Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 29 aprilie 2014

V-am pupat!

Si va urez numai bine! In societatea pe care o majoritate o agreaza si o intretine. Votand plagiatori, penali, banditi, si oameni care sunt in stare sa pupe in cur pe oricine. Pentru un presupus post de presedinte. Ca, mai apoi, sa faca troaca de porci din tocmai cel lins in cur cu doar cu cateva luni in urma. Pentru acelasi post!

MPTN a fost un esec total. Nu din cauza celor amintiti, ci din cauza nepasarii acelor care ii aleg si ai acelora care nu-i aleg. Oricum, noi cei implicati in proiect nu putem spune ca nu am incercat. Fiti fericiti! A iesit din inchisoare si ciobanul "paralizat", ca sa lucreze. Utopie? Un om paralizat nu poate lucra? 

In Romania poate. Asa cum a putut sa fie bagat si in comisia juridica a senatului de catre viitorul candidat la presedintie Crin A. La fel cum poate ameninta cu renuntarea la cetatenia romana un puscarias condamnat de doua ori etc. In tara asta totul este posibil! In afara de constructia unei societati normale.

Societatii de azi eu nu mai am ce sa-i spun sau sa-i transmit. Dar am sa le spun ceva celora care mi-au citit blogul cu placere. Multumesc! M-as fi bucurat mult daca ati fi aderat macar voi la MPTN. Nu pentru ca ar fi schimbat ceva. Ar fi fost doar o dovada ca cele spuse de mine v-au lasat o urma cat de mica in suflet.

67 de comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Nu contest buna dvs credință domnule doctor!Vă contest doar obiectivismul!Cat timp am citit scrisele dvs nu am zarit niciodata dar niciodata macar o propozitie in care sa criticati regimul BASESCU BOC PDL!Acesta este semnul că nu sunteti obicetiv deci inițiativa dvoastră este foarte bine că a fost sortita esecului! Fiindca plecati de la premise false! EXACT CUM DELIRAȚI AICI DESPRE PRETUL FACUT DE PIATA!PIATA NU ESTE ȘI NU VA FI NICIODATA LIBERA! De aceea analizele dvoastra au o marja destul de ridicata de chix!NE tot spuneti de deflatia dolarului si de aprecierea aceea de vreo 3 ani si nu s-a apreciat nimic! EURO e bine mersi in jur de 1.40!
Greseala romanilor bine intentionati este sa creada ca POT SCHIMBA SISTEMUL DIN AFARA LUI! Exclus!
Chiar dacă nu ne-am inteles va raman un umil cetatean care va respecta!

Anonim spunea...

horea , nu te supara asa repede , asa cum am mai precizat abordarea ta , pe blog , net etc nu e viabila trebuie sa gandesti o strategie care sa vizeze majoritatea votantilor mai mult sau mai putin cu minte ... asta nu se face pe net ...
gandeste-te de ex. daca ar trebui sa-i intorci pe votacii din teleorman impotriva lui ponta cum ai proceda ? sau , in vremurile mai vechi , votacii care l-au sustinut cu indarjire pe iliescu , spalati pe creier , pe aceeia cum ai fi putut sa-i faci sa-si shimbe opinia ? democratic , nu cu bata !
cu stima sorinelp

Anonim spunea...

@thinkagainro,
cum iti permiti mizerabile sa jignesti , horea a fost mereu impartial si a spus de atatea ori ca basescu si ponta sunt doua fetze ale aceluiasi cacat pe care il mancam in romania din 4 in 4 ani !
mars pe blog la favoritul tau costel si linge-i in cur pe japitele PSD care aduc tara de rapa cu pomanagismele nesfarsite
mike
PS: in legatura cu piata si evolutia eur/usd trebuie sa-ti dau dreptate , horea e un idealist dar din pacate realitatea nu e ideala , poate o sa aiba si el dreptate , candva , peste cativa anisori poate ?!!!

Anonim spunea...

Obiectivitatea vine din pareri divergente, dar conteaza si modul cum o spui asadar voi comentatorii aveti mari carente in definirea bunului simt. Un respect pus la sfarsitul comentariului nu te ridica cu nimic.
Horea nu a folosit limbajul pe care-l folositi voi asadar incercati sa va corectati. Recunosc Horea, sunt exact asa cum zici tu , dar oamenii se schimba greu spre deloc. Vreau sa relatez o situatie foarte bizara - dar care ne caracterizeaza ca natie.
Am fost zilele trecute la GDF Suez unde am fost placut surprins de faptul ca sunt date bonuri de ordine pentru statul la rand in mod civilizat .
Doi batranei bine imbracati intra in sediu iau numar de ordine , constata ca au de asteptat ceva vreme si incep sa forteze nota incercand sa se bage in fata. Nu le-a mers o data, de doua ori. In final cred ca au avut 7 sau 8 incercari de acest fel. Asta este respectul nostru pentru cei din jur fie ca vrem sa recunoastem ori ba . Si e greu de schimbat acest comportament, intrucat s-a format in comunism si a progresat dupa anii 90.

