Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 13 aprilie 2014

Din nou cretinul de serviciu

Care va spunea ca ne indreptam spre un stat politienesc validat prin vot toamna trecuta. 66% dintre romani l-ar vota pe Ceausescu presedinte, in loc sa caute alternative noi la catastrofa existenta. Asta nu poate insemna altceva decat ca o duc mai prost decat pe vremea cizmarului. In bratele guvernului condus de Ponta si Antonescu. Chiar daca cel din urma a fost tradat, si urla in momentul de fata impreuna cu altii din PNL, ca din gura de sarpe. 

L Orban si-a dat seama acum de ceea ce spuneam eu ca se va intampla. Desi el era acela care il saluta pe Ponta in fiecare zi la serviciu. Fara sa vada atunci, pericolul statului politienesc despre care vorbeste azi.

Daca iti mai amintesti spuneam ca lucrurile se vor imputi si in lume, pentru ca suntem plini de focare de instabilitate. La crearea carora au contribuit din plin si bancile centrale.

Cei care au crezut ca Putin si-a cules florile din Crimeea si a plecat se inseala amarnic. Un lucru pe care valuta ucraineana l-a inteles foarte bine. Prin intermediul acelora cu picioarele pe pamant, care au inceput sa o vanda la timp. Iata ca, conform ultimelor stiri, tara vecina si prietena se afla in prag de razboi civil! Care in acest mediu de: "this time is differnt" ar putea fi fatal si pentru cei din jur, si nu numai.

Sunt asadar de acord! This time is really different, so different that it will hurt.

Costeii au disparut de pe pagina, cel putin de la rubrica comentarii, problemele din pacate nu. 

Ele devin tot mai multe si mai acute pe zi ce trece, din cauza ignorantei si a habarnismului. Este adevarat ca cca. 70% dintre romani au observat ca tara noastra merge pe un drum gresit, dar, atata timp cat vor sta cu mainile in san, ei nu vor putea rezolva absolut nimic. Intoarcerea la Ceausism prin intermediul lui Ponta nu este o solutie. Ba mai mult! Ponta nu are caracterul lui Ceasescu. Din moment ce isi minteste baronii asa cum minteste si poporul. 

Acest om este doar o reptila cu un numar infinit de limbi. Fara nicio alta strategie decat dansul periculos pe care il face pe o sarma foarte subtire. Ochelaristul nostru plagiator a facut niste declartii prin care a desfintat statul de drept cat ai clipi. Asta neinsemnand ca a si crezut tot ceea ce le-a spus baronilor.

"Eu cred că dreptate se va face până la capăt, în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie!"

"Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi, care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi"

"Ştiu că e o perioadă în care o întreaga propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Nu puteţi să fiţi bătuţi la vot altfel, aşa că vă detestă şi vă invidiază!"

"Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor! Cât timp voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia! Mereu voi considera că reprezentaţi cel mai bine oamenii!"

Pentru ca nu stim din ce postura a vorbit. Din postura de ginere al lui Sarbu? Din postura de premier? Din postura de parlamentar? Din postura de sot al Dacianei? Sau, pur si simplu doar din postura de palgiator mincinos. Prima afirmatie de mai sus este in opinia mea cea mai penibila. Pentru ca Ponta nu a castigat nicio batalie. Nici nu a dat vreouna cu nimeni! In afara celeia prin care si-a taxat votacii pana la sange. In rest, Basescu pleaca de la Cotroceni pentru ca i se sfarseste mandatul, punct. Alte comentarii la spusele premierului sunt de prisos. Afirmatiile tendentioase si manipulatoare pe care le face ies in evidenta de la sine. Pentru toti cei care sunt in stare sa gandeasca singuri.

5 comentarii:

trader spunea...

