Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 16 februarie 2014

Romania pe locul 1 in Europa la salarii

Sau, mai bine zis, la salariul unui angajtat la stat. Dan Radu Rusanu. Om liber-al salariilor puse de cine? Si pentru cine? De el, pentru el! 72 000 de euro, in numai doua luni, noiembrie si decembrie, anul 2013. Pe langa el se gasesc tousi, "intamplator", si o serie de alti oameni cu salarii liberale. Din marea familie a tovarasilor de orientare mafiota. Ceea ce nu este deloc intamplator, este ca cel care le plateste salriile esti tocmai tu. Pentru ca, nicio firma prticulara nu si-ar arunca banii pe deseuri. Chiar in cazul in care ar fi deseuri liber-ale clanului condus de cel mai valoros om din Romania. Presupus candidat la presedentie, Crin Antonescu.

Acum vezi si tu mai bine de ce se bat ca orbii pentru putere. Pentru ca, puterea, ii duce exact acolo unde vor sa fie. Langa sursa de bani. Banii tai!

Cine il face pe Crin un somnoros adormit este un dobitoc. Crinul nu doarme tovarasi! El face constitutii. Impreuna cu penali precum Chiuariu, Becali si altii ca ei. Rezultatul unei asemenea colaborari, nu poate fi altul decat unul "de mana intaia". Adica, o constitutie cu 25 de articole neconstitutionale. O nimica toata! Un lucru care denota, ori dobitocie, ori reavointa premeditata, dar, care, nu poate stirbi cu nimic profesionalismul de care au dat dovada cei implicati. Alte variante decat cele doua enuntate, nu exista pentru boacana facuta. Ca o consecinta, oricare ar fi cauza conceperii unei constitutii cu 25 de articole neconstitutionale, urmarile ar trebui sa fie aceleasi. 

Concedierea imediata a tuturor acelora care au participat la formularea ei. Daca nu au stiut ce fac, este foarte grav! Daca au stiut ce fac, este la fel de grav! Fapt pentru care toti cei implicatii ar trebui sa zboare din posturile pe care le au. Ca un medic care ar scrie in ultima sa carte ca, durerea de cap se trateaza cu maciuca. Intr-o societate normala "constitutionalii" nu ar mai avea luni locuri de munca. In societatea noastra, marii juristi pe care ii chinuie democratia si profesionalismul, vor primi probabil spor de constituite, anexat la salariul din luna urmatoare.

De unde? De unde a luat si "liberalul" Rusanu. Din buzunarul tau! Precum si din buzunarul votacului care i-a pus pe toti acolo unde sunt.

Constitutia tarii este tosui un bagatel, pe langa descoperirea pe care a facut-o recent premierul nostru plagiator. Dupa cercetari indelungate, care au durat mai multe ore, "doctorul" in drept a declarat cu stangacie. "Cine vorbeste de ruperea USL, face jocul lui Traian Basescu". Si, conform teoriei relativitatii basismelor. Ce este, sau ce poate fi un om care face jocul lui Basescu? Nu stiu daca ai ghicit? Este un BASIST! Cine a vorbit cel mai mult, in ultimul de timp, dar si inainte, de ruperea USL? Pe langa multi altii, TATA SOCRU!

Dar, uite ce poate pati un om care, isi are bagata toata familia in politica. De la mic la mare. Cum il mai suporta oare pamantul pe Sarbu? Un pamant care se cutremura de mai multe ori pe zi, la auzul numelui cu B. A ajuns, nu de mult, sa se scuture chiar si pana la 4,7, pe scara Richter. Eu sunt convins ca nu-l suporta dar, Sarbu, nu mai umbla de mult pe pamant. El umbla doar in parlament, ceea ce este cu totul altceva. Singurul om serios care, nu a facut si nu face jocul lui Train Basescu, este Dan Voiculescu. Stiu asta pentru ca l-am auzit chiar cu urechile mele spunand: "USL nu se va rupe!"

Ceea ce a uitat sa ne spuna acest turnator de bine, este felul in care conduce el USL. Din fruntea unui "partid" care a luat cele mai multe voturi, PC. 2-3%? Dar asa-i in democratie! Cei cu voturile cele mai multe conduc. Mai ales in Romania, si mai ales daca sunt si propreietarii unor telviziuni care iau premii dupa premii, de pretutindeni. Din cauza faptului ca fac niste emisiuni pe care nu a mai reusit sa le faca nimeni. Ca sinteza zilei, de exemplu, programul cu balbaitul Gadea. Ce dracu ar fi facut omul asta daca ramanea popa? L-ar fi fugarit Domnul din biserica.

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

"Cine spune ca, Crinul este un somnoros adormit, este un dobitoc."

Daca ai renunta la virgulele si la pleonasmul din citat, as putea spune ca ai nimerit-o de data asta.

Horea spunea...

Corect, am nimerit-o. Nu mi-e teama sa ma declar dobitoc, atunci cand sunt dobitoc. Din moment ce l-am facut si eu pe Crin somnoros.

Pe tine te-as intreba totusi. Si nu ma refer la acest comentariu, din moment ce am clarificat lucrurile.

Tu sti sa vorbesti, cu cineva, fara sa jignesti? Ti-au explicat vreodata parintii ca sa poate dicuta si altfel decat cu parul in mana?

Mersi pentru corectura!