TF

Anonim spunea...

Poate ca oamenii nu mai vor miscari politice ,poate s-au saturat de politic,poate trebuie mai degraba o organizatie gen fundatia Soros dar care sa aiba un caracter national,de trezire a contiintei nu de lupta politica.Lichelele au multe defecte dar au si calitati.Cea mai importanta e ca nu renunta.Oamenii buni renunta destul de usor si nu au dezvoltat un spirit de gasca.MPTN ar putea fi o emblema pt aparararea drepturilor romanilor ,dreptul la informare,dreptul la educatie,dreptul la sanatate,dreptul la o viata decenta,dreptul la siguranta ,ar putea fi mai degraba o miscare pt respectarea Constitutiei statului la care sa adere orice persoana cu drepturi lezate.Ai fost mintit,batjocorit,furat ?Atunci esti deja membru ramane doar sa spui DA si sa lupti pt dreptul tau.MPTN e miscarea pentru tine.Atat.

Anonim spunea...

Horea lucrurile nu sunt asa negre precum le vezi tu. Din fericire deciziile importante privind tarisoara asta nu se iau la bucuresti. Eu cred ca suntem pe drumul cel bun. Este cam greu acum sa facem un salt ca si tara. Insa pasi marunti in directia buna se fac.
In ceea ce priveste lucurile asupra carora ai atras atentia ca se intampla la noi in tara... In politica asa este peste tot: si in germania si in franta. Asa a fost de cand lunea si asa va fi mereu. Este important totusi ca acum se traieste mult mai bine decat acum 20 ani sau 50 ani sau 100 ani etc.
Te ai incrancenat prea mult in ultima vreme si a fost greu pentru mine sa ti mai citesc articolele pe care acum un an le citeam cu placere. La fel acum 2 ani, 3 ani etc.
Orice ai face in viitor iti doresc mult succes.
Micro

Stefan spunea...

Horea sunt multi care te citesc, dar au ales sa nu comenteze. Nu te supara din cauza unor idioti.
Spune aici ce e de spus .Cei care intra cu siguranta se bucura cand citesc parerile tale pentru ca stiu ca sunt scrise cu suflet.
Ne doare pe toti, pe cei mai multi. Nu cred ca e cazul idiotului care a comentat primul, si care a uitat sa spuna mai intai multumesc. Multumesc pentru ca aici a putut sa-si verse laturile fara sa fie trimis acolo unde trebuie, multumesc pentru rabdare ca a primit un raspuns cu mult bun simt de la proprietarul blogului.
Asta e normalitatea, dar el nu are cum sa o inteleaga.
Sper sa continui.


Horea spunea...

Anonim, ne-am gandit la asociatie. Numai ca ea implica niste costuri, pana in momentul in care ar putea sta eventual pe proriile picioare. Costuri pe care trebuie sa le scoti din proriul buzunar. Nici asta n-ar fi fost o problema, daca am fi lucrat in interesul nostru, ca sa asteptam mai apoi cu rabdare rezultatele muncii depuse.

Problema in cazul MPTN a fost ca trebuia sa investim in interesul altora, a unor oameni total dezinteresati. Cum iti suna o asemenea investitie? Sa sti ca a fost discutata. Precum spuneam, proiectul exista. S-a oprit tocmai din lipsa de implicatie. Sunt sigur ca poate merge si fara mine. Ideile pe care le-am expus nu mor. Si pe idei sa bazeaza defapt orice proiect, din moment ce viata umana este trecatoare.

Stefan nu m-am suparat. Am decis doar sa ma ocup de acum incolo de mine, in loc sa ma ocup de altii. Pentru ca nici blogul nici MPTN nu au fost concepute pentru mine. Eu imi cunsoc destul de bine, atat ideile economice cat si pe cele politice.

Thinkagainro. Detest minciuna cu toata fiinta mea. Dar am inteles intotdeauna scopul minciunilor rostite de Basescu, Antonescu, Ponta etc. Din moment ce toti mincinosii au avut ceva de castigat in urma balivernelor pe care le-au rostit. Voturi de la o populatie prostita.

Nu intelg totusi ce ai tu de castigat mintind din Anglia? Pe un blog care si-a oprit oricum activitatea. In rest, deflatia este o realitate. Consemnata nu de mine. Eu am prezis-o doar, cu ani in urma. Ea este consemnata de tocmai capii bancilor centrale, care nu mai stiu cum s-o combata. Pentru ca monetizarile au cam dat chix, ca sa te citez.

Este corect ceea ce spui privind piata. Nu este libera. Si ii va lovi cu siguranta pe cei care i-au ingradit libertatea. Prin lupta pe care o va duce impotriva catuselor. Nu cred ca va mai trebui sa astepti mult ca sa vezi acest lucru. Desi nu m-ar mira sa-l negi chiar daca se va intampla. Pentru oameni ca tine iarba va ramane intotdeauna albastra.

