Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 10 februarie 2014

Vine un vapor pe Dambovita. Incarcat cu lazi pline cacat pe care scrie ciocolata.

Capitan de vas, Traian Basescu. Cu piciorul stang bagat intr-o cizma, cu celalat, bagat in legile Romaniei. Conform ultimului racnet al modei: Noi ne imbracam cum vrem, voi nu. Legile nescrise din aceasta tara, le incalca intotdeauna pe cele scrise, atunci cand este vorba de "revolutionari", adica, de "TOT AIA". Pentru ca, asa au fost obisnuiti de aparatul de partid si de stat, care, dupa 89, si-a schimbat doar halatul.

Despre cum a gestionat tovarasul Basescu PDL, din pozitia de presedinte impartial, pe care trebuia sa o aiba conform legilor in vigoare, stie toata lumea. Cei care stiu extrapola caractere liniar, nu au putut fi surprinsi nici de ceea ce s-a intamplat ieri la Cluj. Din moment ce, Basescu, continua sa faca ceea ce a facut si pana acuma. Asa cum fac si Antonescu, Ponta, Voiculescu etc. Un joc pe care ei il numesc politic. Dar, care, nu este altceva decat un joc mafiot ordinar. Lipsit total chiar si de reguli mafiote, exact asa cum spunea Dan Puric.

Ce fac ei se vede de la o poasta. Intrebarea este ce facem noi? Noi cei care am inteles ca Rosia Montana, gazele de sist, acidentul aviatic, birocratia sufocanta, sanatatea in paragina etc. Nu sunt fenomene de sine statatoare, asa cum cred balerinii si balerinele care ies intermitent la demonstratii in Bucuesti. Revendicand fiecare in coltisorul lui cate ceva. Nu! Toate cele insirate, plus restul listelor pline de bascalii si esecuri, se datoreaza unui singur fenomen: SISTEMUL. 

Pana nu schimbi sistemul, nu poti schimba nimic, prin definitie. In sistemul feroviar se circula cu trenul, in timp ce, in sistemul aviatic se zboara cu avionul. Cel care isi inchipuie ca va putea zbura cu o locomotiva este un dobitoc. Ca si cel care crede ca repetarea acelorasi proceduri, ii va aduce vreodata alte rezultate. Deci tovarase! Daca iti doresti o alta Romanie, macar pentru copii tai, implica-te. Pentru ca vei putea astepta la infinit, in cazul in care te astepti ca locomotiva sau trenul sa zboare.

In cazul in care esti specialist in IT, sau cunosti pe cineva care este. Pe cineva care e satul si el de societatea mafiota. Ai putea sa ajuti la crearea unei pagini WEB. Care ar putea fi punctul de plecare al unui partid adevarat in Romania. Nu-i spun nou, pentru ca, in opinia mea, tara noastra nu a avut si nu are nici in momentul de fata partide. Are doar clanuri! Dupa mai bine de 24 de ani, aparitia unui partid, mi se pare un lucru firesc, intr-o tara care are totusi libertatea de expresie. Du acest mesaj mai departe si hai sa ne organizam. Exista totusi o populatie, in Romania, care, intr-un procent de cca. 60%, nu mai merge la vot. Pentru ca, nu este dispusa sa cumpere un porc, atunci cand ea are nevoie de un elefant.

Eu sunt gata sa sprijin o asemena miscare cu inima, cu sufletul, cu toate cunostintele pe care le-am acaparat in decursul vietii. Garantand ca nu vreau sa fac nimic pentru folosul meu personal. Singur, nu voi putea face insa nimic, asa cum nu poate face nimeni. Incercarea de-a porni un partid, pe net,  nu necesita nici mai mult efort, si nici mai mult timp, decat cel pe care il consumi de foarte multe ori, degeaba. Trezeste-te si vino cu idei! Incercand sa implici in proiect pe oricine, in cazul in care sti ca este vorba de un om cu repere morale adecvate. Adresa mea de mail este pe pagina. 