Nu,oamenii nu o duc mai rau decat pe timpul lui Ceausescu.I-as intreba ce telefoane au acum sau ce masini sau cata electricitate consuma pe luna?Sunt indicatori economici f.importanti care masoara starea unei economii.
Din pacate oamenii nu voteaza sa o duca mai bine,ci ca ceilalti ceilalti sa o duca la fel de prost ca ei.Nu inteleg,de fapt,ca starea unui om depinde f. mult de deciziile pe care le-a luat in viata si mai putin de partidul care se afla temporar la putere.Noi,cei care comentam pe aici,practicam aceleasi meserii si pe timpul pdl-ului si pe timpul usl-ului si pe cel al psd-ului....si visam sa vina cineva sa ne "razbune".

Anonim spunea...

@trader,
esti aerian frate , pai cum nu conteaza bre ? daca tara era guvernata serios si nu de indivizi pusi pe capatuiala poate noi astia care "practicam aceleasi meserii" cum zici matale n-am mai fi castigat acum 500 eur/luna ci poate 1500 eur/luna ca in vest ...
@horea,
parerea mea e ca trebuie sa mentii o atitudine echilibrata si sa nu mai te "extaziezi" la orice "teribilism" care se intampla prin ukraina , siria sau alte zone asa zise "fierbinti" din lume ... presa manipuleaza si exagereaza mereu in aceeasi masura in lume la fel ca si in romania ( ca prosti sunt destui peste tot sa inghita ) ...
PS: cat despre costei , sa le fie tarana usoara de vipere nenorocite, iar daca inca ti-e dor de ei iti transmit un mesaj de pe blogul limbricului sef aristotel:
"Zilele astea circulă infomații dedicate pupinbăsiștilor de teapa lui Horea Costel Mihălțan (cel mai mediocru pupinbăsist al anului 2013). A se servi în doze mici și rare... în niciun caz la sfatul medicului. (Antonescu spune că ”nu va face nicio înţelegere publică sau secretă cu Traian Băsescu”, dar Horea Costel Mihălțan îl contrazice! Horea Costel Mihălțan citește Gândul chiar și din Norvegia... și la gura-i înspumată uite o bală... pic, pic, pic.)"
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Trader, cred ca te limitezi la cei putini. La cei pe care ii vezi in orase. Nu uita ca romanii stau in majoritatea lor la sate. Unde de cele mai multe ori timpul s-a oprit in loc.
Sunt totusi de acord cu afirmatia: oamenii nu voteaza ca sa o duca mai bine.

Dar nu pentru ca altii s-o duca mai prost, ci pur si simplu pentru ca sunt prea needucati ca sa inteleaga ce fac. Si, pentru ca, nu au pur si simplu termeni de comparatie. Cei mai multi n-au trecut granita niciodata.

Chiar si cei care au trecut-o, n-au reusit sa inteleaga de ce o duc altii mai bine. Scufundati fiind si acolo unde sunt in mentalitatea romaneasca. L-am vazut cu totii pe Thinkagainro in actiune, din Anglia. Chiar pe acest blog, mana in mana cu costel din Iasi. Nu cred ca poate fi numit o exceptie.

Sorinel traeba cu Horea Costel Mihaltan n-am inteles-o.

In rest, daca afirmatiile pe care le-am facut ti se par "teribilism", sa fi sanatos. Vom vedea peste un an daca te vei putea considera la fel de logic, de informat si de temperat, cum te consideri azi. Faptul ca tu si altii refuzati sa vedeti realitatea, nu insemneaza ca ea nu exista.

Tocmai de aceea! Voi nu o sa va impiedecati niciodata de realitate. O sa va acada in cap intr-o buna zi. Costel stia si el totul, pana in ziua in care realitate i-a dat peste bot. Realitatea aceea "teribilista", pe care o descriam eu acum aproape doi ani.

Vali spunea...

Horea, iar te-ai lasat manipulat de presa.
Ramane cum am stabilit..
"This time is different"

Cat de diferit?!
Pai cam asa:

http://www.curierulnational.ro/Piata%20bursiera/2014-04-14/Baloanele+speculative+si-au+atins+varsta&hl=Adrian%20Panaite&tip=toate

Horea spunea...

Va fi diferit Vali,cred ca asa cum am spus. Atat de diferit incat multi vor urla de durere.