Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 17 aprilie 2014

"Balonul" din 1929



Oricat de relaxat ai urmari acest documentar excelent, despre dezumflarea balonului din 1929, si oricat ai incerca sa-i negi similaritatile cu situatia de azi, cel putin doi termeni ar trebui sa-ti loveasca timpanul de mai multe ori. Nu de altceva dar ar trebui sa-ti fie cunoscuti: Leverage=levier, dept=datorii. Faptul ca bursa poate merge numai in sus si ca bancherii fac cu ea si cu economia ce vor, era subinteles si atunci, dupa cate vezi. Si este clar ca lumina zilei azi. 

Mai ales pentru ca "this time is different". Ne-a spus-o chiar J. Yellen ieri: In a speech to the Economic Club of New York, Yellen noted that the central bankers and many economists see a return to full employment and stable prices by the end of 2016. This would be the strongest economy in a decade. “I find this baseline outlook quite plausible,” Yellen said. 

Bursa s-a incalzit imediat, ca de obicei. Prin aportul lemnelor aruncate in foc de catre buy the dipsi. Care au sarit ca arsi la auzul vestilor magistrale. Nevrand astfel sa piarda ocazia data de preturile "chilipir" la care am ajuns. O fi bine in lumea de azi, nu zic! Dar eu cred ca nimeni nu-si va rani orgoliul de optimist absolut, daca se va uita la ceea ce ne arata istoria. Bursa va face probabil si ea un popas. Inrosindu-se de furie la vazul acestui film.

Ps. Tot uitandu-ma la hryvnia am invatat si ruseste! Asa ca voi incerca sa va traduc spusele lui Putin. RĂZBOI CIVIL ÎN UCRAINA. Vladimir Putin: Sper să nu fiu obligat să trimit armata. In traducere libera, facuta de un amator, liderul de la Kremlin spune cam asa: Sper ca ati inteles! Venim!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Horea, i-ti multumim pentru
postarile dese din ultimul timp !

Emil.

Anonim spunea...

...si daca apare o cadere , trebuie neaparat sa se repete
1929 ??? da, bursa va face un popas , un -10 , -20% dupa care o ia din nou in sus , economia se dezvolta , e normal sa mearga bursa in sus ... nici macar 2008 nu se va mai intoarce ...
Din pacate pentru cei care vad depresiuni si razboaie in viitor cred ca o sa fie dezamagiti !
Personal cred ca nu are tupeu Putin sa bage Rusia intr-un razboi cu restul lumii fara sa fie obligat direct de o populatie saraca si revoltata !
sorinel

Vali spunea...

Mare scula si Yellen asta.
Dintre toate citatele celebre din vremea marii depresiuni, eu l-am retinut doar pe cel al dumnezeului economistilor.

"We will not have any more crashes in our time."
John Maynard Keynes (1927)
Si a murit abia in 1946.

Mai elocvent de atat nu cred ca se poate.....

Horea spunea...

This time is diffrent, Vali!

Anonim spunea...

Imaginea care face cat 1000 de cuvinte.
http://www.youtube.com/watch?v=33V9g3tn9CA

trader spunea...

Respectam opinia fiecarui om,dar cred ca omul este subiectiv prin definitie.Si are mai ales perceptii personale si nu rationament.Rationamentul si-l fabrica ulterior dupa ce a luat o decizie emotionala.Adica,mai pe romaneste,daca m-a parasit prietena sau mi-am pierdut job-ul neaparat va urma un crash bursier.