Vreau sa mai subliniez un lucru, in cazul in care aceasta idee, care nu-mi apartine, se va dovedi viabila si cu sorti de izbanda. Si, sunt sigur ca se va dovedi, in cazul in care timpul este "copt". Exact ca la bursa. Vreau sa subliniez ca nu doresc sa ma erijez in vreo postura de lider. Din moment ce imi place sa comunic cu oamenii de la agal la egal. Daca pagina WEB va deveni realitate, voi impartasi tot ceea ce gandesc in privinta unui program politic adevarat. Daca voi avea adepti, el va reusi, indiferent de cine il va duce mai departe. Daca nu, am cel putin satisfactia ca nu am stat degeaba, uitandu-ma cu ochii holbati la ceea ce se intampla. In mijlocul unei ere care este plina de retele de socializare

Ca sa avem o structura, de la bun inceput, m-as bucura daca as fi contactat de oricine, care ar putea sa faca o pagina WEB. Cu aspectul si ingredientele necesare unui astfel de proiect. Asta ar fi primul pas. Fara de care nu erxista un pas doi. Va voi tine la curent cu evolutia primului pas, si, desigur, in cazul in care se va prezenta vre-un IT-ist, voluntar, de felul in care am hotarat sa concepem o astfel de pagina. Atentie! Orice idee buna, venita de la oricine, va fi luata in considerare.Tu care esti om de bun simt, dar sceptic, adept al devizei "asa-i la noi", mai gandeste-te odata! FIECARE OCEAN ESTE FORMAT DIN MAI MULTE PICATURI. Hai sa ne luam de mana si sa incercam sa facem acest prim pas. Crearea unei pagini WEB, pentru primul partid din ROMANIA.

Ii multumesc mult lui Dan pentru ideea pe care a avut-o. Din moment ce, o pagina WEB, al unui partid, se poate realiza foarte simplu. Fara proceduri complicate, impuse de catre mafiotii care nu doresc concurenta nimanui. Un site poate propaga intr-o prima faza doar idei. Carora li se poate alatura oricine care le agreaza. Fara liste cu semnaturi si umblatul degeaba de la un ghiseu la altul. Situl poate fi popularizat, mai pe urma, de catre toti adeptii ideilor expuse, prin intermediul tehnicii pe care o avem la indemana, internetul. Care, din fericire, este plin de situri de socilaizare. Mergand pas cu pas, nu te arunci din avion fara parasuta, ci, poti testa terenul linistit. Daca se va dovedi solid, restul lucrurilor vor veni de la sine. HAI SA FACEM IMPREUNA PASUL NR.1!

23 de comentarii:

Anonim spunea...

de acord ... dar daca se inscrie si costel eu prefer sa ma abtin !
jegul ala o sa viruseze tot din stadiul de embrion
sorinel

Horea spunea...

Niciun risc sorinel. Si nu stiu de ce te ocupi atat de costel, in loc sa te uiti inainte. Riscul cel mai mare este ca oamenii sa ramana in continuare specatatori, nefacand nimic.

Dan spunea...

Cred ca trebuie luate in considerare urmatoarele:
- din conducere nu trebuie sa faca parte nici o persoana care a lucrat in sistem ( din pacate sunt si victeme colaterale ), pot fi doar membri;
- transparenta totala si permanenta in ce priveste membri conducerii (on line);
- membri care indeplinesc criteriile pot sa avanseze numai respectind principiile meritocratie;
Activitatea trebuie sa se bazeze pe respect, lipsa minciunii si a hotie de orice natura.
Mentionez ca nu doresc decit cel mult rolul pe care il vrei si tu.
In privinta paginii de WEB o voi realiza, spune-mi cum vrei sa procedez.
Poate reusim ca acest popor sa inteleaga ca daca nu le este bine la multi, cei putini care reusesc sa le fie bine vor claca pina la urma chiar daca ei vor realiza sau nu acest fapt.
Este impotiva legilor firii chiar daca putin cred acest lucru.

Anonim spunea...

E momentul propice al unei reactii din partea masei decente care se vrea reprezentata, care isi cauta elitele si care detesta organic javrele. Trebuie reinstaurate principiile morale si redata natiei asteia chinuite , increderea si demnitatea. Specimenele care se dezic de sine prin enormitati de genul "numai boul e consecvent" trebuie aruncate in neantul istoriei cu tot cu "succesurile" marete.