Vali spunea...


Acum vreo 2-3 luni imi raspundeai, scriind:
"Nu stiu Vali, poate gresesc eu. N-am alta sursa decat comentariile oamenilor. Care vad ca incep sa-si schimbe reperele.

Cat de reprezentative sunt, sau nu, pentru intreaga tara, habar nu am. O sa vad asta dupa ce miscarea pentru trezirea natiunii va porni. Sperante prea mari nu am, vazand atitudini ca cea a lui CTP. Tocmai la putiniii oameni care sunt in stare sa gandeasca.

Cu mainile in san nu mai pot sta. Daca incercarea mea va esua, am macar multumirea care va veni de la faptul ca am facut ceva. Altceva decat sa stau cu mainile in san si sa ma uit."

Chapeau! Macar, vorba ta, ai incercat.
Si eu am incercat in ultimii 20 de ani sa coalizez niste energii in scopuri benefice. Si nu o data! N-a mers. De aici venea si indoiala mea in legatura cu proiectul tau. Spre deosebire de tine cunosc al naibii de bine realitatea din teren.
A trebuit sa o verifici si tu. E ok. Macar acum poti trage o concluzie valida.
Stiu, nu e placut. Gustul e unul foarte amar.
Deh, Horea, daca n-ai pus pe taraba decat niste idei si idealuri (de bun simt dealtfel), in locul carnatilor.....

Eu unul trebuie sa admit ca traiul in tara asta m-a tranformat aproape intr-un mizantrop.
Voi ramane un inadaptat asa cum cu siguranta si tu ve fi atata timp cat vei sta in Romania.
Dar vorba poetului...asta-i viata.

Aaa, si inca o chestiune.Mi-a placut foarte mult ca ai incercat, si intr-o foarte mare masura ai reusit, sa discuti civilizat si cu argumente. Asta e o rara avis pe la noi.
Det var hyggelig å treffe deg!


Horea spunea...

Mersi Vali! Det var lika hygglig foer mig att diskutera med dig. Am raspuns in suedeza. A fost la fel de placut pentru mine sa discut cu tine.

George spunea...

Salut Horea,
Eu cred ca pentru a avea succes cu acest proiect e nevoie de mai mult timp si de mai multa publicitate. Daca ai citit psihologia persuasiunii poti sa intelegi ce face ca un om sau un grup de oameni sa actioneze intru-un fel sau altul. Doar o mica parte din populatia acestei planete nu se incadreaza in grupurile tinta pe care il au in vedere politicienii, companiile sau orice alt grup de interese. Restul comentariilor sunt de prisos. Oricum sa fim sanatosi si sa tinem aproape cu informatiile, pentru a nu cadea si noi in plasa manipulatorilor.

dragon spunea...

MPTN era/este o idee buna, dar care cred ca a venit un pic prea devreme. Intotdeuna trebuie sa fie mai rau inainte sa fie mai bine. Si in Romania inca nu e rau. Sau nu indeajuns de rau. Cand o sa moara oamenii de foame ca nu mai are guvernul de unde imparti pomeni. Si cand pensionarii nu mai primesc cate o marire la fiecare ciclu electoral, atunci va fi momentul pentru schimbare...

Horea spunea...

Salut George. Publicitate de unde si de la cine? Situl exista in continuare si poate fi citit de oricine.

Oricine poate semna daca doreste.

Articole nu au mai fost scrise, dar baza sunt ideile, defapt, nu protestele facute degeaba, prin intermediul unor articole scurte, fata de fiecare miscare gresita, facuta de politicieni.

Dragon, citeste acest articol din ziarul "basist" Gandul.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/tacerea-miilor-12582435

El descrie excelent mentalitatea romanului. Care isi astupa urechile atunci cand aude impuscaturi, si isi acopera ochii atunci cand vede o bomba explodand. Pentru ca in opinia sa, a romanului, ceea ce nu vrei sa vezi, si nu vrei sa auzi, nu-ti poate face nici un rau. Felul acesta de reactie porneste din mentalitatea pe care o au majoritatea concetatenilor. O mentalitate care nu cred ca se va schimba in timpul vietii pe care o mai am eu de trait.

Anonim spunea...

Domnule doctor , inainte sa inchideti sandramaua mai bagati-ne o prognoza pe burse si eur/usd , cand vedem o paritate ?
ThinkAgainRo

Horea spunea...

Sorinel, daca nu ai fi semnat cu atatea pseudonime, poate iesea mai clar la iveala cat de mult sau cat de putin il admiri pe Basescu. N-ai observat? Pe acest site au intrat si cativa oameni care nu pot fi dusi de nas.

