Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 4 august 2015

Actualizari comasate

08/01/2016

Wir Schaffen Das, Burse 2016, Peak Oil, Fisher versus Mihaltan, Johannis piromanul versus Peak Basescu, China versus Li Peng Sorinel, Razboiul (actualizare)

In Germania anul 2016 a debutat cu un"meci de integrare", in Köln. Tocmai in timpul discursului magistral, defecat cu ocazia anulului nou, de catre Angela Merkel. Punctul forte al discursului, in pasajul dedicat emigratiei, a fost: "Wir schaffen das". Wir schaffen was? Si care NOI? Sunt intrabarile pe care ar trebui sa le puna fiecare neamt. Dupa un meci pierdut lamentabil si categoric, pe teren propriu.

Pana si politia, ca sa nu mai vorbim de Olguta Vasilescu din Köln, au marcat in propria poarta. Ultima, dupa ce a venit cu o strategie uluitoare: "Femeile din echipa locala, sa se tina la un brat distanta de barbati". Invitati de pe cateva continente de Merkel@Comp, ca sa formeze echipa adversara a meciului. Un refugiat sirian pare sa fi exclamat: Sunt invitatul lui Merkel, lasati-ma in pace.

Politia a dat autogol prin lipsa de strategie! Atunci cand si-a anuntat cetatenii despre faptul ca "meciurile de integrare"(viol, furt, pipaitul de dame) vor continua. Fara ca ei sa poata face mare lucru. De acord! Dar eu sunt convins ca se vor gasi altii care vor vrea sa faca ceva pentru "echipa debusolata a gazdelor". Probabil "niste oameni cu mustati", care vor impinge tara, si de ce nu Europa, spre starea de fapte despre care am vorbit in postari precedente. Atentie! paragraful de mai sus este pentru cititorii cu o jumatate de creier. Pentru cei cu doua creiere, experti in politica, si pentru conspirationisti, am un alt mesaj: Soros a adus emigrantii, dar Merkel va"schaffa"totul. Desi SUA incearca din rasputeri sa distruga Europa.

Tot doua mesaje veti gasi si in paragrafele care urmeaza. Pentru ca ma zbat din rasputeri sa multumesc cat mai multa lume. 

In ceea ce priveste bursa, indicele Dow, cel expus si studiat de mai multe ori pe aceasta pagina. Orice om, cu ochii deschisi, vede ca a batut pasul pe loc, timp de un an. Unde? Exact in perimetrul elipsei pe care am expus-o cu mai multi ani in urma. Numind-o elipsa scenariului 2.

Cititorii mai vechi ai acestei pagini, isi aduc cu siguranta aminte si de un scenariu 1. Invalidat de piata cu mult timp in urma.

Spuneam ca ma voi ocupa doar de actualizari, nu de noi analize. Ca atare, concluzia pentru cei saraci in neuroni, este urmatoarea: 2016 nu arata bine, nici pentru economie, nici pentru indici. In rest, felul in care vedeam eu evolutia economica si bursiera, se vede clar in graficul alaturat. Unul foarte cunoscut cititorilor vechi. Pentru cititorii cu multi neuroni si pentru conspirationisti: FED a ridicat dobanda pentru ca economia plesneste de buna stare. Cu inflatia mai sunt niste probleme, pentru ca este deflatie. Dar FED vegheaza si are totul pregatit pentru a duce economia pe cel mai bun fagas.

Peak oilul celor nascuti analisti si genii a dus titeiul la 32 de dolari barilul? Conspirationistii stiu si ei despre ce vorbesc. Aurul, argintul, petrolul, materiile prime, in general, au fost manipulate toate de catre forte odioase. Cand se apreciau, mai mult decat s-au depreciat, pana acum, totul era normal. Nu le manipula nimeni. Aceeiasi odiosi, mi-au manipulat pana si mie jumatatea de creier pe care o am, de unde au rezultat si analizele corecte pe care le-am facut. Vezi analiza petrolului, a aurului, din articolul "Predictii si rezultate". Tot ei, mi-au soptit insa recent ceva in ureche: Petrolul nu va mai fi manipulat o perioda de timp, nici metalele. De ce? Au obosit manipulatorii. O idee mai tampita, spusa doar pentru tampiti, este desigur cea a nivelelor solide de cerere. Care obisnuiesc sa opreasca caderile, cel putin pentru o perioada de timp. Am expus asemnea nivele pe multe grafice, cu ani in urma. Ele fiind la fel de valabile si in momentul de fata.

Privind puterea bancilor centrale am avut multe discutii pe acest site. Atat cu conspirationisti, cat si cu analisti inascuti. Unii dintre ei putand fi plasati in ambele categorii, fara nicio exagerare. Eu am fost insa mereu adeptul unei afirmatii trasnite: O structura, un sistem, functioneaza intotdeauna doar asa cum a fost construit sa functioneze. Fiind deosebit de sensibil la interferentele care ar incerca sa-i schimbe menirea. Regula valabila si in cazul pietelor de capital!

Ele au fost concepute si construite sa functioneze liber. Piata socialista fiind prima care a incercat sa altereze aceasta menire. Cu consecinte pe care le cunoastem azi cu totii. De ce nu i-ar lovi atunci, aceeiasi piata, si pe cei care se joaca de-a socialismul capitalistilor? Din moment ce, piata manipulata, va tinde pana la urma sa faca ceea ii este menirea. Sa asigure vanzarea si cumpararea marfurilor in functie de cerere si oferta. Nicio forta exterioara nu va putea altera aceasta insusire a pietei, decat pentru un timp limitat. Mai scurt sau mai lung. Dar cu acelasi rezultat: esecul.

Dupa ce nu mai este presedinte FED, Richard Fisher si-a lasat gura libera. Spunand acum, cam ce spunea Mihaltan, neeconomistul, mai demult:https://www.youtube.com/watch?v=7nuzT3rchPU Cele mai importante afirmatii ale lui Fisher sunt dupa parerea mea cele pe care am incercat sa le scot in evidenta atunci cand mai scriam articole: "Fed s-a amestecat in piata, prin a da drumul la QE". Si, mai apoi: "Fed si-a terminat munitia". Rezultatul celor spuse nu poate fi decat unul singur. Piata va lovi in toti, inclusiv in cei care au incercat sa-i altereze menirea. Atentie! Fisher este totusi mult mai tolerant decat mine fata de primele monetizari.

In Romania, marea majoritate a arestatilor "cu dosare politice" au recunoscut ca au furat ca in codru. Avem totusi un arestat "nevinovat" care rezista:"Profesorul" Voiculescu. Periat tot mai des de A3, dar si de vesnicii sai invitati, aceeiasi, in fiecare zi. In acelasi timp, B1Tv a descoprit un piroman, Klaus Johannis. Care a dat foc clubului Colectiv ca sa-si poata pune un guvern tehnocrat. Sprijinit de americani, care au scos 35000 de demonstranti in strada. Panandu-i sa urle "Jos sistemul mafiot". Asta incearca sa ne spuna voalat "maestrul" Cristoiu, dar si 'singurul' om care mai face opozitie in Ro, din fruntea clanului MP, TBasescu. Acelasi care se mandrea nu de mult cu ceea ce spunea ca a creat cu proriile maini, in timp ce era presedinte. Acum, din o pozitie, cea de manipulator ordinar, isi face praf fara sa clipeasca, presupusa opera. SRI si justitia fiind incluse, desi se lauda cu ele atunci cand era la Cotroceni.

Cei doi "patrioti" "maestrul" si matrozul, au "uitat" totusi sa ne spuna un lucru  foarte important: Ce faceau americanii, piromanii, atunci cand romanii demonstrau impotriva lui Basescu? Dar atunci cand au votat un parlament format din 70% USL? Acelasi intrebari trebuia sa le puna si plagiatorul "antibasist". Care a iesit cu aceleasi teorii ca si fratele sau chel. Ceva de genul: Noua putere a fost construita pe cadavre.


Iesirile de tipul celor amintite mai sus, sunt semne bune pentru Romania, cred eu. Din moment ce cutitul infipt in inima fostului sistem pare sa produca multa durere. Dand nastere si unei hemoragii intense, pe care adeptii lui inceraca sa o opreasca cu orice pret. Printr-o batalie dusa pe viata si pe moarte, plina de minciuni si manipulari ordinare, propagate ca de obicei de "presa libera".

Eu cred ca adeptii vechiului sistem vor esua! Am spus asta imediat si dupa alegeri. Aducand si argumente detaliate, ca de obicei. Crezul meu de atunci, actualizat, arata cam asa: Am trecut de un peak Basescu-Ponta@Comp. De un peak sistem. Dupa orice peak incepe un alt trend, indreptat in directia opusa celui precedent. Apropo! In Germania cred ca avem un peak Merkel.

2016, dupa calendarul nostru, i-a dat din nou un sut in gura lui Li Peng Sorinel. Bursa chineza a fost oprita de doua ori, conform retetei: Daca cade oprim tranzactiile si arestam calculatoarele. Pe cei ce le-au manevrat ii spanzuram, si economia va dudui in vesnicie. Yuanul s-a facut si el praf, dupa ce a devenit valuta de rezerva. Si dupa ce banca centrala a cheltuit 120 de miliarde din fondul de rezerva, ca sa-l sustina. Fara niciun rezultat! Lasandu-i pe specialistii care il vedeau in cer, imediat dupa anuntul bancii mondiale, cu ochii in soare. Ce au facut oare cei care au dedicat bloguri acestui eveniment? Indemnandu-si cititorii sa cumpere yuani cu ciubarul. Se uita si ei probabil cu ochii pierduti la graficul valutei din China. Care, dupa parerea mea, nu si-a terminat inca plonjonul. Pentru ca refugiul capitalului strain este doar la inceput si mult prea mare, chiar si pentru o banca centrala.

Legat de razboiul despre care am vorbit ani in sir as dori sa spun un lucru pe care il consider important. Conflictele nerezolvate nu se aplaneaza niciodata de la sine, ele se extind. Deci cei care vad doar un conflict al ISIS cu vestul viseaza, un lucru demonstrat de noile problemele turco-ruse, precum si cele aparute intre Iran si Arabia Saudita. Iti garantez ca vor mai fi si altele. Asa cum trebuie sa fie intr-un razboi mondial.


15/11/2015 Razboi in, si impotriva Europei=Globalizarea conflictelor=Al treilea razboi mondial(actualizare)
Un lucru care trebuie sa ii surprinda pe cititorii mei cu "doua creiere". La fel cum i-a surprins, cu siguranta, si praful care a iesit din plagiatorul votat de 5 milioane de "genii". Pentru cititorii noi! Iata ce spuneam despre cel mai smecher si mai arogant premier, atunci cand era in drum spre cele mai inalte culmi. Cu mult inainte de seara in care a fost facut knockout, la alegerile prezidentiale:

Pe scurt despre o cariera fulger de forma parabolica. "Habar nu am cat va dura agonia domnului Ponta, pentru ca in tara tuturor posibilitatilor ar putea dura mult mai mult decat am crede. Un lucru este insa cert! Cariera premierului de la Bucuresti se apropie de un plonjon similar cu cel al argintului. Conform legii parabolelor "care nu exista". Asa am invatat de la Flavian si de la gogu.

Citatul de mai sus mi l-a reamintit chiar costel, cu o zi inaintea alegerilor din noiembrie. Un lucru pentru care i-am multumit, imediat. L-a amintit din bascalie dar, citatul ramane citat. Reprezentand parerea mea despre un om care a avut un sprijin parlamentar de 70%. El si cu paiata Antonescu, caruia i-a tras-o, asa cum face orice smecher, lipsit total de caracter.

Mai putin surprinsi de toate cele intamplate in ultima perioada, ar trebui sa fie cititorii mei care au doar "o jumatate de creier", ca si mine. Cei care rasfoind acest site, au incercat sa inteleaga corelatia stransa care exista intotdeauna, intre efect si cauza. Un fenomen despre care am vorbit de foarte multe ori, pentru ca l-am considerat vital. Pentru orice om care doreste sa-si apropie perceptiile de realitate. Ceilalti, vor putea sa-si continue visele in liniste si azi. Pana in momentul in care "o secure" ii va lovi in cap.

Cineva imi scria intr-un mail, dupa atentatul din Franta: A pornit razboiul. I-am dat imediat urmatorul raspuns: Nu! Razboiul a pornit mai demult, asa cum am mai spus, acum se extinde. E si normal sa fie asa, daca tinem cont de aceeiasi corelatie cauza-efect. Ignoranta, greselile politice, prostia, nesimtirea, aroganta, se platesc toate, la un moment dat. Indiferent in ce parte a lumii ne-am afla si indiferent de prtagonisti.

Deci fratilor cu "o jumatate de creier"! Conflictele de pana acum s-au globalizat prin atentatul din Paris, deschizand astfel larg poarta, razboiului despre care am vorbit ani in sir. Intr-o perioada in care afirmatiile mele produceau doar zambete si ridcari de umere. Sincer sa fiu, nu cred ca ar avea vreun rost sa mai reiau inca o data, argumentele pe care le-am asternut pe acest site, in trecut. Ele pot fi citite si azi de catre oricine. Putand fi intelese insa, doar de  cei care nu au gandirea rigida. Nicidecum de catre cei care se cred a fi mereu posesorii adevarului absolut. Ma refer la conspitationisti, precum si la "dublii creierati". Care inteleg din orice argument, venit din alta directie decat cea preferata de ei, acelasi lucru. Nimic! Nu pentru ca nu ar putea sa inteleaga, ci pentru ca nu vor. Se cred intotdeauna prea destepti, pentru a putea lua in considerare parerile altora.

In alta ordine de idei. Un razboi a izbucnit si in Romania. Intre revolutionarii genuini din perioada alegerilor prezidentiale, si sistemul mafiot pe care au dorit sa-l schimbe. Batalia va fi pe viata si pe moarte, pentru ca sistemul nu-si va da duhul fara o rezistenta feroce.

Un cap de vaza al acestui sistem este si fostul presedinte, T. Basescu. Care a fost tinut in viata tocmai de Antena 3. Un post care l-a pomenit in fiecare minut, dupa ce i-a expirat mandatul. Un om pomenit prea des, poate reinvia din randul mortilor, un lucru pe care varanii nu l-au inteles. Marinarul nu se dezminte. Precum nu se dezmint nici lacheii sistemului din care a facut parte, Cristoiu, Ciutacu, si toti ceilalti lingai. Traienuc latra intr-una, asa cum latra si fratele lui cu ochelari, Viorel. Despre tot ceea ce crede el ca ii poate aduce voturi. Ceea ce spune nu conteaza de loc, pentru ca, poate sustine diametral opusul unei afirmatii facute intr-o zi, ziua urmatoare. Culmea a fost cand si-a facut praf propriul mandat, spunand ca il apara. Cei deschisi la minte stiu cu siguranta numele mandatului aparat: Udrea.

Ati obsevat schimbarea radicala de atititudine al acesteia? Si apropierea ei de colegul penal Ponta. Omul pe care l-a declarat cel mai mare dusman al sau, in timpul campaniei prezidentiale. Atunci cand dizolva parlamente cu un singur deget. Astia au fost oamenii care au condus Romania post lovitura de stat, impreuna cu varanii incarcerati. Care au trecut in momentul de fata de partea poporului. Al aceluiasi popor pe care l-au jefuit, dar, care, le ameninta acum existenta.

”Am privit manifestațiile tinerilor care cereau ca România să se elibereze de presiuni politice, de șantaj, de ură, de incompetență, de  amatorism, improvizație și corupție, și să redevină o societate sănătoasă și civilizată, capabilă să susțină o economie performantă.

Împărtășesc de mulți ani aceste idealuri.

Am văzut în ultimii zece ani cum tinerii tac, ”scârbiţi” şi ”sceptici”, și cum în fruntea lor ajung unii care cred că politica înseamnă să vorbeşti tare, mult şi agresiv, unii dintre ei eșuând moral și managerial cu o constantă de ceas elvețian.

În fiecare zi, națiunea română solicită vehement o schimbare fundamentală a clasei politice. Mai devreme sau mai târziu, voința națiunii se va impune".

Randurile de mai sus nu le-am scris eu. Le-a scris seful lui Gadea, Badea, Ciuvica@Comp, Voiculescu. Susnumitii au votat toti pentru acelasi plagiator la prezidentiale. Dupa ce l-au umplut de voma, doar cu putin timp inainte. Vezi prestatia lui Badea, expusa in postarea "Merg la vot". Unde mai pui faptul ca, Viorica Ponta, a fost reprezentatul cel mai vaza al sistemului "combatut" de tov. Varan. Asta da caracter!

Ca sa avem o alta tara, acest sistem reprezentat de toti tovarasii securisti si nesecuristi, va trebui sa plesneasca si sa se faca tandari. Impreuna cu totii "jurnalistii" care l-au sustinut. Acest lucru se va face foarte greu, dar nu este imposibil de realizat. Chiar si in conditiile internationale actuale, foarte precare pentru un asemenea deziderat. Atuul nostru este ca am dat de fund, asa cum spuneam intr-o postare mai veche. Nici macar refugiatii n-au dorit sa vina la noi in tara. Un alt atuu este noul guvern. Pe care eu il vad cu un mandat "de punte", spre normalitate. Anticipatele ar fi fost cea mai mare greseala pe care ar fi putut sa o faca Johannis. Din fericire n-a facut-o.

Partea prosta este ca suntem la inceputul celui de-l treilea razboi mondial. Nu cred ca mai exista cineva cu capul pe umeri, care sa nu-si fi dat seama de aceasta realitate. Rusia participa din plin. Europa a fost lovita vineri. Declaratiile de razboi au venit si ele imediat, din partea Frantei. SUA este implicata in lupte si sforarii politice de-o vesnicie. Despre Israel sa nu mai vorbim. Marile puteri sunt  partase toate la luptele care vor continua si se vor intensifica. Acest razboi se profileaza totusi ca un razboi neconventional. Dus de "roboti", spalti la creier de o religie, Islamul. Impotriva unor oameni cu sentimente si cu traditii democratice. 

Uite cat de periculos poate fi un om cu creierul "pus in Dero". Indiferent ca este din Romania sau din desert. Sunt absolut convins ca ISIS ar detona maine bomba atomica, daca ar avea-o. Bomba nu au, inca. Dar, cine ii va putea opri sa otravesca alimente ape etc. sau sa foloseasca arme chimice? Pe langa atacuri facute in stil parisian.

Prin felul in care lupta acesti descreierati, o mana din angajatii lor, pot leza un numar extrem de mare de oameni, din tabara adversa. Civili de obicei! Care stat poate opri toate atacurile teroriste care vor fi planificate? Istoria ne arata ca nici unul. Acte de genul celora din Paris vor face ca oamenii sa-si indrepte privirile spre emigranti, asa cum spuneam in postarea anterioara. Un lucru care va duce la escaladarea tensiunilor din tarile europene. Pe langa aceasta, vor apare tot mai multi guralivi de tipul lui T. Basescu. Ordinari si josnici pana in maduva oaselor. Care nu se vor da inapoi de la nicio metoda de manipulare, pentru a castiga capital politic. L-am auzit pe fostul presedinte la B1TV. A reusit intr-adevar sa-mi faca parul maciuca. Stiam ca este un Ponta chel dar, nu credeam ca il va egala vreodata in cinism pe Viorel. Iata ca a facut-o. Si cred ca va face orice pentru revenirea sa in politica.

Eu sper totusi ca va expira in curand. Nemai putand sa aiba priza la cei tineri care au inceput sa gandeasca. Atentie! Daca vreti sa comentati acest articol, scrieti-va comentariile la articolul precedent. Pentru ca el, va fi adaugat celui mentionat, cu ocazia unui nou update. In vederea conservarii unor idei care ar fi pacat sa fie sterse. Ma gandesc serios sa repornesc pagina MPTN.  Pentru ca timungul pe care l-am ales pentru pornirea lui, a fost unul catastrofal.

PS. Apropo de voiculestii cu talpa pe obraz. Basescu a fost ieri invitatul special al lui Ghita. La televiziunea despre care spunea ca dezbina natia, Romania TV. Acum cand se simt ei loviti in aripa si dezbinati, incearca sa se reinbine. Prin orice mijloace si oriunde este posibil. Culmea bascalirii populatiei, a venit insa inainte de episodul Ghita TV. In momentul in care Basescu a fost singurul candidat la sefia clanului pe care il conduce. Asta dupa ce a incercat sa-l faca praf pe Dragnea, care a fost si el unicul candidat, la sefia PSD. Cat soric de porc poti avea pe obraz, ca sa faci exact ceea ce ai criticat la altii? Tone! Ca si marii comentatori de pe diverse forumuri. Care s-au batut si se mai bat si azi, plini de ura, pentru coruptul, mincinosul si mafiotul lor preferat. Politicianul are desigur vina lui, indiscutabil, dar, aceasta vina nu este cu nimic mai mare sau mai mica, decat vina celuia care l-a pus acolo unde este. Dandu-i astfel unda verde sa-si faca de cap. Refuz sa cred ca a existat cineva, care a votat Ponta la alegerile din 2014, cu caracterul total diferit de al acestuia. Ma refer desigur la cei capabili sa gandeasca, nu la nenorocitii care nu stiu in ce tara traiesc.


30092015 Dow, razboaie, emigratie si balciul coruptilor din Ro (actualizare)
Am reactualizat graficul DJIA din postarea "Predictii si rezultate". Pentru ca indicele american a fost respins cu hotarare de elipsa scenariului pe care l-am numit 2, expus cu ani in urma. Caderile lui au continuat chiar si dupa ce FED a lasat dobanda neschimbata. Dand astfel un bobarnac "espertilor" care au legat, si mai leaga si azi, miscarile pietelor de dobanzi. Si, prin aceasta, de ceea ce face sau nu face "institutia lui Dumnezeu", FED.

Inainte ca zeita Yellen sa-si expuna "strategia", am raspuns unui comentariu in felul urmator: Salut Marius. Cand nu poti gandi ca FED, ceea ce eu nu pot, nu poti sti nici ce "logica" vor folosi pentru restul anului. Eu am mai spus ce cred. Cred ca vor ridica dobanda ca sa aiba ce sa scada. In rest li s-au cam terminat gloantele. Ceea ce am spus, ar putea fi total anapoda, pentru ca FED ar putea asculta si de corul dobandacilor. Care, se pare ca mai vor dobanzi zero, inca 100 de ani. Asta nu inseamna totusi ca piata va face cum vrea FED. Si piata a facut cum a vrut ea. Ca de obicei! Scotandu-i astfel doar dupa cateva zile din barlog pe aceeiasi "Dumnezei". Care au inceput sa explice ca economia duduie de fapt si ca dobanzile vor creste chiar in anul in care ne aflam.

Sunt de acord ca vor creste, pentru ca vor fi ridicate de o piata care nu va mai vrea sa dea bani gratis nimanui. Diareea verbala a "titanilor" n-a ajutata insa nici ea piata. Care se uita deocamdata doar in jos. 

In sus se uita numai Victor cel "dat in judecata politic". Ca sa mai vada odata culmile de la care a reusit sa cada. Tot in sus s-ar fi uitat si profesorul in hotie Oprescu. Numai ca, el era sa moara in temnita, daca nu se autosesiza avocatul poporului bandit, Ciorbea. In oceanul acesta de sesizari, sesizez si eu ceva. Justitia face "dosare politice" pe banda rulanta.  Un lucru pe care l-am prevazut in articolul publicat in 18 noiembrie, 2014, imediat dupa alegeri. Din pacate, reforma necesara pentru fiecare clan, bate pasul pe loc. Sunt inca prea multi mafioti in toate taberele, pentru ca ceva palpabil sa se poata intampla. Ultima mascarada a hotomanilor a fost motiunea de cenzura impotriva guvernului Ponta. Ceva mai penibil nici nu mi-as fi putut inchipui.

Trebuie sa fi tare prost ca sa-ti tai singur craca de sub picioare, asa cum a facut, asa numitul PNL. Dar si mai prost de atat, ca sa ti un discurs in care sa te arati dezamagit de felul in care se comporta campionul in tradari, Oprea. Data viitoare vor fi poate dezamagiti de Tariceanu, un alt mafiot de frunte si un tradator de cel mai inalt rang.

Poporul adus cu autobuze la mitingul anti Ponta a stat din nou singur in frig si ploaie, ca intotdeauna. Marii lideri Blaga si Ghorghiu, la caldura, in parlament. De unde au aruncat cu rahat in cel mai dibaci aruncator de excremente, Ponta. Sub privirile pline de admiratie a sustinatorilor pe care ii are fiecare clan. Oamenii angajati in acest razboi, dus cu gloante facute din fecalii, au reusit totusi sa cada la pace intr-o privinta. In privinta unei sume forfetare pe care si-au votat-o fara sa scrasneasca. Cand voteaza ceva pentru ei, se iubesc si se intelg de minune.

Cetateanul scaldat in democratie are insa dreptul sa priveasca unde vrea, si sa se delecteze cu ce ii place. Eu privesc, ca de obicei, inainte. Si nu-mi place deloc privelistea pe care o vad. Conflictele armate se extind conform asteptarilor pe care le-am avut. Si, se apropie, in opinia mea, de o globalizare periculoasa, pe care nu cred ca vre-un om intreg la minte si-o doreste. Colac peste pupaza a venit si invazia Europei, intr-un moment care nu putea fi mai precar decat cel actual, nici daca il programau masonii lui Nastratin. Eu sunt convins de faptul ca ciocnirea culturala care va urma, intr-o Europa macinata de probleme financiare si politice, va fi mult mai dura decat ar fi fost, in cazul in care s-ar fi intamplat intr-o perioada de cerstere economica.

Relatia cauza-efect isi spune din nou cuvantul. Acesti refugiati nu au coborat din luna. Ci sunt doar rezultatul politicilor promovate de "salvatorii lumii". Care au dat bancilor banii populatiei. Mergand in acelasi timp sa faca "democratie", cu parul, in Irac, in Libia etc. Eu zic ca au reusit "de minune", pe toate planurile.Hurrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa! Privind bursele, ele se apropie de un suport important, de unde, o revenire foarte probabila, ii va baga din nou in extaz pe boi. Le-as spune tauri, dar imi vine greu. 

04082015 Aur, Ponta, Grecia, China, si alte bunatati actualizate
Dupa cum poti vedea in graficul pe care l-am expus cu ocazia acestei noi actualizari, in articolul "Predictii si rezultate", pretul aurului a reusit sa loveasca prima mea tinta, expusa cu ani in urma. Ajungand pana la limita inferioara a intervalului marcat de elipsa. Tinta este dupa cum sti una de durata lunga. Fapt pentru care ar trebui sa tina piept acestor atacuri de depreciere, cel putin o perioada mai scurta de timp. Scurta, raportata la perioada intregii depreceieri

Desi nu este facut din aur, fiind mai degraba cel mai ordinar om al clanurilor politice actuale, Ponta pare sa respecte si el ciclul de evolutie pe care i l-am atribuit. Sarind fara prea multe ezitari pe un val 3, descendent. Unul pe care il vedeam devastator pentru cariera sa politica. Trist este faptul ca la varful unui clan care ar fi trebuit sa se reformeze, apare in momentul de fata un condamnat, in locul unui penal. De comentat nu comentez. Ii las pe votanti sa comenteze, in fata urnelor, in 2016.

Din pacate, poporul intolerant cu mojicia, pe care l-am numit invizibil, se afla in marea lui majoritate in afara granitelor. In timp ce autohtonii, vizibili, sunt chiar foarte toleranti cu minciuna, cu furtul, si cu alte smecherii romanesti. Intr-un procent alarmant de 86%! Conform unui sondaj recent. Dupa acest sondaj, cei care au avut dubii, vor intelege probabil mai bine afirmatia pe care am repetat-o de multe ori pe acest site. Politicianul este oglinda fidela a votantului, punct. Vom vedea in curand, in 2016, forma oglinzii in care va vrea sa se uite alegatorul roman.

Inainte de-a incheia aceasta actualizare, as vrea sa spun cateva cuvinte despre codul fiscal. Ponta este cel mai antipatic politician pe care l-am vazut in viata mea si, poate si cel mai smecher. In nici un caz nu destept, asa cum au incercat sa-l prezinte multi, inclusiv fostul presedinte. Oricum ar fi, codul fiscal pe care il promoveaza si care a fost facut de un alt penal, Valcov, ar putea fi unul benefic pentru Romania. In ce conditii? In conditiile in care nu ar fi fost facut pentru Ponta ci pentru tara.

Daca ar fi fost facut pentru tara, am fi putut vedea cu totii un cod fiscal contabil. Asa cum trebuie sa fie orice cod fiscal gandit cu seriozitate. Acesta este insa unul politic, asa cum a subliniat foarte bine Teodorovici.

Despre acest cod s-ar putea scrie pagini intregi, pro si contra. Eu voi incerca sa fiu foarte scurt. Toate ideile din cod mi se par bune, atata timp cat cel care l-a intocmit, poate prezenta argumente solide in ceea ce priveste sursa lui de finantare. Un lucru care a fost omis de catre toti cei care l-au promovat. Argumente scoase din rect am vazut multe dar, eu vorbesc despre cu totul altceva. Sa definim acum argumentele scoase din rect. Sunt argumenete bazate pe presupuneri, de tipul: Daca economia creste de x ori, vom avea un buget y. Argumentele de acest gen sunt identice cu cele oferite de "metalurgisti": Daca FED monetizeaza vom avea inflatie, una care va duce pretul metalelor in cer. Ce s-a intamplat mai pe urma stim astazi cu totii.

Pentru a putea face o comparatie, vom defini si argumentele contabile. Cheltuim o suma x, care va putea fi colecatata cu siguranta din sursa de finantare y, z etc. O sursa al carei abundenta nu are voie sa depinda de nici un daca. Pe Ponta&Comp, sursele de finantare ale acestui nou cod nu-i intereseaza deloc. Pentru ca, daca, calculul lor va da gres, un lucru foarte probabil tinand cont si de salariada anuntata pentru bugetari, ei vor putea exclama: Noi am dat, mai bine zis, am vrut sa dam, altii vor sa ia! (Datul propriuzis este pentru alesi, vorbele, intentiile nefinalizate, sunt intotdeauna pentru popor.)

Oricum lumea isi va aminti vorbele impachetate in intentii, cred pontanacii, exact asa cum au facut cei 5 milioane care s-au dus sa-l voteze presedinte. Povestile au fost de obicei suficiente pentru acumularea de voturi. Vom vedea in curand daca aceasta regula de azi, va fi valabila si maine? Eu am anumite indoieli in aceasta privinta. Si, ca atare, ard de nerabdare sa vad oglinda anului 2016. Care ar putea aduce surprize celora indragostiti de status quo.  Sunt convins ca si PNL a votat codul din aceleasi considerente enuntate mai sus. Mentalitatea tovarasilor de acolo fiind foarte asemanatoare cu a celor din PSD.

Johannis a facut si el o boacana de bagat in seama. A retrimis codul fiscal parlamentului, dupa ce a fost total absent la dezbateri. S-a trezit cu musca in gura, cum s-ar spune, un lucru care mie nu mi-a placut de loc. Mi-a placut la fel de putin sustinerea pe care a oferit-o public, pentru ridicarea salriilor a 48 de demnitari, inclusiv salariul sau. O sustinere oferita la un moment ales deosebit de defectuos, in opinia mea. Mi se pare o bascalie sa te ocupi de salariile alesilor, inainte de infaptuirea a macar unei promisiuni din campania electorala. Cu toate acestea eu mai cred si azi ca Johannis va performa altfel decat mafiotii.