Subscriu acestei initiative,

Stephanos

Horea spunea...

Dan, mersi mult. Eu cred ca va trebui sa incepem cu primul pas, pagina. Scrie-mi te rog un mail ca sa putem continua discutia cu detaliile necesare. hsmihaltan@gmail.com

Stephanos multumesc pentru suport. Cine se va alatura se va alatura pentru viitorul copiilor pe care ii are, sau pe care ii va avea. Pentru ca ei vor duce societatea mai departe.

Nu cred ca cineva, de bun simt, isi poate dori o societate mafiota, plina de hoti si de micinosi in cele mai importante posturi. Chiar daca acel cineva, se descurca bine economic. Eu cred ca am dat de fund. Sau, trebuie sa fim foarte aproape de el.



Anonim spunea...

Bravo Horea! initiativa este foarte buna si se vor gasi romani care sa ti se alature pentru ca nu se mai poate!.
Ion

Horea spunea...

Mersi Ion. Daca timpul este portivit se vor alatura, daca nu, eu am incercat.

dragon spunea...

Imi place initiativa chiar daca eu ma simt mai de dreapta decat tine :). Aproape orice alternativa e binevenita fata de oligarhia curenta.
Cu pagina nu te pot ajuta pentru ca nu prea am talent la chestiile Web :) (tehnic vorbind probabil as adapta un skin de Drupal), dar vad ca Dan s-a oferit deja voluntar.
Succes si astept progresul

Horea spunea...

Dragon, ai ridicat o problema foarte interesanta, care, daca proiectul va deveni realitate, va trebui dezbatuta. 1)Spui ca esti mai la dreapta decat mine. Ce inseamna acest lucru? Mai ales aici in RO.

Unde iti consideri pozitia fata de mafioti? Pentru ca daca esti la 180% de ei, ceea ce ar trebui sa fi, cazi pe aceiasi axa cu mine.

Unde ma pui pe mine in cazul in care nu ma raportezi la mafioti? Tragand concluzii doar din ceea ce urmeaza. Cateva afirmatii politice succinte.

1)Sunt pentru un aparat de stat restrans, care sa se ocupe de legi si de respecatarea lor.

2)Nu doresc amestecul statului in economie. Doresc insa, sa fie un impartitor echitabil al resurselor existente. Conform regulii; cand sunt resurse le imparti echitabil, cand nu sunt nu imparti nimic, suferind impreuna cu cei care te-au ales.

Nu sunt adeptul taxarilor pentru a ssustine putorile in societate, dar sunt gata sa-i sprijin pe cei handicapati, pe cei cu boli cronice foarte grave. Ai putea, soarta sa ne fereasca, sa fi tu sau chiar eu unul dintre ei.

Prin insasi neamestecul statului in economie, sunt adeptul unei economii total libere, condusa exclusiv de cerere si de oferta.

Unde crezi ca s-ar afla Romania din punct de vedere social si economic in cazul in care aceste cateva masuri, deosebit de simple, s-ar aplica intocmai? Si, nu in ultimul rand, intrebarea cheie: Ar fi in opinia ta o tara de dreapta? Una de stanga? Sau una de centru?

Sunt foarte curios sa-ti citesc raspunsul.

Dorin spunea...

Horea,
Cred ca in acest moment nu este cazul sa discutam despre opiniile liberale / sociale ale unora sau altora.
Sincer nu o sa castige nimeni alegerile cu opinia de a lasa piata libera strict in functie de cerere si oferta (vezi ce a patit PDL-ul prin taierea salariilor si a pensiilor).
Piata nu poate fi lasata libera in totalitate fie doar si pentru simplul fapt ca alte tari sprijina anumite sectoare de unde ar rezulta o concurenta neloiala sau pentru ca cererea debila de moneda (credite luate / date fara cap) pot inflama diferite bule speculative. Desigur acestea sunt doar cateva argumente.
Cred ca ceea ce ar trebui sa ne uneasca in acest moment este sa infrangem pe cei ce ne jefuiesc. In momentul in care nu se vor arunca bani din bugetul de stat pe toate prostiile si pe deasupra si supraevaluate, taxele vor putea fi reduse semnificativ economia ar incepe sa se revigoreze ceea ce ar deschide usa unor noi reduceri fiscale. Vom intra astfel intr-o spirala de crestere economica si reducere a impozitelor.

