma insel, este nevoie de 25000 de samnaturi, pentru ca sa poti porni un partid. Ele trebuie sa aiba si o distrubuiere oarecare, pentru ca sa fie cat mai complicat. Am putea testa totusi interesul. Cu ajutorul unui blog, poate, si a reclamei gura in gura.

Andrei spunea...

Horea, până acum am stat deoparte de politică deoarece, asa cum știe aproape toată lumea, aceasta este infectă și coruptă în România.

Însă, bazate pe ideile tale și mai ales pe logica lor elementară, cu un partid nou care să nu primească lichele, aș semna cu nerăbdare și m-aș implica cu pasiune.

Ideea e că trebuie să ne unim cumva, noi ăștia puțini care vedem răul, altfel, fărâmițați nu avem nicio șansă în fața răului.