In ceea ce priveste Grecia, evolutia a fost cea pe care am presupus-o. Nici un politician nu a indraznit sa traga glontul letal in "tara vecina si prietena." Cu toate acestea, eu sunt la fel de convins ca si pana acum: piata va fi calaul grecilor. In China, "Li Peng Sorinel" si-a mai sters din lacrimi. Dupa ce vanzarile de actiuni au fost interzise de guvern si, dupa ce, mai mult de jumatate din companiile inregistrate la bursa au oprit operatiunile cu actiuni proprii. Banca centrala a dat si ea cu lichiditati in populatie, asa ca, lucrurile s-au rezolvat in modul obisnuit si bine cunoscut.. Pentru totdeauna, cred cei care care se uitau cu ochii bulbucati la caderile de acum cateva saptamani. Pentru o perioda, cred eu.


Poza de un milion pe care am simtit ca trebuie sa o adaug si acestui articol! Care il are drept protagonist pe "Li Peng Sorinel". Un Sorinel chinez care mai si lucreaza la bursa, dupa cum se vede. Priveste-l cu atentie! Ca sa vezi cum nu intelege nimic din ceea ce se intampla. Daca l-as intalni pe omul nostru socat i-as pune o singura intrebare: Am mai fi avut vreodata recesiuni, depresiuni, daca bancile centrale, guvernele, ar putea controla pietele de capital? Aceasta intrebare am pus-o si cititorilor acestui blog, nu odata.

Chinezul stia ca bursele pot merge numai in sus, atunci cand bancile centrale scad dobanzile sau cand inunda piata cu bani=Qe. Uite totusi ca, scaderea dobanzii pe care o astepta cu sufletul la gura, l-a lasat cu ochii bulbucati. Pentru ca vede asa dintr-o data, vaporii a cca. 3000 de miliarde de doalari, disparuti pam, pam, intr-o luna. (pam, pam plagiat din reclama DIGI) Despre deflatie a citit doar in carti. Poate nici acolo. Pam, pam.

Ps. Ca sa nu fiu nedrept fata de Ponta vreau sa scot in evidenta existenta a inca unui gunoi care-i sufla in ceafa. Calin Duduiceanu! Care, se pare ca vede economia bubuind din nou, ca in 2008. Atunci cand acest om nascut "liberal pur sange" imprastia banii publici de parca i-ar fi scos din uterul PNL-ist care i-a dat viata. Acest nou semnal pe care il primim de la "monumentul de integritate a senatului," nu imi pare de bun augur pentru Romania.

Pss.  Uite cum minte, pardon, cum calculeaza, specialistul in economie, Ponta, codul fiscal. Ajutat probabil de Duduiceanu, la intocmirea prezentarii magistrale pe care a facut-o la telviziunea "libera" a lui Ghita. Care-l deplangea nu demult intr-un sms trimis sarmanei Udrea, pe "omul bun" Cocos. Fosta sotie a acestuia, a fost desigur "cea mai mare adversara politica a PSD. Al lui Ghita in special, dar, si cu pistolul indreptat permanent spre tampla lui Ponta, in campania prezidentiala. Pe care ar trebui sa si-o aminteasca si cei 5 milioane de genii care au sustinut un plagiator ordinar. Uite totusi ca, premierul nostru "antibasist," gandeste exact ca blonda marinelului, atunci cand este vorba de securisti. Ambii cercetati penal, in momentul de fata, par sa vada "gestapoul" pretutindeni. Interesant! Cum dracu au aparut cei din urma, intr-un sistem condus pana la ultimele alegeri, din 2014, exclusiv de cei doi antisecuristi? Sa nu-ti vina sa-ti tragi picioare in cur si s-o iei razna de atata batjocura? Pasul urmator ar trebui sa fie un scuipat in ochiul romanului chior, direct  prin ecranul televizorului. Atunci cand tehnica va permite acest lucru.

Am hotarat sa nu mai transfer comentariile vechi la rubrica de comentarii al acestui articol. Ma multumesc sa le salvez pentru mine. Voi face referire la ele numai in cazul in care vor prezenta vreo relevanta pentru subiectele din viitor.

192 de comentarii:

Horea spunea...

Ma intreba Dorin, intr-un comentariu pus la articolul sters, despre evolutia leului fata de dolar. Deocamdata nu vad nimic nou fata de ce am spus in comentarii mai vechi.

Anonim spunea...

Horea...am 2 intrebari:
1. vezi leul ca moneda de siguranta fata de economiile romanilor?
2. cind miliarde se evapora la bursa, cineva le cistiga, nu-I asa? adica, nimic nu se pierde, totul se conserva...adica unii pierd masiv, altii cistiga masiv...Cine sunt papusarii din spatele acestor manipulari? oare numai piata? cine are de cistigat? dolarul American si SUA care e o tara supraindatorata catre propriul organism pe care-l controleaza, FMI? La noi papusarul e ovreul Isaresku, cred eu....
Mersi...

Horea spunea...

1. Deocamdata da.

2.Miliardele evaporate nu le castiga nimeni, tocmai pentru ca s-au evaporat=deflatie. Matematica este de clasa a cincea. Exemplu: Ai avut o actiune in valoare de 100 de lei. O cadere de 30% insemneaza ca ai mai ramas cu 70 de lei din suta pe care ai avut-o. Atentie! In cazul in care vinzi actiunea la pretul de 70 de lei. Cel care o cumpara la pretul de 70 de lei, are un profit=zero, in momentul cumpararii.

In cazul in care bursa continua sa cada, sa zicem inca 10%. Cel care a cumparat actiunea va pierde 7 lei(10% din 70=7). Totalul banilor disparuti din piata, in acest caz fiind=37 de lei, dintr-o suta. Pentru cel care nu a vandut la pretul de 70 de lei, banii ramasi sunt doar pe hartie. Din moment ce nimeni nu poate garanta oprirea caderilor. Pentru bilantul companiei, o cadere a pretului la actiuni insemneaza acelasi lucru. 30-40 sau oricat la% din totalul activelor lichide se evapora. Pam pam.

Papusari? Eu nu cred ca exista unul singur care ar vrea sa piarda bani. Ce crezi ca se va intampla cu papusarul care cumpara la 70 de lei actiunea, dupa o cadere de 30%, crezand ca o poate papusa spre 80? Atunci cand pretul cade spre 60 sau chiar mai mult. Eu cred ca papuseaza panica peste el, facandul sa vanda, intarind astfel spirala deprecierilor. Castigatori vor fi astfel doar cei care cumpara la fundul absolut, greu de calculat in conditii de panica. la sfarsitul crizei din 1929 piata era plina de chilipiruri pe toate fronturile. Problema era ca oamenii nu aveau bani sa cumpere nici la acele preturi. Pentru ca, deflatia inseamna diminuarea capitalului lichid, si al celui dat in imprumut.

Atentie! De acum incolo voi raspunde doar persoanelor care semneaza cu un nume.

Horea spunea...

Horea spunea...
Anonim spunea...
Horea, am nevoie de ajutor. Eu sunt printre fraierii care am fost chibzuit, am tot strans bani ca sa- mi cumpar un apartament fara sa fiu nevoit sa apelez la banca. Am tot sperat ca statul o sa termine cu ajutorul dat bancilor cu programul prima casa iar preturile sa scada pina la valoarea cat de cat corecta. Iaca acum dobanzile la banci sunt minuscule iar cireasa de pe tort e anuntatul program de hartie igienica de 1100 miliarde... Asadar cel cumpatat si-o ia din nou... Intrebarea este sa ma arunc sa cumpar apartament acum cu o parte din bani de la banca? Din cat anticipez tori banii noi tipariti or sa ajunga in specula cu actiuni si imobilare. Ce e de facut. Tin sa mentionez ca banii ii am in euro. Multumesc
22 ianuarie 2015, 19:32

Anonim spunea...
Sunt intr-o situatie similara si eu, din pacate. Impulsul de moment ar fi sa arunc banii in piata, adica sa cumpar acum. Pe de alta parte dolarul se tot intareste, dar nu stiu pentru cat timp. Cred ca urmeaza vremuri cel putin interesante. Asta o spun dintr-o perspectiva sumbra.

Draghi cred ca a dat-o pe "ulei", cu hartia lui igienica. Se crede in super mario brothers...
23 ianuarie 2015, 08:56


Horea spunea...
Frati si surori, anonimi si anonime. Nici cand eram activ pe acest blog, nu dadeam sfaturi nimanui. Pentru ca, ma gandeam ca pot gresi, provocand astfel pagube unor oameni pe care nici macar nu-i cunosc. Nu ma voi abate asadar, nici de data asta de la regula pe care am respectat-o tot timpul. Dar, va voi spune totusi ce am hotarat sa fac eu.

In deflatie cash-ul este rege! Si, deflatia, nu se va termina doar pentru ca Draghi a facut ceea ce a facut Bernanke, Abe si alti destepti.
Velocitatea monetara nu va salta doar din cauza faptului ca QE-istul se numeste de data asta Mario.

Ca o consecinta, banii BCE vor avea un efect destul de scurt, cred eu. Nicidecum cel scontat de bancheri.

Daca scoti azi capul pe geam, ce auzi venind ca un vuiet, pana si din cosul de fum? Exact ceea ce auzi la televizor la radio, in toata mas-media: Franc elvetian, dolar, euro, dolar, euro, franc elvetian...

Asemenea evenimente discutate, in fiecare al cincilea minut de catre "esperti", mie mi-au atras atentia.
Pprecum mi-au atras atentia si nivelele la care au ajuns valutele mentionate. Despre care cotcodacesc azi pana si gainile din curte.

Ca o consecinta eu voi ramane cash. Ajutat si de atotputernicul Isarescu BNR...huraaaaaaaa. Care spunea acum cateva luni ca "leul, da din coada"nevrand sa se miste in nicio directie". N-a terminat bine fraza, acest om al tuturor viilor, care nu greseste niciodata, si leul s-a facut praf, cu coada cu tot.

Atat de serios, incat oamenii au inceput sa iasa in strada, in timp ce, Isaresu, a fost nevoit sa iasa la Cotroceni. Lasandu-l pe Vasilescu sa explice, pe fiecare post de televiziune, cat de periculos poate fi datul din coada.

Eu "ghinionist", percep acest comportament ca fiind unul destul de panicat. Fapt pentru care m-am hotarat sa cumpar niste lei. "Din aia" fara coada, care s-a rupt de atata dat. Cam atat! Voi astepta acum sperand ca am facut bine ceea ce am facut. Pandind in acelasi timp momentul, in care cred eu ca leului va trebui sa-i creasca o alta coada.

Odata ce va incepe sa o miste din nou, vom avea foarte probabil un nou comentariu, din partea bancherului nostru preferat, Mugur.

Un lucru care ma va determina sa vand leii, ca sa cumpar elefanti. Sau, de ce nu, niste dolari. Tocmai pentru ca, acelasi cash, va continua sa fie rege, cred eu. Dar numai in cazul in care predictiile mele legate de continuarea deflatiei se vor adeveri a fi corecte.

Daca bursa va face ce a facut si leul, in perioada imediat urmatoare, voi fi pe sine. Daca nu, am dat chix, asa cum spunea un cititor cu relatii sus puse la CIA.
23 ianuarie 2015, 23:55

Horea spunea...

Horea spunea...
Nastratin spunea...
Horea...eu zic ca cel mai bine e sa ai bani in 2-3 valute...In felul asta pierderile intr-una se compenseaza in cealalta. iar daca ii ai in lei care e manipulat de Isarescu ca sa nu iasa lumea in strada sa-l linseze, atunci e si mai bine. Toti cei informati stim ca Isaresku-ovreiul si Felix au furat banii din conturile Crescent, iar isaresku a mai furat si lingourile de aur ale BNR ca doar era la butoane...isaresku sekuristul...
24 ianuarie 2015, 21:52

Anonim spunea...
Eu cred va urma o depreciere pe leu in raport cu euro,Isar zice peste 4.5 eu zic peste 4.6 pana pe la 4.85.
Eu zic ca te-ai grabit un pic Horea dar vom trai si vom vedea ....bnr nu cred ca vrea apreciere cu nici un chip
24 ianuarie 2015, 23:18

Anonim spunea...
Completare:vor fi sparte toate nivelurile pe eur/usd 1.09,1.07,1.03 ...dupa care ne ducem lent in 0.7...va fi macel intr-un cuvant ,nici eu nu ma asteptam la o asemenea corectie brutala
24 ianuarie 2015, 23:21

Anonim spunea...
Ce va face USD Ron depinde de ce va face petrolul pt ca din combustibili vine mult la buget deci nu le convine o scadere masiva.
25 ianuarie 2015, 14:44

Anonim spunea...
Horea toate conditiile sunt indeplinite pentru un nou puseeu deflationist(deprecierea petrolului ,intarirea valutelor de refugiu in special USD,deflatie pe fata in Europa)...dobanziile sunt la minime peste tot ..Janet il detoneaza sau piata tu ce crezi?
25 ianuarie 2015, 15:52


Horea spunea...
Nastratin, cititnd comentariul tau, imi dau seama ca sunt foarte dezinformat. Ba mai mult! Nu sunt nici antisemit. Mi-au scapat asadar hotiile "ovreiului", despre care tu, informatul, pretinzi a sti totul.

Mi se pare interesanta si perceptia pe care o ai privind posibilitatile de manipulare pe care le-ar avea Isarescu. Cu atat mai mult cu cat afirmatia ta vine, la nici o saptamana de la esecul pe care l-a avut o banca tiparitoare de bani: SNB

Ca sa intareasca leul Isarescu ar trebui sa-l cumpere, nu sa-l tiparesca. Cheltuind ce? Euro, dolari, etc. Deci ar trebui sa-si arda rezervele formate din valutele amintite. Pentru a obtine pana la urma rezultate similare cu cele obtinute de NBS. Adica, pierderi imense.

"Ovreu" sau nu, eu nu cred ca Mugur va face acest lucru. Mai ales nu acum cand piata, ar putea sa lucreze singura, tocmai pentru acest deziderat. Cu rezultate mult mai bune decat cele obtinute de orice banca centrala.

Cele spuse mai sus, nu ar trebui sa te impiedice sa faci ceea ce crezi tu ca este mai bine pentru tine. Si, sa cumperi mai multe valute care sa-si compenseze castigurile si pierderile, asa cum ai spus. Inteleg ca telul pe care il ai, este un randament egal cu zero, sau, unul, foarte apropiat de aceasta cifra.

Anonim. Orice investitie, dar mai ales orice speculatie, este legata de un risc. Pe care initiatorul trebuie sa si-l asume. Nu te pot contrazice asadar, pentru ca s-ar putea sa ai dreptate. Poate am facut o miscare prematura, dar te asigur ca a fost bine gandita. Din moment ce am facut-o in jurul unor nivele cheie. In cazul in care piata imi va dovedi ca a fost eronata, imi voi inversa pozitia imediat. Neincercand sa ma bat astfel cu morile de vant.

Oricum ar fi, intrarile cu cei mai mari sorti de izbanda, se pot face doar la nivelele de oferta sau de cerere importante. Ceea ce nu insemneaza ca acestea se vor materializa intotdeauna. Legea burselor este foarte clara. Poti castiga, dar poti si pierde. Important pentru supravietuirea oricarui investitor, este regula de aur a investitiilor: castigul trebuie sa depaseasca intotdeauna pierderea.
25 ianuarie 2015, 18:31

Horea spunea...

Horea spunea...
dragon spunea...
@Anonimi: Dacă vreți să vă cumpărați apartament în care să locuiți, e posibil sa prindeți oferte pe piață. Deci căscați ochii. Și depinde și de cât de tare vă grăbiți. Eu am asteptat destul de mult, din 2009, iar până la urmă în 2013 mi-am luat apartament pentru că m-am săturat să tot îmi stric nervii cu proprietarii apartamentului unde stăteam în chirie. Am căutat destul de mult, dar am găsit ce mi-am dorit la prețul pe care l-am considerat corect și, foarte important, fără agenție.
Ca investiție în schimb nu aș recomanda imobilele în momentul de față. Randamentul este prea mic, cu greu scoți un 4-5% din care trebuie să plătești impozit, CAS etc. Plus există și riscul cât timp stă gol apartamentul, de aceea în estimările mele iau în calcul doar 10 luni de chirie pe an.
26 ianuarie 2015, 10:44


Horea spunea...
Anonimi si anonime. Deflatia este un fapt implinit, din moment ce avem un ciclu deflationist. El a inceput cu ani in urma, intr-o perioada in care am inceput sa vorbesc despre el, pe acest blog. Atunci cand nimeni nu ma baga in seama. Un asemenea ciclu, ca toate ciclurile, are si corectii. Indiferent de directia sa primara.

Ciclul deflationist nu poate sa faca exceptie de la regula amintita. Preturile in scadere sunt asadar o consecinta a deflatiei si nicdecum o cauza. Asa cum pretind cei care nu au habar de definitia ei. Expansiunea exagerata de credite si de masa monetara, se sfarseste intotdeauna cu un astfel de ciclu, punct. Bancile centrale neputand sa-l opreasca decat pentru o perioda de timp.

Cu cat monetizarile sunt mai intense, efectul lor scade, chiar si raportat la durata, asa cum scade si efectul unui medicament dat unui muribund. Legat de afirmatia "Ce va face USD Ron depinde de ce va face petrolul". Suna asemanator cu o alta afirmatie. "Daca scade dolarul creste pretul metalelor" Uita-te la grafice si vezi ce s-a aintamplat in ultimul timp. Au crescut si metalele, dar si dolarul. De ce? Pentru ca dolarul nu a dat de un nivel serios de oferta, decat acum cateva zile. In timp ce, metalele, au dat de un nivel serios de cere, cu saptamani bune in urma. De un nivel pe care eu l-am expus acum cativa ani, pe acest blog. Daca crezi ca am primit atunci rapoarte de la CIA, te inseli. Nu cunosc pe nimeni din faimoasa agentie americana.

Daca ai citit acest blog si nu ai inteles inca felul in care functioneaza pietele de capital, insemneaza ca nu l-ai citi atent. Si atunci, aprecierea euro de azi, te va lasa cu gura cascata de mirare. Pentru ca vine, dupa ce la greci, stanga "pusa de CIA" a castigat alegerile zdrobitor. Si dupa ce, joi, Draghi a lansat cea mai mare inundatie de bani asupra europenilor.

De ce s-ar aprecia euro in asemenea conditii? Indiferent de cat va dura aceasta apreciere, sau de intensitatea pe care o va avea. Pentru ca, la nivelul de la care a pornit aprecierea, au fost mai multi cumparatori de euro, decat vanzatori.

Asa se intampla intotdeuna la nivelele cheie de cere si de oferta. Indiferent de ce face CIA. Sau chiar si Draghi, dupa cate vezi. Pana unde se va aprecia euro? Exact pana la un nivel la care oferta va depasi cererea. Asemenea nivele pot fi citite pe orice grafic. Asta neinsemnand ca ele nu pot fi depasite cu timpul. De obicei, ele sunt incercate de 2-3 ori, inainte de a ceda. Pana cand excesul de cumparatori, sau de vanzatori se termina. Daca nu se termina trendul se intoarce. Din cauza discordantei uriase care exista intre cantitea de bani care vrea sa iasa din piata, si cea care vrea sa intre. Am explicat asta de multe ori, dar, cine nu a auzit ce am spus in trecut, nu va auzi nici azi. Asa e omul! Crede ce vrea el sa creada, nu ceea ce vede.
26 ianuarie 2015, 15:58
16 iunie 2015, 12:44

Anonim spunea...

Salut Horea!
Chiar mai crezi ca Fed va ridica rata dobanzi mai tarziu decat se asteapta piata?
Dorin.

Anonim spunea...

Horea, un pronostic: septembrie sau decembrie ?

Emil

Horea spunea...

Salut Dorin. Daca iti mai amintesti, eu am spus ca Fed va ridica probabil dobanda in toamna, cu toate ca asteptarile erau pentru o data mai timpurie.
Septembrie ar fi o luna buna, cred eu. I-am raspuns astfel si lui Emil.

Sa nu uitam ca am mai spus ceva: O ridicare a dobanzii cu 0,25 de puncte, este relevanta doar in capul acelora care nu inteleg prea mult din modul de functionare a pitelor de capital. Cei care intelg acest lucru mai bine, vad probabil ceea ce vad si eu.

Fed vine din urma, ca de obicei, ca sa compenseze ridicarile de dobanzi din piata. Pe cele care au urcat deja. As mai repeta inca un lucru pe care l-am spus de foarte multe ori: Saltul mai accentuat al dobanzilor se va face din cauza lipselor de lichiditati, nu din cauza cresterii economice, asa cum cred analistii care continua sa vada o economie in dudituri.

Nastratin spunea...

salut Horea...vad ca ai dat multe citate din clasici, printre care si tu...pe Costel l-ai uitat...Eu insa tot cred ca Isaresku a furat in cirdasie cu toti banditii interlopi, securisti sau comunisti care se ascund acum in politica....Numai de curind Isaresku era prins de DNA cu avere nedeclarata fiscului, dupa care totul s-a musamalizat si n-am mai auzit nimic...La fel cu dosarul lui Ponta la DNA pt fraudele immense date statului roman la Rovinari, in cirdasie cu firma celebra de avocatura a lui Sova, alt infractor penal...Isaresku e ovreu mason care a supravietuit tuturor regimurilor, de la Ceausescu pina in present...Tara e cangrenata de comunisti si securisti, si deci economie duduie de bine....atit de bine incit majoritatea tinerilor talentati fug peste granite in tari civilizate din Romanika salbatica...Pe mine ma exclude, pt ca eu am plecat din scirba profunda fata de toate regimurile politice de dupa 89 infestate cu paraziti penali...Cam asta e...Daca tu crezi ca Isaresku e cinstiti si sarac ca ilici, eu ma fac popa mine...de trefla...Din pacate, nici macar patriarhul Romaniei nu e om curat, atunci cind accepta jecmanirea bugetului statului pt construirea unor mastodonti care sa concureze Casa Poporului si in care sa vina aceiasi paraziti politici sa se inchine pozind in sfintii natiei...cind poporul n-are spitale si are spaga la doctor ca sport national...Desigur vorbesc in general, pt ca vor exista si citiva doctori pe care sa-i numeri pe degete, care isi fac meseria cu cinste...

Horea spunea...

Nastratin, tu confunzi lucrurile foarte grav in opinia mea. Sa sti ca stomacul meu se intoarce de mai multe ori pe dos decat al tau, pentru ca eu sunt aici. Ma izbesc de incompetenta si nesimtire, pe toate planurile, zilnic.
Constatari poti face insa cate vrei, atata timp cat un popor pasiv sta si se uita nepasator la batjocura si furtul la care este supus. Pentru ca, are si el, in marea lui majoritate, mentalitatea celora pe care ii alege.

Alesii nu vin din luna, vin din popor.

Cei care bat din gura, inclusiv eu, facem prea putin, ma refer la fapte. In ceea ce ma priveste ma simt cu mainile legate. Dupa ce am vazut sustinerea primita pe situl MPTN. Fara sprijin, singur, nu poti face absolut nimic.

In ceea ce il priveste pe Isarescu, daca a furat cum spui tu, nu a furat pentru ca este evreu, ceilalti hoti despre care vorbesti, medici, patriarh etc. sunt romani, maghiari, si de alte nationalitati. Am intrerupt acest blog tocmai pentru ca nu i-am mai vazut rostul. Nu faceam nici eu altceva decat sa bat din gura, degeaba, neputand concura nici macar cu televiziunile "libere" care fac acelasi lucru. Ele au reusit macar sa spele creiere, eu am reusit sa fac un rahat. Cam asta este situatia actuala a tarii noastre. O situatie care va putea fi schimbata, doar daca cetatenii isi vor schimba mentalitatea.

Deocamdata, suntem in situatia in care am avut un premier intermar, fost bodygarde al lui Cosma. Care a reusit sa devina general cu 4 stele. Punctul de plecare fiind astfel precar de tot. Asta avem pentru ca asta s-a votat. Degeaba se ambaleaza si cei care exclama: ai vazut cine a fost in spatele lui Johannis. Cine sa fie? Cei pe care i-a pus poporul, prin vot, in politica. Concluzia? Fara fapte reale lucrurile nu se pot schimba, oricat de mult ai bate din gura.

Anonim spunea...

Hai să spun un mic adevăr.te-am auzit vorbind live ..vorbești urât.scârbos de urât cuvintele folosite de tine nu le folosesc..din respect pentru urechile altora.ești un adevărat roman care în inimă ta, iei de la altul ceea ce nu meriți.să moară vecinul săi iei capră și casa,și care,se crede un intectual.ezti frustrat și complexat.

Horea spunea...

Anonim, ai dreptate. "Adevarul " pe care il spui este mic. Atat de mic incat intra neingradit pe teritoriul minciunilor grosolane, un teritoriu ocupat cu mandrie de cei care ne conduc. Nu ti-am publicat comentariul pentru a duce o polemica cu tine. Nu ar avea nici un rost. L-am publicat pentru simplu fapt ca este o dovada, in favoarea celor spuse de mine, pe acest blog. O tinta ai nimerit totusi! Sunt frustrat, dar mai ales trist, atunci cand vad oameni rai ca tine. Care, din pacate, imi sunt conationali.

Anonim spunea...

"Fed vine din urma, ca de obicei, ca sa compenseze ridicarile de dobanzi din piata. Pe cele care au urcat deja."

Tocmai ce am primit o oferta daca imi pun banii la o banca: 6.75% pe an, bani depusi pe 8 ani.
NIci nu mai stii ce sa crezi. Bancile zic ca dobanda trebuie mentinuta jos si totusi unele o ridica.

Nastratin spunea...

Horea....departe de mine intentia de a te jigni cu ceva...De aceea scuza-ma daca ai luat comentariul meu cu intentia de a te jigni...ceea ce nu a fost cazul.
Interesant insa cum se zbate dolarul inainte sa se prabuseasca fata de euro...la fel si aurul.

Horea spunea...

Nastratin, nu m-ai jignit de loc. Nu sunt chiar asa sensibil. Am dat doar raspunsul pe care l-am crezut de cuvinta postarii tale.

garminman300 spunea...

Am avut ocazia sa calatoresc destul de mult in ultimii ani si observ de fiecare data cand ma intorc acasa aceasta incrancenare ( indreptatita) legata de gestionarea treburilor interne ale tarii. Tind sa cred ca Romania nu este o problema singulara ci este una similara cu clelelalte tari din regiune. Nu am date economice despre Bulgaria, Ungaria, etc dar cred ca toate tarile din regiune se confrunta cu aceleasi probleme iar asta arata ca noi nu suntem o exceptia de la regula ci doar o intarim. La asteptari mari dezamagirile sunt pe masura! Cred ca ar trebui sa acceptam faptul ca ceea ce traim reprezinta o realitate sociala capusata de parazitii politici ce au inchis ermetic accesul oamenilor educati si onesti la procesul de dezvoltare economica si sociala a Romaniei. Mostenirea securista este inca vie iar strategiile bolsevice se fac simtite in catacombele politice unde jocul obscur si interesele meschine sunt jucate la masa tradarii celor multi si neaveniti. Si totusi, romanii sunt proprietari de case si masini mult peste media europeana iar evaziunea sau spalarea de bani sunt inca sport national.
Am gasit interesante comentariile de mai sus si apreciez atitudinea lui Horia si a celorlalti care stiu cum sa puna accentul pe problema.
O zi buna tuturor.

Anonim spunea...

Mi-ar placea sa aflu opinia ta in legatura cu ce spun astia in Bursa.
http://www.bursa.ro/larry-edelson-previziuni-socante-octombrie-2015-cataclism-financiar-276617&s=macroeconomie&articol=276617.html
Ilie

Horea spunea...

Ilie! Ceea ce spune articolul nu difera cu nimic de ceea ce am spus eu de ani de zile. Deci ce parere as putea avea? Ma bucur ca se trezesc si alti oameni la realitate si, sunt foarte trist pentru ceea ce cred eu ca va urma.

Articolul scoate totusi in evidenta un lucru despre care eu nu am vorbit: ordinea in care vor fi loviti monetaristii. Sunt de acord cu cele spuse de autor, Sansele sunt mari ca SUA sa fie lovita ultima.

Acesta ierarhizare a probabilelor victime este importanta insa doar pentru speculatori. Care incearca sa stoarca intotdeauna un ultim strop de acolo unde mai vad o posibilitate. Pentru restul lumii care doarme inca linistita, trebuie sa fie cam cum a fost pentru evreii gazati. A contat destul de putin care a intrat primul, al zecelea, sau ultimul, in dusul care era aducatorul mortii.

Dupa cate ai vazut articolul contine si pareri care difera radical de ale mele. Urcarea bursiera din SUA cu bani europeni si japonezi. Autorul vede astfel bursele praf in Japonia si Europa, in timp ce, SUA, se va scalda in soare? Timp de inca doi ani?

Afirmatiile analistului ar avea drept rezultat, o discordanta nemaivazuta pana acum pe pietele de capital. Din punct devedere psihologic fenomenul ar fi si el unic. Caderea unbei jumatati de lume in prapastie, fara nici un efect asupra psihologiei celeilalte jumatati. Care, ar trebui sa nu inteleaga nimic din castarofa primei jumatati.

Aurul la 5000? Poate dupa ce se va termina deflatia. Care, nu cread ca si-a aratat adevaratii colti, inca. Eu nu pot sa-mi inchipui ca oamenii se vor apuca de cumparat metale in mijlocul unei furtuni deflationiste provocata defalimente si de deleveraging.

Pentru ca parerea mea se bate cap in cap cu cea enuntata in articol, privind paragrafele despre care am vorbit, asteptarea rezultatului este singura posibilitate prin care vom afla adevarul. Careva dintre noi, eu sau Lary, am perceput cu siguranta gresit lucrurile.

Anonim spunea...

Nimic nu mai e sigur sub soare.
Cand se rupe totul, va fi jale mare....

http://www.bursa.ro/bula-imobiliara-a-scapat-de-sub-control-in-scandinavia-275754&s=international&articol=275754.html

Vali

Horea spunea...

Gresesti Vali. In Romania pontacilor totul e sigur. Deci putem mari salariile de 50 de ori. Putem sa scadem taxele la jumatate. Mai ales daca facem un desen pentru toate acestea, asa cum a facut Sova pentru autostrazi. Cei care au dubii sunt tradatori de tara. Si, desigur, nu sunt nici romani adevarati ortodoxi. Nu stiu daca nu ar fi mai bine sa reducem numarul asa numitor politicieni la zero, mai intai?

iubescconta spunea...

Salutare Horea,

ce se intampla in piata cu cuplul EUR USD? Stirile nu sunt de o asa mare anvergura, productia industriala probabil a scazut foarte mult dar modificarea raporturilor e semnificativa

Horea spunea...

Salut iubescconta! Ti-ai gasit omul nepotrivit pentru o asemena intrebare. Nu ma uit nici la stiri nici la productia industriala atunci cand analizez pietele de capital. Ce se intampla cu EURUSD, vedem cu totii. Si, cei care au citit actualizarile pe care le-am facut se puteau astepta la un asemenea scenariu, pentru ca l-am prezis. Cand? In toiul furtunii grecesti care nu mi-a influentat nici ea cu nimic aprecierile.