Felicitari pentru initiativa!

George spunea...

Bravo Horea,
Si eu ma gandeam sa fac un partid de genul asta dar fiind un necunoscut nu as fi avut sanse prea mari.
Eu cred ca partidul nu trebuie sa fie nici de stanga nici de dreapta ci trebuie sa creeam partidul bunului simt unde nimeni sa nu poata accede in functii de conducere fara a avea un CV imaculat. Restul ar trebuii sa mearga de la sine.
Economia in care se respecta legile, nu poate decat sa se dezvolte, mai ales in Romania unde avem tot ce ne trebuie pentru a traii bine.

Horea spunea...

Dorin, Eu nu vreau sa infrang pe nimeni, si ca atare nu vreau sa lupt. As vrea sa construiesc ceva. O las sa lupte pe Elena Udrea. Am trimis deja ideile pe care la am in privinta aspectului pe care cred eu ca ar trebui sa le aiba pagina si voi prezenta pe blog fiecare pas facut. Sa speram ca nu vom inainta in stil romanesc.

Asta pentru ca fiecare interesat sa poata veni cu idei.

In rest nu o sa mintesc pe nimeni, doar pentru a castiga alegeri, pentru ca, facand asta, m-as integra in sistemul vechi. Voi prezenta asadar ideile pe care le am, nu ca sa castig ceva, ci pentru a vedea daca asemenea idei ar putea aduna adepti. De aici si idea cu pagina web, pentru inceput.

Daca voi observa ca ideile mele nu au priza, voi face imediat pasul inapoi, ca sa-mi vad de treaba mea ca si pana acum. Asta neinsemnad ca altcineva, nu ar putea duce proiectul mai departe, asa cum doreste el, sau cum ar dori eventualii sai sustinatori.

Am plecat asadar de la o premiza. Care ar putea fi total gresita. Dupa 25 de ani, jumatatea ciclului de 50 de ani, poate ca vor exista oameni care vor dori sa auda adevarul si in Ro. Oameni care vor dori ceva total diferit, fata de ceea ce au vazut pana acum.

Pentru mine nu are nici un rost sa-mi pierd timpul cu ceva in care nu cred.

Daca ideea va deveni realitate, eu nu vreau sa vad nici un membru in acest eventual partid, care sa fi fost implicat politic, pana acum. N-ar avea niciun rost sa incepem proiectul cu traseisti. Riscul este totusi zero, din moment ce traseistul merge de obicei la masa pusa. Deocamdata, nu suntem oricum nimic, si poate vom ramane tot nimic. Asa ca ar fi pueril sa-mi fac planuri mari. Voi face cate un pas mic in fiecare zi ca sa vedem ce iese.

Corect Geroge! Exact la asta ma gandesc si eu. Vom vedea cati se mai gandesc ca mine, intr-o tara in care pana acum, nu a existat un dram de ideologie. In afara de cea a banului bagat in buzunarul propriu. Cunoscut nu sunt nici eu. Si voi ramane la fel de necunoscut, in cazul in care nu voi gasi adepti pentru acest proiect. De fapt, pentru ideile pe care as dori sa se bazeze.

Anonim spunea...

Bravo, o actiune pe care o asteptam de mult!

Nastratin spunea...

Horea...cu tot respectful, cei care ies in strada sa manifeste contra guvernului si politicului in general nu trebuie numiti "balerini"...e forma lor de protest pt ca nu pot arunca cladirea guvernului in aer sau sa sparga geamurile lui Ponta. Ideal ar fi ca la vot sa mergem sa votam numai pe cine trebuie si merita, nu maidanezii securisti de azi...Forma mea de protest a fost sa scriu emailuri Parlamentului European cu intrebari retorice dar pertinente legate de situatia politicului si justitiei din Romania si modul in care a fost nerezolvata frauda facuta de Severin!...actiunea mea si poate si a altora n-a adus rezolvarea problemelor noastre interne, dar a adus reticenta UE de a ne lasa sa aderam la Schegen...