Anonim spunea...

horea , nu il admir pe basescu , mi-e indiferent, dar urasc toata sleahta PSD incepand cu tatucul iliescu si terminand cu ponta si in special pe cei care le tin partea si ii lauda ...
PS: se pare ca teoria ta se va adeveri intr-un final , dar nu acum ...
http://finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/grantham-150007244.html
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, eu nu urasca pe nimeni, dar detest furtul si minciuna, un lucru pe care l-au facut toti. Daca unii nu au furat direct, au furat indirect prin faptul ca au inchis ochii pentru cei care trebuie. De mintit au mintit toti. Ponta fiind deocamdata campionul absolut. Pentru ca asa numitul PSD este cel mai mare clan, el are si gunoaiele cele mai multe.

Privind bursa fiecare cu parerea sa. Eu nu cred ca va dura doi ani nebunia la care asistam. Dimpotriva! Cred ca suntem la formarea topului. Exact in jurul nivelului pe care l-am preconizat in scenariul doi. Am vorbit si de ciclul de 7 ani! Exista o analiza pe care am facut-o, sub forma unui film. Efectul ciclului amintit, cade pe 2014, nu peste doi ani. Vom trai si vom vedea.

Deocamdata, cele prezise de mine, atat privind politica, cat si economia, s-au adeverit destul de bine. Chiar daca exista unii care au afirmat si mai afirma si azi, ca, iarba este albastra.

Anonim spunea...

Horea, comentariul meu anterior a ajuns la gunoi sau nu are aprobare?

DanP

Anonim spunea...

Horea, STIMA pentru efortul tau!
Nu am intervenit pana acum, ma explic.

Te citesc si te am referinta in multe privinte. Nu intervin in comentarii ca ma cam simt jenat de unele prostii care apar printre comentarii.
Pai prima chestie asimetrica este ca pe de o parte tu semnezi in clar, te-ai prezentat cititorilor, cam stim cam de unde sa te luam (geografic) si cam care-i trecutul tau profesional/personal, si pe de cealta parte nu prea pot identifica multi comentatori care fac acest lucru ( si scuzati, si eu voi semna cu initialele).
E limpede ca dorinta ta de transparenta si de sinceritate nu are neaparat parte de tratament corect.
Sunt preocupat de multe probleme ridicate de tine, cu multe dintre ele suntem de acord.

De ce nu m-am entuziasmat de MPTN?

Cred ca MPTN trebuie sa porneasca de la varf in jos. Sa ai (sa zicem) o echipa de 10 colaboratori; pentru mine ar fi ideal sa fi fost cumva profesionisti in diferite domenii sa sa-mi spuneti cam asa:
"baieti, gasiti atasat cate 10 idei ce nu merge bine in domeniul fiecaruia; intr-o luna fiecare din noi 10 mai adauga cate 10 in echipa - nu e pe alegeri, ci pe preferinta fiecaruia; fiecaruia ii batem obrazul pentru ultimul membru din echipa daca este cazul"

Dupa care - de incalzire - grupul de initiativa pentru trezirea natiunii sa anunte ca in saptamana 12-16 mai doreste sa (de pilda) clarifice daca Premierul Romaniei a plagiat sau nu: prezinta competent pareri pro/contra de la oameni avizati care asuma public ce spun si la sfarsit initiaza ceva: daca a copiat facem petitii/marsuri/scriem carti postale de felicitare pentru plagiat la guvern/purtam tricouri cu tot felul de mascari etc.
Scopul e de a arata lumii ca suntem normali si ne pasa, si de a ne arata noua ca ne putem uni pe o idee clara.

Saptamana viitoare grupul ne anunta ca din 100 au devenit 1000, ca fiecare a adus pe alti 10, pentru care putem sa-i batem obrazul daca sunt hahalere.

Pana in acest punct vreau sa spun ca eu, membru in plebe va rog sa porniti ceva de sus, cu oameni cunoscuti, de care sa nu va rusinati, sa porniti cu o singura idee clara care sa adreseze radacina raului.

Dezbateti, aflati care e radacina raului, si puneti in atasament si argumentele.

Cine are nevoie citeste atasamentul (in sens de atasament la e-mail)

Daca incercati o chestie romantica, ca tot poporul va dezbate si apoi prin vot universal se va desprinde firul calauzitor - nu cred.

Noi, poporul avem nevoie de elite (daca sunt destepte elitele din Romania nu trebuie sa-si declare public calitatea de elite, trebuie numai sa o posede) care cu buna intentie sa ne ghideze.

Vestea rea este ca in Romania, nici dupa 25 ani nu observ ca de pilda breslele s-au organizat competent si si-au promovat elitele.
Pare ca nu ne iese de jos in sus. (activez in domeniul electric)

Daca nu va iese nici de sus in jos ne-am ars.

Cele bune,
DanP


Anonim spunea...

@ThinkAgainRo de-as fi presedinte..v-as executa in piata publica futu va n gat de comunisti imputiti si adunati in partidu lui ilici sa plangeti saracia din bmw-uri si palate!

