Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 3 aprilie 2014

Vine Draghi!

Asta vine ca trenul, mereu. Intra azi in gara la ora 14, 45, la 15,30, si la ora 17. Ca si data trecuta, cand a anuntat ca Europa pe care o vedea el iesita din deflatia, a intrat si mai adanc in ea. Cifra publicata a fost de 0,5% inflatie, un lucru care l-a facut sa vorbeasca din nou de monetizari, fara sa clipeasca. Oare ce va spune azi? Mie imi tremura deja pantalonii. Pentru ca ce spune Super Mario este sfant, mai ales daca intorci totul cu 180%. 

Oricum, orice ar spune, volatilitate vom avea ca de obicei. Creata de cei care stiu ce fac, dar, stiu mai ales, cum se pot lua banii de la prosti. De la cei care si-au spalat ceara din urechi deja de o sapatamana. Ca sa-l poata auzi pe Draghi cat mai bine. De obicei, dupa eveniment, ei isi spala ochii de lacrimi, din moment ce pietei nu-i prea pasa de bancheri. Sp si Dow au facut ieri noi maxime, in timp ce un guvernator FED vorbea insufletit de ridicarea dobanzilor din SUA, pe la mijlocul anului viitor.

Eu am fost din nou o pasare timpurie, si am vorbit de aprecierea dobanzilor cu mult timp in urma. Pentru ca m-am uitat ce face piata, nu ce spune FED si Yellen. Cei care imi citesc pagina de pe vremea Trisorului Jean Claud, isi aduc probabil aminte de ceea ce am spus cu ocazia ridicarii dobanzilor de catre ECB. Am spus ca Banca Crentrala Europeana ridica dobanzile ca sa le scada. Si iata ca le-a scazut. 

Ba mai mult! Urmasul Trisorului, Draghi, a inceput sa vorbeasca si de dobanzi negative. Demonstrand pentru a nu stiu cata ora, habarnismul platit cu salarii grase, de care se bucura sefii bancilor centrale.  Sigur ca, aceste salarii nu se compara cu salariile "rusene" din tara cu cel mai inalt nivel de trai din Europa, Romania. Dar, fii sigur ca nu sunt nici ele de aruncat. Acestea fiind zise ascute-ti urechile! Pentru ca in cursul zilei de azi, vei afla exact tot ceea ce trebuie sa sti despre economia europeana. Despre economia romaneasca ai invatat tot ceea ce trebuie de la Ponta. 

Care va da liber de 2 mai oamenilor, ca sa mearga in concediu si "sa platesaca taxe." Cat de disperat poate fi oare premierul? Care da prin vorbe cu banii in populatie, in fiecare zi. Cotrobaindu-le in acelasi timp necontenit oamenilor prin buzunare. Oricum, daca te vei simtii jupuit sa nu fi trist. Sa nu cauti nici alternative noi la ceea ce exista. Voteaza-l pe Basescu premier! Pe un contract de un an. A spus clar ca va curata tot. Chiar si pe tine, pana la urma (nota subsemnatului). "Doamne fereste" a exclamat Ponta in fata ideii: Basescu premier, dupa ce, el si Antonescu, au fecundat tara pentru ca Traian de Romania sa poata renaste. Nu-ti pune cumva semnatura de aderare nici la MPTN. Pentru ca te expui unui pericol de schimbare reala. Mergi mana in mana cu bravii cetateni romani, care nu stiu nici macar in ce an suntem. Dar, care, se pricep de minune la vot. 


2 comentarii:

Anonim spunea...

dl.doctor, din perspectiva dv.toti sunt prosti si habar n-au ce spun dar sa nu uitam ca cele doua scenarii pe care le-ati conceput au fost total "aeriene" iar realitatea le-a infirmat din mers !
un cititor

Horea spunea...

Un cititor, mai concret te rog! Si cu argumente. Cum au fost cele doua scenarii expuse de mine aeriene? Dow nici nu a atins inca limita maxima permisa de scenariul doi. Sp a facut acest lucru, dar se invarte deocamdata tocmai in jurul acelui nivel. Unde este aerul?

In ceea ce priveste habarnismul! Realitatea il argumenteaza, eu l-am notat doar. Conform definitiei: un om care explica un fenomen, unul care iese invers, nu prea pare a sti ce vorbeste. Deci este habarnist. Cel care se lasa prostit, se numeste din pacate prost, tot prin definitie.