Cu parere de rau va trebui sa te rog sa pui intrebarea unuia care se ocupa de analiza fundamentala. O forma de analiza care se bazeaza pe stiri, productie industriala etc. Daca esti nou pe acest blog vreau sa te informez: analizele mele se bazeaza strict pe valuri psihologice. Care determina in opinia mea, nivele de cerere si oferta din piata.

Anonim spunea...

Stiu ca nu mai publici analize pe blog, totusi mi-ar placea sa spui dupa ce iesi din leu, la 1-2 zile, ca sa nu iti superi abonatii.
Ilie

Horea spunea...

Ilie, am renuntat si la abonati. Voi face asadar dor actualizari, atunci cand tintele pe care le-am avut sunt atinse. Dar si atunci cand am dat eventual chix.

Anonim spunea...

Te ajutam noi Ilie,dupa 1.17 pana in 1.20 iesi din leu...ca e prea bine...daca te mai tin ficati dupa 1.20 stai dar nu sti pe ce stai.

Vali spunea...

Salut Horea !

Vad ca dupa evenimentele din ultimele sapatamani nu prea se mai vorbeste de ridicarea dobanzii de catre Fed ci dimpotriva au inceput sa apara comentarii despre un QE4 !!!!
Ce sanse dai acesui scenariu "abacadabrant"?

ps. apropos de grafice, vezi cumva dobanda la 10 ani mergand din nou catre 3% anul asta ?

Merci

Horea spunea...

Salut Vali! Sunt la Viena unde, anumite parti ale orasului nu mai au austrieci. Exodul musulman continua din cauza economiilor "beton" din lume, care, se mai si scalda "in pace si bunastare." Cam asa cum am prevazut eu ca se va intampla, cu ani in urma.

Tinand cont de aceste rezultate fantastice pe care le-au obtinut politicienii si bancile centrale, tentatiile ar trebui sa fie multe si mari. Cu toate acestea, eu am dubii in privita unui QE4. Am dubii pentru ca am vazut reactia pietelor din Japonia si din China. Unde balonul increderii in atotputernicii monetaristi s-a lovit de un cui.

In rest, speculatii si stiri, scoase din cur, vei vedea si in continuare. Precum si retorica bine cunoscuta, lansata de monetaristi. Cu toate ca vorbele li s-au oprit in gat, in ultimele saptamani.

Privind nivelul dobanzilor de 10 ani din SUA, spuneam ca am dat un chix, imediat dupa ultimul top format, conform asteptarilor pe care le-am avut. De acolo, dobanzile s-au miscat diferit de ceea ce credeam eu. Asta, neinseamnand insa ca si-au schimbat scenariul de asamblu, presupus tot de mine. In momentul de fata, ele se afla intr-un val corectiv mult mai consistent decat cel pe care l-am anticipat.

Cu toate acestea, mai exista sanse, cred eu, ca 3-ul despre care vorbesti sa poata fi testat anul acesta. Mai ales in cazul in care vom mai avea un dus de panica pe pietele reglate de cei care le reguleaza. In perspectiva mai lunga de timp, scenariul meu ramane deocamdata neschimbat. Dobanzi mai mari, nu din cauza unor economii in crestere, ci, din cauza scumpirii creditelor intr-un mediu in care lichiditatile vor fi tot mai putine.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Mai stai pe leu si dupa 17 sep sau iesi pana in aceasta data?
Crezi ca nivelul eur/usd actual este oarecum inclus in pret(ridicarea dobanzii)...si daca se lasa cu amanare avem ajustare brutala?
Tu cum vezi ca ar trebui gestionata situatia de fata?
P.s:stiu ca nu mai dai nveluri
Alex.

Horea spunea...

Salut Alex. Nu numai ca nu mai dau nivele, nu fac nici analize. Altele decat cele legate de rezultatele predictiilor pe care le-am avut. In ceea ce priveste pozitionarea mea in piata, sti probabil ca ea nu este influentata sau legata de stiri. Pozitionarile mele noi, sunt facute asadar la un semnal pe care il consider credibil, unul care obisnuieste sa apara intotdeauna inaintea stirilor. Un asemena semnal a fost dat deja cu ceva timp in urma. Vom vedea daca a fost genuin sau nu. Eu cred ca da, cu toate ca, ma astept la o miscare de inducere in eroare din partea pietei. Intrebarea de un milion este: Cat va dura miscarea urmatoare, in cazul in care semnalul se va materializa? O intrebare pe care trebuie sa si-o puna toti cei care nu vor sa piarda bani.

Anonim spunea...

Salut Horea!
In actualul climat mai crezi ca Fed va mari rata anul acesta?
Marius.

Horea spunea...

Salut Marius. Cand nu poti gandi ca FED, ceea ce eu nu pot, nu poti sti nici ce "logica" vor folosi pentru restul anului. Eu am mai spus ce cred. Cred ca vor ridica dobanda ca sa aiba ce sa scada. In rest li s-au cam terminat gloantele.

Ceea ce am spus, ar putea fi total anapoda, pentru ca FED ar putea asculta si de corul dobandacilor. Care, se pare ca mai vor dobanzi zero, inca 100 de ani. Asta nu inseamna totusi ca piata va face cum vrea FED. Chiar daca eu ma mai astept la o revenire destul de furibunda a burselor, dupa inca un plonjon care va trebui sa sfarseasca aceasta corectie.

Daca revenirea nu va veni. FED a dat cu picioarele in rahat, ca si bursierii. Pentru ca, atunci, vor urma cadreri rapide si abrupte. Deocamdata insa, un asemnea scenariu cade pe locul doi.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Crezi ca e posibil ca Octombrie sa fie prima ridicare de dobanda....fara tam tam si explicatiii?

Nastratin spunea...

salut Horea...ce crezi despre criza refugiatiilor? este pe cale sa se produca islamizarea Europei? se stie ca muslimii nu stiu ce e prezervativul si toarna copii pe banda rulanta. Am avut colegi in Franta musulmani care imi spuneau ca traiesc bine-mersi din ajutorul social pe cap de copil si aveau fiecare 5-6 puradei...de ce Johannis se ascunde si nu declara referendum pt ca romanii sa spuna raspicat ca nu doresc refugiati economici? deja romanii au somaj mare si salarii mizere, de ce trebuie sa inghitim minciunile si manipularile lui Merkel si altor masoni care doresc globalizarea chiar cu pretul haosului generalizat? cine i-a pus sa-i lichideze pe Saddam, Gadafi si alti dictatori in vremea carora tarile lor Irak, Libia, Agfganistan, Siria etc erau pasnice? de ce nu ia majoritatea refugiatilor SUA, Germania si UK care au provocat aceste razboaie? de ce sufoca Europa de est saracita deja cu astfel de potentiali teroristi islamisti? de ce ovreul Ponta doreste construirea de moschei in Romania? De ce Arabia Saudita nu adopta miile de refugiati musulmani care sufoca Europa?

Horea spunea...

Salut Nastratin. Refugiatii sunt doar un efect a politicii mondiale. Nascatoare de razboaie si de "crestere economica". Daca iti mai amintesti, am vorbit de multe ori despre ceea ce credeam eu ca va urma. Exodul actual nu l-am anticipat, insa.

Parerea mea se deosebeste destul de marcant de parerea ta si de parerea celor mai multi romani. Eu cred intr-o lume libera, in care oamenii circula liber. In cazul actual, cea mai mare parte a refugiatilor, nu sunt refugiati economici ci, oameni care fug din fata unui macel ce bantuie zona.

Germania si alte tari dezvoltate vor sa-i primeasca din considerente demografice. In economiile lor, bazate 75% pe consum, numarul oamenilor conteaza. Numarul celor tineri fiind cel mai important. De ce? Pentru ca, pana la 50 ani, oamenii consuma cel mai mult.

Intr-o era in care numarul populatiei scade vertiginos, pretutindeni, in tarile dezvoltate, inclusiv in SUA, un adaos de genul celuia pe care il vedem, pare bine venit, dar si necesar societatilor de consum.

Din acest punct parerea mea se desparte de ceea pe care o promoveaza tarile care vor sa devina gazde. Pentru ca, am fost intotdeauna mai fascinat de psihologie, decat de calcule facute pe hartie, indiferent de cat de bine ar arata. Problema psihologica pe care o vad eu, este cea a culturilor diferite. Culturi care se bat cap in cap, si, care, se vor bate cap in cap mult mai mult, in conditiile actuale.

Cu timpul cred ca vor aparea conflicte dure intre bastinasi si emigranti. Mai ales dupa ce economia va incepe sa se raceasca vizibil. Printre refugiati se afla cu siguranta si "oameni de bine": hoti, teroristi etc. Un fapt care va da apa la moara partidelor extremiste. Cativa banditi galagiosi, sunt sificienti pentru a pune o pata neagra pe toti refugiatii. Pe asta se bazau si manipulatorii care au infiltrat minusculele demonstratii romanesti.

In textul tau vad si un paragraf pe care il aprob fara doar sau poate. Cel in care ii scoti in evidenta pe cei care sunt adevarata cauza a haosului si a razboielor de pe planeta noastra.

Nu uita un lucru! Ei sunt politicieni. Mari porci in unele cazuri, in altele naivi, presati de porci. Acest fenomen nu ma poate insa transforma si pe mine in porc. Nu voi putea fi niciodata ca Basescu. Nesimtit la toate si la toti, fara descriminare. Simtit doar la interesul sau personal. Eu sper ca asemenea oameni sa fie curatati cat mai curand din politica. Pentru ca, se vor purta cu tine, exact asa cum se poarta cu altii. Restul e cancan.

Nastratin spunea...

Horea...daca Germania are nevoie de oameni tineri, de ce nu ia somerii tineri din Italia, Spania, Grecia, Portugalia? mai ales ca sunt crestini...nu mai vorbesc de tinerii someri din Europa de est...De ce prefera refugiatii ilegali tineri musulmani, multi dintre ei teroristi? Comunitatile musulmane din Franta si Germania au generat numai probleme...pina si UK e sufocata de putorile de pakistanezi si alti musulmani...

Horea spunea...

Nastratin, iti sugerez sa-i intrebi tu pe tinerii din UE, de ce nu se duc in Germania sau unde ar vrea in Uniune. Sti ca pot circula liber si nu au nevoie de permis de lucru. Apropo de musulmani nu este chiar cum spui. Descreirati exista in oricare societate si in oricare religie. Se pare ca ai uitat de unde ai plecat. Dintr-o tara in care niste descreirati, Iliescu&COMP, au adus alti descreierati, la Bucuresti. Consecintele fiind cele pe care le stim.

Cu ce se deosebesc mortii macelului facut de Iliescu, de cei facuti de catre musulmanii din Franta, de exemplu? Ba mai mult! Genocitul din Ro a continuat tot timpul si dupa 89. Facut de romani, cu mana lor, nu de musulmani. Nu musulmanii au jefuit Romania, calcandu-si propriul popor in picioare. Fapt pentru care multi dintre noi au decis sa-si paraseasca tara.

Numai ca, conform teoriei lui costel, care imparte securistii in buni si rai, putem impartii si emigrantii in buni si rai. Noi fiind intotdeauna cei buni, desigur. Tinand cont de cele spuse, iti pot garanta un lucru: Fara politic si fara interese meschine, lumea ar fi pasnica si s-ar descurca mult mai bine. Cu toate ca, oamenii ar continua sa aiba si in acest caz, convingeri diferite. Atentie la inca un lucru! Germania nu a participat la Razboiele pornite de SUA. Anglia da.

Uite ca am uitat sa mai repet odata! Faptul ca o mare parte din refugiati sunt crestini si sunt bine scoliti. Si totusi! Vai de ploaia oricui, daca se va dovedi ca sunt precum crestinii nostri conducatori. Ii vor eclipsa in dezastru chiar si pe musulmanii pasnici si nescoliti.

Nastratin spunea...

Horea...am asistat fara voie la o dezbatere tv pe un canal francez in care unul din invitati a pus citeva intrebari de bun simt, dar a fost bruiat de mediatoare care a spus ca scopul dezbaterii e nu daca sa primeasca refugiatii, ci cum le poate face UE refugiatilor adaposturi cit mai repede pt a-I integra pe toti....absolut toti fiind bineveniti, chiar daca vor fi milioane de musulmani...
Dar iata intrebarile invitatului bruiat:

1. daca musulmanii au plecat din irak, afganistan, siria din cauza razboiului, majoritatea barbate tineri si in putere, cine asteapta ei sa le apere tara de fanaticii statului Islamic?

2. daca le era frica de razboi, reflexul normal e sa te adaposteti intr-o tara vecina unde nu e razboi, pina la sfirsitul razboiului....ce cauta ei la mii de km distanta cu crezul de a ajunge in cea mai dezvoltata tara a UE? fii atent ca nici macar in ungaria (superioara economic Romaniei) n-au vrut sa se opreasca...ei vor Germania, Elvetia...Despre cit de pasnici sunt acesti musulmani napastuiti de soarta, saracii de ei, s-a vazut din violentele aratate la tv contra politiei de frontier din Ungaria

3. de ce UE bate moneda pe integrarea lor in totalitate cu repartizarea pe tarile member UE, in loc sa creeze o colonie la marginea tarilor aflate in conflict armat, colonii protejate de forte militare internationale? pare mult mai putin costisitor si cu efecte mai putin dezastruase fata de tarile gazda care trebuie sa dispuna de resurse materiale pt un numar deloc neglijabil de invadatori...economici, nicidecum de razboi

Nastratin spunea...

Horea....continuare....

4. de ce nu suporta integrarea lor tarile care au creat haosul din aceste tari prin eliminarea dictatorilor care cit de cit asigurau pacea acestor tari, iar acum este o instabilitate ce ameninta cu diparitia unor tari ca Irakul, afganistanul, siria? e vorba de SUA. franta, uk...vinovate de haosul din oriental mijlociu

5. integrarea musulmanilor in tari ca franta si Germania a dat gres si dovedeste cit de utopic e sa incerci sa uniformizezi culture, religii si civilizatii diferite...Merkel dovedeste ca serveste unor interese masonice, ascunse de globalizare si distrugere a identitatii europene...

6. oare europenii n-au destule problem legate de somaj, inegalitati sociale, imbatrinirea populatiei, lipsa viitorului pt tineri, etc incit sa se lege la cap cu invadatori economici? plsu ca acestia desi vor fi o forta de munca mai ieftina, deci atractiva trebuie sa li se ofere cursuri de limba (germana) pt ca nu pot fi absorbiti imediat


Dar iata raspunsul meu la intrebarea ta: tinerii someri din Spania, Portugalia, Grecia nu pot pleca in Germania sa se angajeze pt ca nu vorbesc limba germana....la fel nu vorbesc limba olandeza...deci nu pot fi angajati asa usor...De ce nu face Germania cursuri de germana cu somerii tineri din Spania, ci prefer absorbtia tinerilor musulmani invadatori economici? cum de romanilor inainte de 2007 cind am intrat in UE, li se inchidea usa in nas privind emigrarea in UE desi eram crestini, iar musulmanii au rupt frontierele si sunt acceptati de elita politica masonica international cu bratele deschise impotriva vointei popoarelor german, francez, etc?
Sa-i lasam pe securistii romani, ilici, base, niculae, felix, etc criminali inca liberi care inca n-au construit la fel de multe moschei precum in Franta si Germania, desi tentative lui Ponta si altor vinzatori de tara exista...
Eu am lucrat cu multi musulmani (pakistanezi, iranieni, arabi, etc) si pot sa-ti spun ca desi aveau scoala numitorul comun era ca toti sunt lenesi, oportunisti si mint de inghata apele pt a-si atinge scopul, au un character infect ca oameni...
Chiar si daca invadatorii ar fi crestini, Romania n-ar trebui sa-i primeasca pina nu rezolva problemele noastre locale, de somaj, de salarii de mizerie, de lipsa unor spitale inzestrate tehnic,lipsa apei/gazelor in multe sate sau orase...Romanul e lenes din cauza conducatorilor pe care ii are, dar cu oameni pregatiti in frunte, romanul e performant si inventiv. Majoritatea romanilor emigrati dupa 89 sunt f apreciati in strainatate pt munca lor si caracterul lor, in timp ce in tara erau dispretuiti si marginalizati. Problema noastra sunt conducatorii leper pe care ii avem in politica si nu calitatea romanului de rind, chiar daca exista si uscaturi ca oriunde.
Asa vad eu lucrurile, dupa ce am trait in strainatate peste 24 ani, iar tineretea si studiile in Romania

Horea spunea...

Nastratin! !) Nu cred ca-i intereseaza apararea tarii, atata timp cat Asad este la putere. A fost si el votat, ca Ponta, de genii, mai pe urma sprijinit de alte genii politice.
2)Corect! Dar mie nu mi se pare straniu ca vor sa mearga mai departe. M-as duce si eu, daca tot mi-am luat lumea in cap. Mai ales atunci cand mi se spune ca e OK.
3)UE are probleme demografice, dar si legi. Vezi conventiile legate de statul refugiatilor politici.
4)O intrebare foarte corecta si indraptatita. Pana la punctul la care provocatorii dezastrului fac apel la legi. Daca iti mai amintesti spuneam ca democratia piere de obicei pe propria-i limba.
5)Integrarile fortate dau de obicei gres. Independent de masonerie.
6) Ba au. Dar daca au si producatori de noi probleme la carma tarii, vor avea si mai multe, dupa cate vezi. Asta nu inseamna totusi ca nu trebuie sa rezolve problema emigratiei in mod legal.

Cursuri de limba sunt oferite oricui. Spaniolilor si portuchezilor deopotriva, numai ca, mai sunt si oameni care nu vor sa-si paraseasca tara, alegand ajutorul social. Am incercat sa-ti dau raspunsurile mele la intrebarile puse, din moment ce ai ridicat acest subiect. Iti mai atrag odata atententia! Vorbim degeaba. Caravana va merge inainte. Indiferent de cat am latra noi.



Nastratin spunea...

Horea...minciuna a iesit la iveala> numai 205 sunt sirieni, restul sunt refugiati economic...din irak, afganistan, africani, albanezi, tigani, pakistanezi, etc
In plus Germania nu organizeaza cursuri gratuite de germana pt integrarea tinerilor someri din UE pe care sa-i foloseasca ca forta de munca, pt ca prefera prin Merkel musulmani pe care ii respinge populatia germana ca si cea romana de la noi...
http://www.flux24.ro/iese-la-iveala-marea-minciuna-din-criza-refugiatilor-cati-sunt-sirieni/

http://inregistrari.b1.ro/view-360_de_grade___edi%C8%9Bie_special%C4%83-87.html

Anonim spunea...

Salut Horea!
Vad ca fed amana ridicare dobanzii(problema e serioasa=academicienii nu se mai pot pacalii pe ei inca odata alias 2007)....oare nu cumva si cu amanare si fara vine valul devastator?
A-2-a inrebare:fed pana la urma va ridica dobanda in plina furtuna fortata de piata(piata regulata tot de ei)?
Sau poate asteapta in timp noi pretexte sa nu faca nimic!!!
Daniel.

Horea spunea...

Nastratin, povestile scrise in RO nici nu le bag in seama. Mai multe magarii decat cele aparute pe pagini romanesti n-am citit nicaieri.

Dar hai sa spunem ca de data asta avem in fata cifre credibile. Ele nu ar mai trebui sa ne dea vreo problema. Din moment ce toate cererile de azil facute fara temei vor putea fi refuzate. O cerere de azil nu implica o aprobare automata.

In Suedia eu am primit curs gratuit de limba, impreuna cu toti colegii pe care i-am avut, emigranti din toate colturile lumii. Pana si cursul meu universitar de limba a fost gratuit. Cel pe care l-am facut dupa cursul pentru incepatori.

Tehnica a avansata de atunci si s-a nascut internetul. Nu numai pentru cei care isi copiaza doctorate online ci si pentru cei care vor sa invete limbi straine. Chiar si limbi ale tarilor in care statul nu mai plateste scolarizarea. Un exemplu: http://www.deutsch-lernen.com/

Horea spunea...

Salut Daniel. FED a ratat punerea unui glontisor in traista, in opinia mea. Va fi vai si amar de "institutia lui Dumnezeu", daca o recesiune o va prinde cu dobanda la zero, un lucru foarte probabil, dupa cum se vede.

Credibilitatea pe care o mai are se va face praf, consecintele trebuind sa fie cele despre care am vorbit de atatea ori. Schimbarea brusca a psihologiei umane, fata de politicieni in acest caz, iese foarte bine in evidenta in momentul de fata. Ma refer la Germania si la invazia emigrantilor.

Declaratia cancelarului Merkel, privind numarul de refugiati pe care ii va primi, a aruncat Europa in aier. Ducand-o spre drumul dezintegrarii despre care am vorbit de multe ori pe acest blog. Eu vedeam alte cauze atunci. Ceea ce conteaza insa este rezultatul. Cam asta cred ca se va intampla si cu bancile centrale. Atunci cand oamenii isi vor da seama de felul incompetent in care au gestionat lucrurile. Haosului politic actual, i se va adauga si un haos economic. Un lucru perfect pentru globalizarea razboielor regionale.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Dow rupe cat de curand nivelul de 16000p...ne ducem la vale?
Yellen nu mai are argumente cu amanarea.(cica economia creste cu 3,9% la t2)
Cam cat ca crezi trebuie sa mai stam pe leu ...eu unul sunt inca tot pe leii full(oaecum am intuit bine amanarea din septembrie)?
Marius.

Horea spunea...

Salut Marius. Ai vazut probabil diareea verbala de dupa intrunirea FED. Venita de la "Dumnezeii" care promit din nou ridicarea dobanzilor, in 2015. Piata a demonstrat ca nu prea ii pasa de rahatul scuipat din toate directiile. Ea isi vede de treaba ei, mergand spre sud, indiferent de stiri. Pe leu sta fiecare cat doreste, pana cand doreste. Eu nu mai fac nici analize, nici recomandari, precum se stie.

Nastratin spunea...

Horea....Te-as ruga sa-mi spui cite ceva despre societatea suedeza si viata de acolo....Se pare ca ai trait multi ani acolo si ti-a placut, chiar daca te-ai intors in Romania pt parinti...Care sunt taxele pe salariu si TVA-ul? din cite inteleg, pt cei de virsta a 3-a dar si pt familii cu copiii, Suedia e tara perfecta, pt ca are grija de batrini gratuity, dar ajuta si familiile cu copii....iar asta tocmai din taxele despre care am auzit ca sunt f mari ca si costul vietii....Cum sunt pensile, care e virsta de pensionare, citi ani minim de lucru trebuie sa ai ca sa beneficiezi de o pensie? e valabil si pt straini, adica imigrantii nou instalati? poti obtine cetatenia si chiar foloseste la ceva? merita sa-ti cumperi o locuintain Stockholm sau e imposibil datorita preturilor f mari si taxelor enorme? Astept sfaturile tale pt ca ma gindesc sa ma mut mai aproape de casa, dar Italia unde sunt acum nu-mi place absolut deloc, datorita mitocaniei oamenilor la toate nivelurile....Apreciez sfaturile tale si multumesc aniticipat. Am auzit de asemenea ca in Norvegia legea pensiilor se va schimba pt ca strainii au abuzat de ea: practice am auzit ca strainii care au lucrat minim 1 an si cotizat la sistemul de pensii (deci au lucrat ca staff, nu ca si contractori) sunt eligibili sa obtina pensie la virsta pensionarii. Altii in Norvegia au deschis firme ca antreprenori primind imprumuturi bancare garantate de stat, dupa care la putin timp au disparut cu banii declarind faliment, in spiritual romanilor politicieni, dar valabil si pt escroci de multe alte nationalitati din lumea a 3-a...Dar se va schimba si asta. Ce e adevarat din povestile astea? Desigur pe mine nu ma intereseaza sa dau tunuri scandinavilor. Am auzit ca criminalitatea e in crestere in Suedia.

Horea spunea...

Vezi programele pregatite de pro TV "Roamnia scandinava". Ca sa intelegi o farama din felul de gandire a suedezilor. Dar, si despre felul in care statul a ales sa gestioneze taxele platite de cetateni. Dupa vizionare, vei intelege mai bine felul in care functioneaza societatile scandinave, precum si deosebirile radicala care exista intre ele si societatile din Europa centrala. Despre Europa de rasarit, cu precadere Ro. sa nici nu mai vorbim.

In momentul de fata, eu cred ca democratia a ramas in picioare, inca, doar in tarile nordice. Traiul pe care l-au atins cetatenii acestor tari, nu este intamplator. El se datoreaza, in totalitate, felului de gandire existent. In mentalitatea si in educatia suedezului nu sunt incluse minciuna, spaga, furtul etc. Ci, solidaritatea cinstea, munca, verticalitatea... Rezultatele acestui fel de abordare le vede oricine. Suedia si Norvegia vor sa introduca ziua de lucru de 6 ore, cu acelasi salariu, in timp ce in Ro. oamenii lucreaza tot mai mult, cu rezultatele pe care le vedem.

Suedezul este suficient de educat ca sa inteleaga niste lucruri elementare; 1)Societatea nu va fi niciodata "cum vrea Dumnezeu", ci cum vor cetatenii tarii. 2)Furtul din visteria statului=furt din propriul buzunar.3)Nici un politician nu da din buzunarul lui ma-sa. Banii statului vin din taxe, punct. Vrei servicii de la stat, gratuit, platesti taxe. Atentie, taxe diferentiate, in functie de venit. Acestea pot ajunge chiar si la 55% pentru cei cu venit foarte mare. TVA este si el diferentiat; 25%, 16% si 6%. In ultimele doua categorii se includ, printre altele, alimentele si transporturile. Varsta de pensionare este de 65 de ani.

Privind Norvegia, habar nu am ce va face cu pensiile. Ca s-au tras tepe acestor societati, statului, de catre oameni cu mentalitate mafiota, este cert. Ei, nordicii, au construit, cei de la noi, si altii ca ei, s-au dus sa distruga. Asa cum au invatat de la politicienii mafioti pe care i-au ales. Daca intri pe acesta adresa: http://stirileprotv.ro/stiri/romania-scandinava/ vei gasi in partea dreapta a ecranului, mai multe filme facute despre societatea scandinava. Care-i includ si pe hoti, dar si pe romanii care au ales sa-si vada de treaba, in Suedia. Cand vom fi si vom gandi asa cum gandesc nordicii, suedezii in acest caz, vom avea si noi un trai ca ei. Pana atunci hai cu minciuna, furtul, si smecheria. Invatate de la profesori emeriti precum: Ponta, Tariceanu, Basescu, Oprescu, Dragnea si gastile lor. Sa-i ia dracu de banditi tradatori ce sunt. Care latra unul altuia la televizor, pupandu-se mai apoi in cur, in culise. Cinste si geniilor care ii voteaza! Si care se scuipa ca tiganii pe forumuri, ca sa-si tina calaii in viata. Johannis nu este ideal, dar este primul venit din afara acestor gasti de mafioti. Este acuzat ca nu face nimic. Ce sa faca inconjurat de banditi? Justitia trebuie sa se ocupe de mafioti, nu presedintele. Romanii trebuie sa se ocupe de vot. Pentru ca vor trai exact asa cum vor vota. Daca nu vor cere clanurilor sa se transforme in partide adevarate, nu vor avea ce sa voteze niciodata. Chiar daca justitia va scoate pe linie moarta multe gunoie din politica.

Anonim spunea...

bursa se prabuseste , scoateti-va banii din banci , bancile o sa se prabuseasca ...
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-20526154-actiunile-facebook-depasesc-pentru-prima-oara-pragul-100-dolari.htm

o tempora ...

sorinel

Anonim spunea...

Vezi ca Silicon Valley se dau petreceri mari sorinele....stiu asta din sursa sigura...ar trebui sa nu mai fi asa ironic si sa te puna pe ganduri aceste timpuri pe care le traiesti.(reflecta mai mult!!!!)
Pentru Horea,tine-o tot asa omule!
Albert.

Nastratin spunea...

Horea...Viktor Orban vorbeste de Soros ca cel care a aranjat migratia refugiatilor economici in vestul Europei pt a destabiliza moneda euro...Indiferent daca sunt masonii sau Soros, se vede cu ochiul liber pt mine ca totul e aranjat pt slabirea monedei euro, pt ca dolarul American devine incet si sigur hirtie igienica....din cauza ca au relocate toata productia Americana si toate locurile de munca in China...China care iata a prins aripi si chiar isi permite sa creeze o banca care sa imprumute bani tarilor sarace dupa modelul FMI care a jefuit ani la rind statele corupte si inapoiate, de genul Romaniei si celor din America Latina...
Horea, chiar daca ma citezi, nu inseamna ca am intotdeauna dreptate, cum poate nici tu nu esti Dumnezeul finantelor sa stii mereu cum o iau monezile...Faptul ca piata dicteaza trendul o stim toti.

Horea spunea...

Nastratin. Nu m-am considerat niciodata Dumnezeu. Ar fi fost imposibil, din moment ce nu sunt religios. Incerc totusi sa judec si sa strecor informatiile pe care le primesc. Atat cat ma ajuta capul. Pentru acest obiectiv imi pun intotdeauna intrebari, pe care, ar trebui sa le puna toti cei care doresc sa se apropie cat mai mult de realitate. Iata aceste intrebari:

1)A devaluat Soros yenul? Si daca nu, cine l-a devaluat?
2)Nu demult dolarul era praf fata de toate valutele. Inclusiv fata de leu. Tot opera lui Soros?
3) Yuanul chinezesc a fost facut si el tandari, in ultimul timp. De catre masoni sau de catre Soros? Ambele variante, poate?

Mai sus vezi intrebarile. Mai jos voi face o afirmatie:

Atunci cand toate economiile mari concureaza in a-si devalua monezile, pentru ca, altceva nu stiu si nu pot sa faca. Un dolar tare, baga bete in tocmai roatele SUA, nicidecum in roatele Europei.

Fiecare tara sau continent care a scazut dobanzile la zero, si a inundat piata cu bani, a avut o tendinta firava de revenire, cel putin pe hartie si pentru moment. O revenire care a fost mancata pretutindeni si intotdeauna de deflatie.

PS. Nu stiu niciodata "cum o iuau monezile". Pentru ca pot analiza doar probabilitati. Cat de exacte sau eronate au fost analizele facute de mine, poate vedea oricine. Totul a ramas expus pe acesta pagina. Ba mai mult! Ca sa usurez munca celor interesati sa o citeasca, am facut dupa cate sti si un rezumat. Cu titlul "Predictii si rezultate". Pentru masoni, pentru Soros, pentru orice om cu scaun la cap, rezultatele unui proces, oricare ar fi el, ar trebui sa reprezinte realitatea in sine. Din pacate, stiu ca exista foarte multi romani care reactioneaza doar la vorbe. Tocmai din aceasta cauza avem societatea pe care o avem. Una care ne-a distrus tara.
Catastrofa recenta a incendiului despre care vorbeste azi toata presa, este tot un rezultat al mentalitatii romanesti. O mentalitate care imparte pana si coruptii, hotii, mincinosii, in doua tabere. Cei buni, si cei rai.
In realitate, o rama va ramane o rama. Indiferent de marime. Pentru cei credinciosi am un citat din Biblie. Apreciez orice lucru de calitate, indiferent de unde vine. Observa! Citatul indeamna tot la fapte, nu la vorbe: "Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide". Oare cati romani ortodoxi, pupatori de moaste, au facut ceea ce ii invata sa faca Biblia? Sunt convinsi ca cei mai multi dintre ei nici nu au citit-o. Apropo de destabilizarea Europei, nu a euro. Eu pe Merkel am auzit-o sa cheme refugiati, pana va plesni Germania, nu pe Sorors. I-am auzit facand acelasi lucru chiar pe suedezi. Trebuie sa fi cretin sa nu vrei sa mergi acolo unde se impart bani si servicii gretuite. Tu ce zici?

