Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 25 septembrie 2016

Die Mutti und DB

La data de 8 januarie, 2016, am avut o postare pe care o gasesti la "actualizari comasate", de unde am plagiat randurile care urmeaza; "Eu cred ca adeptii vechiului sistem vor esua! Am spus asta imediat si dupa alegeri. Aducand si argumente detaliate, ca de obicei. Crezul meu de atunci, actualizat, arata cam asa: Am trecut de un peak Basescu-Ponta@Comp. De un peak sistem. Dupa orice peak incepe un alt trend, indreptat in directia opusa celui precedent. Apropo! In Germania cred ca avem un peak Merkel."

 








Nebunie, au spus atunci, cu siguranta, foarte multi. Merkel a castigat alegerile zdrobitor, si, mai e si numita Mutti, adica mamica. N-a trecut nici un an de atunci si Mutti pierde alegeri locale pe banda rulanta. De ce? Din aceiasi cauza ca intotdeauna; perceptie psihologica schimbata fata de aceiasi persoana. Ea arata  acum asa cum se vede in imaginile expuse. Caderea popularitatii lui Mutti va trebui sa se accentueze in viitorul apropiat, cu toate ca ea a facut, nu de mult, urmatoarea afirmatie; "Bundeskanzlerin Angela Merkel hat Staatshilfen für die Deutsche Bank im Wahljahr 2017 kategorisch ausgeschlossen", conform Focus Magazin. 

Este adevarat ca Merkel a mai facut tot felul de afirmatii contradictorii si in trecut, dar, gandindu-ma la stirea care anunta, acum cca. un an, legalizarea furtului din depozitelele deponentilor=bail in, afirmatia ei imi atrage atentia. Deutsche bank are conform estimarilor, deci nu conform propriilor declaratii, o expunere la derivate in valoare de 72 de trilioane de euro, capitalul de piata al bancii fiind de 17,43 miliarde. Banca nu plateste in momentul de fata dividente, pentru ca nu are profit. Compara si fa mai apoi matematica cifrelor de mai sus, ca sa intelgi ce consecinte ar avea un bail in pentru deponentii DB. 

Banca despre care vorbim nu este o bancuta, ci un colos, care, daca se va zgudui, va trimite valuri tectonice gigante, intregului sistem bancar mondial. Nu stiu daca Merkel va mai candida sau daca isi va da seama ca este mai bine sa se retraga, din moment ce i-a sosit apusul. Despre un lucru sunt insa aproape sigur. De data asta Angelica isi va respecta promisiunea de-a nu arunca cu bani publici in DB, cel putin pana la alegerile din 2017. Va rezista oare acest colos bancar pana la alegeri, tinand cont de faptul ca o parte din derivatele sale, in valoare de cca. 2,7 trilioane de euro, vor ajunge la maturitate, in acest an? Eu cred ca nu, dar vom vedea.

Sa nu uitam faptul ca aceeiasi banca este bagata in cca. 7000 de procese, si ca a primit amenzi colosale pentru frauda. Deci da! Frauda s-a raspindit ca un cancer in toata lumea, pentru ca nesatuii Terrei par sa nu mai aiba limite, in goana lor nebuna dupa avutii tot mai mari. Natura, viata noastra, ne spun insa altceva; toate fenomenele au o limita, de unde, o reactie inversa, dura de obicei, este intotdeauna cel mai probabil scenariu la care ne putem astepta. Deci eu nu cred ca DB va fi o exceptie, cu hamesitii ei cu tot. Problema este ca suferinta nu va fi doar a hamesitilor ci si al celor corecti si nevinovati care au decis sa-si tina economiile in banci.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu cred ca Merkel si cei din jurul ei sunt atat de idioti sa apase pe butonul rosu. E vorba de bani multi, enorm de multi si de prestigiu.Nu o vor lasa sa faca ce a spus. Daca ea insista o vor sacrifica.
Ca toti politicienii din ziua de azi, vor incerca sa tergiversese si sa mearga pana in panzele albe cu ajutorul dat sistemului financiar=bancar, lasand ca piata sa dea lovitura. Si in felul asta se spala pe maini.
Oricum, DB e o cauza pierduta si nu va putea rezista fara ajutor de stat. Eu vad mai curand o nationalizare sau un bail-out decat un bail-in.
Pe acelasi principiu expuse mai sus. Difuzarea "responsabilitatatii" si a pierderilor.

Vali

Horea spunea...

Merkel s-a urcat pe esafod singura. Dand bani bancii ar insemna sa-si taie si capul. La "un eveniment" vom asista, cu siguranta, in curand, suportul afisat fiind un avertisment. Paradoxal, el anunta o gura de aer pentru DB. Vom vedea ce fel de aer. Cu oxigen sau cu heliu? Un lucru este clar, DB nu poate sa dispara. Intr-o forma sau alta va continua sa existe. Deprecierea actiunii a fost deja una colosala, din 2007 si pana in ziua in care au descoperit-o latrai!