Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 1 februarie 2014

Noile coduri, penal si de procedura penala

Au dat nastere unor noi dispute intre presedinte si premier, ca sa poti sta incordat tot timpul. Dupa accidentul aviatic si dupa venirea iernii cu zapada si viscol, trebuie sa inventam imediat altceva, pentru ca oamenii sa se poata injura intre ei. Din moment ce, indivizii intaratati, pot fi divizati cu cea mai mare usurinta. Cine prospera dintr-o asemenea inclestare? Cei care intarata! Precum, ca intotdeauna, si cei din jurul lor.

Presedintele, strajerul legii si al dreptatii, a grait. Ponta va deveni scutul coruptilor din momentul in care aceasta lege va intra in vigoare. Pai ce? Pana acuma a fost o sabie a dreptatii? Nu si-a alcatuit Ponta un guvern plin de penali, impreuna cu Antonescu? Ba si-a alcatuit!  Chiar sub ochii impaciuitori al aceluiasi presedinte. Care, lupta din rasputeri sa dea cu coruptii de pamant. Mai ales atunci cand asemenea iesiri ii servesc proriile scopuri si interese. Sa vedem cine a lucrat la aceste coduri care ii protejeaza pe corupti? PDL, cu siguranta, dar si premierul. Cine a venit sa le promulge? Un om aflat mereu in erori, numit Basescu Traian.

Ce ar trebui facut cu un om care face eroare dupa eroare? Un medic sa zicem. Care taie degetul mare de la piciorul fiecarui bolnav, indiferent de boala. Un asemenea om ar trebui zburat imediat din functie. Si, garantez ca ar fi zburat. Intr-o societate functionala, chiar si din fotoliul de presedinte al tarii. Nu in Romania! Unde erorile exista pentru ca sa fie facute. Fara nicio pedeapsa si la cel mai inalt nivel.

Aceleasi erori, sunt impartite de romani in doua grupe: erorile noastre si erorile lor. Conform unor legi nescrise, erorile noastre se iarta intotdeauna, cu motivarea; omul greseste. Erorile lor niciodata. Si, asa incep cacatii se dea cu pietre unul in altul, avandu-te pe tine spectator vesnic perdant. R. Banciu se intreba retoric intr-una din emisiunile sale:

Oare cum de a ajuns acesta tara, sa fie condusa de catre cele mai josnice creaturi ale societatii umane?

Uite asa! Trecand cu vederaea erorile noastre, dar, taxand intotdeauna erorile altora. Nu stiu daca iti dai seama? Dar, cu aceasta mentalitate, nu vei putea vota prestatii nici daca ai vrea. Din moment ce, acest fel de judecata, te obliga automat sa votezi numai erori. Una, numita Antonescu, se antreneaza chiar in aceste clipe pentru palatul Cotroceni. De ce? Pentru ca ii sunt tolerate toate erorile si minciunile, chiar inainte de-a fi reusit sa ajunga in scaunul mult ravnit. Asa cum i s-au tolerat si lui T. Basescu.

Plecarea actualului presedinte de la Cotroceni, nu va insemna nimic, asadar. Asa cum am afirmat in postarile din Norvegia. Din moment ce, va fi lasat sa minteasca si sa continue sa faca erori din alta postura. Din postura de lider a unui partid "nou nout". Unul in care a intrat chiar zilele trecute un om. La fel de nou ca si partidul, Elena Udrea. Cu ocazia incoranarii sale, Lenuta ne-a prezentat si un program politic. Cusut, ca la croitor, special pentru Romania. Program care va deveni preocuparea pricipala a "noului partid". Caruia i se vor alatura incet si alti oameni, tot noi, de tip Funeriu etc.

Acest program politic, care va salva din nou tara romaneasca, suna in felul urmator: "Lupta impotriva USL". Daca nu ai memoria unei gaini, ar trebui sa-ti amintesti imediat un alt program. Tot politic, tot pentru salvarea Romaniei, si bazat tot pe lupta. Cel al USL! Bazat pe lupta impotriva lui Traian Basescu.

Dupa cum poti vedea, lupta a fost pierduta, asa cum eram convins ca va fi. Pentru ca, niciunul din combatanti nu a luat-o vreodata in serios. Singurul lucru de care bataiosii s-au ocupat cu seriozitate, a fost prostirea ta. Pentru ca ei sa poata continua in liniste, perpetuarea rotaiei cacatilor la infinit. Si, prin aceasta, si perpetuarea traiului tau urat mirositor. In momentul in care vei intelege acest lucru, vei deschide o usa cu totul noua. Spre o alta societate. Una care va lasa luptele si razboiele la o parte. Ocupandu-se pasnic numai si numai de constructie. Al unei societati, care trebuie sa-si tina neaparat cacatii acolo unde le este locul. In buda!

Niciun comentariu: