Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 15 aprilie 2014

Psihologia sau banca centrala?

Daca te vei uita la graficul expus vei primi raspunsul exact la aceasta intrebare. Psihologia!!! Pentru ca hryvnia a continuat sa se deprecieze de parca ar fi fost blindata. Fara nici o rectie la "mitraliera" din care au iesit "gloantele" ridicarilor de dobanda, trase de Banca Centrala a Ucrainei, ieri. 

Vezi aici un film care iti arata cum actioneaza oamenii in panica. Care nici nu au bagat de seama o dublare a dobanzii overnight, de la 7,5, la 14,5.

Cum n-au bagat de seama nici saltul asa numitului discount rate, dela 6,5, la 9,5.

De ce? Pentru ca omul intrat in panica nu vede si nu aude, mai ales atunci cand si-a pierdut incredere in cei pe care i-a declarat scamatori ai economiei doar cu cateva luni in urma. 

Indraznesc sa afirm ca oricine va actiona la fel si in cazul in care isi va pierde increderea in FED. Pentru ca, panica, se manifesta exact la fel, indiferent de nationalitatea celui pe care il loveste. 

In opinia mea, vezi pe graficul expus un preludiu. La ceea ce s-ar putea intampla oriunde, in orice moment prielnic.

Dar, asta doar in cazul in care esti cu ochii deschisi. Daca ai ochelari de cal si o masca trasa peste ei vei spune: Cu FED totul este diferit.

Atentie! Prima interventie a bancii are efect temporar, dar are efect. El iese in evidenta prin caderea serioasa pe care o are dolarul fata de valuta ucraineana. Imediat dupa ce banca si-a bagat nasul in piata. Interventia de ieri nu a mai lasat nicio urma. Dolarul continuand se aprecieze de parca nu -sar fi intamplat nimic.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Psihologia, desigur ...Daca Turcia nu e in razboi si da peste 10 dobanda de ce ar fi suficient la ucrainieni un 14 ? Psihologia a facut bursele sa creasca din 2009 incoace , tot ea le va prabusi candva.Ea si numai ea e mereu cauza .

trader spunea...

Nu stiu daca este psihologie,pare sa aiba fundamente solide.Oricum la unghiul de urcare al acestui grafic,trendul pare a fi unul serios si nu pare a se opri curand.

Horea spunea...

Trader, au fost cumva alte fundamente la prima interventie? Care vezi si tu ca avut un rezultat consistent.

Anonim spunea...

observand ucraina , horea , totusi , nu ar fi chiar ok sa extrapolam liniar la fed si economia mondiala ... eu spun ca , probabil , cu fed lucrurile stau un pic altfel ... fed inseamna economia mondiala inclusiv china , un scenariu de colaps peste noapte de genul ucraina nu in vad materializandu-se , cel putin in viitorul apropiat ...
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, am pus si citatul "cu FED totul este diferit", nu l-ai observat?

O fi daca spui tu! Cu psihologia si panica nu este.