Horea spunea...

Anonim, ura provoaca ura. Si vreau sa-ti spun ca thinkagainro, nu se tine comunist. A spus chiar pe acest blog ca va veni sa-l sprijine pe Antonescu la alegeri. Care, dupa cum se vede, este un anticomunist convins.

Acum! Maine, liber schimbist, sau orice, numai ca sa ajunga presedinte. Gresesti profund cand ii numesti pe actualii guvernanti comunisti. Din moment ce un comunist adevarat are o ideologie politica bine definita.

Astia fiind penali si banditi, nu au niciun fel de ideologie politica. Alta decat ideologia banului. Pe care nu sunt in stare sa-l obtina, altfel decat prin jaf din banul public.
Thinkagainro, este asadar alergic la un singur cuvant, Basescu. Fiind convins ca disparitia lui, ar face din Romania o nua Elvetie.

Spre deosebire de el, eu cred ar trebui sa dispara toti, cu Basescu de mana, pentru ca aceasta tara, poporul de fapt, sa aiba sansa de-a evolua. Fanatismul tampit si ura unora, impiedica insa acest proces necesar. Facand din tara noastra o troaca de porci ai mafiotilor.

Horea spunea...

Dan mersi pentru comentariu. Imi spui si mie de unde sa fi luat elitele despre care vorbesti? Eu nu am lucrat in aceasta tara niciodata, avand ca atare un cerc de cunostiinte foarte limitat.

MPTN a avut si are o rubrica pentru sugestii. Tocmai pentru a atrage oamenii cu idei sanatoase. Unde sunt acesti oameni? Daca stii tu de unde sa-i iei, ca sa-ti pui planul descris in aplicare, da-i drumul. Pentru mine reusita proiectului conteaza, nu numele celuia care il poate duce eventual la bun sfarsit. Sunt sigur ca si ceilalti care s-au implicat in acest proiect sustin aceasta parere.

Precum spuneam. Oamenii sunt trecatori, ideiile raman. Ba mai mult! Ele pot fi dezvoltate.

Nicu Gergely spunea...

Inscrierea in MTPN mai este valabila?

Nastratin spunea...

Horea...sunteti un om deosebit de intelligent...Iata cum altii contribuie la combaterea prin scoaterea la lumina a fraudelor politicienilor...fie si indirect pe calea economistilor:

http://openbudget.ro/

http://www.ziare.com/economie/buget/aici-sunt-banii-dumneavostra-platforma-online-care-face-o-radiografie-a-salariilor-si-bugetului-romaniei-interviu-1298699

Anonim spunea...

Mie cel mai mult imi plac baietii care iubesc orice tine de tovarasi dar pleaca sa munceasca in vest. Nici unul nu ar emigra in patria tatucilor de la rasarit. Astia din vest niste mizerii.

Nastratin spunea...

Anonimule...cu bani suficienti daca nu esti integru chiar si matale vei cinta cum ti se sufla la ureche...Securistii nostril de ieri sunt azi democrati, liberali si conservatori prin acceptarea jafului la care sunt beneficiary de lux...La fel si matale (daca tot ai adus vorba de cei ca mine care lucreaza in vest) se pare ca esti f usor de vindut, doar ramine de stability pretul pe capul matale ca de integritate nici vorba criticind pe altii fara sa te vezi pe tine...Mai ales ca cei ce lucreaza in vest nu-I iubesc pe tovarasii care ne conduc, exact cum nici Horea nu-I iubeste...Nu ti-ar strica sa fii echidistant si sa nu-I jignesti pe cei pe care nu-i cunosti

Anonim spunea...

bursa scade puternic ... cu -1% , dar , ... cum n-a aparut la interval marc faber ??? curios ?
sorinel

Anonim spunea...

cred ca mf e bolnav , nu se poate , bursa se prabuseste ( cu -1% ) si el nimic ?!!!
un votac psd

Anonim spunea...

mark faber recidiveaza ...
http://finance.yahoo.com/news/marc-faber-not-very-healthy-market-073146992.html
culmea , acum recomanda investitii in actiuni europene si emerging markets , ca ar fi mai bune decat pe piata americana ... ???!!!
acelasi

Nastratin spunea...

Buna Horea....Ce ziceti de articolul de mai jos? ...f enigmatic, dar sunt de accord cu citeva din concluziile lui...

http://www.ziare.com/cristian-sima/stiri-cristian-sima/cristian-sima-despre-politicienii-carora-le-a-castigat-bani-pe-bursa-toti-au-probleme-cu-arhiva-interviu-1299948

Horea spunea...

Buna Nastratin! Sima scoate "lanterna", ca toti porcii din Romania, dupa ce a dat-o in bara. Pana atunci i-a placut si lui la nebunie "intunericul" in care bajbaia.