Anonim spunea...

Salut Horea!
Crezi ca ridica Yellen dobanda in decembrie?
Cum mai vezi evolutia burselor in perioada urmatoare si in special la inceput de an 2016?
Crezi intr-un rally christmas anul asta?
Mihai.

Horea spunea...

Salut Mihai. Uitandu-ma la ce fac dobanda de 6 luni, precum si cea de 2 ani, in aceste momente, sansele inclina in favoarea ridicarii dobanzilor. Asa cum am presupus mai demult. FED va trebui sa ajunga din urma piata, la un moment dat. Fapt pentru care, chiar si 0,50 de puncte, pot fi in carti.

Citind atent ceea ce am scris in ultimele articole vei gasi si acest paragraf: "Privind bursele, ele se apropie de un suport important, de unde o revenire, foarte probabila, ii va baga din nou in extaz pe boi. Le-as spune tauri, dar imi vine greu."

Intrebarea este: pana unde va merge aceasta revenire? Si pana cand va dura? Pentru ca, dupa ce se va termina, o vom da urat in bara. Avem si aici, doua scenarii: Unul explosiv cu preturi care vor depasi binisor ultimul maxim sau, unul cu deprecieri incepute de la nivele foarte apropiate de acesta. In momentul de fata, dau ambelor scenarii, sanse egale. Ca sa fiu sincer, inclin usor spre cel cu preturi explosive, din cauze care tin deja de argumente si analize mai profunde.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Vom avea paritatea acum Horea pe eur/usd ...sau la anul?
Te intreb ca mi se pare un moment important pentru cei care mai sunt pe leu.
Cum vezi tu evolutia si pe Eur /ron....in acest context zic eu ''cheie''?
Dan.

Horea spunea...

Salut Dan. Din moment ce pui aceasta intrebare, sunt convins ca iti amintesti predictia mea veche: paritate dolar euro. Spuneam asta, atunci cand valuta comunitara se afla in jurul nivelului 1,39, fata de valuta americana.

Dupa ce un suport solid, aflat in intervalul 1.04-05 a fost lovit, am prezis o revenire euro. In acelasi timp am "agatat" ideea paritatii "in cui," pentru ca am devenit sceptic. De ce? Pentru ca acest nivel trebuie sa cada, inainte de-a putea vorbi de paritate sau de ceva si mai rau.

Va putea oare euro sa cada sub acest nivel? Eu cred ca da. Dar, pana nu va face acest lucru, ar fi nechibzuit sa ma uit in viitor.

Privind euro leu, lucrurile stau putin mai altfel. Acolo avem un teren de miscare, de cca. 17-20 de bani, in jos, si in sus. Ceea ce insemneaza ca, euro-ron, ar trebui sa se miste lateral, inca o perioada bunicica de timp.
Intervalul este destul ingaduitor, pentru cei care vor sa faca afaceri in perspective mai scurte de timp. Important este sa sti cand si unde sa intri. Si, nu in ultimul rand, in ce directie.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Stai linistit Dan,nu vom pupa paritatea anul asta...vei avea parte de surprize pe eur/usd chiar de saptamana urmatoare intr-un sens la care nimeni nu se gandeste nici chiar Draghi.
Pt.Horea:
Crezi ca vom avea parte de sell-off mai mare decat cel din 25 august in acest an pe burse?
PS:
Te intreb ca mi se pare ca arata ca dracu bursele in acest moment!
Liviu.

Horea spunea...

Salut Liviu! Din pacate nu-ti pot spune mai mult decat i-am spus si lui Dan. In rest, indicele sp si dow, doi indici pe care ii urmaresc, nu arata deocamdata ca dracu. Parerea mea!

Dupa un plonjon, de maximum o zi, cel mult doua, pe care stirile il vor lega de atentatul din Paris, bursele ar trebui sa-si revina. Chiar daca scenariul spre care inclinam mai putin, cel cu caderi, de la nivele situate in jurul ultimului maxim, va deveni cel ales de piata.

Atentie!Inclinatia mea spre scenariul cu preturi explosive, se afla doar la cateva grade in plus, fata de celalalt.

Anonim spunea...

Varianta cu cel de-al III lea razboi mondial e doar o optiune , sa speram ca nu se va realiza totusi ci mai degraba atentatele teroriste vor deveni o realitate cotidiana , parte din viata noastra de zi cu zi , cu care fiecare tara trebuie sa se descurce / protejeze cum poate mai bine , o realitate intr-un fel similara cu ce se intampla de ani de zile in palestina ... de ce oare trebuie mereu sa ducem lucrurile la extreme si sa dramatizam ... ??? la fel ca si scenariul fantasmagoric cu o noua depresiune economica , distrugerea banilor , etalon aur si alte bazaconii SF ...

sorinel

remus spunea...

Dupa ce un suport solid, aflat in intervalul 1.04-05 a fost lovit, am prezis o revenire euro. In acelasi timp am "agatat" ideea paritatii "in cui," pentru ca am devenit sceptic. De ce? Pentru ca acest nivel trebuie sa cada, inainte de-a putea vorbi de paritate sau de ceva si mai rau.
Buna ziua ,suportul a tinut .
Poate fi startul unei corectii care sa duca spre 1.20 ?
Multumesc REMUS .

Horea spunea...

Salut Remus. Incerci sa ma bagi din nou, in tipul de analize pe care le faceam mai demult. Cu parere de rau, trebuie sa mai repet, inca o data, ceea ce am spus. Nu mai fac analize!!! Am vorbit totusi, in linii mari, despre nivele pe care le-am considerat cheie. Atat la metale, la valute, la burse, la toate instrumentele pe care le-am studiat in trecut. Cum altfel as fi putut analiza, sau argumenta, rezultatul predictiilor facute cu mult timp inainte?

Doru E spunea...

Bine ai revenit Horea. La mulți ani!

Doru E spunea...

Am urmarit ani la rând blogul tau. Tot ce ai postat este rodul experienței de o viata, izvorîte din educația si traiul într-un anumit tip de societate ,acum pe cale de dispariție. Tu personal stii la ce ma refer. Agresivitatea comentariilor, la orice articol publicat, nu mă refer numai la tine,ci in general denotă o involuție socantă a societății. Te raportezi tot timpul La logică in postarile tale. Logica vine din educație, bun simț si din legile aplicate de societatea statului de drept care este pe cale de dispariție in Europa.Tot ceea ce sper este ca teoria ta referitoare la piețele de capital (cerere -oferta )să se aplice si la nivelul societatilor. Atunci când se depăseste un nivel, forțele societății să aibă suficienta putere pentru reechilibrare.In rest, sanatate si astept cu interes postarile tale.

Horea spunea...

Buna Doru E. Multumesc pentru comentariu. Vad ca ai inteles corect rolul ciclurilor in societate, ceea ce ma bucura. Da! La un moment dat fortele sociale vor avea destula putere pentru reechilibrarea societatilor aflate acum in picaj. Din pacate, acest lucru se poate intampla doar dupa ce dezechilibrul va da de fundul trendului sau descendent. Numai atunci vom avea destui oameni care sa-si dea seama si sa simta cu adevarat durerea dezechilibrului. Dupa cate vezi si tu, in faza in care ne aflam, lumea viseaza. Din pacate!

Anonim spunea...

The "iron" lady Merkel va ajunge la cosul de gunoi al istoriei dupa gafele legate de imigranti. Politica de "hospitality" isi arata coltii la Koln ... imigrantii musulmani salbatici numai forta de munca ieftina nu sunt asa cum madam Merkel si-a imaginat ca ajuta economia germana. Sa ne bucuram ca imigrantii nu-si doresc sa ajunga si in Romania oricat ne-ar forta madam Merkel sa-i luam ...
In rest toate bune , iar pana sa atingem "fundul trendului" , baietii destepti mai stiu sa mai faca si ceva bani ! Frica unora , bunastarea altora !

Sorinel

Doru E spunea...

Salut Horea. Ma bucura nespus ca am primit un răspuns de la tine.Acest lucru il pun pe seama faptului ca am înțeles doleanta ta de a nu mai face analize si predicții. Am inteles de asemenea ca ani la rând ai făcut acest lucru si in scop educativ, ptr.a mări cantitativ numărul celor care să intuiasca mersul economiei de piata si a societății . Ai încercat prin forțe proprii sa maresti acestea masă ptr.a grăbi o miscare in sens pozitiv (asa cum o percepe o masă minoritară inca din păcate ).O societate bazată pe bun simt,educată si protejată de un stat de drept. Ceea ce se întâmplă astăzi la nivel planetar din păcate, scapă din vedere masei umane lipsite tot mai mult de educatie, manipulate si dusă spre decrepititudine.Manipularea grosieră a piețelor financiare ptr.a pastra aparența de bunăstare la nivelul civilizației occidentale, se va sfarsi datorită tot celor care au creat această piață. Adică a celor care creează plus valoare prin munca si inovatie. Acestia ,minoritari astazi ,satuli de povara de a susține tot mai mulți asistați, cu tot mai multe drepturi (mai multe decât creatorii valorilor )si pretenții, date cu larghețe de niste politicieni hoti,prosti si needucati (coktayl mortal de calitati),vor găsi o cale de scăpare. Această cale sper eu sa fie creativă si nu destructiva (razboi ).Cu alte cuvinte citez'sansa favorizează o minte pregătită. Din pacate atingerea unui nivel de jos care sa relanseze umanitatea pe o treaptă superioară de evolutie morală si de bunăstare va avea nevoie de convulsii masive si urâte. Mulțumesc.

Unknown spunea...

La multi ani, multa sanatate si impliniri celor dragi !

Horea spunea...

Doru! Am pornit acest blog cu cele mai bune intentii. Si ma bucur daca am reusit sa deschid ochii sau sa influentez chiar si un singur cititor. Pana si cel mai intins ocean este format din picaturi de apa. Mi-as dori sa vina altii dupa mine si sa faca mai bine ceea ce am incercat sa fac eu. Sunt sigur ca acest lucru se va intampla, cu timpul. Sunt sigur pentru ca pe pancartele tinerilor iesiti la proteste, precum si in interviurile pe care l-au dat, am vazut si am auzit altceva decat pana acum: O constientizare indiscutabila, o maturizare. Am auzit pentru prima data idei pe care le- am repetat pe blog de nenumarate ori. Fara de care nu poate exista progres.

Doua dintre ele fiind creierul si inima unei societati. Mentalitatea si sistemul. Numai cei care au inteles rolul mentalitatii, pot intelege rolul sistemului. Si faptul ca numai o mentalitate schimbata, poate schimba un sistem. Tinerii din strada par sa fi inteles acest lucru. Altfel nu auzeai lozinci precum: totul pleaca de la noi, jos SISTEMUL mafiot. Mi s-a luminat sufletul cand i-am auzit. Chiar daca poate nici unul dintre ei nu mi-a citit blogul.

Am auzit in strada ideile pe care le-am repetat pe acest site de sute de ori. Cand ai ajuns sa ai si sa crezi in asemenea idei, nu te mai poti limita la mutarea rahatului din punctul A in punctul B si invers. Asteptand mai apoi ca el sa devina ciocolata. Nu vei mai putea crede niciodata ca unul care a fost bandit in PSD, se va transforma in inger in PNL, sau invers. Si atunci, nu vei mai putea nici sa-i imparti pe oameni in banditi buni si rai. Ci, doar pur si simplu, in ceea ce sunt. Banditi, sau nu.

Doru E spunea...

Bună, Horea apele oceanului financiar, încep să se retragă. Plaja rămâne tot mai largă dar nu mai frumoasa. Cu cât retragerea durează mai mult, valul este mai devastator? Te intreb retoric fără obligații, tu vezi prin apropiere vreun mod de a scăpa dacă nu neatins, măcar cu daune compatibile cu viata?
Doru

Horea spunea...

Buna Doru! Pui o intrebare foarte grea. Nu pentru ca teoretic nu ar fi posibil sa ramai neatins ci, pentru ca, nu poti sti astazi, cum vor reactiona "salvatorii" stransi in menghina. Iti vor confisca banii? Metalele pretioase? Casele? Daca ai mai multe. Terenurile? Pamantul?

Ceea ce spun pare acum o utopie, pentru toti cei care au considerat ceea ce spuneam acum 10 ani, una si mai mare. Realitatea ne-a demonstrat totusi ca, cei care vedeau lumea in roz, au dat-o in bara. Ca sa-ti raspund la intrebare as repeta ceea ce am mai spus de multe ori pe acest blog: Deflatia este la inceput, cred eu. Cand va lovi cu taria unui uragan, este bine sa ai cash. Ascuns "sub plapuma" sau, si mai bine, intr-o banca serioasa. Sa sti ca mai exista si asa ceva.

"Norvegia fascista care fura copii romanilor ca sa-i vanda", are banci destul de solide. Dar, mai are si un guvernator cu picioarele nu tocmai in ligheanul keynesian. Pe langa Norvegia, mai exista Elvetia. Problema e ca acolo te bagi mult mai greu. O alta problema este ca un colaps global, va putea lovi chiar si in tari care par astazi foarte sigure. Inclusiv in sistemul lor bancar.

Ca sa nu fac gargara iti repet pe scurt: Cash pana cand balonul se dezumfla total, deschizand drumul spre falimente pe banda rulanta. Rezultatul trebuind sa fie banii evaporati. La sfarsitul deflatiei, poti cumpara in principiu orice, la pret de chilipir. Sperand ca "salvatorii" iti vor da pace.

Chiar daca indicii crapa, vor trebui sa existe companii care vor ramane in picioare. Cele care au investit in tehnologi noi, ale viitorului. Actiunile lor le vad destul de sigure. Mai sigure decat aproape orice. Nu cred ca vre-un stat se va baga la furat actiuni.

Terenurile agricole sunt si vor fi o investitie foarte buna. Omul va trebui sa se hraneasca, indiferent de ce urmeaza. Nici imobilele nu sunt un lucru de neglijat, dar, nu la preturile de azi. Teoria este aceeiasi. Oamenii vor trebui sa locuiasca undeva. Sa sti ca nici metalele pretiose nu vor fi de arucat la sfarsitul unui ciclu deflationist!

Atat despre teorie. Pentru ca, practic, s-ar putea rade aprope tot, daca rozboinicii vor inebuni cu adevarat. Atunci, pana si nepotii lui gogu ar putea simti deflagratia.

Doru E spunea...

Horea, multumesc in numele tuturor care poate ca si mine in tura zilnică pe net,intru o clipa pe fiecare blog pe care l-am îndrăgit ,in speranța ca proprietarul mai posteaza ceva.Eu personal sunt de ceva timp pozionat conform spuselor tale.De mulți ani am încercat sa deslusesc ținta mesajelor tale,care au avut de multe ori criptari asemănătoare Pythiei.Termenii folositi de tine
i-am căutat apoi pe Google si pas cu pas am invatat un abc financiar. Pentru toti care nu au înțeles postarile tale,sugerez o explicatie :nimeni nu poate face anticpari explicite si exacte ci doar ținte, nivele si situatii cu o marjă mai mică sau mai mare.Cine se situează mai aproape este un bun analist.Situația actuală, dacă intră cineva pe postarile tale mai vechi (2009-2014)poate fi decriptata usor, si se pare că Va veni o vreme în care cei care au vrut sa-si lărgească orizontul cunoasterii, îți vor mulțumi. Eu de pe acum multumesc tuturor celor au bloguri pentru munca lor.O seara bună.

Doru E spunea...

Horea, asi dori să mai adaug un singur lucru. Dacă voi,cei pe care vă citesc de ani buni,la cafeaua de dimineață sau inainte de culcare,v-ați unii mințile ați bate la fundul gol orice analist a lui Goldman,Morgan,City,SNG etc.Toți la un loc ați avut analize mai pertinente ca ale agențiilor de rating care deja arunca prognoze ptr.retarzi. Păcat ca nimeni nu e tras la răspundere decât săracul Păun.

Doru E spunea...

Indiciu recent Pythia-6august 2015 ora 13:56

Horea spunea...

Mersi si eu pentru comentariu, Doru. Recomand tuturor, cu precadere conspirationistilor, filmul nominalizat la Oscar, in acest an, The big short. Este o poveste adevarata a crizei din 2007-2009. Care ii prezinta in carne si oase pe "salvatori". Precum si pe cei care vin zilnic cu prognose si cu stiri. Dupa ce ai vizionat acest film, si daca ai o jumatate de creier, vei intelge mult mai bine ideile pe care le-ai citit pe blogul meu. Legate de nivelul de perceptie a "espertilor" care reguleaza, pardon, regleaza, lumea. Vai de ploaia noastra.

Doru E spunea...

Bună Horea, excelentă recomandare.Există doar o mica problemă de întelegere in profunzime a fenomenului. Desi regia prevede explicatii pe înțelesul unei cât mai mari mase de oameni, ai văzut si tu masluirea făcută sub "ochii larg inhisi"ai celor care supraveghează la corectitudinea jocului. Aviz celor care mai cred in corectitudinea marelui Licurici,in această aventură numită globalizare.De aceea am sugerat tuturor cititorilor, in căutarea pe diverse locații de informare de pe net,să foloseasca materia cenusie depozitata la mansardă pentru a filtra cu succes lucrurile folositore cu adevarat față de gunoaiele care încep să invadeze si acest loc.Îmi face deosebită plăcere că mi-ai oferit spatiul tău privat pentru a posta. Eu vin didr-un spatiu conex activității medicale si am constatat pe propie experienta că dacă nu ai un minim bagaj de constiinte financiare esti doar carne de tun itr-o lume tot mai competitivă si tot mai inumană. O zi bună.

Horea spunea...

Salut Doru. Tocmai! Dar masluirea vine dupa ce nici un idiot nu a inteles consecintele a ceea ce au facut. Daca intelegeau nu se bagau sa vanda shorturi celora care au inteles. Si ai vazut ca era vorba de "super banci".

Despre asta am vorbit de N ori pe blog! Dupa ce s-au trezit idiotii, sigur ca au incercat sa ascunda catastrofa, sa traga de timp. Pentru ca atunci au inteles ca totul s-a terminat pentru ei. Daca nu era FED si politicienii se si termina.

A venit insa Benanke, care a prelungit agonia. Acum, nu stiu sincer cine o sa mai vina, si cu ce. Cine nu-i chior vede efectul pe care le-au avut dobanzile negative in Europa si Japonia. Oare ce efect ar putea sa aiba in SUA? In SUA traiesc oare martieni? Asa cred probabil marii analisti, din nou. Altfel nu ar afirma ca problemele Chinei sunt doar locale. Si ca in Sua totul duduie.

Doru E spunea...

Bună seara Horea, este o bucurie conversatia cu o persoana ,cu care in câteva cuvinte stabilesti o legatura empatica,care cuprinde un întreg proces de informare si dorinta de evolutie. Am dovedit din nou că nu esti un taciturn,ci doar o persoană scirbita de un anumit tip de comportament al unora dintre semenii tăi.Orice abordare respectuoasă si civilizată, are sanse de un raspuns. Este pe de altă parte foarte greu sa reiei la infinit aceleași teme pentru oricare nou ratacitor pe blogul tău. La prima mea abordare pe o temă pe care tu personal ai înțeles -o in profunzime eu te-am intrbat de amplitudinea reactiva functie de durata regresiva.Tu ai detaliat până in cele mai mici amănunte culminând cu maximumul pe care nici unul dintre cei care mai au un singur neuron nu si l-ar dori.De aceea am mulumit ptr.cei care au avut parte sa citească din nou o expunere detaliată din partea ta lucru foarte rar in ultima perioada. Din respect pentru tine nu voi mai posta o perioada, pentru a nu a te determina sa reintrii in "piața "Ai subliniat aceasta de câteva ori.Totusi ai spus că vei posta din nou in preajma nivelurilor tale "anapoda "sau când ceva urât va fi pe cale sa apără. Până atunci îți urez toate cele bune.

Doru E spunea...

Ps.Dacă vei dori,sa porți un schimb de mesaje pe aceeasi lungime de undă, da un semn.Eu trec zilnic pe aici,chiar dacă nu esti acasă.

Doru E spunea...

Bună, Horea citind astazi stiri din lumea financiară am încercat sa -mi închipui discursul audio al Moșului, asa cum o făceai pe vremuri cînd luai în bășcălie diverse analize sau stiri. Mă refer la un discurs in urma analizei indicelui Baltic Dry index coloborat cu o poveste keyneseana despre cum sa consumăm cât mai mult desi sîntem tot mai indatorati si datoriile nu le putem plati nici nu mai avem chef de cheltuială dar băncile vor cu tot dinadinsul sa ne dea bani virtuali de cheltuială penalizad, pe cei chibzuiti cu bani reali cu dobânzi negative .Ai explicat ce este velocitatea banilor si eșecul măsurilor guantitativ easing in contextul actual de inceput al deflatiei.Întrebarea mea (in timp ce râd auzindu-l pe Mos)este teoria valurilor tale,mai este valabilă in contextul alterarii grave a pietei cândva libere?
Si dacă da,variază doar timingul si amplitudinea valurilor,semnalele rămânând intacte?
MULȚUMESC.

Horea spunea...

Buna Doru! Ai vazut si tu cum au rectionat suporturile si rezistentele expuse de mine cu ani in urma. Chiar si cele care se aflau in zone neincercate pana acum. In zone virgine! Aceste zone nu le-as fi putut calcula fara ajutorul valurilor.

Deci raspunsul meu la intrebarea pe care ai pus-o este: DA! Pentru ca psihologia umana nu poate fi schimbata prin manipularile pietei. Omul intra in stari exuberante, precum si in cele de panica, asa cum a facut intotdeauna. Un lucru important, totusi, este sa iei in considerare graficele de durata lunga. Cele de durata scurta sunt pline de artefacte.

Doru E spunea...

Bună Horea,MULȚUMESC.Esti un punct de sprijin itr-un univers financiar pe cale de destrămare.

Informatii-economice spunea...

@Horea, in ce val consideri tu ca este EUR USD si incotro se indreapta in perioada urmatoare?
Intreb pentru ca asteptarile mele au fost serios infirmate. Speram ca suntem intr-o corectie pe final dar vad ca e un val destul de impulsiv...

Horea spunea...

Ca sa-ti raspund satisfacator la intrebare ar trebui sa ma bag in analize pe care nu le mai fac. Deci va trebui sa-ti raspund intr-un mod care nu cred ca te va multumi. Deocamdata eurusd se misca lateral. Si mai are teren de apreciere, pana la intervalul care va decide daca revenirea este o schimbare de trend, sau nu.

Oricum! Cei care se iau dupa stiri si dupa ce fac bancile centrale au luat-o in barba. Atat la yen cat si la euro. Ambele valute s-au apreciat frumusel, dupa ce bancile centrale care le patroneaza, au anuntat dobanzi negative. Un lucru care se bate cap in cap cu logica folosita de"esperti".

Horea spunea...



Anonim Nastratin spunea...

La Multi Ani! Horea....Ce ti-ai propus sa realizezi in noul an?...unde vei fii in 2016: Romania, Norvegia, Suedia?...in ce directie crezi ca merge Romania? buna, gresita? care crezi ca ar trebui sa fie pozitia Romaniei fata de refugiatii musulmani, fata de UE/Schengen si fata de initiativele NATO? crezi ca Romania mai merita sa arunce cu banii bugetului de stat in primirea de refugiati sau misiuni NATO care n-au adus nimic poporului roman, cind populatia se zbate in saracie si un somaj ridicat, multa munca la negru, sanatate precara, natalitate scazuta si mortalitate ridicata, etc? cifrele demografice nu indica nimic bun pensionarii romani si nici pt populatia romaneasca...Crezi ca a meritat liberalizarea cumpararii terenurilor agricole romanesti de catre straini care deja a dus la exproprierea unui procent mare de terenuri agricole in miinile strainilor fara a se reflecta in preturi mai scazute ale alimentelor pe piata sau impozitarea mai ridicata a proprietarilor straini? in statele UE redeventele pe resurse natural sunt f ridicate pt companiile straine, ceea ce in Romania e bataie de joc...Care e parerea ta la cele de mai sus si cum crezi ca trebuie actionat cu actuala clasa politica analfabeta fata de interesele romanesti?

Nastratin spunea...

mersi Horea...pt mutat comentariul...Dar de ce ai facut regula asta cu comentariu la articolul precedent? la ce serveste?

Horea spunea...

Nastratin, daca vei citi ceea ce am scris in ultimele articole, vei gasi si raspunsul la intrebarea legata de mutatul comentariilor.

In 2016 voi fi in Ro. Am o mama cu Alzheimer si o situatie pe care nu o doresc nimanui.

In ceea ce ii priveste pe refugiati exista legi clare pe care si Romania ar trebui sa le respecte, din moment ce le-a semnat. Din pacate, aceste legi au fost calcate in picioare in apus. Ducand la fluxul emigrantilor care a destabilizat Europa.

Precum sti, probabil, doar o mica parte a exodului incurajat, in primul rand de Merkel, este format din azilanti adevarati. UE si Schengen? Va trebui sa vedem daca vor supravietui. Pareri voi putea avea doar dupa ce acest lucru va deveni clar. Daca iti mai amintesti, am prezis un scenariu de posibila scindare a UE. Din alte cauze decat cele actuale. Nu aveam de unde sa prevad exodul. Nici prin vis nu mi-a trecut felul prostesc in care a menajat Merkel lucrurile. Desi sunt convins ca totul a pornit de la o idee bine intentionata, legata de demografia tot mai precara a vechiului continent.

Nato.Nu stiu daca se va implica conform asteptarilor, in tara noastra. Eu vad, precum am mai spus, un razboi mondial inceput. Deci depinde de partea cui va vrea sa se pozitioneze Romania? Pe rusi sunt sigur ca nu va trebui sa "arunce" niciun ban.

Cred ca intr-o tara libera este bine ca oricine sa poata cumpara orice, indiferent ca ar fi roman sau hotentot. Nu cred insa in vanzarile frauduloase regizate de banditii care au condus tara pana acum. Orice investitie, straina sau autohtona, este la fel de benefica. Atata timp cat este facuta in folosul ambelor parti. Vnazator si cumparator.

Asa ceva, iti garantez ca nu s-a prea vazut in Ro. Aici, interesele personale ale unor mafioti au fost puse aproape intotdeauna pe primul loc.
De unde rezulta si nemultumirile celora care nu inteleg felul in care se poate face o afacere benefica cu capital strain.

Asta, pentru ca romanii nu au prea vazut asa ceva. Ceea ce au vazut in schimb, aproape zilnic, au fost afacerile mafiote. Cu capital strain si autohton.

Nastratin spunea...

Horea...Imi pare rau de ce-mi spui. Si mama mea are un inceput de Alzheimer...Cum poate fi incetinita sau oprita boala asta???Admir curajul tau de a-I fi alaturi, desi multi ar prefera sa-si trimita parintii bolnavi la un azil de batrini...
In rest sunt de accord cu pozitia ta...
Cea mai recenta distrugere a economiei romanesti este vinderea IPIP SA din Ploiesti, care pe vremea lui Ceausescu era proiectantul de rafinarii si complexe petrochimice in toata Europa de Est dar si tarile arabe conduse de dictatori precum Irak, Libia, etc...Primul pas a fost privatizarea IPIP catre unul pe nume Mircea Laba care se imbogatise prin firma sa de recrutare de ingineri-carne de tun in Nigeria pe salarii de nimic pt ca grosul era perceput ca commission de acelasi Mircea Laba...Acum cu pretul titeiul spre sudul extreme, proiecte nu mai sunt, asa ca nenea Laba e obligat sa vinda IPIP, probabil inclusive cladirea imensa din plin centrul Ploiestiului pe care o cumparase de la stat aproape moka, adica contra spaga pe bani de nimic...Te cam apuca plinsul cind vezi pe ce miini au incaput firme grele ale fostei industrii si servicii romanesti, asa ca precum Oltchim-ul securistului Niculae, probabil asa se va duce si IPIP-ul pe apa simbetei...Laba cere 4.5 milioane de euro...negociabil...probabil pt cladire, pt ca majoritatea specialistilor de frunte fie s-au pensionat, fie au emigrat in toate zarile. Desigur si arhiva de 60 de ani de proiecte petroliere mai are greutate precum si licentele la softurile IPIP-ului ramas acum fara proiecte din cauza unui management ultra-corrupt si defectuos...IPIP-ul a fost condus de un bisnitar, care facea troc cu inginerii proiectanti romani trimisi in Nigeria pe citeva sute de dolari...

Horea spunea...

Natratin, Nu este vorba de curaj ci, mai degraba, de empatie, de mila, fata de un om care a trait in Ro, nu in occident. Exista si aici, astazi, case de batrani moderne, in care esti tratat civilizat. Ele nu fac parte insa din cultura cetatenilor acestei tari. Mama este si de-o incapatanare rar intalnita. Ceea ce ar insemna ca ar trebui sa o leg ca sa o pot interna. Ba mai mult! Spune ca nu are nimic, si ca eu i-am insinuat boala, pentru ca am planuri ascunse. Ca o consecinta, refuza si orice tratament. Desi pana ai terminat fraza, a uitat deja ceea ce s-a spus. Nu poti totusi sa indopi un om ca pe o gasca, cu medicamente, cu forta.

La fel, o internare cu forta, ar putea sa-i produca foarte mult stres, si sa o coste chiar viata. Am ales de aceea varianta cu o femeie care este langa ea zilnic, exceptand sambata si duminica. Atunci vine la noi. Oricum, viata nu mai prea avem, pentru ca nu putem merge nicaieri, mai mult de cateva zile. Insuficiente pentru un sejur oriunde, inclusiv in Norvegia. Tara fascista in care oamenii in varsta, educati cu totul diferit, sunt constienti ca isi vor sfarsi zilele intr-o institutie. Pentru ca cei din jur sa-si mai poata trai si ei timpul ramas, in liniste.

Tata a facut la fel fara sa fie dement. Dupa o fractura de col, a refuzat sa se opreze, de frica, desi l-am avertizat ca refuzul il va costa viata. A refuzat pana si o operatie in strainatate.

In Scandinavia hitlerista eu am invatat sa respect oamenii. Fiecare dintre noi trebuie sa aiba dreptul sa-si gestioneze viata asa cum vrea. Din pacate, in cazul unui dement, aceasta vointa loveste din plin si viata altora. De ajutat, poti ajuta doar pe omul care vrea sa fie ajutat. Restul fac asa cum ii taie capul, mai ales in RO. Nu numai atunci cand este vorba de boli, dar si in general. Poate iti mai aduci aminte de gogu? El era sanatos, cred. Dorea doar sa-si inbogateasca nepotii. Continuare..

