Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 27 februarie 2014

Varza de serviciu raporteaza

Pentru cei care au crezut ca creirul meu este jumatate bursa, jumatate varza, vreau sa precizez urmatoarele: Ma pricep destul de bine la psihologia umana, prin fisa profesiei pe care o am! Daca nu ai stiut pana acum, ar trebuiu sa afli: Psihologia umana este prezenta pretutindeni, atat in pietele de capital, cat si in politica. Analizand-o corect si intelegand-o, vei putea trage concluzii care ar putea sa-i lase pe multi cu gura cascata. Pentru o asemnea prestatie, este insa absolut necesar sa te poti distanta complect de sentimente. Atat de cele pline de ura, cat si de cele de dragoste. Din moment ce, ambele iti pot intuneca foarte usor vederea. 

Pe o ceata raspandita pretutindeni, se bazeaza si succesele celora care o creaza premeditat. Atat la bursa, cat si in politica. 

Fauritorii ei sunt foarte des oameni sau chiar firme bine platite. Care, ii invata pe cei interesati, felul in care se poate vorbi cu succes, de dupa o perdea de fum. Dupa studii riguroase, facute despre audienta. Ca o consecinta, raspanditorii de ceata calculeaza si rezultatul. Care va fi de cele mai multe ori cel scontat. Atunci cand un gen de fum sau de ceata a dat gres, se fabrica imediat o alta varianta. Dorita mai eficienta. De unde rezulta intorsaturile de la zero, la 180 de grade, pe care le vezi. Facute de aceiasi oameni, de mai multe ori in decursul unor ore. 

La bursa, ceata este raspindita de catre cei care scriu stirile. Uneori voit, alte ori din prostie. Din moment ce ei, repeta de fapt doar lcururi auzite de la experti. In Romania, in asa numita politica, exista totusi foarte multi oameni care nu fabrica nimic. Din moment ce isi au propriul creier invaluit intr-un fum foarte dens. Urmatoarea afirmatie ar putea sa te mire! Nu este vorba nici de creierul lui Antonescu, nici de creierul lui Basescu si, nici chiar de creierul lui Ponta. Ci, doar de creiere tip Tariceanu. Care, scufundate in cea mai densa ceata, dau cu propriul cap de pereti. Exemple avem berechet, har Domnului. Acesti oameni sunt de obicei foarte avizi de putere, nefiind nici prea inteligenti.

Ca sa fiu diplomat, as spune ca sunt chiar prosti. Dar, la noi, au totusi o trecere nemaipomenita. Sunt oameni care sar de la balcon loviti de panica, in cazul lui Tari, si de trecerea timpului. La varsta lui Calinut, este adevarat ca timpul iti poate deveni dusman, dar, niciodata mai dusaman decat poti sa-ti devi tu singur. Cat de uniti sunt asa numitii liberali, vedem de la o posta. Mai ales daca aruncam privirea spre provincie. Acolo unde au ramas toti pe posturi, impreuna cu PSD, fara nicio repercursiune venita de la centru. Un lucru posibil doar la noi in tara. Unul pe care Calin razvratitul ar fi trebuit sa-l stie. Ca si colegii sai, Stroe si Chiliman. Culoarea politica a provincialilor se limiteaza la o singura nuanta. Nuanta posturilor care dau privilegii. Cum de nu nu si-a vazut Duduila propria nuanta raspandita pretutindeni este greu de intels.

Din aceasta cauza cred eu ca Antonescu a facut exact ceea ce trebuia sa faca, in cazul in care mai vrea sa candize cu o sansa la alegerile prezidentialele din toamna. Intr-o tara ca Romania!! Pentru ca, altundeva, ar fi fost scos de pe scena politica cu farasul. Ponta face si el la fel, de unde rezulta si increderea pe care o are in sondaje. Acestia doi indivizi, in loc sa-si puna ceata in cap, o pun acolo unde trebuie. In ochii poporului votac! Pentru ca, fiecare popor primeste intotdeauna ceata pe care o cere. In aceasta ceata se vor duce de acum incolo pregatirile pentru meciul prezidentialelor. Care ii va avea foarte probabil in ring, exact pe cei pe care ii vedeam eu din Norvegia. In momentul de fata, mai am si convingerea pe care am avut-o atunci: Crin nu va ajunge presedinte.

And the fighters are:

Crin Trezitul, in coltul negru, Mincinosiorel Pontagiatorul in celalt colt negru. In jurul ringului, tot de culoare neagra, ii vom vedea pe ceilalti amatori. Cu limbile scoase, de un cot fiecare, pregatite pentru lins. Asta este scena pe care o va aplauda publicul. Dupa 25 de ani de pumni primiti in gura de la aceiasi jucatori. In urale si aplauze, ca de obicei. Si cu aceiasi vesnica speranta: Obtinerea unor rezultate noi, dupa repetarea acelorasi proceduri. L-am auzit chiar pe CTP spunand: stiu deja cu cine voi vota. In cazul in care batalia pentru prezidentiale se va da intre Ponta si Antonescu. Antonescu a facut miscarea pe care a fcut-o tocmai pentru oamenii cu mentalitate lui CTP. Schimband asadar, doar ceata. Care este fabricata in asa fel, incat sa-l puna pe trezitul nostru in cea mai orbitoare lumina. Una care sa straluceasca si peste popularii europeni, grup in care Anton a declarat ca se va baga cu viteza fulgerului.

Unde anume? Langa Basescu, Macovei si EBA, prietnii necontestati ai antibasistilor. De ce oare sunt asemenea manevre incoronate de "succesuri", in Ro? Pentru ca, memoria romanului este la fel de lunga ca memoria unei gaini. Care, atunci cand iesie din cotet, uita de ce a iesit. Vei vedea incet cum va dispare si programul guvernamental facut pentru cretini, "jos Basescu". Din moment ce, cretinii, s-au imputinat simtitor. Pana la toamna se va intocmi un alt program, unul care sa-i atraga la vot si pe cei care au aruncat stergarul. Un program care sa fie sarat cu un dram de "jos Basescu", pana se mai poate. Sarea, o va folosi foarte probabil numai Victor plagiatorul. Fi sigur de un lucru! Ghise isi va schimba tricoul de protestatar. Exact in momentul in care isi va da seama ca "s-a patat".

Ctp, a declarat-o ieri pe Udrea "tare si clontoasa", o afirmatie care m-a facut sa tresar. M-am linistit totusi destul de repede. Dupa ce mi-am dat seama unde ma aflu. Intr-o tara in care clontosii au cea mai mare trecere, chiar si la oamenii care stiu sa gandeasca. Cum ar putea fi Udrea altfel decat profesorul de la care a invatat? Traian de Romania! Sunt foarte curios sa vad cata priza va avea miscarea noastra neclontoasa? Intr-o tara in care oamenii nu stiu altceva decat sa-si scoata ochii. De un lucru sunt absolut sigur. Se va deosebi de ceea ce ai fost obisnuit sa vezi, ca aurul de cacat. O stire arzatoare de ultim moment! S-a razgandit Goe, pardon Stroe. Ca si Marihuana! Care, uite ca nu avut pana la urma niciun atac cerebral. A avut doar un puseu de hipertensiune, fata de toti cei care i-au descoperit manipularile. Important este ca vom avea un nou partid! Pe cel a lui Tariceanu. Care, nici nu va mai fi necesar, in cazul in care Dudi va primi un post de mare vataf. Sau ceva asemanator. Orice, numai sa contina cuvantul mare. De acolo va putea candida si la presidentie. Pentru popor si pentru cei care voteaza "liberali". Din moment ce ne-a asigurat ca a tradat pentru o cauza nobila. Sa nu crezi cumva ca s-a dus la Ponta pentru un post. Cel de presedinte al senatului. Ai auzit probabil ca de ministere nici nu vrea sa auda, desi i s-au oferit. Sunt cu mult sub nivelul papionului pe care il poarta.

3 comentarii:

originar spunea...

felicitari, o analiza lucida

Anonim spunea...

desi a fost facut cu ou si cu otzet de catre CTP eu zic ca Tariceanu nu trebuie subestimat ... toate jocurile si manevrele politice inclusiv circul de la tembelizor sunt facute special pentru a castiga voturile celor cu un neuron si care se pare ca se invart in jurul valorii de 70% !!!
Foarte de actualitate ramane in politica romaneasca sintagma scopul scuza mijloacele ...
sorinel

Horea spunea...

Mersi originar!

Sorinel, nici un om care distruge nu trebuie subestimat. Pentru ca subestimandu-i am ajuns in glodul in care suntem.

Costel avea dreptate! "Nu e toti la la fel." Unii este mai porci decat porcul. La fel este doar faptul ca toti grohaie in drum spre troaca.