S-a folosit de el ca toti smecherii, ca sa-l critice dupa ce a esuat. Fara a se implica 1mm in schimbarea lui, atunci cand a fost aici in tara.

Romania a ajuns la margine de prapastie tocmai din aceste cauze. Pentru ca, pana si cei care pot si stiu sa gandesca sunt avari, egoisti, si distrugatori.

In rest, fugarul spune multe adevaruri! Atat privind bursa cat si politica. Observa! Din Elvetia.Cand a fost aici a tacut chitic. Demonstrand inca o data faptul ca Romania este plina de gunoie umane.

Anonim spunea...

horea , dupa cum observi bursa nu tine cont de nimic logic si continua sa urce spargand nivel dupa nivel ... intrebarea mea e pana cand ? ce facem cu deflatia , mai vine sau nu ? sa ne pregatim deja de hiperinflatie ?
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, am inchis blogul. Lui Nastratin i-am raspuns din bun simt la o intrebare sociala.

La intrebarea ta am raspuns nu o data prin postarile pe care le-am avut. Expunandu-ti parea mea, buna sau rea, pentru ca alta nu am.

Anonim spunea...

Multumesc oricum horea , totusi , atunci cand lucrurile o sa se precipite , intr-un sens sau altul sper sa ne mai scri pe blog ...
sorinel

Anonim spunea...

rezultate alegeri romania 2014 , ponta 50% restul lumii 40% , m diaconu 10% , sa traiti bine ! , eu v-am pupat pe portofel ca maine ma-nscriu in TSDeu!
un doctor

Horea spunea...

Un doctor, te-ai asteptat cumva la altceva? "Politicianul" este oglinda poporului. Mergem incet spre societatea primitivo-fascista pe care am prevazut-o.

In care un clan ca PNL poate obtine cca.15% indiferent de ce face sau ce spune. Ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca spune acum, lucruri diametral opuse fata de ce spunea acum un an.

Pentru ca se poate, si pentru ca are oameni de talia lui Tariceanu. Care dupa ce a obtinut ceea ce a dorit, postul de presedinte al senatului, vrea inapoi in PNL. Ca sa poata contopi fostul sau clan cu cel al lui Ponta.

Asemenea gunoaie sunt votate de catre cei care isi fac cruce in fata microfoanelor de interviu, vrand sa le pupe. Asta e nivelul celui mai smecher popor din Europa.

Cristi spunea...

Cred ca PNL s-a comportat cel mai corect dupa aceste alegeri! L-au respins pe tradatorul Tariceanu, l-au respins pe Ponta si si-au asumat esecul prin demisia imediata! Nu am vazut asa ceva in Romania de dupa 89!

Horea spunea...

Cristi, este corect ceea ce spui. PNL s-a comportat corect ACUM. Fortat de rezultatele alegerilor. Daca se comportau corect intotdeauna, mergeam si eu la vot ca sa pun stampila pe ei.

Corectitudinea si verticalitatea nu pot fi insusiri de moment, nici macar in politica si nici macar in RO. Nu poti sarii dintr-o barca in alta, orbit de interese, si fara sa atragi atentia asupra ta. In sens negativ, desigur. PNL plateste acum tocmai aceste polite. Antonescu in special!

Pentru ca s-a inconjurat de cele mai mari gunoaie ale societatii, crezand ca va ajunge presedinte. Un lucru pe care eu l-am infirmat din Norvegia. De unde am stiut ca se va intampla asa? Din zicala pe care o cunoaste aproape toata lumea. "Cand te amesteci cu tarate, te mananca porcii". Si asta s-a si intamplat.

A ajuns sa fie facut lichea, de cea mai mare lichea. De catre un criminal precum Iliescu! Ba mai mult. PNL este impins acum spre barca PDL si barca lui Basescu, inca un lucru pe care l-am prezis. Dintre PSD si ceilalti, ultimii par din nou raul cel mai mic, si poate ca sunt.

Numai ca, rotatia cacatilor mari sau aparent mai mici, nu va rezolva problemele grave cu care se confrunta aceasta societate. Stii de ce? Pentru ca acesti oameni isi schimba doar pozitia si discursul, nu si caracterul. Cel din urma contand cel mai mult. Cum sa nu-ti dai demisia dupa o infrangere atat de dura?

De ce nu si-au dat-o din USL? Antonescu in special, atunci cand a vazut ca Ponta asalteaza institutiile statului, un lucru pe care il recunoaste in aceste momente. Eu din exterior am vazut ca ne ducem spre era Nastase, spre partidul stat. El din interior n-a vazut? Sau n-a vrut sa vada, pentru ca era interesat sa nu vada. Vede acum totul ca si mine, atunci cand interesele sale legate de PSD au fost spalate. Cam tarziu si cam tendentios, nu ti se pare?

