Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 11 aprilie 2014

O stire care conteaza!

Printre puzderia de magrii scrise pretutindeni de stirari, mai apar din cand in cand si stiri care conteaza. Stiri care nu pot fi traduse din engleza in engleza, in functie de ce a vrut sa intelega X sau Y din ceea ce i se spune. Stirea ne vorbeste despre profitul JP Morgan:

LONDON (MarketWatch) — Stock futures slipped on Friday after weaker-than-expected earnings from banking giant J.P. Morgan Chase, as it kicks off the first-quarter earnings season for banks. 

De ce este importanta aceasta stire? Pentru ca vorbeste despre ceea ce conteaza, profitul. Sectorul financiar, locomotiva economiei, nu FED sau BCE, pare a fi faultat. De aici vin si rezultatele sub asteptari publicate de banca americana. Eu cred ca vedem doar inceputul unor rapoarte care vor fi catalogate: "contrar asteptarilor". De catre cei care s-au invatat sa extrapoleze liniar chiar si aerul.

Oricum, euforia Yellen a durat o singura zi. Realitatea bursiera fiind reluata ieri printr-o cadere. Exact cum credeam si eu ca se va intampla, la o data de rectie unghuilara. Un lucru despre care am vorbit in postarea precedenta. Trendul de durata lunga si medie ramane ascendent, dar, miscarea de ieri, a dat totusi o lovitura puternica de ciocan zidului, in aparenta fara sfarsit, pe care se catara bursa. 

Atentie! Pana cand trendul de durata lunga va fi eventual violat, multe conturi care s-au umplut cu actiuni aprope de maxime, vor fi deja praf si pulbre. Asta din cauza levierelor exagerate pe care le-au asumat cei din clubul "this time is different". As vrea sa subliniez inca un lucru foarte important, pe care l-am mai repetat nu o data. Pana si aceasta stire cu JP Morgan a turnat doar benzina pe deprecierea inceputa ieri. Care va merge pana la nivelul la care va gasi noi cumparatori. Sa nu crezi cumva ca buy the dips au dosparut toti in ceata, doar din cauza unui raport.

5 comentarii:

Anonim spunea...

de fiecare data cand bursa o ia la vale cu 1-2-3% incep tot felul de comentatori in frunte cu marc faber & zerohedge sa vada numai negru in fata ochilor , caderi spectaculoase si prabusiri de 10-20-30% ... dar totusi poate de data asta chiar o sa fie "different" , o corectie chiar de 10% pentru bursa comparata cu cresterea inceputa in 2009 nu reprezinta nimic asa ca poate nu e cazul sa ne agitam asa de repede !
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Complect gresit Sorinel. Faber, eu, si alti cativa nebuni, vedem negru in fata ochilor de mult timp incoace. Numai ca, fiind oameni cu picioarele pe pamant ne-am conformat realitatii imediate.

Am repetat totusi perceptia noastra neincetat, privind perspectiva mai lunga de timp. Asta neinsemnand ca cei din clubul "this time is diffrent" nu pot crede ce doresc.

trader spunea...

De obicei aveam "sell in may and go away".Acum s-ar putea sa avem sell in april.Nu cred ca este vorba de 1-2 procente,ci de 10-15.

Horea spunea...

Trader, daca s-a format topul final, ceea ce pare a fi cazul, eu cred ca deprecierea va fi o surpriza "neasteptata", ca si rapoartele care urmeaza. Eu am ramas la convingrea pe care am avut-o. Dow isi va revizita minimul din 2009. De la acest top sau de la altul, cu toate ca "this time is different", pentru multi visatori.

Deocamdata notez ceea ce s-a intamplat deja. Trendul de durata scurta a devenit negativ. In curand ne vom bate cu trendul de durata medie.

trader spunea...

Nu,nu cred.Asta ar insemna ca Dow sa piarda 70% din valoare.Asta se intampla o data la o generatie...sau doua.Vom trai si vom vedea.Daca va fi asa ,niste oameni vor face averi din asta,pentru altii va fi iadul pe pamant.