Horea spunea...

Legat de tratamentul dementei. Daca ar fi existat un medicament eficient care s-o vindece, actorul Robin Williams nu s-ar fi spanzurat.Cauza bolii este necunoscuta, tratementele fiind si ele cosmetice. Recent am citit despre un studiu facut pe sobolani, in Salzburg. Carora li s-a adminstrat Montelukast, substanta activa dintr-un medicament antiastmatic. Rezultatele au fost foarte promitatoare. Capacitatile congnitive ale animalelor tratate s-au inbunatatit marcant, dupa cca.6 saptamani. Acest preparat exista pe piata romaneasca, sub acelasi nume. Are efecte secundare mult mai putine decat Aricept, un alt medicament mai vechi, care are efect, atunci cand are, asupra tuturor formelor de dementa. Efectul Aricept se limiteaza insa la 5 ani.

Concluzia ar fi: Poti incerca sa-i dai mamei tale Montelukast, 10 mg/zi, evaluarea rezultatului putand fi facuta de membrii familiei care o cunosc si care ii sunt in apropiere. Nu trebuie sa fi medic ca sa vezi ca un om se descurca mai bine dupa un tratament. Dimportiva, cel mai bun observator, in acest caz, este membrul de familie. Daca apar imbunatatiri, tratamentul poate fi continuat. Aricept, ca si alte preparate similare, are efct limitat, functionand doar la unii. Eu obisnuiesc sa dau 5 mg pe zi, la inceput, pentru a dubla doza mai tarziu, la nevoie. Montelukast-ul l-as incerca si eu cu mama. Nu stiu inca, cum? Ar fi o prostie sa nu incerci orice preparat care s-a aratat efectiv, pentru o boala care nu are un tratament vindicativ, in momentul de fata.

Legat de jaful din Ro. Ai vazut probabil raportul curtii de conturi? 2,1 miliarde suflate de vant. Pe situl MPTN scriam, daca iti mai amintesti: Cred ca am mai putea construi inca o tara, din banii furati. Spuneam asta intuitiv, fara sa fi avut cifre. Nimeni nu m-a bagat in seama, pentru ca oamenii care vorbesc pentru binele tarii si a societati, sunt neglijati in Romania mafiota.

Ba mai mult! se incearca si batjocorirea lor, cazul lui Ciolos. Un om care este primul premier al Romaniei si al romanilor, nu al clanurilor mafoite.
Oricum, se vede ca omul are stofa. Raspunde intotdeauna cu argumente bine fondate, de fiecare data cand este atacat. Afisand intotdeauna si o atitudine de om de stat, nu de maidanez.

Nastratin spunea...

Mersi Horea pt raspuns...legat de medicament, cred ca nu se da fara reteta de la medic....Iar ca sa-l dai mamei tale, il poti ascunde in mincare daca nu vrea sa-l ia...Eu ma intreb insa daca are cumva si efected secundare...In rest as vrea sa te intreb daca mi-ai putea cumva recomanda un doctor roman urolog bun...Mersi mult.
In legatura cu ciuma politica din Romania, sa stii ca si Ciolos e nepot de securist. Eu n-am incredere in nimeni din politicienii romani. Am incredere in tine daca ai ajunge vreodata in politica. Dar nu sunt de acord ca Norvegia ar avea dreptate in problema copiilor romani confiscati de la familiile de romani de serviciile sociale din Norvegia. Trebuie spus ca Norvegia e plina de lesbiene, si asta mi-a spus chiar un fost coleg norvegian care a ales sa se insoare cu o etiopiana...

Horea spunea...

Nastratin! Efecte secundare are fiecare medicament. Ele se consuma totusi pretutindeni, pentru ca, o mare majoritate din consumatori, nu le simt. Pentru ca nu apar. Specificarea efectelor secundare se face totusi in cazul fiecarui medicament, in prospect. Tocmai pentru a-l face pe bolnav sa contacteze medicul, in cazul in care apar. Scoaterea medicamentului, uneori chiar reducerea dozelor, contribuie la reversibilitatea acestor efecte. In rest, poti citi pe net, despre orice medicament, precum si despre efectele lui secundare,POSIBILE. Da! Iti trebuie reteta! Nu! Nu cunosc nici un urolog. N-am de unde. N-am studiat si n-am lucrat in Ro. dupa cate sti. Felul bizar in care se abordeaza medicina aici, m-a tinut pe tusa. Personal m-as tara pana in prima tara in care medicina este abordata altfel. Daca m-ar lovi o boala pe care eu nu as putea s-o tratez. Am vazut atatea cazuri socante de incompetenta si nepasare, incat mi s-a facut parul maciuca.

Ti-am scris de Norvegia "hitlerista" pentru ca eram convins ca esti un fan al reactiilor rezultate din sentimente. Ai demonstrat asta aici pe blog, de multe ori. Hai s-o luam babeste, ca sa intelgi contradictiile in care te poate baga o asemenea gandire. Atentie! Nu numai pe tine, ci pe majoritatea romanilor care se folosesc de ea. Si atunci, concluziile pe care le tragi sunt ca atare. Rezultatele la fel!

"Eu n-am incredere in nimeni din politicienii romani. Am incredere in tine daca ai ajunge vreodata in politica." Daca as ajunge in politica m-as transforma dintr-o data in politician roman. Vezi cum te contrazici?
"In legatura cu ciuma politica din Romania, sa stii ca si Ciolos e nepot de securist". Deci daca ti-as spune ca bunicul meu a fost securist tu ai calca imediat pe increderea pe care mi-ai dat-o? Cu toate ca ea a fost construita pe atitudinea avuta de mine pe acest blog. De cunoscut nu ne cunoastem. Pe Ciolos nu-l cunosc nici eu. Dar iti pot spune criteriile mele de incredere, pentru oricine. Ma uit la ce spune, dar mai ales la ce face omul, dupa ce a vorbit. Ciolos s-a dus in parlamentul penal, ca sa se bata cu vipere, pentru sustinerea legilor in vigoare. Pentru mine a fost suficient. Ca sa nu mai vorbesc despre schimbarile necesare pe care se straduieste sa le faca guvernul pe care il conduce. Schimbari pentru romani si Roamnia, nu pentru hoti. Mai conteaza oare cine a fost bunicul sau? Sau al tau? Iti copiez tu cumva bunicii in viata ta de fiecare zi? Ar fi foarte greu, pentru ca ai avut probabil doi bunici. Care puteau fi foarte diferiti.
Vad ca te revolti mereu impotriva politicienilor romani, pe drept cuvant. In stil clasic romanesc, iti bagi totusi picioarele in legi. Nici nu in cele romanesti, in cele norvegiene. Spunand ca nu esti de acord cu ceea ce i s-a intamplat lui Bodnariu.
Pentru ca simti mai mult decat gandesti, si nu te straduiesti sa faci o paralela necesara intelegerii situatiei. Prin care, politicienii huliti de tine, nu fac altceva decat sa-si bage si ei picioerele in legi! Exact ca tine. Spune-mi care- difernta? Este oare jaful din Ro permis de lege? Hai s-o luam si mai babeste! Ma vezi pe mine in fata casei tale, lihnit de foame si inghetat. Te apropii de mine si imi spui. Omule! Te iau la mine in casa, unde poti sta cat vrei. Te vei incalzi si vei putea manca gratuit dar, uite ca am si eu o regula. Nu fuma la mine in casa, pentru ca nu suport fumul de tigara. Daca nu accepti aceasta regula, cu parere de rau, iti spun sa nici nu intri. Daca spui ca o accepti si o vei incalca, voi fi nevoit sa te rog sa pleci.
Zis si facut. Intram, mancam, ne incalzim, si dupa doua zile, la cafeau de dimineata, eu iti suflu fumul in nas. Saracul de mine? Sau saracul de tine? Atentie! Nu am discutat cat de bune sau rele sunt regulile tale. La tine in casa cred ca poti avea regulile pe care le doresti. Familia ta, te-ar putea influenta eventual, sa le schimbi. Nicidecum eu, veneticul pe care ai vrut de fapt sa il ajuti. Treaba cu lesbienele, chiar daca afirmatia prietenului tau ar fi adevarata, nu o inteleg. Ce are sula cu prefectura?

Nastratin spunea...

Horea...Multumesc pentru raspunsuri si trebuie sa-ti dau dreptate...

Nastratin spunea...

Horea....Bitterul suedez e sanatos???...

Horea spunea...

Nu stiu Nastratin. Dar nu cred ca se deosebeste cu ceva de alte produse plafar. Carora le lipseste in general dovada stiintifica a functionarii. Ma refer la studii double blind. Deci comparatia efectului unui preparat cu placebo. Asta nu-i opreste insa pe oameni sa cumpere produse naturale cu ciubarul, pentru ca, foarte multi sunt convinsi de efectul benefic pe care il au. Dupa parerea mea tot un effect pacebo, in cazul in care functioneaza.

Asta nu inseamna insa ca te-as descuraja sa-l incerci. Daca are effect asupra unei boli, chiar si suptul unei linguri poate fi un lucru benefic. Ce conteaza atunci, daca efectul este real sau placebo? Stim ca exista cazuri de cancer care au mers in remisie, doar pe baza convingerii bolnavului ca se va face sanatos.

Eu cred ca multe boli ar putea fi evitate, sau chiar vindecate, daca am invata sa ne folosim subconstientul mai bine. Trebuie sa-ti spun ca exista si medicamente din plante cu effect testat. Putine, dar exista.

Nastratin spunea...

Horea...Exista multe pareri ca medicii sunt in aranjamente cu farmacistii pt a prescrie cit mai multe medicamente, tocmai pt a face vinzare farmaciilor. De multe ori, medicamenetele prescrise fac mai mult rau decit bine. Mama mea ia zilnic un pumn de medicamente de la care a pierdut si pofta de mincare si gustul si tot...Iar cind aude de medicamente, e ca si cum I-ai aduce aminte ca trebuie sa isi o doza mica de otrava zilnica. Eu sincer cred in puterea plantelor si tuturor legumelor/vegetalelor/fructelor/etc natural, mai ales a lamiiei, usturoiului, cepei ultimile doua fiind considerate prin presa antibiotic natural. Se pare ca si scortisoara e apreciata pt lupta contra Alzheimer. Nu neg efectul placebo, dar pot sa-ti spun ca am avut momente cind din cauza suprasolicitarii la service, am crezut ca imi cedeaza inima din cauza oboselii, dar cu lamiie si miere mi-am revenit pe moment...Despre subiectul lesbiene in Norvegia amintit in discutia despre cazul Bodnariu, am amintit pt ca s-a spus prin presa ca ministra protectiei familiei in Norvegia e lesbiana, ceea ce o face putin credibila ca respecta sau macar intelege valorile familiei, asta dincolo de manipularile presei romanesti in favoarea familiei Bodnariu...
Cit despre politicienii romani, eu n-am incredere in nici unul, inclusive Ciolos. Iti dau dreptate in ce mi-ai raspuns, dar totusi sunt absolut convins ca in Romania sunt inca oameni curati si nepatati nici prin rude dar nici personal de cangrena securitatii, comunismului samd. De ce acesti oameni simpli, cinstiti dar si de valoare nu au acces la putere, nu-s promovati? De ce ni se baga pe git acest subiect cu bietii refugiati pe care pasamite tarile UE trebuie sa-i primeasca cu bratele deschise cind la noi in tara sunt batrini si oameni care o duc mai rau decit refugiatii sau care mor prin spitale in mizeria si indiferenta personalului medical care aduleaza doar plicul cu bani si cer marirea salariilor la infinit? Sa mai spun ca desi salariile profesorilor de universitate au crescut nemasurat asta a favorizat doar mentinerea si promovarea rubedeniilor lor analfabeta in mediul universitar, dupa cum in infrastructura s-au cuibarit firmele capusa de familie ale politicienilor care au simtit mirosul miliardelor de euroi proveniti din UE...Unde sunt soselele construite in 25 ani dupa 89? care e nivelul educatiei de azi? mult, mult mai jos decit era pe timpul impuscatului....De ce e Romania singura tara UE care a dat pamintul agricol la liber la vinzare strainilor? In ce alta tara UE pamintul si resursele sunt date contra spaga strainilor??? Ce alta tara UE are un raport mai mare ca in Romania intre numarul de supermaketuri si numarul de companii locale care sa produca ceva cu titlul Made in Romania? suntem campioni, pt ca avem mai multe supermarketuri decit numarul de strazi...iar populatia se zbate in gasirea sau mentinerea unui loc de munca din cauza coruptiei generalizate si furaciunii politicienilor

Horea spunea...

Nastratin, in Ro, nu sunt doar pareri. Sunt realitati. Medicii nostrii, multi necunoscatori de nicio limba straina, se plimba si fac shopping pe banii firmelor de medicamente. Primind mai apoi, puncte de participare la conferinte. In Suiedia, firmele veneau sa informeze despre noutati, la spital, in timpul pauzei de pranz. Multi colegi nu acceptau nici macar sandwichul pe care il aduceau reprezentantii firmelor cu ei. Pentru ca nu vroiau sa se simta obligati fata de ele cu nimic. Participand la informatii nu mai apucam sa luam pranzul.Exagerat, dupa parerea mea, dar respectabil. Tot in tarile scandinave, paleatia ocupa primul loc in combaterea bolilor. Pentru ca nimeni nu stie ce efecte au, pana la urma, galetile de medicamente date unui bolnav. Deci acolo, se porneste intotdeauna de la doza minima necesara, efectiva, atunci cand aplici un tratament. Si, il aplici doar atunci cand nu ai incotro. Aici, daca nu dai antibiotice pentru un virus, nu esti medic bun. Desi virusul nu poate fi tratat cu AB. Chiar de aceea iti spuneam: exista plante cu efect dovedit, mai putine, dar exista. Daca bolnavul raspunde pozitiv la plante cu efect nedovedit, cu atat mai bine pentru el. Sa le ia. Conteaza oare numele produsului, sau mai degraba efectul lui? Dovedit sau nedovedit.

Nu stiu nimic despre viata intima a ministrilor din Norvegia. Nici nu ma intereseaza. Stiu foarte bine altceva! Ministri pleaca, legile raman, atata timp cat parlamentul nu le modifica. Mai stiu ceva. Minstrii homosexuali, heterofilii, lesbienele, transvestitii, you name it, respecta legile ad literam. Nu si-ar permite nici unul din ei, chiar daca ar fi castrati, sa-si bage nasul acolo unde nu le fierbe oala. Asa cum fac ministrii de la noi. Ma surprinde cat de bine stii tu perceptia pe care o are despre familie o lesbiana. Fara sa o fi intrebat. Pe Bodnariu l-au intrebat, si a raspuns. O palmuta, o scuturatura nevinovata a bebelusului atat a facut. Unde? Intr-o tara in care legea nu-i permite nimic din ceea ce spune el ca a facut. Ce s-a intamplat intr-adevar stiu doar el si copii sai care l-au reclamat. Oricum, eu nu am vazut inca roman, strans cu usa, sa nu minta. Sper sa existe si asa ceva. Observa inca o data mentalitatea romaneasca! Legea prin care Bodnariu primeste o alocatie regeasca dupa 5 copii, este buna, precum si legea salarizarii. Legea care iti interzice lovirea copiilor, nu. De ce? Pentru ca asa vrea el. Ma intreb. De ce nu a stat in RO? La salariul si alocatia de aici. Unde putea sa dea cu copii de pereti, daca dorea. Nu pentru ca legea romaneasca ar fi foarte diferita de cea norvegiana ci, pentru ca cei responsabili in a o aplica, isi baga picioarele in ea. Privind refugiatii musulmani. Nu stiu daca ai observat ca au o gandire identica cu cea a lui Bodnariu, adica: eu am venit la tine ca sa traiesc mai bine. Dar, schimba-te tu, si schimbati si regulile, dupa doleantele mele.Privind pozitia pe care o am fata de acceptarea refugiatilor de catre statul roman, raman asa cum am fost intotdeauna, un bou consecvent. Deci un adept al legilor respectate, daca tot le-ai semnat. Ma refer la tratatul de la Dublin pentru refugiati. Nicidecum la tratatul Merkel scos din chiloti.

Nastratin spunea...

Horea...Nu, nu cunosc mentalitatea lesbienelor. Dar o lesbian care isi face familie cu acelasi sex, nu cred ca ar putea emite pretentii ca reprezinta interesele copiilor. Un copil creste echilibrata cu tata barbat si mama femeie, nicidecum cu 2 femei sau 2 barbate pe post de sexe opuse...Asa cred eu ca orthodox. Ca respecta legile, nu ma opun. Dar cred ca era mai buna pe post de ministru pe orice alt domeniu dar nu al familiei, chiar daca vrea sa respecte legea cu rigiditate in Norvegia. Eu ma intreb de ce nu exista un avertisment initial, inainte de a smulge copilul unei familii. Eu iti pot spune unde s-a ajuns cu copii obraznici in Occident: copiii ajung sa ameninte parintii ca daca sunt loviti suna la telefonul de urgenta pt alarmarea autoritatilor de protective sociala, care vor veni sa-i ia. Intre o palma fina si maltratarea fizica a copiilor e mare diferenta si nu cred ca Bodnariu si-a aruncat copiii prin perete. E mare diferenta, iar daca facea asta era si el dupa gratii la puscarie pe viata. Desigur chiar daca avem pareri diferite aici, eu iti respect opinia si te consider un om valoros, indifferent daca tu crezi ca sunt un om obtuz, cu 2 creiere, un gogu, etc...Iar cu refugiatii suntem amindoi de accord. Citeam ca Merkel inca incurajeaza refugiatii musulmani sa vina in Germania. Romanii insa n-aveau voie cind Romania era in afara UE, ca noi eram leprosi...Ma bucur enorm vazind cum toate gunoaiele musulmane se aduna in Germania si Franta unde degenereaza in atacuri criminale. Vor plati scump pe pielea lor pt pedepsirea crestinilor de buna credinta din tara lor si din tarile member UE. Asta pt ca au politicieni la fel de criminali ca si ai nostri in privinta refugiatilor. Numai ca ai nostri politicieni sunt si escroci si vinzatori de neam si de tara, mai ales ca sunt printre ei multi interlopi, securisti, evrei si tigani...Ma bucur mult daca UK va iesi din UE, pt ca este o tara ipocrita care niciodata nu a crezut in valorile unei Europe unite, ci a vrut avantaje numai pt cetatenii britanici, multi dintre ei perversi sau obsedati, alcoolici sau criminali, UK find azi deja o tara napadita de musulmani pakistanezi, dar si de multi multi indieni si tigani...Cu cit va iesi mai repede din UE, cu atit mai bine, pt ca u e correct ca compromisurile UE sa se faca numai pt mentinerea UK, si nu si pt alte tari member UE. Dureros e ca si compromisurile privind pensiile si ajutorul social care sa nu se mai acrode romanilor stabiliti acolo de mai putin de 5 ani sunt acceptate chiar de politicienii romani vinzatori de neam pe care-I avem.

Horea spunea...

Nastratin, nu cred ca ai inteles ceea ce am spus. Barnevernet este o institutie de sine statatoare, intr-un stat de drept. Si, ca atare, fara ca legea sa fie schimbata, nici un ministru, chiar daca ar fi unul ortodox, nu s-ar baga in treburile ei. Asa-i in Norvegia, aici e altfel, dar suntem totusi pe penultimul loc din Europa. Faptul ca tu consideri invatatura ortodoxa, despre familie, ca fiind cea mai performanta nu-l pot comenta. Fiecare are dreptul sa-si creasca copii cum vrea, in cazul in care nu se ciocneste de legile societatii in care a ales sa-si duca traiul.

Notez totusi ca imi respecti parerile. Tu spui asta. Deci pornesc de la premiza ca ar trebui sa respecti si parerile altora, chiar daca nu coincid cu ale tale. Nu inteleg atunci, cum poti fi asa pornit impotriva musulmanilor? Sa sti ca societatea il formeaza pe om. Pe omul ortodox, roman, societatea romaneasca. Pe musulman, societatea musulmana, pe norvegian societatea norvegiana etc. Musulmanul a invatat de la societate, mai exact din cartile de religie, ca femeia este un rahat, si ca barbatul este progenitura cea mai mareata al lui Alah. Norvegianul a invatat ca nu e bine sa-ti lovesti copii, printre altele, iar tu, ai invatat ca felul ortodox de-a vedea familia este cel mai performant.

Vezi de ce spun eu ca oamenii care nu se pot adapta altor societati, cu reguli diferite de cele cu care au fost obisnuiti, ar trebui sa stea acasa? Iti dai seama cu cat s-ar reduce frustrarile din lume? Dar, mai ales, ciocnirile culturale. Care pot sfarsi uneori cu razboaie crancene. Da! UK pune conditii UE pentru ca isi poate permite. Tocmai din cauza nivelului la care au ajuns. Si in pofida faptului ca tu ii vezi pe englezi asa cum ai descris. Atentie! Eu nu am spus niciodata ca Bodnariu a dat cu copii de pereti. Spuneam doar ca putea sa faca asa ceva in Ro, daca ar fi vrut. O diferenta de la cer la pamant.

De la sublim la ridicol nu este decât un pas spunea Napoleon. De la palmuta la pumnut, nici atat, spun eu. Nu stiu daca te-ai gandit la consecintele psihologice ale violentei in familie. Macar atat cat te-ai gandit la consecintele adoptiei unor copii, de catre lesbiene, sau homosexuali. Sa stii ca exista studii in acest sens. Studii despre care popii ortodoxiei nici nu vor sa auda. Sti probabil ca nu sunt credincios, dar, imi permit totusi sa fiu convins de un lucru. Religia nu are de-a face nimic cu Dumnezeul in care crezi. Ea a fost inventata de oameni! Pentru ca sa aiba un motiv de a-si da unul altuia in cap. Daca nu ma crezi uita-te in jurul tau, chiar acum, sau in istorie.

Horea spunea...

Nastratin, imi cer scuze pentru ca am omis sa-ti raspund la o intrebare foarte importanta si foarte corecta, in opinia mea:"Eu ma intreb de ce nu exista un avertisment initial, inainte de a smulge copilul unei familii".

Si eu m-as intreba, ca si tine, in cazul in care afirmatia ar fi una adevarata, si nu o minciuna gogonata, propagata de "presa libera" din Ro. Impreuna cu parlamentarii, la fel de ordinari si mincinosi. Care afirmau ca totul se va rezolva in favoarea parintilor, dupa ce au fost ei in Norvegia, ca sa de-a lectii de democratie. I-am auzit cu urechile mele afirmand asa ceva, in timpul unei conferinte de presa. La care a participat si "stalpul democratiei" romanesti, Corlatean. Acelasi care a ingradit dreptul de vot al romanilor din strainate.

Cu miciuni de acest gen ar trebui sa fi obisnuit. Le auzi zilnic in "mas-media romanesca libera".

Norvegienii devin mai sceptici, atunci cand se intalnesc cu mincinosi romani si de alte nationalitati, in acelasi fel cum am devenit si eu sceptic, fata de mincinosul Johannis. Deci hai s-o luam din nou babeste: Comisia barnevernet care decide sa intervina, in fiecare caz, are ca membrii si un avocat si un psiholog. Profesionisti si bine pregatiti, nu repetenti, asa cum insinua un roman, a totstiutor, din Elvetia, la emisiunea marelui R.Bogdan.

Dupa ce se face o sesizare, comisia se intalneste ca sa analizeze cazul raportat. Dupa ce l-a analizat, parintii sunt chemati ca sa fie confruntati si ei cu faptele presupuse. Doleanta suprema a comisiei este ca, copii, sa poata ramane in familie, nu sa fie "vanduti de Johannis". Dar, asta, doar in cazul in care ea, familia, este gata sa coopereze cu autoritatile. Cand parintii mint, ca porcii, autoritatile devin sceptice, pe drept cuvant.

De ce? Pentru ca, un om responsabil, care doreste intr-adevar sa-si reconsidere comportamentul, fata de orice, nu minte. Ci arata mai degraba ca a inteles, atat legea, cat si efectul daunos al atitudinii pe care a avut-o. In asemenea cazuri copii nu sunt luati de la parinti, ci, pe banii statului, parintilor li se acorda sprijin, prin intermediul unui psiholog. Menit sa-i ajute in atingerea telului specificat. Cand parintele minte, si inceraca sa explice ca zapada este neagra, psihologul nu mai are cu ce lucra. Este ca si cum i-ai da un psiholog gratuit lui Voiculescu. Care, iti spune clar cine sunt hotii din Ro. Numai cei spre care arata el cu degetul antenelor. Restul, el in special, sunt curati ca lacrima. Dintre toti curatii, varanul este si singurul caruia barnevernet, pardon justitia, i-a facut un dosar prin telepatie.

Nastratin spunea...

Horea...cind mai faceti o emisiune pe ziare.tv sa va vedem in direct si sa va punem intrebari? ce-ar fi sa intri in campanie electorala precum Clinton-Trump pt partidul pe care intentionai sa-l infiintezi si pe care se pare ca l-ai abandonat din lipsa de aderenti? eu sunt unul care ar vrea sa adere la el. Eu inca cred ca un partid nou, nu ca cel al lui Monica Macovei, ar avea multi aderenti in Romania.

Ce crezi despre regele Mihai? Se mai poate vindeca de leucemie la virsta lui plus cancer de piele? Crezi ca monarhia (fara Duda) ar mai putea salva Romania? eu prin prisma discursului cinstit al regelui, am mare incredere in rege si monarhie, in nici un caz in mincinosii ilici-ponta-basescu-constantinescu-etc

Horea spunea...

Nastratin, eu nu sunt omul caruia ii place sa se bata cu morile de vant. Fac ceva, doar atunci cand consider ca are sens. MPTN a fost un test. Care mi-a aratat exact, cat sens au avut ideile pe care le-am propagat. Nici macar de la cititorii acestui blog nu am primit vreun sprijin. Exceptiile au fost absolut neglijabile. Daca Ciolos isi va face partid, o sa ma gandesc sa ma alatur acestuia. Nu am simtit niciodata nevoia de-a fi "mare conducator". Acolo unde ideile sanatoase isi au un loc, ele pot fi propagate din orice pozitie.

Faptul ca poti porni azi un partid cu 3 membrii e praf in ochi. Aici in Ro! Unde nimeni nu voteaza necunoscuti, ci mai degraba cunoscuti, chiar daca sunt hoti, mincinosi, dovediti. Am o cunostiinta in Tg-Mures, Dan Masca, fost liberal. A inregistrat un partid cu 5 membrii. O sa vad ce idei au, si o sa-i sprijin daca ele mi se vor parea sanatoase, pentru societate. Tocmai cu Dan am discutat acum cativa ani despre un post TV. El este IT-ist cu o firma care merge bine. Proiectul a ramas in groapa, asa cum raman multe proiecte bune, pentru aceasta tara.

In ceea ce il priveste pe regele Mihai, imi pare bine ca ai reactionat pozitiv la discursurile sale oneste. Pentru ca numai un om onest si responsabil va putea lucra pentru binele unei societati. Sunt convins ca si increderea pe care mi-ai acordat-o mie, fara sa ne cunoastem, se datoreaza tot onestitatii si lipsei totale de interes personal, pe care am incercat sa le manifest pe aceasta pagina. Paradoxul romanului este tocmai faptul ca el poate avea incredre si in mincinosi si hoti. Vezi cazul Ponta, Basescu etc. Un lucru pe care eu nu l-am mai intalnit nicaieri pe unde am umblat. Si pe care nu-l voi putea intelege niciodata. Credinta in ceea ce spune un mincinos notoriu, trebuie sa fie o boala, in opinia mea. Una identica cu nebunia, atunci cand incepi sa crezi ca un asemenea individ va face vreodata ceva pentru tine.

Legat tot de rege: I-a trecut timpul, cred eu. Din punct de vedere al varstei, al bolilor pe care le are, cat si din punct de vedere politic si social. Era cu totul altceva daca era pus pe tron atunci cand a fost lasat sa intre in tara, pentru prima data. De fapt, criza romanesca, nu se datoreaza formelor de guvernare pe care le-am avut dupa lovitura de stat. Ci numai calitatii oamenilor care au ajuns pe "tron". Mincinosii, hotii, tradatorii de tara, traseistii, multi dintre ei educati precar, au fost singurii care au avut un drum larg deschis spre putere.

Cand poporul va intelege acest lucru si va iesi la protest, ca sa-si filtreze candidatii din politica, forma de guvernare nu va mai conta. Omul de calitate este de calitate, indiferent daca este taran sau rege. Ba mai mult! Omul de calitate se va inconjura de altii ca el, filtrandu-i automat pe cei fara calitate. Un lucru care ar trebui sa duca incet, la nastera unei societati de calitate. Pentru ca, un nou nascut, are creierul curat la nastere, "programat la zero". Societatea in care traieste il va programa, mai apoi, pe o scara calitataiva, de la zero la 100. Zero fiind minimul, 100 maximul, pe o scala pe care am ales-o empiric. Care este oare parametrul care poate demonstra, indiscutabil, calitatea unei societi? Performanta! Deci felul in care poate asigura un trai decent si cat mai lipsit de griji cetatenilor ei. Este atat de simplu! Desi multi nu vor intelege nimic din afirmatia pe care am facut-o. Si mai simplu: O societate de calitate superioara, poate fi construita doar cu ajutorul oamenilor de o calitate tot superioara, punct. Cand vorbesc de calitate, nu ma refer la doctorate si paradoctorate, sterpelite si ele in cantitati industriale in Ro. Ma refer pur si simplu la calitatea mentalitatii umane, la toate nivelele societatii.

Nastratin spunea...

Horea...de accord cu tine...Pina vor dispare natural/fizic actualele gunoaie de la guvernare si progeniturile lor, vor mai trece 2-3 generatii, iar Romania se va afunda si mai mult in mizerie si datorii...Ideal era sa se actioneze inainte ca metastaza sa ajunga in faza terminala...F ciudat ca politicienii UE au curaj sa colaboreze cu astfel de politicieni de nimic pe care ii avem, dar salut totusi neprimirea Romaniei in Schengen de catre Olanda si Germania tocmai pe considerentul coruptiei canceroase care roade intreaga tara pina la os...

Horea spunea...

Vezi tu Nastratin. Cat or fi cei din vest de cacati, ei n-au facut totusi altceva decat sa respecte votul romanilor. Si atunci, cu cine sa fi colaborat? Cu ce le-am dat noi, poporul. 2-3 generatii? Poate da, poate nu. Depinde de mentalitatea generatiei tinere, care nu a apucat inca sa se impuna.

Oricum, eu mentalitate ca in Ro nu am vazut nicaieri. Numai aici am vazut oameni care dezbat subiecte, fara sa le inteleaga.Fara a sti macar despre ce vorbesc. Ba mai mult! Numai aici am intalnit indivizi, care stiu mai bine decat mine, ce gandesc si ce simt eu. Aduti aminte de discutiile pe care le-am avut cu un expatriat si cu un cadru universitar. Ca sa nu mai dau si alte exemple.

Multi romani nu au nicio sensibilitate la argumente, oricat de convingatoare ar fi ele. Pentru ca ei simt, in loc sa gandeasca. Astfel, dupa ce si-au bagat ceva in cap, numai o bomba le mai scoate ideea de acolo. Un lucru pe care nu-l pot numi altfel decat patologic. Suntem fara discutie un popor aparte, poate si din cauza trecutului pe care l-am avut. Cu o istorie plina de minciuni, tradari in cascada, si trading de functii.

Nimic nu pare sa se fi facut la noi, ca in alte parti. Du-te pe republica la: http://republica.ro/directia-nationala-pentru-prima-data-in-500-de-ani-impotriva-coruptiei si citeste articolul lui CTP. Jumatate din cele spuse eu nu le-am stiut. Am invatat insa dupa ce am citit, pentru ca autorul nu obisnuieste sa scoata afirmatii din cur. Citeste si comentariile, ca sa vezi despre ce vorbeam in randurile de mai sus.

Nastratin spunea...

Horea...CTP-ul pare un journalist dintr-o bucata, dar sa nu uitam ca si el a fost ziarist de frunte la Scinteia si a scris si el atunci linguseli si minciuni cu duiumul care sa-i netezeasca drumul la o viata buna, fata de cei pedepsiti pt ca erau impotriva regimului communist. Pe CTP eu il cred doar pe jumatate, si sunt vigilent la ce spune, chiar daca ma bucur cind pune degetul pe rana acuzind actualii guvernanti de carton care n-au facut decit sa se roteasca la putere si la furtul bugetului de stat din 89 incoace...Problema e ca nimeni nu spune ce de facut imediat si nici o actiune nu denota ca se schimba ceva in bine. Din 89 pina azi infrastructura comunista a fost distrusa, nici macar imbunatatita, nimic nu s-a construit, ci s-a tot vindut din ce se facuse pe vremea lui Ceausescu. Tara a devenit o gloata de consumatori de supermarketuri occidentale deschise in Romania, furtul s-a generalizat ca daca esti prieten cu cine trebuie e greu sa fi prins si condamnat, iar daca se intimpla, vei iesi cu banii intacti. M-a uluit cum acest Huidu a omorit pe sosea o familie intreaga si n-a facut 1 zi de puscarie, cind in occident se fac ani grei de puscarie daca esti sofer criminal...Mai mult, acest Huidu a inceput sa reapara in viata publica si pe la TV, de parca trecutul lui murder s-a spalat. Jurnalistu Turcescu securist autodeconspirat a incercat chiar sa-si faca TV, de parca odata cu recunoasterea publica si-a spalat pacatele si poate porni de la zero...Sa nu mai zic de Cristoiu care nu are pic de demnitate si a trecut dintr-o tabara politica intr-alta dupa cum era platit/spaguit mai bine, si multi altii ca ei...Asa ca cu acest CTP, desi pare credibil, am o mare rezerva prin trecutul lui communist (lupul isi schimba parul dar naravul ba). Avem parte inca si azi dupa 89 de o mare mizerie morala care umple toate canalele TV cu dezbateri inchipuite si pe bani grei, in timp ce faptele sunt zero si tara se prabuseste in saracie, somaj, educatie si sanatate la pamint, iar totul se vinde la bucata strainilor contra spaga desigur, si bineinteles in "interesul" national...

Horea spunea...

Nastratin. Daca stam mereu ancorati in trecut, acolo ramanem. Chiar daca ne vaicarim, mai pe urma, 25 de ore din 24. Faci si tu acum, ceea ce au facut cei care m-au "incoronat" basist. Pentru ca am apreciat, ca fiind corecte, anumite idei ale fostului presedinte. Sa stii ca in viata totul depinde de perceptii si, perceptiile aceluiasi om se pot schimba radical. Mai ales in cazul celora care sunt sensibili la argumente bine fondate. Oamenii inteligenti, de obicei.

Eu nu cred ca l-am putea acuza pe CTP de prostie. Chiar daca nici eu nu sunt de acord cu tot ce spune. Ar fi culmea sa fiu! Din moment ce ma numesc Horea Mihaltan nu CTP.

Articolul la care am facut referire, prezinta totusi niste evenimente istorice, verificabile. Ce mai conteaza atunci, faptul ca cel care ni le reaminteste, a lucrat la Scanteia sau la Pravda. Poate conteaza pentru tine, pentru mine de loc. Eu pot accepta o idee sanatoasa de la oricine, cu atat mai usor un adevar verificabil.

Cand te apuci de comparat porci cu girafe, pe mine m-ai pierdut. Pentru ca, eu nu voi putea compara niciodata oamenii lipsiti de caracter, pe lingai, cu cei care spun ceva din convingere, asa cum face CTP. Chiar daca mie nu-mi place ce spune. Spre deosebire de el, Cristoiu, Turcescu, si altii ca ei, "starurile" antenelor incluse, vorbesc toti la comanda. Vezi diferenta de la cer la pamant?

Oricum, de vorbit putem sa vorbim inca 100 de ani. Tara are nevoie de solutii, nu de garagara infinita venita de pretutindeni. Inclusiv de la noi!

Nastratin spunea...

Horea...Legat de Ciolos, parerea mea e ca omul incepe incet sa-si arate limitele...Citeam de pilda ca oamenii l-au intrebat pe buna dreptate de ce accepta sa inunde tara cu musulmani refugiati, la care raspunsul lui Ciolos e ca suntem tara membra UE si trebuie sa facem ce urmam deciziile UE. Eu mi-aduc aminte cind a inceput potopul de musulmani in UE anul trecut, cum toata lumea il blama pe Orban si Ungaria pt faptul ca ridicase gard in calea prapadului/exodului musulman. Apoi insa rind pe rind si alte tari UE au ridicat garduri, intre timp s-a dovedit ca 70-80% sunt refugiati economici si nu din cauza razboaielor provocate de SUA...Apreciez pozitia comuna a Ungariei, Cehiei, Sloveniei, Ungariei si mai nou a Austriei care nici nu vor sa auda de cote de refugiati...Vine insa Ciolos sa zica ca Romania se aliniaza deciziilor UE, adica daca el o duce bine, restul populatiei si mai ales tara pe care o jefuiesc dupa 89 mii de politicienii nu mai conteaza...Ne batem joc de tara si popor, ca doar Ciolos e nepot de securist (Magureanu) si aschia nu sare departe de trunchi. Sunt tare curios cite autostrazi se vor face in timpul lui Ciolos, pt ca personal nu-l vad cu mult mai bun pe Ciolos fata de Ponta sau Bombonel sau Boc.

Horea spunea...

Nastratin. Incurci destul de bine itele, dupa parerea mea umila. Daca cateva mii de refugiati inseamna, pentru tine, inundarea unei tari, fie. Ai dreptul sa crezi ce vrei. Privind Ungaria nu cred ca ai inteles bine intentiile ei. Tara vecina este gata sa respecte tratatul de la Dublin, nu tratatul Merkel.

Ultimul a permis promenade, asa cum fac vitele, pe austrazi, cai ferate etc. A unor oameni fara nici un act de identitate in buzunar. Care au mai si intrat in tara pe unde i-a taiat capul. Fara sa respecte punctele de trecere ale frontierelor. Si da! Este probabil corect ceea ce spui legat de procentajul refugiatilor adevarati. Chiar de accea au inceput expulzarile in masa, pretutindeni. Problema este ca asemenea proceduri dureaza, mai ales pentru oameni care au cerut azil cu mainile in cur.

Oricum! Pana esti in uniune trebuie sa respecti si repartizari, in cazul in care o majoritate a votat asa ceva. Chiar daca au fost multe voturi contra si tu te-ai aflat printre contristi. Daca se va destrama uniunea, nu vei mai primi de la ei nici un leu. Si atunci, vei avea o politica a emigratei pe care ti-o impui singur. In democratie majoritatea decide! Pana mai este democratie. Pentru ca se lucreaza din greu la distrugerea ei. Eu vad ca si tu pari sa o iubesti, numai atunci cand este asa cum o vrei tu. Dar, din pacate, aia nu mai este democratie.

Nu fi trist, vine haosul peste noi. Vei putea compara atunci daca nu cumva a fost totusi mai bine in democratie. Chiar si asa, cu lacunele pe care le-a avut, mai ales in ultimul timp. Vazandu-te cum il compari pe Ciolos cu Ponta, Boc si Bobonel, imi dau seama ca sansele acestei tari sunt foarte limitate. Si nu mai mai mira de loc, faptul ca oamenii ar vota din nou Vanghelii, Piedoni, Opresti etc. Cand nu esti in stare sa vezi nici macar diferentele saritoare in ochi, legate de caracterele umane. Vei continua sa crezi la infinit ca, intre cacat si ciocolata, nu exista nicio diferenta.

Nastratin spunea...

Horea....nicidecum nu-i cum zici. Eu n-as vota rahatul Vanghele si nici ciocolata Piedone...Tari membre UE ca Slovenia, Cehia, Ungaria, Polonia au avut curajul sa spuna raspicat NU hotaririi UE de a le aloca refugiati muslimi cu forta...Pt ca ei isi respecta poporul care nu doreste musulmani, ci poate cel mult crestini. Inca nu s-a uitat de violurile refugiatilor musulmani in Germania si nici de carnagiul facut de teroristi musulmani infiltrati ca refugiati la Paris. Se cunoaste ura musulmanilor contra crestinilor, si e suficient sa afli ca in Arabia Saudita nu poti intra ca vizitator, ci cel mult ca lucrator si asta fara carti religioase crestine sau amulete, cruciulite crestine pe care ti le confisca si arunca. Musulmanii sunt ca ciuma iar noi incalzim sarpele la sinul nostru....Iar despre democratia UE, sa spunem ca si Romania cotizeaza la fondul UE si te-as intreba daca cotizeaza mai mult in UE si NATO, decit primeste efectiv fonduri nerambursabile. Sa multumim UE ca a reusit sa ne distruga economia si sa ne transforme in consumatori de supermarketuri...Elvetia, Norvegia sunt citeva exemple de tari care au reusit sa se dezvolte fara a fi membre UE. Norvegia nici n-a vrut sa auda de UE care i-ar fi impus cota la pescuit daca devenea membra...Iar francul elvetia a ajuns mai puternic ca euro! Nici aceste 2 tari nu vor refugiati sub nici o forma, in timp ce Suedia se zbate cu musulmanii primiti deja si care le creaza probleme enorme si criminalitate ridicata....Asta vrem noi? criminali fanatici musulmani?

Horea spunea...

Tu n-ai vota, te cred. Dar sunt altii cu mentalitatea ta care ar face-o. Si, din pacate, nu vezi asemanarile dintre gandirea ta, si cei care ar vota Vanghelie. Este vorba de o mentalitate de asamblu, nu de chestii punctuale.

Faptul ca sunt tari care spun raspicat nu refugiatilor nu insemneaza ca ele sunt cinstite si ca respecta acorduri, dinpotriva. Se opun din cauza opiniei publice autohtone emigrantilor, dinamitand tot conceptul UE.

Romania plateste, cum spui si tu, bani la UE. Daca nu era condusa de mafioti, si asimila tot ce i-a fost alocat, plata ar fi fost de 5-6 ori mai mica decat banii pe care putea sa-i primeasca. Ce ai spune tu, daca, cineva ti-ar oferi 6000 de dolari, pentru o mie? Eu as canta de bucurie!

Asa cum a cantat Spania si Portugalia. Prima putand sa-si reconstruiasca si sa-si modernizeze intreaga retea feroviara si infrastructura rutiera (autostrazile) pe bani europeni. Informeaza-te, sunt date publice. Vrei cifre? Ro a trebuit sa plateasca anual in jur de un miliard de euro la UE. In timp ce banii alocati tarii noastre au fost peste 5 miliarde. Despre asta vorbea si Cilos, cu bunicul securist. Il auzeai si tu daca l-ai fi ascultat. Deci mafia politicienilor a facut ca fondurile europene alocate Romaniei, sa nu fie vazute de cetatean.

UE are bube, dar in principiu ar fi putut functiona, daca interesele fiecarui stat, in parte, s-ar fi transformat in interese comune. Conceptul a fost sanatos. Tarile bogate sa dea mai multi bani pentru cele mai sarace. Totul a inceput sa se zguduie din cauza lipsei unei uniuni fiscale. Astea sunt fapte, ceea ce spui tu sentimente. Gandirea prin sentimente nu duce la nimic bun. Vei invata acest lucru la un moment dat.

Horea spunea...

Poate te referi la aceasta scena? https://www.facebook.com/stopsidelacapat/videos/vb.328756864001784/429866690557467/?type=2&theater

Hai sa iti spun ce vad eu, atunci cand ma uit la ea. Daca nu ai vazut-o, inca, gandeste-te la ce vezi tu. Observa! Ne uitam amandoi la aceeiasi scena.

Eu cu mentalitatea mea, tu cu a ta. Nu comentez calitatea mentalitatilor pe care le "punem la bataie", pentru ca nu-i cazul. Importanta este totusi perceptia care rezulta din mentalitatea pe care o folosim. Atunci cand judecam orice! De ce? Pentru ca vom actiona si ne vom comporta intotdeauna manati strict de perceptii. Asta e psihologie! Nu o afirmatie scoasa din cur.

Sa ne intoarcem la filmulet. In care, eu vad mai multi oameni. Probabil vezi si tu. Dintre acei oameni, doi ies in evidenta, imediat. Unul care urla badaraneste, ca un om iesit dintr-o pestera a erei paleolitice. Pentru ca, asa a invatat el ca se face, in 2016, de la Ponta, Nastase, Boc etc. Cine urla mai tare, are dreptate. Ai vazut asta si pe blogul meu.

Celalalt, nepot de securist, se uita calm, la badaran, incearcand sa-l invite la dialog. Cu o voce linistita, temperata, incearca sa-i explice situatia creata, in timp ce, badaranul, continua sa urle. La un moment, totusi, se pare ca pana si badarania isi apleaca capul in fata bunului simt. Impresionata probabil, de atitudinea civilizata a interlocutorului=premierul Romaniei

Concluziile pe care le trag eu din acest film sunt: Dialogul argumentat este singura modalitate prin care poti crea evolutie, pe cale pasnica. Cu gura in cer si cu bata in mana, poti crea doar frustrari. Care duc, aproape intotdeauna, la violente. Nu te mira atunci cand iti spun urmatorul lucru: Un om capabil de un dialog argumentat, va folosi aceasta capacitate in orice situatie. Putand sa adune in jurul sau multi alti oameni. Fara a-i frustra insa pe cei care nu sunt de acord cu el. Si, ca atare, fara sa divizeze societatea.

In asemenea oameni am eu incredere, chiar daca bunicul lor s-ar fi numit Scaraotzchi. Fenomenul de care da Cilos dovada, se numeste BUN SIMT! Si este piatra de baza a binelui din orice societate. Daca calci bunul simt in picioare, si mai rau, daca nici macar nu-l bagi in seama. Meriti sa traiesti in pestera. Dormi de fapt asa cum iti asterni. Urland nemultumit 25 de ore din 24, degeaba. Pentru ca nu ai fost in stare sa observi, legatura stransa dintre badaranism, indiferenta fata de bun simt, si vontantii Vanghelie. Toate rezultate din mentalitate si mai apoi din perceptii.

Eu nu cred ca exista un singur om care il apreciaza pe Ciolos, in stare sa voteze Ponta, Oprecu, Basescu, Vanghelie etc. Bunul simt ii impiedica sa faca asa ceva.

Nastratin spunea...

Horea...eu nu ma uit pe facebook pt ca nu sunt adeptul de a-mi publica viata, prieteniile, etc. Deci n-am putut vedea filmul, dar daca ai alt link cu siguranta ma pot uita la ce faci referire.
Pe de alta parte toti avem personalitati si gusturi diferite, deci nu trebuie sa fim trasi la Xerox si sa gindim la fel. De aceea eu personal cred ca axioma ta ca cine il apreciaza pe Ciolos, sigur nu va vota pe Ponta-Oprescu-Basescu-Vanghele e gresita...In mediul rural cred ca poti gasi o minoritate minuscula care ar vota cum spuneai mai sus, adica numai cu Ciolos. La oras se vor gasi desigur votangii sa voteze cu orice li se ofera atit timp cit trainsta e plina.
Intrebarea mea e simpla: ce facea Ciolos inainte de 89? nu era oare si el un favorizat al securitatii si comunistilor? eu cred ca da, dupa cum si Isarescu si multi altii ocupa pozitii bine platite si acum ca si inainte. Ba acum se infrupta si mai tare. Recunosc ca m-am radicalizat impotriva fostilor comunisti si securisti deveniti peste noapte flori albe immaculate, speranta ultima a bunastarii tarii cum vor ei sa apara. Eu nu mi-as pierde timpul sa merg la un discurs public al acestor indivizi. Nu cred din start in ei, prin originea lor. Un mar putred poate fi rosu si lacuit pe exterior, dar tot putred ramine...mai bun nu-l faci la loc, nu-l poti transforma. Spui ca Polonia, Slovenia, Ungaria, Austria, etc nu vor refugiati la presiunea maselor...Au facut ceva politicienii romani la presiunea maselor? absolut nimic...Am vazut anchete in care majoritatea romanilor s-a declarant contra primirii de refugiati musulmani. Iar Ciolos ce face? ignore, ca facem parte din UE care-l tine pe jilt...A fost referendum pe vremea lui Base pt reducerea nr de parlamentari...S-a facut ceva, sunt mai putini azi? Vezi bine ca politicienii inclusive Ciolos fac ce e bine pt ei, nu ce vrea poporul. Asa ca respect politicienii din Austria, Ungaria, etc care asculta presiunea maselor de a nu primi musulmani, cum zici tu la presiune nu ca vor ei...

Nastratin spunea...

Horea...Inca o intrebare: daca UE recunoaste Kosovo ca stat, crezi ca Romania trebuie sa recunoasca Kosovo, numai pt ca face parte din UE? asa cum Ciolos primeste refugiati ca sa vrea UE? daca ar suna mobilizarea rezervistilor, te-ai duce la razboi prin Afganistan, Irak sau unde te trimite UE prin goarna tradatorilor care conduc tara? De ce Ungaria nu participa cu soldati la forta NATO, iar Romania contribuie? Serbia a spus raspicat ca nu vrea sa adere la NATO, ci doar la UE...De ce UK membra UE n-a vrut sa adere la moneda euro in numele democratiei UE? eu cred ca a facut f bine, pt ca are mai multa libertate economica...N-am reusit sa gasec informatia privind banii platiti si primiti de Romania de la UE, dar sigur pina acum Romania a platit mai mult decit a primit de la UE, tocmai pt ca coruptia a facut sa nu fie in stare sa absoarba banii UE fara sa fure politicienii romani cu firmele lor de familie...Asa incit Romania membra UE trebuia exclusa sa primeasca sau sa cotizeze la UE pina la eradicarea coruptiei, adica sa se descurce singura cu banii...oricum platim dobinda la FMI pt imprumuturi care n-au facut viata romanilor mai buna, ci din contra. Parerea mea strict personala e ca oameni cinstiti si nepatati de trecutul securest si communist exista in Romania pt a fi promovati in locul lui Ciolos sau intregii clase politice de azi, sunt chiar oameni f valorosi, dar sunt tinuti pe tusa si marginalizati...Tigani ca Vanghele, ovrei ca Iliescu, sau fosti securisti au jefuit tara si continua sa fie la putere...

Nastratin spunea...

Horea...acum vreo 15-20 ani, la Fundeni era doctorul Fagarasanu, care facea chirurgie pe inima. Bunicul meu a avut instalat de citeva ori un stimulator cardiac de acelasi doctor, f respectat de colegii lui, nu numai pt virsta inaintata ci si pt etica lui...Crede-ma ca n-a vrut sa primeasca bani de la bunicul meu ca multumire pt operatie. Nici n-a vrut sa auda cind a vazut plicul de bani...Intre timp bunicul meu nu mai este (Dumnezeu sa-l ierte ca fost un om tare bun si correct), iar doctorul Fagarasanu cred ca o fi mutir, pt ca dupa 89 a mai stat citiva ani apoi s-a pensionat...Oameni ca Dr Fagarasanu cred ca mai sunt, si merita numiti ca ministru al sanatatii, dar sunt oameni modesti care-si fac datoria cinstit...Cred sincer ca e valabil pt orice meserie, oameni corecti exista si chiar nepatati de ciuma comunista/securista...

Nastratin spunea...

Horea...chiar daca avem idei/pareri diferite, eu sunt de partea ta, pt ca in esenta spunem si vrem acelasi lucru: curatirea politicii de gunoaiele de azi si scoaterea tarii din mizeria morala si economica in care se scufunda din 89 incoace...

Horea spunea...

Nastratin! Majoritatea lucrurilor despre care vorbesti sunt adevarate si sunt percepute corect, dupa parerea mea. Nici eu nu merg dupa discursuri, ci dupa ceea ce face fiecare. Si, deocamdata, guvernul actual, a facut mai mult decat oricare altul, apreciez eu. Cu toate ca a fost la putere un timp foarte scurt.

Este acest guvern unul perfect? Nu! Pentru ca guvern perfect nu exista. Dar, totusi! Intalnesti foarte rar in lume, ma refer la cea libera, un alt guvern, asemanator cu cele romanesti de pana acum. Care au lucrat toate, impotriva propriului popor.

Scaderea taxelor de catre guvernul Ponta, a primit cu toate acestea, aprecierile mele, ca idee. Am fost si raman inca sceptic, fata de felul in care se vor acoperi costurile pe care le implica acele masuri. N-am tinut cont de loc de faptul ca Ponta imi este antipatic. Pentru ca m-am uitat strict la beneficiile pe care le-ar putea avea masura guvernului sau. In cazul in care se va demonstra ca are acoperire. Neavand cifrele necesare, imi este imposibil sa fac o apreciere corecta.

Ai observat probabil ca, nu am amestecat masurile bune cu cele pe care le-am considerat rele, facute de acelasi guvern. Am facut abstractie si de la minciuna, stilul mafiot de a conduce, perpetuarea furtului etc. Tocmai pentru ca am vrut sa nu amestec merele cu perele.

Te intreb si eu. Cine a fost Gorbaciov? Omul care a schimbat lumea. Ajunge daca iti dai un raspuns tie. Eu am vazut si stiu. Alt link catre filmulet, nu am din pacate.

Horea spunea...

Uite Nastratin! Un film pe care il vei putea vedea cu siguranta, pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Bil-QsBtcPM. Este adevarat ca nu vorbeste despre 3000 de km de autostrada, despre salrii de 7000 de lei, sau despre galeti albastre. Vorbeste despre trasparentizarea cheltuelilor banilor publici.

Care guvern a mai venit cu o asemenea idee? Sau cu ideea reducerii birocratiei. Care guvern a deblocat proiecte de autostrada, in doua luni, dupa ce au fost blocate de cca. 2 ani. Mai sunt si alte exemple de lucruri facute pentru tara. Printre ele programul de diminuare a saraciei. Bestelit de toti "binevoitorii" Romaniei. De cand este acest guvern la putere? El reusind sa faca totusi, lucruri vitale pentru Ro.

Zvarlirea prefectilor incompetenti a fost descris de aceeiasi binevoitori ca fiind un gest politic. La fel ca dosarele numite politice, de catre hotii care vroiau sa-si albeasca pielea. Dar, romanul este obisnuit sa sara la gatul oricui. Indiferent de ce face omul in cauza. Nu exista idee care sa nu fie atacata. Chiar daca cineva ar propune sa scalde tara in aur.

Horea spunea...

Punctele de vedere diferite se pot discuta Nastratin. Chiar daca oamenii nu pot ajunge intodeauna la un numitor comun. Badarania si reacredinta sunt si vor ramane indiscutabile, sper sa fi de acord cu aceasta afirmatie.

In rest, nu vei gasi niciodata peroane cu idei identice, cu ale tale, cu ale mele etc. Important este sa-i sprijinim pe cei care au idei asemanatoare, indiferent de cine ar fi ei. In cazul Romaniei, astia sunt politicienii pe care ii avem, deocamdata, sper. Si fiecare drum lung incepe cu un pas. Eu voi sprijini de aceea intotdeauna idei. Niciodata persoane.

Nastratin spunea...

Horea...Iata un link care vorbeste despre jaful evreilor in Romania:
http://www.stiripesurse.ro/bomba-dna-cere-arestarea-unuia-dintre-cei-mai-bogati-oameni-din-lume_985702.html
In cel priveste pe Ciolos, pe mine ma intereseaza cite locuri de munca a creat si daca a oprit jaful economiei, inclusiv de catre firmele vestice cum e firma austriaca care profita de defrisarea padurilor romanesti...

Horea spunea...

Jefuiti am fost de romani, in primul rand, nu de straini. Cand un tata se uita la copilul lui, zambind, atunci cand fura dintr-un magazin, ii da unda verde la furt. Asa cum au dat "tatii nostrii" unda verde strainilor. Pe bani grei, intrati toti in buzunare romanesti.

Privind un guvern, al lui Ciolos, in acest caz. Da! A facut pasi mari in oprirea jafului. In 3-4 luni insa, nimeni nu poate opri complet un jaf, inceput de mai bine de 25 de ani. Care a fost perpetuat si intetit vartos cu trecerea timpului, de catre tocmai cei care trebuiau sa-l combata. Oricum, cu acest criteriu al tau sunt de acord. Orice guvern, orice politician, este ales ca sa lucreze pentru societate, desi multi romani nu au inteles acest lucru niciodata.

Daca vorbim despre locuri de munca, gandurile noastre se despart. Nici un guvern nu poate crea direct locuri de munca! Mai bine zis poate, dar in domeniul bugetar. Ti se pare cumva ca avem bugetari prea putini? Si lui Ponta i se parea la fel, asa ca mai ai sanse sa-l votezi daca nu intra la zdup.

In rest locurile de munca rezulta din politici. Daca ele sunt facute cu bun simt, vor veni automat si locurile de munca. Pentru ca, intreprinzatorii adevarati, apar doar acolo unde vor gasi un mediu politic sanatos, de bun simt, predictibil, si transparent. Hotii apar in schimb oriunde. Dar mai ales in medii precum cel romanesc. Unde sunt incurajati sa fure, mai apoi protejati, daca sunt prinsi. Sa fie clar! Hotii nu creaza locuri de munca. Ei invart doar banii cu lopata, avand si trusturi care ii ajuta sa-si atinga scopurile personale. Matematica trustului creat de un hot, este intotdeuna negativa pentru societatea in care activeaza.

Nastratin spunea...

Mda...hotarit lucru esti pt Ciolos, eu sunt clar contra. Nu ma deranjeaza decit concluzia ta ca daca as fi contra lui Ciolos, eu sunt automat de partea lui Ponta, Bombo, etc ceea ce e fundamental gresit. Eu am fost impotriva lor de cind am aflat ca exista si mai ales de la moaka de copil in pubertate si plin de infatuare, dispret si paranoia pe care a aratat-o Ponta. Ponta desigur reprezinta un caz de cleptomanie si skizofrenie paranoiac de studiat in medicina, mai ales pt psihiatrie. Macar si pt felul cum minte precum respira.
Dar revenind la Ciolos, iata ca acest fruntas a trecut si el la ordonantele de urgenta, cea mai recenta fiind cea a acordarii de puteri sporite SRI pt ascultarea telefoanelor. Unchiul lui, Magureanu, fiind securist, desigur ca si nepotul trebuia sa se implice ca urgenta de soarta SRI, adica de fosta politie politica daca nu gresesc.
A doua problema e cea a infiintarii Academiei de Stiinte la propunerea inculpatei penale Ecaterina Andronescu, ca institutie paralela cu Academia Romana, ceea ce I-ar transforma pe Ilici-KGB, Cristoiu, Bombo, etc in academicieni, desi unii cu cazier judiciar, altii inca liberi desi puscariabili in orice moment precum Androneasca, iar altii experti in lovituri de stat si mineriade, precum ilici...Aici prietenul nostru Ciolos va avea un cuvint de spus, impreuna cu prietenu Johannis, pt ca se pare ca treptat se urmareste aducerea in derizoriu si desfiintarea Academiei Romane, si transformarea in academicieni a unor oameni analfabeti sau puscariabili...Nu mai punem salariile enorme care ar urma sa le primeasca care oricum depasise limita bunului simt la politicieni.
Si ca sa inchei, pot sa spun ca eu sunt contra tuturor politicienilor actuali fara deosebire, inclusive contra lui Isaresku care n-a explicat unde s-au dus lingourile BNR dupa 89 si care se cramponeaza sa stea in fruntea BNR pe viata!

Horea spunea...

Nu citesti atent! In niciun caz comentariile mele. Arata-mi te rog unde am spus eu ca, cine nu este cu Ciolos este cu Nastase. Privind ordonanta despre care vorbesti eu ti-as sugera s-o citesti tu. La fel de atent cum ar trebui sa citesti orice, intodeauna. Nu lasa ghibitii sa-ti traduca lucrurile care te intereseaza. Ei mizeaza pe tocmai lenesii si ignorantii care obisnuiesc sa-si faca pareri din auzite. Spui ca nu intri pe FB. Te ajut eu cu copiatul unor dialoguri purtate de Ciolos cu criticii sai. Te intreb? Ai mai vazut pana acum politician roman, ca sa nu mai vorbim de seful guvernului, care sa raspunda la toate comentariile critice care i se fac. El personal,nu un postac platit cu 50 de bani postarea. Citeste si judeca singur cateva exemple!

întrebat despre vanzarea portului Constanta si dacă este în concediu de odihnă de la UE, acuzat si de faptul ca nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor premierul raspunde: ”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie, nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în... instalaţie”

Legat tot de port spune: "problema portului Constanţa este că are un potenţial enorm de care unii şi-au cam bătut joc până acum.De noi înşine trebuie să ne temem, şi nu de olandezi sau de alţii”.

Oamenii rezistă cât rezistă, dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească, spune cineva. Acelasi care il intreba si despre fondurile europene. Raspuns: ”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie.Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună.Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”.

Nastratin spunea...

Mersi Horea pt citate...Ciolos ca discurs politic ii bate pe toti PM avuti de Romania pina acum, asta din ce a fost selectat mai sus. Dar sa vedem si faptele. Cind se trage linie la final de mandat, cam astea ramin si conteaza. In rest, rabdare si tutun, ca noi dupa margine singura putere pe care o avem este votul si puterea exemplului personal...Si sa vedem si Academia Oamenilor de Stiinta care au jefuit tara...

Horea spunea...

Tocmcmai asta m-a impresionat pe mine, raspunde doar celora care il critica, cu argumente. Altii nu raspundeau nici macar lingailor. Ce ramane dupa el va fi clar, si este clar si acum ce vrea sa faca. Timpul pe care il are la indemana este cca. 1an. Compara-l cu timpul pe care l-au avut patrihotii! Cilos a prezentat o serie de proiecte, in timp record, pentru melcii din Ro. unele implementate deja! Daca romanii vor vota alti distrugatori, s-a chinuit degeaba.

Ti-am spus parerea mea. Romanul sare la beregata oricui, fara sa inteleaga de ce. Pentru ca asa simte el, asa a fost invatat. Transformand astfel munca celora care ar dori sa faca ceva, pentru tara, in rahat. Nu ma refer la "gurnalistii" de drepata si de stanga. Ei sar la oricare beregata care le ameninta sistemul. Ma refer la oamenii de rand. La cei care inoata in cacat dar nu vor sa iasa de acolo nici in ruptul capului.

Eu inteleg deceptiile pe care le-a avut lumea in timpul scurs de la lovitura de stat. Dar sa nu vezi bunul simt la un om este culmea. O alta culme este atunci cand nu intelegi faptul ca, fara bun simt, nu se poate construi nimic. Ai in fata OCHILOR rezultatele obtinute de devastatorii nesimtiti.

Nastratin spunea...

Horea...cine s-a fript de mai multe ori, sufla apoi si-n iaurt...Sa vedem cind se trage linie la final de mandat, ce ramine dupa Ciolos, dar si dupa Johannis...Ca despre restul, nici nu mai trebuiau sa inceapa 2016 in politica, ci mai degraba in puscarie...Din pacate eu nu stau in tara decit max 1 luna pe an (poate nici atit), dar urmaresc pe internet ce se intimpla in tara...

Nastratin spunea...

http://www.stiripesurse.ro/dna-a-dat-lovitura-a-obtinut-arestarea-a-trei-milionari-israelieni-legaturi-fabuloase-in-politica_986279.html

Horea spunea...

Exact ce spuneam eu. Nici un strain nu se poate infrupta dintr-o tara care are politicieni de buni simt.

Numai niste banditi plini de nesimtire, sunt in stare sa-si vanda bogatiile patriei si sa-si maltrateze cetatenii, pentru interese proprii.

Observ cu bucurie, din discutiile pe care Dacian le poarta pe FB ca, el are foarte multe idei si perceptii identice cu ale mele. Repetate de foarte multe ori pe acest blog. Ar fi culmea sa fiu importiva propriilor mele idei.

Horea spunea...

Uite ce spune nepotul de securist companiilor de stat care au supt bugetul. Prin prime si salarii ale angajatilor, echivalente uneori cu cele din vest. Ale directorasilor chiar mai vartoase. Bani dati de catre oricare premier de pana acum, fara o clipire, incopententilor pusi acolo unde sunt, pe criterii politice. Ca sa doarma in scaune, atunci cand trebuia sa faca ceva pentru tara, si sara pana in cer, atunci cand mai pot adauga ceva la proriul venit. Si prin asta la partid.

"Am cerut Cancelariei să amânăm aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru anumite companii și societăți din subordinea ministerelor, pentru că nu mai vreau să aprobăm niște cifre fără să știm ce este acolo, în spate"

Asta as fi facut si eu daca eram prim ministru. Cum as putea fi atunci importica unor asemenea idei? Si al multor altora pe care le aplicam si eu la fel. Atentie! Ambii mei bunici au fost inchisi de securitate. Unul chiar dus la canal.

Nastratin spunea...

Horea...In ce mai investesti zilele astea? sau mai merita investit?

Horea spunea...

A m investit mai demult in NOK. Plecand de la asteptarile pe care le aveam privind revenirea ptreolului. Petrolul si-a revenit. Nok bate pasul pe loc fata de leu, asa ca am cam dat cu picioarele in cacat, deocamdata. Sa vedem ce ne aduce viitorul. Pentru ca, faza laterala NOKRON, s-a prelungit peste asteptarile mele. Ceea ce nu este un semnal prea bun.

Nastratin spunea...

http://www.riseproject.ro/

http://www.lovendal.ro/wp52/panama-papers-un-imens-scandal-international-de-afaceri-ilegale-si-spalare-de-bani-sa-va-spun-ce-se-intampla-cu-adevarat-are-loc-o-reglare-de-conturi-in-interiorul-ocultei-mondiale/

http://www.activenews.ro/stiri/ANAF-reactioneaza-in-urma-scandalului-Panama-Papers-131905

http://www.flux24.ro/fostii-agenti-mossad-arunca-bomba-am-facut-descoperiri-impresionante-de-coruptie-in-romania-si-de-aceea-doi-angajati-au-fost-arestati-2/

http://www.flux24.ro/mossadkovesi-avocatul-israelienilor-arestati-la-bucuresti-conexiuni-cu-mru-omar-hayssam-si-moscova/

http://www.activenews.ro/stiri/ANAF-reactioneaza-in-urma-scandalului-Panama-Papers-131905

Nastratin spunea...

http://www.ziare.com/afaceri/salariati/noua-salarizare-a-bugetarilor-cat-vor-castiga-presedintele-romaniei-parlamentarii-si-primarii-1416863

dan spunea...

Petrolul creste dar Nok nu , in schimb creste yenul.Ceva e putred intr-un sens sau in altul.

Horea spunea...

Dan!Nu neaparat putred, ci, mai degraba, un decalaj de cicluri. Mai ales la NokRon.NokUsd s-a miscat mai mult. NokRon a crescut totusi in ultimele saptamani, destul de mult, si cred ca va mai continua sa creasca. Nu m-am asteptat niciodata sa creasca cat petrolul. A fi imposibil pentru o valuta.

Anonim spunea...

petrolul NU si-a revenit deloc, ramane blocat in jurul 50 USD care poate fi o "revenire" de la 30 USD dar cand te gandesti ca era peste 100 USD numai revenire nu e ... NOK , CAD sunt vraiste !

sorinel

Horea spunea...

Sorinel, daca pentru tine un pret aproape dublat, la orice marfa, insemneaza ca ea nu si-a revenit de loc, eu nu am ce comenta. La fel de putin voi comenta si situatia NOKRON. Constat doar ca am profit si asta este singurul lucru care conteaza. Acum, nu peste 2,5, sau 10 ani. Poate pana atunci, o sa ajungi si tu bunic ca gogu.

Horea spunea...

Niste intrebari mai vechi, ale lui Nastratin, ramase fara raspuns, din greseala: Horea...Inca o intrebare: daca UE recunoaste Kosovo ca stat, crezi ca Romania trebuie sa recunoasca Kosovo, numai pt ca face parte din UE? asa cum Ciolos primeste refugiati ca sa vrea UE?

A recunoaste un stat este o decizie politica, deci Ro. are dreptul sa faca cum crede de cuvinta. Refugiatii tin de latura economica a politicii. Daca primesti, mai trebuie sa si dai, cateodata. Deci in opinia mea ai cam incurcat cartofii. La fel ca si cu banii dati catre UE.

Daca tu trebuie sa dai 100 de lei unui fond, oricare ar fi el. Dupa care, fondul in cauza vine si iti bate la usa, oferindu-ti 1000 de lei. In schimbul unui proiect, care nu trebuie sa demonstreze altceva, decat ca, vei cheltui banii pentru nevoile familiei tale. Oare cine-i de vina pentru cazul in care tu nu ai proiecte? Fondul care iti ofera bani sau tu magarul imbecil, hot, gunoi de renume local, care nu esti in stare si nici nu vrei sa faci nimic, pentru familia ta?

Anonim spunea...

Pret dublat ?? Asta in cazul in care ai prins minimul "la mustata" ceea ce nu cred ca e cazul pentru majoritatea muritorilor care isi dau cu parerea pe bloguri !
Sper totusi sa ma prinda in viata deflatia aia reala pe care o asteptam cu totii sa tot vina din 2009 incoace ...
Sorinel

Horea spunea...

Vorbim de fapte sorinel, nu de ce a prins sau n-a prins cineva. "Deflatia aia reala", te-a prins in viata, de mult. Numai ca, daca vrei sa o vezi trebuie sa fi treaz si cu ochii deschisi, nu ajunge doar sa traiesti. Bine, daca il ascultam pe Basescu.

Anonim spunea...

Eu totusi nu reusesc sa inteleg cum poate coexista deflatia "reala " de care vorbesti simultan cu bursa care depaseste maxime zi de zi ...
Din cate imi dau seama criza e doar pentru fraieri !
sorinel
PS: Sper sa nu incepi si tu cu Basescu ca obsedatul de Costel ...

Horea spunea...

Pentru a intelege orice, trebuie sa intelegi corect definitia acelui lucru. Altfel este imposibil. Cei care se uita la dobanzile negative de pretutindeni si care au inteles definitia deflatiei, inteleg cu siguranta ceea ce tu spui ca nu intelegi. Nu pentru ca nu ai putea, ci pentru ca nu vrei. La fel ca si cu criza.

Privindu-l pe Basescu, a spus"sa traiti bine" sper ca asta ai inteles, si ca iti amintesti, pentru ca s-a intamplat si acest lucru. Ce spunea costel era cu totul altceva. Privindu-l pe Basescu a spus si lucruri reale, din pacate. Pe mine m-a porcait, dupa cate iti amintesti, probabil.

Anonim spunea...

Definitiile sunt pentru idealisti, in realitate, cea pe care tu nu o observi e ca marile banci in frunte cu FED-ul stabilesc ordinea financiara mondiala ... ceea ce a fost in 1929 nu se va mai repeta ... la fel ca acum cativa ani in urma cand toti il asteptau cu sufletul la gura pe barbache la briefing toti asculta acum ce mai zice madam janet ...
PS: si chiar crezi ca inflatia aia 0 de care se sperie toti e reala ? la alimente sigur au urcat preturile ...
sorinel

Anonim spunea...

In care definitie se incadreaza cresterea bursiera recenta ca urmare a scaderii puternice a job-urilor in US ???
Iarasi se pare ca n-am inteles definitia ...
"Nu pentru ca nu as putea, pentru ca nu vreau!"
sorinel

Horea spunea...

In definita valurilor sorinel, dar se pare ca am gresit cand am spus ca nu vrei sa intelegi.

Nastratin spunea...

Buna Horea...Ce mai faci? cu cine ai votat la primarie si cine a iesit pina la urma in orasul dvs? Ce parere ai despre Nicusor Dan in Bucuresti? e adevarat ca in general avem de-a face cu o gloata mafiota care-si pregateste terenul pt viitoarele jafuri in toata tara... Toate cele bune!

Nastratin spunea...

Buna Horea? ce parere ai despre alegerile prezidentiale din SUA? Clinton vs. Trump? pe cine preferi? cum comentezi?...iti doresc multa sanatate. Nastratin

Horea spunea...

Buna Nastratin, am votat cu mine in Santana de Mures, dar am pierdut eroic=5%. A iesit primar un "independent" sprijinit de PSD. Daca eram si eu in inchisoare era altceva. Poate luam 70%,ca primarul din Baia Mare. Nicusor este noua raza de soare, si partidul din care fac parte, POL, se va intalni cu el pentru discutarea unei colaborari. Pol a luat cca 10% in Targu-Mures un scor acceptabil dupa parerea mea, pentru un nou nascut.

Mai ales intr-un mediu biciut de votul etnic. Am acum o prpunere din partea partidului meu pentru parlamentare. Sa vedem ce iese. M-am bucurat enorm ieri pentru Clotilde. Ar fi fost un reper daca ar fi castigat. Se pare ca a pierdut pana la urma, in toate sectiile in care USB nu a avut observatori. Absolut in toate, ce coincidenta. POL si USB au aceeiasi idei si inteleg in acelasi fel boala Romaniei, cancerul numit coruptie. Pana nu ucizi acest sistem in tara asta nu se va putea face niciodata nimic. Deci mergem inainte, pana ne tin picioarele.

Nastratin spunea...

Draga Horea....din discursul tau sincer, eu te-as fi votat la 15 miini...atit de mare mi-e scirba fata de politicienii actuali. Ce spuneti de ridicolul PNL si mai ales al PNTCD?...cu stima, Nastratin

Anonim spunea...

Valurile ca valurile dar e absurd sa traim intr-o lume in care fundamentele sa nu mai conteze deloc sau chiar sa influenteze invers evolutia bursiera.
Sorinel

Horea spunea...

Buna Nastratin, Nastera lui Trump ca politician este o consecinta a tot ceea ce am spus eu in decursul anilor pe acest blog. Intr-o societate americana asezata pe vise, a aparut o cerere pentru altceva, pentru putin realism, pe care Trump il livreaza, din cand in cand. Printre gafele pe care le face si printre declaratiile sale populiste. Clinton este vechiul sistem, deci nu o mai comentez. Trump este noul care si-a gasit o piata, pentru ca exista cerere. Daca aceasta cerere va fi suficienta pentru ca Donald sa ajunga presedinte vom vedea. Eu zic ca are sanse destul de mari, pentru ca s-a urcat pe un trend sentimental negativ, construit impotriva vechiului, trend care va trebui sa genereze plonjonul economic despre care vorbeam, atunci cand eram activ pe blog. Trecerea de la vechi la nou, nu se poate face fara furtuna, pentru ca fortele care se confrunta sunt foarte puternice si diametral opuse.

Horea spunea...

Psihologia umana poate lua forme foarte absurde, ilustrate cel mai bine de forma valulrilor in care se misca.

Horea spunea...

Nastratin, ceea ce este imbucurator, este faptul ca s-a creat o piata si pentru altii. Cererea este inca mica 10% POL, rezultat OK, avem 3 consilieri locali, 30%Usb, in Bucuresti, cu mult mai multi, rezultat mult mai bun.

Ca si in cazul lui Trump se vede ca exista cerere pentru altceva, din moment ce s-a deschis aceasta noua piata al "altilor". Formata din oameni care nu impart coruptii in buni si rai. Pentru noi exista doar corupti si oameni cinstiti, punct. Fiecare inceput este anevoios, pentru orice marfa. Dar cererea va creste cu siguranta atunci cand ea va fi tot mai cunoscuta.

Cca.50% din populatia Romaniei nu s-a dus la vot, pentru ca nu cunosc aceasta marfa. Cei care au cumparat-o, au cumparat-o pentru ca vor sa o incerece, chiar daca nu o cunosc. In momentul in care se va dovedi ca marfa cumparata este una de calitate, numarul cumparatorilor ar putea exploda destul de rapid si de neasteptat.

Gandeste-te la Bucurestenii care intra in orgasm pentru un primar care a furat 70% din fonduri, dand 30% proiectelor. Asta este hotul care facut ceva, raportat la hotul care nu a a fcut nimic. Adevarul este ca a facut ceva, intradevar. A luat toata painea si le-a aruncat faramituri nebunilor. Ce ar face nebunii in cazul in care cineva le-ar arunca toata painea? Si le-ar explica ca este de fapt toata a lor. De prima data le-ar cadea si maxila si mandibula, dar, cu timpul, vor intelege ca asa este normal.

Coruptul se inconjoara cu corupti, cu ce altceva ar putea sa se inconjoare, din moment ce un singur om cinstit ii poate da convulsii? Deci coruptului ii place sa lucreze in intuneric, pentru ca este cel mai sigur pentru el. Ce va face coruptul din intuneric, atunci cand camera lui va fi luminata doar de o singura raza de lumina. Se va uita in jur, mirat, si suspicios. Dar cand va vedea ca pe geam intra tot mai multe raze de lumina?

S-ar caca pe el, pentru ca lumina, ii va dezvalui mainile bagate in buzunarul tau. Oamenii vad mult mai bine pe lumina decat pe intuneric, cam asta este povestea partidelor noi, care trebuie sa se organizeze destul de rapid. Vara cu soare va fi scurta daca oamenii nu se misca. Vorbesc de parlamentare, pentru ca ceea ce s-a intamplat deja in primarii, nu mai poate fi sters, chiar daca romanii nu inteleg inca acest lucru. Alegerile din 5 iunie vor ramane in istorie. Pentru ca au spart geamurile opace construite de 25 de ani, de catre Ponti, Basesti, Tariceni, etc. In 5 iunie primele raze de lumina au intrat in beciul coruptilor.

Imediat dupa prezidentiale, am scris despre convingerile mele, privind schimbarile inevitabile care se vor produce. Iata ca incep sa se produca, printr-un proces destul de greu si anevoios, normal pentru schimbari radicale. Ce spun despre celelalte asa numite partide? Absolut nimic, pentru ca, sunt preocupat de ce fac eu, de ce face partidul meu, nu de ce fac altii. Eu ma voi stradui sa vand marfa mea, incercand sa-i demonstrez calitatea. Intr-o piata care din fericire s-a extins, facandu-ne loc si noua, printre ceilalti. Comercianti ar trebui sa le zic, dar nu pot. Le voi zice jefuitori, nu pentru ca am ceva personal cu ei, ci, doar de dragul unei definitii corecte.

Anonim spunea...

Daca as fi American l-as vota pe TRUMP din prima ! 8 ani de Obama ( socialism ) sunt suficienti , Clinton o sa fie la fel ... o sa continue cu dobanzile zero pana o sa explodeze tot sistemul financiar mondial ! Ce simplu s-ar rezolva toata treaba prin putin protectionism , sa le-o traga la chinezoi ca de la ei a pornit totul !
Sorinel

Horea spunea...

Acum nu o sa mai gresesc sorinel. Nu intelegi pentru ca nu esti capabil sa intelegi. Protectionismul romanesc sau de alta natura facut cu bata, duce la tensiuni pe care tu nu ti le poti inchpui.

Anonim spunea...

Nu m-am referit la protectionismul romanesc, ci, ca sa fiu mai specific la ideea lui Trump de a taxa produsele din China. In al doilea rand de ce ai impresia ca daca nu sunt de acord cu ideile tale, nu inteleg ? Incepi sa semeni cu amicul Aristotel...Costel !
Si oare crezi ca la Americani le e frica de tensiunile de care vorbesti ? In primul rand tensiunile o sa apara in tarile emergente , occidentalii , inclusiv americanii stiu ei cum sa se protejeze. Rezolvarea crizei financiare mondiale , daca se continua politica asta a dobanzilor zero, o sa se faca brusc si dur . Ca americanii o sa aiba probleme e clar dar ei o sa fie ultimii din lista ...
Acum e clar ?
Sorinel

Horea spunea...

Sorinel, daca spui ca intelegi ceva din discutiile pe care le-ai deschis, chiar tu, nu stiu cum ma poti compara pe mine cu aristotel costel?

Protectionismul este protectionism, romanesc sau hotentot, nu are importanta. Te-ai gandit vreodata la cum au ajuns "chinezoii" sa fabrice aproape tot ce se fabrica?

De globalizare ai auzit? Dar de cei care au fost in fruntea corurlui care fredonau globalizarea? Nu se numaeau Trump, ci americani. Ei si-au dus cu totii firmele in China, la o mana de lucru de 1 dolar/ora. Dupa ei au venit si ceilalti corifei.

Pe ce s-a bazat oare asa numita crestere economica, pe care zici tu, si multi altii, ca FED o are in palmi? De consum ai auzit?

Cand creste consumul cel mai bine, atunci cand preturile sunt in cer, sau atunci cand "chinezoii" pun pe piata produse la preturi accesibile? Si, oare cand poate statul pe care il va conduce eventual, Trump, sa se imprumute pana in dinti, vanzand obligatiuni de stat?

Cui? "Chinezoilor", care prin acest gest, au contribuit din greu, la sustinerea credibiliatii intregului sistem american. Deci cine este mai aproape de gandirea costeliceasca? Tu, care vezi o dunga din realitatea care te inconjoara, sau eu, care incerc sa-ti prezint intregul? Nu ti se pare ca Lucian al nostru, l-a vazut pe Basescu si pe multi din adeptii lui, in culorile lor reale? Problema a fost ca-i vedea pe ceilalti in roz.

Asa cum faci tu cu Trump. Pentru ca-l judeci conform acelei linii subtiri pe care esti tu in stare sa o vezi din intreg. Te-ai gandit vreodata la consecintele pe care le-ar avea politica lui Donald, daca ar fi implementata exact asa cum o prezinta el? Iti spun si tie, asa cum i-am spus lui costel, diavolul se afla in detalii. Lui costel i-am mai spus ceva, fapt pentru care m-a facut basist, boiagist, etc. Eu cantaresc idei, nu oameni, de unde unii au tras concluzia ca as sustine pe cineva, pentru ca, asa fac domniile lor.

Basescu a avut si idei sanatoase, prezentate verbal. Le-am apreciat ca idei, fara sa tin cont ca au fost rostite de un bandit,"care este".

La fel cu Trump! Apreciez multe idei pe care le are, unele le consider de-a dreptul inspaimantatoare. Daca trecem de faza ideilor rostite, va trebui sa ajungem neaparat la faza lor de implementare. In aceasta faza se produc de obicei cutremurele care schimba scenariile radical.

Poate iti mai amintesti de cei 3000 de km de austrazi, pictati de Sova pe o harta. Unde este Sova si unde sunt austrazile? In politica damboviteana exemplul dat poate fi declarat standard. Sua, nu este disigur la nivel dambovitean, si nici Trump la nivel basist, pontist, sovist etc. doar la un nivel politicianist.

Nastratin spunea...

Buna Horea...iti admir si respect rationamentul politic si financiar indiferent de atacurile dusmanoase si necivilizate de la alde costei sau sorinei sau alti agiamii....
Ce parere ai despre incercarea unor penali din parlamentul nostru de a modifica legile pt a dezincrimina faptele lor de coruptie si a-si crea o superimunitate in fata justitiei?
Recent de pilda am urmarit un documentar despre jaful flotei de pescuit oceanic a Romaniei de dupa 89 cu participarea directa la jaf a unuia Sorin Dumitriu actual sef al camerei de comert si industrie a Romaniei cu dosare penale musamalizate...:

https://www.youtube.com/watch?v=8WmUDYst_DE&list=TL8jB8OmiY69oxNTA2MjAxNg

Horea spunea...

Buna Nastratin, din fericire atacurile la persoana au fost foarte putine pe acest bplog, poate tocmai din cauza faptului ca am incercat sa-i tratez pe toti cititorii lui cu respect, chiar si pe costel, porcaitorul campion. In general respectul fata de altii aduce respect, chiar daca in Ro. mai avem de parcurs un drum destul de lung pentru atingerea acestui deziderat. Sorinel vede, precum costel, doar o fasie a realitatii, fapt pentru care devine sarcastic. El nu m-a atacat insa niciodata la persoana si, daca nu ma insel, cei care au facut asa ceva au fost foarte putini, doua trei persoane. Sa nu uitam ca blogul a avut peste 100 000 de vizitatori.

Documentare despre ceva, legat de jaf, poti urmari cate vrei. Eu as dori sa vad unul care ofera o solutie, din moment ce noi suntem cramponati in constatari. O solutie care sa fie si aplicata, nu doar discutata la infinit. Solutia pe care o vad eu viabila, am repetat-o de multe ori pe acest blog= schimbarea intregului sistem. As face cu draga inima un documentar despre acest subiect, pentru ca nu mi se pare un tel imposibil de stins. Nu de azi pe maine, ci printr-un proces in care sa fie atrasi tot mai multi cetateni. Eu cred totusi ca am pornit deja pe acest drum. De aici rezulta haosul si lupta pe viata si pe moarte a parlamentarilor, a tuturor acelora care au intels ca pamantul incepe sa le fuga de sub picioare: tariceni, ponti, basei etc. Toti reprezentanti ai vechiului sistem.

Anonim spunea...

nastratine, agiamiu esti matale , un exilat frustrat obsedat de cum altii pot sa fure atata fara sa fie prinsi !
Solutia mea e simpla, comunismul i-a inloculat in sange romanasului furtul si alte "calitati" pentru supravietuire in perioade de restriste, cum scapam de asta ? Prin educatie, disciplina si bata ! Imi vine un exemplu acum, camerele de supraveghere la bacalaureat, au rezolvat foarte simplu problema pentru profesorii spagari si elevii trisori. DNA-ul iarasi e un pas inainte desi pana nu reuseste sa le confiste averiile la corupti n-a facut cine stie ce.
International, marea ciuma sunt bancherii, camatari cu acte. Intr-o simpla propozitie, atata timp cat bancile de genul " too big to fail " vor continua sa existe , lucrurile nu se vor desfasura normal. Totul e manipulare, propaganda marca CNN , unde bogatasii devin si mai bogati, iar amarastenii si mai saraci. S-a intrebat cineva oare care e motivul pentru care Trump are atata sustinere in America ??? Eu n-as crede ca americanii sunt asa de idioti "votaci" ca teleormanenii lui costel.
Sorinel

Nastratin spunea...

Horea...ce parere ai despre Brexit? cit va afecta Brexit euro si leul? in orice caz eu nu cred ca vor reusi vreodata sa iasa din UE pt ca sunt fricosi sa nu cumva sa piarda toate avantajele economice pe care UK le-a avut pina acum...Ideea Brexit a venit de la UKIP care prin manipulare tipic PSD-ista a inoculat fraierilor ca le va fi mai bine in afara UE, decit ca parte a UE, mai ales prin a inspira ura fata de imigranti, si mai ales fata de romani dupa valul de infractiuni facute de tiganii romani in intreaga Europa...Asa s-a ridicat UKIP in sondaje si a inceput marea manipulare cu Brexit!
Ce parere ai? Observi ca fac abstractie de needucati gen Sorinel...
O alta necunoscuta e reactia lui Soros, care se pare ca si-a pus la adapost investitiile si s-a departat de lira sterlina si euro pina trece furtuna...Eu totusi cred ca dolarul american abia mai rasufla si trage sa moara...Cred ca SUA le-ar suride BREXIT, dar e putin probabil sa se produca, pt ca ar atrage probabil si alte tari puternice sa se retraga, precum Germania si Olanda!

Horea spunea...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1629577820692765&id=1609734196010461

Nastratin, mai sus vezi ce am scris despre brexit ieri, pe pagina noastra POL. In rest valutele vor fi influentate pentru o perioada scurta de timp, indiferent ce se intampla, cred eu, asa cum am crezut si pana acum.
Dolarul este intr-o corectie, cea pe care am prevazut-o atunci cand spuneam ca nu mai merita cumparat. Privindu-l pe Soros fi sigur ca nu-ti va spune tie ce a facut. Agitatie a facut cu siguranta, pentru ramanere.

Nastratin spunea...

Horea...se pare ca Soros a cumparat aur inainte de referendumul Brexit si a avut cistig de cauza: decizia Brexit cistigatoare a dus la cresterea cursului aurului, si deci Soros a devenit mai bogat ca inainte...Si eu presimteam ca Brexit va reusi, dar nu stiam ce merita cumparat....am omis chiar aurul care e barometrul cel mai sensibil si precis la astfel de cutremure, inclusiv politice!!!

Cum as putea deveni si eu membru POL? e posibil chiar daca traiesc in afara tarii? cit este cotizatia de membru?

N-am acces la fecebook ca sa vad comentariul dvs pt ca nu imi place facebook ca sa-mi fac cont!

Nastratin spunea...

Horea...
http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Istoria-s-a-repetat-George-Soros-s-a-imbogatit-iar-din-prabusirea-pietei-financiare-britanice-134426

Horea spunea...

Nastratin, incep cu doua citate din ceea ce ai scris tu, fara sa le comentez. "in orice caz eu nu cred ca vor reusi vreodata sa iasa din UE pt ca sunt fricosi sa nu cumva sa piarda toate avantajele economice pe care UK le-a avut pina acum.."Si eu presimteam ca Brexit va reusi, dar nu stiam ce merita cumparat"

Membru Pol poti deveni prin inscriere de pe pagina partidului www.oameniliberi.com, rubrica inscrie-te. Cotizatia nu este inca stabilita, dar in campanie am donat fiecare cat a vrut, cat a putut. Am avut si donatii din alte parti, totul fiind infatisat transparent pe aceeiasi pagina.

Deci poti ajuta partidul prin donatii, dar si prin a te angaja sa-i faci reclama in comunitatea de romani in care te invarti. Reclama in sensul in care ii poti incujara pe oameni sa intre pe site si sa citesca ideeile pe care le avem. Ca mai apoi sa decida fiacare daca vor sa ne voteze sau nu.

Nu stiu ce vrei sa-mi sugerezi prin linkul despre Soros?

Anonim spunea...

Care mai e agiamiu acum nastratine ? Ca pana si Horea s-a prins cat de "inteligent" esti matale. Daca "stiai" ca Brexit-ul va reusi trebuia sa shortezi tot ce era legat de GBP cum a facut Soros probabil sau altii ca el.
Pe de alta parte, noi , muritorii de rand crezi ca ne comparam cu alde Soros care are in spate zeci de analisti + traderi sa-l informeze cum merge treaba si ce decizii sa ia ?!!!
PS: Daca erai destept ar fi trebuit sa cumperi JPY ca tot te lauzi ca nevasta e din zona, te imbogateai acum !!!
sorinel

Nastratin spunea...

Horea...da, am vazut citatele tale dar exista si o doza de manipulare in presa si a analistilor economici si politici...Nu ma refer la ageamiul Sorin (frunza-verde), ci ma refer desigur la Farage si UKIP care a influentat mult alegatorii inclusiv in ziua referendumului...Eu am de exemplu un fost coleg galez care mi-a spus ca votat pro-EU, desi Wales a votat pt Brexit...Din ce ai scris am dedus ca tu esti poate pt Bremain, not Brexit. In cazul meu cred ca din cauza hotiei din tara poate Romania e mai bine sa fie in UE unde e presata sa respecte legile. Dar pt UK as crede ca nu merita sa ramina in UE si sa accepte toate scursurile musulmane "refugiate" impuse de Merkel sau de Bruxeles cind EU are deja enorm de multi someri printre tineri...
Despre Soros articolul spune f clar ca speculat f bine votul Brexit cistigind prin cresterea pretului aurului, deci efectul Brexit nu a fost doar o "usoara" corectie a lirei cum mentionai anterior. Desigur degeaba incerci sa ma convingi ca eu sunt de vina ca mi-am schimbat parerea de Brexit, pt ca am urmarit direct fluctuatiile votului si totul a mers f strins pina in ultimele 2-3 ore cind s-a terminat 52% vs.48%...Faptul ca britanicii sunt sceptici in orice (eu i-am numit fricosi mai sus) nu e ceva ce poate fi negat, de aceea si multele concesii facute UK inainte de referendum de catre UE pt a nu parasi UE. Iata ca au votat Brexit si asa cum s-a dovedit cei care au votat hotaritor pt iesire au fost cei de tip Sorinei, adica cu putina educatie si multi nestiind ce inseamna UE, deci fara un motiv mai inteligent, desi au fost citiva care au votat contra imigrantilor...Horea, tu ai fi votat probabil pro-EU pt o Europa puternica...Am citit citeva articole si unele analize par sa arate ca prin Merkel si Germania, Europa vrea sa devina un super-stat cu justitie comuna, armata comuna si mai putina identitate nationala pt statele membre. Adica un fel de stat federal asemanator cu SUA

Horea spunea...

Nastratin, exista manipulare, precum spui, important este sa ai un nivel de perceptie la care basmele sa nu te atinga. In ceea ce ma priveste eu nu am fost nici pro nici contra, pentru ca nu stau in Uk. Am avut totusi o alta parere despre brexit decat marea majoritate: Deci eu vad brexitul ca un protest al britanicilor impotriva surzilor care conduc Europa, nicidecum ca un gest de prostie, de necunoastere, de zgarcenie, sau de ostilitate impotriva UE, asa cum a fost prezentat de "experti".

Ba din contra, uitandu-ma la balanta comerciala dintre Germania si Uk, eu vad alt perdant decat cel anuntat de majoritatea analistilor, si ,acest perdant, nu este in opinia mea MB. In ceea ce priveste pronosticul meu despre valute iar nu ai citit atent ceea ce am scris. Mai citeste inca o data ca sa vezi, ca, eu m-am referit strict la perspectiva de timp, nu de pret, al efectului brexit, o perceptie care s-a dovedit corecta. Si lira si bursele si-au revenit dupa cateva zile de caderi.