Daca vrei sa comparam cacati hai s-o facem. PSD este si in opinia mea cel mai periculos grup mafiot. Avand bogatani care s-au imbogatit din jacmanirea statului, si care afirma cu nerusinare ca ii reprezinta pe cei saraci. Mai perfid de atat nu poate fi nimeni. Decat poate un premier plagiator si mincinos de ingheata apele.

Nastratin spunea...

Horea...eu m-am inscris in partidul-miscare pe care l-ati creat...Da-mi de stire daca pot face sau ajuta cu ceva...Intre timp imi voi incuraja prietenii sa se inroleze si ei daca vor schimbare

Horea spunea...

Nastratin, activitatea sitului MPTN s-a oprit. Asta neinsemnand ca oamenii nu pot adera. Il vom reporni, in cazul in care vom avea pentru cine.

Ca o consecinta, oricine se poate inscrie. Daca ideile expuse ii plac si daca crede in ele. Pana la urma, ideile sunt cele care raman si care pot duce orice lucru inainte, sau chiar inapoi.

Oamenii, chiar si gunoiele, pleaca si vin.

Ce pot face cei care isi doresc o schimbare? Sa propage pe unde pot ideile expuse de noi, incurajand in acelasi timp aderarea la miscare. Trebuie sa fim foarte multi ca sa putem face ceva.

Nastratin spunea...

Horea...trebuie publicata existent acestei miscari si in ziare romanesti...sunt sigur ca vei avea multi aderenti. La vot s-au prezentat putini romani la europarlamentare pt ca restul sunt scirbiti de toti politicienii proveniti din fosta securitate sau fosti comunisti cu functii

Anonim spunea...

de ce oare in ultima perioada roubini nu mai zice nimic ? nici kyle bass care dormea cu pusca sub cap in munti de frica deflatiei ? i-a amutit bernake pe care-l luau la misto !
un doctor

Anonim spunea...

de ce oare in ultima perioada roubini nu mai zice nimic ? nici kyle bass care dormea cu pusca sub cap in munti de frica deflatiei ? i-a amutit bernake pe care-l luau la misto !
un doctor

Anonim spunea...

... si nu ma mai mir de ce acest blog s-a inchis ... la fel cum blogul lui flavian cu metalele s-a inchis ... trist !
"Finally! Job market returns to 2008 peak"
"Jobs! Lots of 'em: Things are looking good in the job market. The government said the U.S. economy created 217,000 jobs last month, more than the 200,000 expected by economists"
un doctor

Anonim spunea...

http://www.contributors.ro/cultura/ca-sa-nu-mor-bou/
un doctor

Anonim spunea...

US factory output rebounded in May after April dip

Anonim spunea...

Pimco's Gross: Fed has succeeded

Nastratin spunea...

Horea....cu cine tii la Mondialul de fotbal? eu tin cu olandezii: si la fotbal, si la politica si la justitie si la cheltuirea banului public cu respect fata de populatia platitoare de taxe...Natiunile mari sunt mari si prin educatia lor, vezi germanii, olandezii, japonezii si scandinavii!
***
Horea, ne e dor de articolele tale...Eu te sustin in miscarea ta politica, chair fiind in afara tarii!

Anonim spunea...

World stocks at record high, gold holds gains as dollar dips
horea , ce s-a intamplat cu scenariile alea in care prevedeai scaderi spectaculoase ??? mai sunt de actualitate ? ca de multe ori in viata, realitatea infirma ideologiile idealiste ...
cu stima sorinelp

Horea spunea...

Nastratin, pentru ca tara mea nu participa, tin cu fotbalul de calitate, indiferent de cine l-ar juca. Am totusi o afinitate fata de Brazilia.

De ce nu participa Romania stim. Si fotbalul a fost distrus de mafioti, intr-o tara in care pana si fratele presedintelui se invarte printre interlopi.

In rest este cum spui, tari cu oameni seriosi, vin cu echipe serioase, intotdeauna. Olanda, Germania fiind mereu printre tarile care prestseaza. Nu intamplator!

Mersi pentru sustinerea politica, dar, indeltnicirile mele, in acest sens, au fost puse pe raft. Nu cred ca mai trebuie sa explic de ce. Ajunge sa te uiti la popor si la alesii lui. Din pacate, cele prevazute de mine in Norvegia, s-au implinit aproape intocmai.

Un Sorinel Pop, Sorinel anonim. Deocamdata scenariul meu 2 sta in picioare. Vei vedea asta daca te uiti atent la analizele vechi, legate de dow. In cazul in care scenariul va fi invalidat, vezi nivelele elipsei, bursa va avea probabil o urcare furibunda, un lucru precizat de mine in aceleasi analize. Dupa o eventuala astfel de urcare, care ar trebui sa se asemene cu cea a metalelor, din anul 2011, balonul se va sparge. Pentru ca structural nu s-a schimbat absolut nimic in lume. Oricum, deocamdata, trebuie sa tin cont de scenariul care nu a fost invalidat, inca.

