Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 februarie 2014

Inca un pas facut de guvernul "hai pa", spre "democratia" pe care am prezis-o in postarile din Norvegia.

Nepotul lui Iliescu si fiul lui Julia Nastase nu doarme tovarasi. Lucreaza exact asa cum lucra si strabunicul, Nicu. La lumina zilei deloc, in surdina si pe sub masa tot timpul. Vremurile au devenit totusi putin mai dificile, din moment ce lovitura de stat a devenit si un fel de bumerang. Cu, care, iti poti da singur in cap, prin intermediul celora care se apuca de "cirirpit". Din fericire, acest drept al ciripitului liber mai exista, desi guvernul "hai pa" ar dori sa-l desfinteze cat mai repede posibil. 

Romanilor care nu mai vor sa voteze pentru galeti si carnati, guvernul "tutulorl antibasistilor" le-a bagat deja pumnul in gura. Obligandu-i sa se inregistreze, cu o luna inainte de orice scrutin, la ambasade. Bine gandit, spun eu. Din moment ce multi vor renunta la vot, ca sa nu faca atatea drumuri. Care, pana la urma, nu sunt nici gratuite. Si, care, conform guvernului care lupta cu "dictatorul Basescu", trebuie facute neaparat. Din moment ce ambasadele romanesti nu cresc ca ciupercile in fiecare catun. Aflandu-se de obicei in capitalele tarilor cu pricina.

Deci tovarasi! Voi care ati luptat impotriva "dictaturii basiste", fiti cu bagare de seama. Ca sa nu ajungeti cumva cotonogiti, de insasi democratia "hai pa" pe care ati votat-o. Care, chiar daca suna ca o marfa made in China, nu este! Fiind un brand tipic romanesc. Inventat de mafiotii care vor ca tu sa misti cat mai putin, pentru ca ei sa poata misca cat mai mult. Intr-un asemenea climat, nu m-ar mira sa asist la implinirea unei alte predectii facute de mine, tot din Norvegia: Basescu mana in mana cu Antonescu. 

Ca alternativa unui cacat mai mic, raportat la cacatul mare. Unul pe care in momentul de fata scrie "hai pa". Nu demult, pe sigla aceluiasi cacat scria altceva: PDL-Basescu. Aceste lucruri nu-l lovesc insa pe roman intamplator. Il lovesc pentru ca le-a cerut prin vot. Si, votul este sfant chiar si in Romania. Stai asadar pe canapea, daca vrei ca "stilul hai" pa sa continue. Si lasa-i pe "nebuni" sa urle prin parlament. Asa cum a facut-o si sarmanul plebeu din filmul de ieri. Ai vazut ce suport a avut? Urla singur ca un lup ratacit. In microfoanle unuor "jurnalisti" care se gandeau la un singur lucru. La salariu. 

Parlamentarii nici nu l-au bagat in seama. Ma gandesc totusi la cum ar fi reactionat alesii, in cazul in care plebeul nostru ar mai avut inca cel putin o mie de plebei langa el? Eu cred ca, in locul discutiei pe care "reprezentatntii poporului" au continutat-o nestingheriti, am fi auzit un fosnet. Venit din pantalonul fiecarui viteaz ales. Pentru ca, acesti viteji, inteleg si se tem doar un singur limbaj. Cel al parului. Unul pe care l-ar merita cu varf si indesat.






5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Oricum nu scrii decat PDL-Basescu.
N-o sa mai vina la vot bazele de date ale STS?
Hai... pa!!!

Baseste cu spor, fara viitor.

Horea spunea...

Succes si tie cu "democratia"! Eu nu stiu sa scriu, tu nu sti sa citesti. Un lucru frecvent pe la noi. Hai pa! Vad ca pe tine nici bombele nu te conving. Pentru ca nu vrei sa fi convins decat de ceea ce iti convine tie.

Anonim spunea...

Buna Horea,

Cred ca stii vorba "Nimeni nu este mai surd decat cel care nu vrea sa auda".
De mai bine de un an, chiar doi, urmaresc cum incerci sa te porti civilizat si sa discuti rational cu milogul asta comunist. Sunt curios cat o sa rezisti, si sa ii permiti sa intre pe blogul tau ca sa isi faca numarul.
"Est modus in rebus: sunt certi denique fines..."
Macar pentru noi, cititorii tai, ar trebui sa ii spui "Basta!".
Am incercat sa fiu civilizat, desi cu astfel de specimene, strici orzul pe gaste.

Anonim spunea...

Horea nu te supara pe AC pt ca el de fapt nu are nimic cu tine doar vrea audienta (sau trafic pe blog) iar pt asta s-a transformat in Bianca :)

Horea spunea...

Salut anonim! Ai perfecta dreaptate:"Nimeni nu este mai surd decat cel care nu vrea sa auda".

Problema este ca eu ma port cu toti oamenii la fel, conform unui principiu. Pe care daca l-as incalca, as calca in picioare propriile mele reguli si convingeri. O asemenea atitudine are din pacate si un dos. Care iese mult mai bine in evidenta in Ro. Unde foarte multi oameni, mai au si azi o gandire primitiva si agresiva.

Nu pentru ca sunt comunisti sau altceva. Dimpotriva! Eu sunt convins ca nu sunt chiar nimic. Sunt asa cum sunt, pentru ca multi nu au nici macar cei 7 ani de educatie de acasa. Ca sa nu mai vorbim de educatia scolara. Care exista si ea in doze tot mai mici.

Cei agresivi sunt de obicei oameni slabi, cu psihicul afectat. Multi dintre ei cu traume din copilarie. Asemenea oameni obisnuiesc sa ia parul in mana, intr-o dezbatere. Din moment ce argumentele pe care le au nu mai conving pe nimeni. Fiind puse de-a curmezisul realitatii.

Pentru a putea fi consecvent in ceea ce priveste convingerile pe care le am, nu voi cenzura nici in viitor idei, dar, voi sterge jigniri si comentarii nelegate de subiect, ca si pana acum. Faptul ca esti facut basist, atunci cand critici USL, si USL-ist cand il critici pe Basescu, este numai rezultatul celei mai primitive gandiri de gasca.

Indivizii cu o asemenea gandire, pornesc desigur de la sine. Pentru ca,in primitivismul lor, nu-si pot nici inchipui macar, existenta unei gandiri impartiale. De aici si "faimoasa" categorisire made in RO. Nu esti cu mine, esti impotriva mea. O gandire deosebit de periculoasa.

Din moment ce, ea se extinde automat spre alte "teritorii": Daca esti cu mine, esti cu mine chiar daca ai vazut ca i-am dat in cap vecinului si la-m jefuit. Asta este regula conform careia traiesc foarte multi romani in anul 2014. De unde si reactia lor vehementa, la gandiri despre care sunt convinsi ca nu pot exista. Din pacate, am vazut astfel de atitudini, spre marea mea mirare, chiar la concetateni care au trait ani buni in tari functionale. Din care te asteptai sa invate si ei ceva.

Fanatismul si ura, sunt asadar, cele mai periculoase caracteristici ale gandirii umane, cu efect devastator asupra oricarei societati. Incerc tocmai de aceea, sa nu ma folosesc de ele niciodata. Chiar daca simt ca-mi explodeaza si mie creierii.

Nu numai atunci cand citesc comentarii pe bloguri, in masmedia, in general. Ci, si in viata de toate zilele, care, in aceasta tara, te expune zilnic la foarte multe anomalii provocatoare.