Stirile induc adesea panica, dand ocazia celor care stiu ce fac, sa cumpere, sau sa vanda, depinzand de nivelele la care se afla preturile in momentul in care apare stirea. In cazul lirei eu nu cred ca vom mai vedea caderi semnificative, nici macar in cazul in care Merkel il va viola pe Farage. Sunt de acord ca Ue este un lucru benefic pentru Ro. mai putin putin benefici fiind surzii despre care vorbeam. Pentru toti!

Schimbarea parerii unui om nu este o vina Nastratin, ci doar o reactie psihologica umana. Oamenii care sunt mai siguri pe afirmatiile pe care le fac, pentru ca pornesc de la argumente solide, oscileaza mai putin, si atat. Eu am spus in cazul brexit, pe Fb, ca nu pot avea o patere pro sau contra, pentru ca dadeam cam aceleasi sanse ambelor variante. Tu te-ai erijat in omul care stie ce spune, rezultatul fiind cel pe care il vezi, deci contrar celui pe care l-ai prezis in primul tau comentariu. Eu iti repet sfatul pe care ti l-am mai dat. Citeste atent atunci cand citesti ceva, si incearca sa intelgi cat mai bine ceea ce se spune. Vei avea de castigat, crede-ma.

Statele unite ale Europei? Mda, cu uniune fiscala, fara de care nu poate functiona nicio uniune, un lucru pe care l-am spus de N ori pe blog. Problema acestui vis este una singura, momentul, timingul. Un timing mai prost ca cel actual nu putea gasi nimeni. Nu vei putea unifica nimic, atunci cand mediul socio-psihologic iti este ostil, cu atat mai putin atunci cand esti si arogant, pe deasupra. Acest adevar ii va lovi in cap pe unificatori, in curand.

Soros daca a castigat sau a pierdut ceva este treaba lui, cu asta se ocupa.

Nastratin spunea...

Horea...sigur iti respect parerea pt ca asa cum spuneai ai avut argumente solide. Totusi nu ma deranjeaza sa avem uneori pareri diferite, altfel ce-ar fi lumea daca toti am fi identici? In orice caz, parerea mea e ca pt fostele tari comuniste cu democratie fragila sau inexistenta cum e cazul Romaniei super-corupte de dupa 89, apartanenta la UE e benefica, chiar daca tara a fost transformata in piata de desfacere a marfurilor occidentale si nu mai produce mare lucru...Pt tarile UE cu democratie si justitie mai ales solide, nu cred ca super-statul politienesc numit UE are vreun avantaj, afara doar de blocarea Rusiei si Chinei, adica a ciumei rosii comuniste. Puterea de cumparare era mult mai mare pe vremea francului francez sau guilderului olandez sau marcii germane de exemplu...Plus mai multe locuri de munca. Personal nu-mi place centralizarea UE si nici globalizarea...Cred ca UE se indreapta spre centralizarea armatei, justitiei, adiministratiei, etc si lichidarea identitatii nationale a fiecarui stat membru. Dar vom vedea ce va iesi pina la urma din acest amalgam de rase care ni se inoculeaza prin acceptarea falsilor refugiati musulmani de exemplu...Nu e exclus ca Brexitul sa fie o manipulare americana pt salvarea US$ care pierde teren fata de euro si lira...

Horea spunea...

Nastratin, cred ca nu m-ai inteles din nou, poate este vina mea, n-am fost destul de clar. UE este o idee buna pentru toti, mai ales pentru cei din Europa de est, sunt de acord cu tine, dar, nu in forma actuala condusa de autisti. Si, o alta forma, va fi foarte greu de realizat,dupa parerea mea, in conditiile in care suntem. Povestea cu manipularea americana imi trece insa pe langa urechi, fara sa o fi auzit macar.

Nastratin spunea...

Horea...Mersi pt clarificari. Asta cu manipularea americana pt salvarea dolarului prin Brexit a fost o simpla presupunere din partea mea, probabil falsa, dar vom vedea. Se pare ca dolarul e in cadere libera indiferent de Brexit.
Am verificat site-ul POL, dar initial am dat peste un site f asemanator ca adresa: oameniliberi.ro care e partidul A.C.A.S.A....Au si ei idei frumoase, dar depinde totul de oamenii din spatele acestor idei si bineinteles de succesul la vot. Cum consideri ca este POL, partid de dreapta, de centru, de stinga??? Aveti filiale in toate judetele sau numai in Mures?

Horea spunea...

Salvarea dolarului Nastratin? Intr-o lume lovita de deflatie in care fiecare incearca sa-si devalorizeze proria valuta, nu sa o salveze.

Tocmai pentru ca s-au lipit cu totii rigid de teorii keyneziene, care ii fac sa spere ca vor putea alunga deflatia prin devalorizari. Ai vazut rezultatul in Europa si Japonia? Unde valutele si-au revenit, s-au apreciat, tocmai in timpul monetizarilor, pentru ca asa a vrut piata.

Iti aduci aminte de ce spuneam despre dolar, atunci cand toti il vedeau in cer? Dar despre euro, atunci cand toti il vedeau in pivnita, tocmai din cauza monetizarilor salbatice pornite de Draghi? In frunte cu Goldman Sachs.

Ti se pare cumva ca acesti oameni inteleg ceea ce fac? Sau daca inteleg, ti se pare ca mai pot iesi de pe linia moarta pe care au intrat?

Pol este deocamdata un partid local.

Nastratin spunea...

Horea...in orice caz, dolarul pare slab indiferent de Brexit...Lira isi revine, iar euro pare ca nu-i pasa de dolar...somajul creste in America, iar in Europa sunt mult mai multe firme performante listate la bursa care merg mai bine ca firmele americane...Se pare ca ruperea UK de EU nu intareste dolarul, desi asta poate fi bine pt exporturile americane...Somajul e totusi mai mare in EU decit in America, salariile mai mici, si totusi euro e tare...In orice caz, cu genocidu de la Nisa, lovitura de stat din Turcia (esuata fata de cea de la noi a lui Iliescu in 89) si nenorocirile autohtone (vezi taierea copacilor din Bucuresti de catre clanul mafiot Firea-Pandele), agresiunea Chinei in apele internationale, sau supra-inarmarea Rusiei care devine agresiva fata de Nato, lumea a luat-o complet razna....Totul e ca la balamuc si nu stii unde e mai bine sa traiesti.

Horea spunea...

Nastratin, ceea ce spui tu aici, este in mare parte o repetitie a celor spuse de mine, inainte de brexit. Deci tot iadul prezis de "marii esperti" a durat doar cateva zile, exact asa cum m-am asteptat. Ma mira totusi faptul ca tu continui sa legi miscarile economice si bursiere, de aceleasi explicatii imbecile pe care le citesti pretutindeni. De fapt nu ar trebui sa ma mire, din moment ce majoritatea oamenilor fac la fel, nu-si inteleg nici macar propriile ganduri, atunci cand explica fenomene socio-politico-economice.

De ce? Pentru ca piata ii contrazice si atunci raman derutati, incercand sa explice cu totul altfel acelasi fenomen. Te citez ca sa vezi din nou cat de derutat esti. Spuneai ca la brexit au contribuit americanii, ca sa-si intareasca dolarul, pentru a-i putea distruge pe europeni. Acum spui tot tu, ca un dolar slab favorizeaza exporturile. Daca dolarul va incepe in curand sa se intareasca, ce vei spune? Vei gasi mai mult ca sigur alta explicatie, la fel de eronata ca cele de pana acum.

Eu cand vorbeam de campionatul mondial de devaluare a valutelor, incercam sa-ti spun ce cred Bancile Centrale si "espertii" ,nu ce credeam eu. Nu stiu daca ai observat, dar eu cred de obicei altfel decat cred acestia. Daca dolarul va continua sa cada vei incepe sa auzi din nou vocile inflationiste, mai ales acum dupa ce metalele au facut si ele ceea ce am prezis=se vor aprecia . Iti mai amintesti de perioada in care vorbeam de aprecierea metalelor si a titeiului, de la un suport pe care l-am numit cheie? Era exact in perioada in care aceeiasi "esperti", explicau cum se vor face praf toate materiile prime, invocand in cazul titeiului, intrarea in piata a Iranulului, dupa ridicatea embargoului. Ai vazut unde s-a dus pretul petrolului dupa ce Iranul a inceput sa-l vanda? Ti se pare logic?

Dar despre afirmatia urmatoare ce parere ai?: Fed ar putea ridica dobanda daca incepe inflatia, un lucru rau pentru economie si pentru exporturi, pentru ca o dobanda mai mare intareste dolarul. Vezi cum poti gasi explicatii infinite, total diferite, pentru aceleasi fenomene, care se bat la un moment dat cap in cap? In loc sa ti cont doar de o singura explicatie, foarte simpla, si neglijata chiar de aceea de mare majoritate a oamenilor. Una pe care am spus-o de atatea ori incat nu mai are rost sa o repet.

Si degeaba as repeta-o, atata timp cat oamenii sunt insensibili la dovezi, dar foarte sensibili la perceptiile pe care le au ei despre un fenomen sau altul. Pe asta se bazeaza si A3, si toti cei care au reusit sa manipuleze aceasta populatie imbecilizata ,decenii in sir. Da, ai dreptate! Lumea este tot mai imbecilizata si este pe drumul de a o lua razna. Dar, iti mai amintesti oare aminte de momentul in care am inceput sa vorbesc eu despre aceste fenomene? Intr-o in era, cu multi ani in urma, in care ideile mele produceau ridicari de umere si multe zambete. Hai sa fac si eu acum ca Farage si intreb; oare cati or mai fi razand azi, dintre cei care ma considerau o gluma la inceput? Oare cati dintre cititorii mei au inceput sa accepte realitatea, in loc sa-si accepte doar visele proprii? Sa nu-ti faci nicio iluzie, realitatea exista, chiar daca multi oameni aleg sa traiasca intr-o realitate paralela, realitatea lor. Oamenii cred de obicei ceea ce ar dori ei sa se intample, nu ceea ce se intampla cu adevarat.

Anonim spunea...

Horea, aia care au trait intr-o realitate paralela de care vb si care incepand din 2009 de ex au investit ca "inconstientii" banii pe bursa o duc mult mai bine acum decat aia care tot sulfa in iaurt de cativa ani ... unde sunt falimentele bancare de care vorbeai ? sangele de pe strazi ? bursa prabusita ? somajul masiv ??? poate mai faci o vizita in Barcelona sa vezi ca n-ai loc de turisti ...
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, tocmai. Eu am scris ce am scris, tu ai inteles ce ai putut, altii au inteles ce au putut ei, multi, cu totul altceva decat ceea ce ai inteles tu. La un punct trebuie sa-ti dau totusi dreptate. "Cei care au investit la bursa in 2009, o duc mai bine azi", daca au ramas in piata, nota subsemnatului. Observa totusi! Eu am dat niste repere de la care credeam ca bursa se va intoarce, si, un om care a inteles ce a citit, trebuia sa inteleaga ca, bursa trebuie sa urce, ca sa ajunga acolo. De la ultimul reper, cel in jurul caruia ne invartim acum, se pot intampla lucruri pe care eu nu le-am prevazut acum cativa ani. Privind sangele de pe strazi, daca tu nu-l vezi, iti recomand ochelari. Faptul ca nu vezi bancile falimentare nu este condamnabil, pentru ca adevarul iti este ascuns. Si Lehman a fost declarata o banca sanatoasa, inainte de a plesni. Somajul nu poate fi inca masiv, bursa este in cer, si atunci, nu ma surprinde nici faptul ca in Barcelona misuna turistii. Vom vedea cat mai pot tine euforia cei care planuiesc acum "helicopter money". Probabil pentru ca QE a reusit minunat.

Nastratin spunea...

Horea...Fiecare are dreptate la un moment dat si functie de experienta mai des sau mai rar...Chiar aveai un articol in care spuneai ca ai dat "chix"...Daca consideri insa ca ai mereu dreptate (mereu il traduc ca adesea fata de mine care sunt mai junior in ale investitiilor sau prezicerilor cursului valutar), atunci te poti imbogati f simplu din moment ce stii f bine incotro o iau valutele si metalele...Cine analizeaza cu calm mult timp piata financiara, evident ca la un moment dat are perceptii de cum o ia piata si poate anticipa directia valutelor. Din ce am observat de citva ani incoace, fara sa ma dau drept marele Guran, este ca un dolar slab dicteaza un pret al titeiului mare, dar asta in cazul in care nu intervin si alte variabile, cum ar fi inundarea pietei de catre producatorii de titei cum ar fi sauditii (liderii de piata) sau iranienii (in masura mai mica) si rusii. Asta in conditiile in care cererea de titei nu e suficient de mare. Daca americanii vor ridica dobinda, vor intari dolarul si descuraja exporturile, marfurile lor fiind mai scumpe la conversia de valuta. Nu sunt convins ca ai avut 100% mereu dreptate, desi desigur piata si situatia politico-economica din lume dicteaza. Principalele probleme ale americanilor eu le vad prin razboaiele in care s-au angajat erijindu-se in stapinii lumii in conditiile in care deficitul lor e de ordinul trilioanelor, iar locurile de munca au zburat in China unde multinationalele lor profita de forta de munca ieftina dar care a adus valuta enorma pt China plus faptul ca China fura tehnologie rapid si a creat in paralel o industrie competitiva (auto, avioane, arme, etc). Pe de alta parte, disperarea Rusiei prin vinzarea petrolului (chiar la pret ridicol) dar mai ales a armelor catre state dusmane americanilor...Orice instabilitate politica (cum e Brexit, certuri politice, amenintari, etc) aduce dupa sine cresterea aurului, care poate fi determinata si de cresterea somajului sau a instabilitatii politice. Situatia actuala de haos a fost creata in buna masura de SUA: rasturnarea lui Saddam pt ipotetice arme biologice, a lui Gadaffi din cauza amenintarii cu o banca mondiala a arabilor, relocalizarea unei bune parti a industriei in China, amenintarile Nato prin pozitionari de trupe la granitele Rusiei dupa minciuna SUA ca se apara contra Iranului desi ii ridicase embargoul economic creind haosul pretului petrolului la competitia cu petrol de sisturi, scandalurile telefoanelor ascultate de SUA cu spionaj economic si politic asupra unor tari aliate precum Germania, implicit crearea unui stat politienesc la interiorul SUA cu crime in masa zilnic sau saptaminal, starea de nesiguranta creata...Sa nu spun ca si Germania a contribuit la instabilitatea politica incepind cu hoardele de refugiati musulmani incluzind teroristi, apoi cu partizanatul cu Rusia dpv economic (vezi conducte de gaze) contrar sanctiunilor datorita anexarii Crimeii (desi Crimea a apartinut de drept Rusiei si nu statului artificial Ucraina). Iar in Romania tradatorii politici care au condus dupa 89 au vindut industria, resursele naturale plus mare parte din terenul agricol incaput pe mina firmelor multinationale...Si cu toate astea nu-s in stare sa obtina ridicarea vizelor de la SUA-Canada, iar culmea leul se tine tare sub conducerea inteleapta a securistului mason Isarescu...de fapt sub conducerea evreilor care sunt la putere peste tot in tara si in lume. Aici stiu ca nu esti de acord cu mine, dar eu tot cred ca Isarescu merita puscaria sau macar dat afara dupa 89 pe criteriul ca a fost un comunist si securist pe vremea lui Ceausescu care nu avea ce sa mai caute din nou la putere. A propos, limbajul viciat folosit de Ponta (prietenul lui Erdogan) si altii ca Ponta demonstreaza nivelul de mahala al politicienilor romani.

Horea spunea...

Nastratin, eu nu am pretins niciodata ca am intotdeauna dreptate, nu stiu de unde ti-a venit aceasta idee? Dar, hai sa ducem un dialog punctual, poate ne vom putea intelege mai bine.

"un dolar slab dicteaza un pret al titeiului mare",spui, si mie mi se pare logica afirmatia, din moment ce dolarul face pereche cu titeiul. Logicul aplicat pietelor de capital nu are insa nicio relevanta. El este invins intotdeauna de psihologia si de perceptia care rezulta din urma acesteia, din motive simple; Oamenii devin euforici cand bursa creste, ii mana foamea de avutie, panicati cand ea scade vartos, manati de frica pierderilor. Deci in aceste conditii, unde si-ar mai putea gasi logica un loc?

In fraza urmatoare contrazici deja prima ta fraza: "DAR asta in cazul in care nu intervin si alte variabile, cum ar fi inundarea pietei de catre producatorii de titei cum ar fi sauditii (liderii de piata) sau iranienii (in masura mai mica) si rusii. Asta in conditiile in care cererea de titei nu e suficient de mare", ceea ce ma obliga sa-ti pun urmatoarea intrebare.

Dupa ce sa ne luam in caz ca am vrea sa determinam pretul probabil al titeiului? Dupa pretul dolarului sau dupa datele fundamentale din citatul nr. 2? Care, este si el logic, chiar daca se bate cap in cap cu primul.

Urmarind piata de capital atatia ani, eu am tras o concluzie pe care am impartasit-o pe acest blog, gratuit, pentru toata lumea: Piata de capital este manevrata de oameni. Oamenii nu gandesc logic atunci cand este vorba de a castiga sau de a pierde bani, punct. Si atunci exista un singur factor care merita analizat in orice piata=PSIHOLOGIA OAMENILOR care fac tranzactii!!!!!!

Cei care analizeaza altceva, sunt acei 95% care pierd si isi fac conturile praf. Afirmatia nu este a mea ci a statisticienilor.

In rest faci din nou constatari pe care le-am mai discutat, in loc sa vii cu solutii, macar asa de dragul dialogului, pentru ca, noi nu vom putea implementa oricum idei, indiferent cat de bune ar fi, fara voia majoritatii. Deci iti spun inca o data, ai dreptate in privinta SUA, Gadafi, Sadam, Rusia, Crimea, Romania etc. Si???

In ceea ce-l priveste pe Isarescu, eu am spus ca nu pot acuza pe nimeni fara argumente, si nici nu stampilez oameni dupa nationalitatea pe care o au, ci doar dupa fapte. Asta Inseamna ca, in opinia mea, Isarescu ar fi trebuit sa plece de mult, cu intreaga sa Banca Centrala, nu pentru ca ar fi evreu sau mason, lucruri pe care nu le cunsoc, ci pentru ca ia un salariu colosal, degeaba. Pe langa el, alti paraziti, fac la fel. Parerea mea despre desfintarea bancilor centrale ar trebui sa o stii, pentru ca am repetat-o pe acest blog, de mai multe ori. Ce te face sa crezi ca as face abstractie de la BCR?

In privinta leului ai un exemplu cu Banca Centrala din Elevetia, care ar trebui sa fie destul de convingator, pentru oricine. Daca Banca numita n-a fost in stare sa-si tina pegul fata de euro, ce te face sa crezi ca BNR ar avea muschi mai mari si mai tari? Faptul ca il numesti pe Isarescu mason, evreu si securist? Crezi ca un astfel de om are in fata altceva decat cele 5 trilioane de dolari, invartiti zilnic in piata valutara?

Nastratin spunea...

Buna Horea...Pai ce pot sa spun? ai dreptate dupa cum pui problema...Nu-mi aduc exact aminte detaliile dar cu ceva timp in urma a fost recunoscuta intentia de manipulare a bursei de citeva mari banci europene, desigur nu pt profitul depunatorilor ci al unor persoane sus-puse desigur...E drept ca daca se joaca cinstit, cistigurile nu vor fi manipulate de cei aflati la butoane ci de piata cum bine spui. Din nou spun ca eu n-am experienta ta cu piata bursiera, asa incit parerile mele se pot contrazice uneori dar fiind izvorite din ce am observat pe piata pina acum sau articolele scrise in ziare
Propuneri sa am pt imbunatatirea situatiei? nu stiu...sunt prea mic, n-am nici o functie de raspundere, singura actiune ar fi votul meu pro sau contra actualelor hiene care guverneaza Romania...
In orice caz Ungaria a dat clasa Romaniei in politica externa, cu toata rivalitatea dintre noi si unguri. Ungaria stie sa-si apere interesele nationale, stie sa lupte contra refugiatilor impusi de Merkel, stie ca nu e bine sa-si vinda terenul arabil...Dupa mine desfiintarea CAP-urilor a fost o prostie in condittile in care oricum adevaratii proprietari au fost praduiti dehienele securiste si comuniste care ne conduc sau au fost la putere: Ioan Niculae, fratii Paunescu, etc...pot fi gasiti pe internet la o simpla cautare...iar restul terenurilor arabile au fost vindute strainilor...Polonia si Ungaria si-au protejat interesele nationale si au conducatori care dovedesc constiinta patriotica, si nu negustorii securisti romani pt a-si rotunji averile din spaga si tradare nationala...Ma cuprinde o mare scirba de cit de mult dureaza pt recunoasterea oficiala a plagiatelor cu dovezile pe masa de ani buni...adica hotie evidenta. Sa mai spun hotia guvernantilor si primarilor fata de drepturile fostilor proprietari de terenuri numiti chiaburi, dupa cum au fost si bunicii mei care n-au mai vazut nimic inapoi in ciuda cheltuielilor cu avocatii? Primarul nostru spunea ca lui nu-i e frica nici de Dumnezeu....si ca putem merge la Dumnezeu sa ne cerem drepturile...Asta e Romania pe care POL vrea s-o schimbe, putreda in totalitate, de la primarul de sat si comuna numit politic, pina la parlamentul tarii si BNR...

Nastratin spunea...

Horea....din nou despre eminenta securista Isarescu...

http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/In-plina-criza-in-timp-ce-romanii-aveau-salariile-taiate-si-zeci-de-mii-de-firme-intrau-in-faliment-Mugur-Isarescu-acorda-prime-de-zeci-de-milioane-euro-la-BNR-135426

http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Mugur-Isarescu-falsifica-grosolan-istoria-Romaniei.-Cum-a-ascuns-Guvernatorul-BNR-numele-Maresalului-Ion-Antonescu-135400

Sper sa apuc ziua in care Isarescu va fi saltat la puscarie pt jaful si dezmatul la BNR pe banii romanilor...

Nastratin spunea...

Orban stie sa apere Ungaria crestina de Islamism si refugiati nedoriti...in timp ce Romania face plecaciuni in fata spagii printr-o clasa politica penala...

http://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-loveste-in-plin-Ungaria-nu-are-nevoie-de-niciun-migrant.-Migratia-este-o-otrava-si-noi-nu-o-vom-inghiti-135346

http://www.activenews.ro/externe/Analistul-american-Frederic-William-Engdahl-Vom-asista-in-curand-la-dezintegrarea-Uniunii-Europene.-Italia-si-Ungaria-sunt-pregatite-sa-paraseasca-UE-Totul-se-va-succede-cu-repeziciune-135296

Horea spunea...

Precum iti spuneam, din partea mea, ii doresc lui Isaresu sa dispara chiar azi. Pentru ce n-a facut pentru romani, eventual, si pentru ce a facut rau, impreuna cu tot BNR. I-as fi dorit insa acelasi lucru, independent de faptul ca este roman, evreu, sau hotentot, mason sau nu.

De fapt, toti cei care au facut tara bucati ar trebui sa intre in puscarie pe viata.

Apropo de Orban sa nu uiti un lucru, chiar daca aparent se pare ca isi sprijina poporul: Victorasul Ungariei incalca niste principii democratice.

De aici se vede inca o data slabiciunea democratiilor, inclusiv a celor consolidate. Ele pier pe proria lor limba din cauza faptului ca sunt exploatate de nedemocrati. Nu stiu daca observi subtilitatea acestui adevar. Lupti pentru o societate echitabila, fara descriminari, si pentru egalitate in drepturi pentru toti cetatentii, pentru ca altii sa iti poata exploata toleranta rezultata din insasi pricipiile democratiei pentru care ai luptat. Norocul este ca si acest fenomen are un caracter ciclic. Deci se repeta destul de rar.

Nastratin spunea...

Horea....iata un punct de vedere interesant al avocatului casei regale...
https://www.youtube.com/watch?v=XGzVYrr47us

o lovitura data impostorilor aparuti ca ciupercile dupa 89 in fruntea societatii precum paduchii gen Ponta, ilici, Basescu si altii...

Nastratin spunea...

http://www.evz.ro/in-apararea-reginei-ana.html#ziarecom

Horea spunea...

Nimic nou sub soare Nastratin. Doar URA semanata de catre cei ce au inteles ca trebuie sa o semene, pentru ca acest popor needucat sa ramana cat mai divizat, atata tot. Vestea proasta este ca vine criza. Vestea buna este ca mai adanc nu ne prea putem scufunda, fapt pentru care am pornit-o usor in sus, in pofida betelor pe care incearca sa le bage in roate noului, vechiul sistem.

Suntem asadar pe contra ciclu. Cand altii mergeau in sus noi ne-am tot scufundat, si acum, o reactie in directia opusa este inevitabila, chiar daca va fi lenta. Am spus asta intr-o poastare pe care am facut-o, imediat dupa alegerile prezidentiale.

Guvernul actual pregateste si o lege a confiscarilor extinse, si spre bucuria mea, are minstrii cu urechi. Care reactioneaza ca niciodata, tocmai in numele noului;
http://republica.ro/valentin-a-primit-un-telefon-de-pe-un-numar-necunoscut-zsunt-anca-dragu-ministrul-finantelor-ati-avea

Ura despre care vorbeam ai vazut-o chiar si pe acest blog neinsemnat. Spre bucuria mea a avut caracter destul de limitat, pentru ca eu nu i-am raspuns tot cu ura. Dimpotriva!

Nastratin spunea...

Buna Horea...nu stiu daca o luam incet in sus, pt simplul motiv ca cei aflati la putere sunt aceiasi care fac cu schimbul de la 89 pina azi...
Cred ca e mult adevar in prezentarea de mai jos, parte din istoria adevarata a Romaniei:

https://www.youtube.com/watch?v=GqsQz9VOzT0

ce parere ai de aceasta prezentare? eu nu vad nici o minciuna sau manipulare...Crezi ca POL poate lupta contra sistemului mafiot aflat la putere sau veti face un pact cu diavolul in persoana? Astia trebuie eliminate precum cancerul din organism...altfel se va generaliza, iar ca medic cunosti f bine cit de greu e de oprit cancerul

Nastratin spunea...

Buna Horea...am vazut ca nu ti-a placut linkul despre cum au distrus evreii inclusive Isaresku Romania dupa 89 dar si inainte dupa abolirea monarhiei si dupa 1945...Practic ai cenzurat linkul care vorbeste despre istoria adevarata a Romaniei si lovitura de stat din 89 data de bolsevici si ilici:
https://www.youtube.com/watch?v=GqsQz9VOzT0

Vroiam sa te intreb daca Banca Transilvania are intr-adevar cele mai mici comisioane de mentinere a contului si la retragere numerar de la ghisee sau pt plati...Se pare ca da, impreuna cu ING, in timp ce BCR e campioana la comisioane grase. Mersi.

Horea spunea...

Salut Nastratin. Postarea despre care vorbesti s-a ratacit pe undeva, acum am activat-o. De cenzurat n-am cenzurat niciodata nimic. Am sters de cateva ori niste insulte si injuraturi care nu au de-a face nimic cu o dezbatere. In rest, parerile pe acest blog au fost libere pentru toata lumea. Nu cunosc comisioanele pe care le are banca Transilvania. Stiu doar ca te taxeaza la retrageri, chiar si daca ridici bani la scadenta. Un lucru care m-a facut pe mine sa-i ocoloesc. Banca Feroviara are conturi cu comisioane foarte putine. Pol face ce poate fiind inca un partid mic. In Tg-Mures a pus multe bete in roatele hotilor. Daca ai avea FB ai putea afla cum isi desfasoara partidul activitatea. Istoria este importanta, si mai important este, in opinia mea; ceea ce facem cu prezentul. Pentru ca viitorul sa nu ne cada in cap.

Nastratin spunea...

Buna Horea...imi pare bine ca ai revenit...Am crezut la un moment dat ca ai probleme de sanatate sau mama dvs are...Uite 2 articole interesante. Daca le citesti, te-as intreba ce parere ai despre Cristian Sima? el prevede prabusirea euro si a bursei cam spre sfirsitul anului viitor...

http://www.evz.ro/marturiile-brokerului-fugar-cristian-sima-cum-a-ajuns-copilul-cu-educatie-hitlerista-din-oltenita-sa-invarta-sute-de-milioane-de-euro-la-bursa.html

http://www.evz.ro/statul-roman-poate-recupera-in-jur-de-40-de-miliarde-de-euro-de-la-politicieni-corupti-marturiile-brokerului-fugar-cristian-sima-partea-a-doua.html

Pina la urma, ce banca romaneasca preferi pt seriozitate si comisioane mai reduse? ING? am auzit ca la Raifeissen multi romani s-au plins ca li s-a furat bani din cont...Am auzit si ca Banca Transilvania ar avea comisioane mai mici, in timp ce BCR ia comisioane f mari.
Toate cele bune si week-end placut!

Horea spunea...

Buna Nastratin. Parerea mea despre Sima este una foarte proasta, pentru ca, vad in fata mea inca un om inteligent, care si-a folosit capacitatile intelectuale, strict in scopuri personale. Cand a fost in tara nu a spus nimic despre cei pe care ii denunta acum, din Elvetia, pentru ca era mana in mana cu ei.

Privind pronosticurile bursiere ale "fugarului",facute acum, le poti compara cu cele facute de mine, acum cativa ani. Graficele,cu comentarii cu tot, sunt pe pagina! Trage mai apoi concluziile pe care le doresti. Oricum! Spre deosebire de Sima, eu vad un cutremur care va zgudui castelul bursier facut din paiele bancilor centrale, in intervalul septembrie octombrie al anului curent.

La intrebarea privind preferinta mea pentru banci, ti-am raspuns in postarea precedenta.

Nastratin spunea...

Buna Horea...In fata unui astfel de cutremur bursier pe care il prezici la fel ca Sima, cum ar trebui sa ne aparam economiile? vor fi banci falimentare? se va devaloriza valuta sau leul? e mai bine sa ai valuta sau lei???

Horea spunea...

Salut Nastratin. Eu cred ca bancile nu se vor simti bine cand incepe cancanul. Exista banci italiene, de exemplu, expuse la derivate cu tot corpul. Bancile centrale nu vor dormi si vor da si mai multa tuica alcoolistului. Problema este ca increderea in ceea ce fac este in scadere, si atunci, le va fi foarte greu sa salveze, cu bani publici, orice banca cu probleme.

Pentru inceput, cash-ul este de preferat, cred eu. Ca sa-ti spun exact in ce valuta, ar trebui sa ma apuc de analizat toate perchile valutare, macar pe cele mai importante, si pana la urma, am mai spus ca nu dau sfaturi. Imi spun doar parerea, pentru ca mi-ai cerut-o. Daca esti in Anglia ai lire. Iti spuneam dupa brexit ca valuta britanica nu mai are mult de cazut. Pana acum nici nu a facut acest lucru, mai degraba invers.

Nastratin spunea...

Horea...aum dupa logica mea, lira sterlina ar trebui sa creasca incet si sa-si revina dupa Brexit asta datorita faptului ca UE e un amalgam de economii bogate cu economii sarace corupte de tipul tarilor latine...Nu m-ar mira sa creasca usor lira sterlina, dar asta le va afecta exporturile...

Horea spunea...

Nastratin, ti-am raspuns deja la aceasta intrebare. Uita-te la comentariul aflat de-asupra comentariului tau.