Anonim spunea...

Global bank profits hit $920 billion as Chinese lenders boom

Anonim spunea...

U.S. private job gains in June largest in one and half years

Anonim spunea...

June jobs report: Hiring is strong and wages are rising
Payrolls Jumped as U.S. Jobless Rate Fell to 6.1% in June
Dow tops 17,000 after strong payrolls data
criza e depasita tovarasi !
un anonim

Anonim spunea...

anonimule sorinel,de trei zile-n coace iarba nu-ti mai place. Ia si citeste si baga-ti mintile in cap.
Sper ca te descurci cu engleza.


http://www.profutures.com/article.php/910/

Cornel

ps. vezi ca piata e la nivelele expuse de Horea..

Anonim spunea...

cornele tata,
de ce crezi ca basescu a dat-o in bara cand a decis sa scada pensiile si salariile c-a venit criza si nu mai sunt bani ? iti spun eu , pentru ca a gandit ca horea , ca si multi altii , negru sau alb , cand pe urma s-a rezolvat toata treaba din tiparit bani fraierii care au strans cureaua au luat-o in freza , asculta de la mine , totul e manipulare smecherii fac bani pe seama fraierilor care viseaza principii si fundamente ...
sorinel

Anonim spunea...

"Spain, Italy borrowing costs fall to record lows"

Eid Mubarak

Anonim spunea...

U.S. economy bounces back sharply

Haleluia ben bernake

Anonim spunea...

Fear not. The VIX is flashing a buy sign

Anonim spunea...

ceva nou sub soare ?
varanul a intrat la racoare !

Anonim spunea...

U.S. economy is showing a strength and durability that other major nations can only envy. Thanks in part to the Federal Reserve's ultra-low interest rates, employers have ramped up hiring, factories have boosted production and businesses have been making money.

Anonim spunea...

S&P 500 topples another record; benchmark hits 2,000

Anonim spunea...

Haideti dl.doctor , lasati supararea ca asa e in viata uneori ne iese pasenta uneori nu si mai bagati niste comentarii dar la subiect si fara vrajeala politica , ca nu ne intereseaza !
Peste tot se vorbeste ca s-a terminat cu deflatia dar pentru mine parca nici n-a inceput !

un expat londonez

Anonim spunea...

Buna ziua d -le doctor,dolarul urmează traseul anunțat de.dv,singura problema este ca anticipați cu mult înainte toate evenimentele financiare,ceea ce denota o putere de analiza excepțională pe deoparte si pe de alta parte va crează nemulțumiri datorită reactiei profanilor care nu au răbdare si care cred ca exista cineva care ar putea face predictii exacte pe câteva zile calendaristice. Va scriu pentru prima data,deși am fost tentat de nenumărate ori ,sunt un cititor al blogului dv. de la începuturi si pot sa va spun ca rata anticipațiilor dv.este impresionanta .In încheiere va spun ca schimbarea caracterului cu tenta predominant financiară al blogului in comentarii asupra mizeriei politice românești ,au atras comentarii impertinente din partea unor bloggeri ceea ce v-a si determinat retragerea(sper temporara).In încheiere va multumesc si dacă binevoiti la un răspuns a-și dori sa cunosc prognoza dv. pe termen scurt asupra perechii USD-JPY. Cu sitima Eugen.a

Anonim spunea...

Horea, ne lipsesc postarile tale. Asteptam sa revii.

Emil.

Horea spunea...

Emil, nici nu ma gandesc. Imi este pur si simplu lehamite de ceea ce vad in jurul meu, pretutindeni. Ceea ce ne inconjoara nu rezulta din nimic, ci, numai din ceea ce facem noi oamenii. Indiferent ca ar fi vorba de economie sau de politica. Ceea ce am avut de spus am spus deja, privind ambele subiecte. Multe s-au implinit, altele sunt probabil in curs de implinire, pentru ca, am vorbit destul de rar de doar fenomene momentane.

Anonim spunea...

horea ,
deflatia se pare ca s-a cam dus , ca vantul ... si se pare ca din cauza bulelor nici n-am prea apucat nimic sa cumparam , acum , ca se pregateste sa apara hiperinflatia , ceva sfaturi sa ne protejam ?
deja imobiliarele se pare ca au inceput sa o ia frumusel in sus spre vremurile de glorie din 2007-2008 !
sorinel

Anonim spunea...

Bre Horica.. si cum e cu deflatia asta.. pe buzele tuturor dar nicaieri de vazut !!! Tot propavadu'iai deflatie deflatie.. si na M'urile tot cresc si in State si un MUE is la Japi si tot asa!!! Pana si in falimentara noastra ROM'nica au explodat quantitatile di cas! Traiasca 'conomia subterana!!!
Dom doctor dar hai zine ceva mai de meseria ta... cu Iboala asta! Ia zaiii... inflatie sau deflatie de Iiboala?