Anonim spunea...

horea , e de laudat initiativa ta si eu o sa ader , lupta din pacate va fi grea pentru ca masa de votanti e formata din pomanagii si prosti care voteaza aceleasi jeguri ani si ani la rand ... imaginea jegurilor e sustinuta de televiziuni la fel de murdare si ca sa-ti faci o imagine buna doar pe net poti avea doar un numar mic de sustinatori ...
sorinel

Dorin spunea...

Horea,
Din pacate nu poti face mare lucru din opozitie, asta daca dorim sa schimbam legi.
In rest putem sa facem enorm de multe pentru tara chiar si fara un partid politic (ceea ce eu consider ca ar trebui sa facem la inceput si astfel sa adunam cati mai multi simpatizanti).
Cred ca pentru a demonstra ceva trebuie sa ne demonstram noua mai intai ce putem face pentru cei din jurul nostru.
Convingerile tale sunt bune dar, prea liberale, intr-un fel duc spre dreapta extrema. Principiile sunt foarte bune dar, ca si cele marxiste au minusurile sale.
Lumea lasata libera in totalitate se comporta natural cu aceeasi cruzime regasita in natura si cred ca acest lucru trebuie evitat.
Sunt de parere ca cel slab trebuie invatat sa pescuiasca singur si nu sa i se dea pestele dar, TREBUIE INVATAT si nu lasat doar pentru ca nu are un handicapat in voia sortii.
In fapt sincer vorbind nici in acest moment nu putem vorbi ca in Romania din cheltuielile de stat se indreapta o pondere prea mare catre adevaratii nevoiasi, poate din contra.
Nu sustin in nici un caz marirea acestora.
Oricum ideea este ca trebuie daca vom dori intr-un moment sa castigam alegerile sa gasim solutiile cele mai bune pentru a impaca si capra si varza. In caz contrar vom porni pe un drum drept catre Mecca si vom pati precum printul - vom muri in desert.

In rest sper din tot sufletul sa realizam cat mai multe atat pe linie politica dar mai ales pentru binele acestui popor.

UJohn spunea...

Wow... se lanseaza Movimento 5 Stele, versiunea romano-norvegiana cu accent ardelenesc!?!? Curios, Horeo, ca nu prea semeni cu Beppe Grillo, da' ma rog, fie... sa ma anuntati si pe mine cand faceti, romaneste, primul V-day... ca p'ala tre sa'l vaz.

dragon spunea...

"1)Sunt pentru un aparat de stat restrans, care sa se ocupe de legi si de respecatarea lor.

2)Nu doresc amestecul statului in economie. Doresc insa, sa fie un impartitor echitabil al resurselor existente. Conform regulii; cand sunt resurse le imparti echitabil, cand nu sunt nu imparti nimic, suferind impreuna cu cei care te-au ales.

Nu sunt adeptul taxarilor pentru a ssustine putorile in societate, dar sunt gata sa-i sprijin pe cei handicapati, pe cei cu boli cronice foarte grave. Ai putea, soarta sa ne fereasca, sa fi tu sau chiar eu unul dintre ei."

@Horea: Sunt perfect de acord cu aceste puncte. Nu stiu de ce, dar te credeam adeptul statului social tip nordic, ceea ce in Romania din punctul meu de vedere nu se poate aplica. Sau oricum nu in momentul de fata.

Horea spunea...

Nastratin, ceea ce ai facut tu, este ceea ce spune si Dorin. Ai facut ceva pe cont proriu, pornit de la tine. Excelent! Felicitari. Nu stiu daca observi ca, ceea ce ai facut, se deosebeste totusi radical de ceea ce fac demonstrantii din Bucuresti. Fiecare cate ceva, intr-un colt al lui aparte.

Pana demonstratii nu vor intelege rolul radacinii care naste tulpina, vor iesi degeaba in strada. Nu stiu daca ai vazut unde a ajuns directorul care a demisionat de la Romatsa? Tot la Romatsa, si tot director. Pentru ca, asta este tot ceea ce poate oferi sistemul actual. Rotatia cadrelor. Cu demonstratii cu tot. Atata timp cat ele sunt lipsite de un lider, dar mai ales de un tel. Care, este musai sa fie schimbarea intregului sistem.

Ceea ce am spus nu exclude inititiva sociala proprie. Comportamentul social adecvat, pornit de la fiecare individ in parte.

Dragon, esti unul dintre cei mai vechi cititori al acestui blog.Un lucru pentru care iti multumesc. Ma mira totusi ca m-ai perceput atat de rigid. Incat sa ma vezi insistand si incurajand o gaina, atunci cand vrea sa inghita un elefant. Eu incerc sa invat zilnic din ceea ce se intampla in jurul meu. Asta ca sa nu raman la gandirea pe acre am avut-o acum 10 ani de exemplu. Asta nu inseasmna ca arunc totul la gunoi. Arunc doar partea gandirii care se dovedeste a fi nefunctionala sau nerealizabila.

O Romanie scandinava nu este asadar ceva realizabil, nici in opinia mea.

Dorin, este deosebit de greu sa comunici pe un blog, la rubrica comentarii. Sigur ca trebuie sa schimbi multe lucruri ca sa se intample ceva. Din opozitie nu poti. Sa nu uitam un lucru. Daca ramai in opozitie, in pofida ideilor concrete si cinstite pe care le prezinti, insemneaza automat ca ele nu au sustinere. Si fara sustinere esti mort in politica. Ce poti face in acest caz? Sa-ti modifici ideile? Cum? Pana ajungi la ideile celor de azi? Numai ca sa fi votat?

In ceea ce priveste lumea lasata libera, nu cred ca m-ai inteles corect. Lumea nu este numai economie, si, eu am invat din experienta pe care am vazut-o toti, din 2007 incoace, ce poate face o economie in care politicul isi baga coada.

Eu te vad ca pe un om cu capul pe umeri, si vad ca ai idei pe care le-am putea folosi. Sunt de aceea convins ca am comunica cu totul altfel asezati la o masa. Acesta este un proiect in fasa. Care trebuie aerisit si inteles. O economie libera nu implica asadar o societate care are voie sa-si faca de cap. Ci, este in opinia mea, izvorul care ar putea alimenta ordinea din aceiasi societate.

Anonim spunea...

horea , in situatia economica actuala si cu previziunile bloom and gloom care daca se vor adeveri oricine va fi la putere va pica in nas ! crezi ca e momentul bun ales pentru o schimbare ???
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, pentru cat timp dureaza organizarea unui astfel de proiect, momentul este perfect. Pentru ca mai jos de fund nu poate sa cada nimeni. Si eu cred ca suntem foarte aproape de un semenea fund. De unde, directia nu poate fi decat una singura. In sus.

Anonim spunea...

horea, nu ca as fi gigi contra dar mie nu mi se pare ca am atins nici un fund atata timp cat bancile se mentin pe pozitie ... fundul va fi atins cand va fi "blood on the streets" , iar mie nu mi se pare ca vad asa ceva nici in romania si nicaieri in lume , nici macar in grecia ...
sorinel
PS: n-as vrea sa fiu in pielea lui ponta cand FMI-ul nu ne va mai imprumuta ... si se va ajunge la frica lui basescu ca nu vor mai fi bani de pensii si salarii ...

Horea spunea...

Sorinel, ai dreptate in ceea ce priveste economia. In momentul de fata nu este sange in strada. Si s-ar putea sa nici nu mai fie, cine stie pana cand. Eu stiu un lucru. Cand bagi cutitul intr-o besica plina cu sange, el se scurge foarte rapid.

In ceea ce priveste Romania lucrurile stau altfel, din moment ce aici avem demolatori profesionisti. In economie, pentru ca, social, eu vad ca suntem demolati de tot.