Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 4 septembrie 2016

Grafice care spun mai mult decat o mie de cuvinte















Imaginile vorbesc de la sine! Primul grafic de sus, stanga, reprezinta bunurile bancilor italiene din imagine si ratingul pe care il au. Aceste bunuri reprezinta in mare parte derivate, ale caror pret depinde strict de felul in care evolueaza bursa. Uitat-te mai apoi, atent, la graficul care reprezinta increderea in FED, sub diferiti "domnitori"; Greenspan, Bernanke Yellen (al doilea grafic, dreapta), ca sa-ti dai seama de trendul descendent al increderii populatiei, fata de institutia in cauza.

Cei mai importanti parametrii din grafic trebuie sa fie aceia care ii reprezinta pe cei cu incredere foarte multa si destul de multa, ilustrati in rosu, respectiv portocaliu. Am marcat cu verde maximele in scadere, pentru o vizualizare mai clara. Minimele sunt si ele in scadere, exact asa cum trebuie sa fie intr-un trend descendent.

Increderea foarte multa se invarte, dupa cum se vede, in jur de 5%, comparat cu 30%, in 2002, in timp ce, cei cu destul de multa incredere, au ajuns la un procent de cca. 38%, comparat cu 70%, tot in 2002.

Atentie! In 1971, Nixon desfinteaza acoperirea in aur a valutei americane, ceilalti decidenti il urmeaza. Ca o consecinta, singura acoperire a sistemului nostru monetar de azi, este increderea pe care o mai are populatia in bancile centrale.

Pe termen scurt, de cativa ani, este insa foarte important si felul in care reactioneaza cetateanul la actiunile disperate intreprinse de cei care vor inflatie, cu orice pret. Heike Hoffman este una dintre cei foarte multi care spune ca si-a taiat cheltuielile, dupa ce dobanzile au devenit negative. Romanii fac la fel, chiar si fara astfel de dobanzi, un comportament tipc ciclului deflationst in care ne aflam.

Ce-i lipseste oare, in aceste conditii, Italiei si bancilor ei decimate? A treia economie ca marime din Europa.

ASTA!!!!
Reluarea fluxului de refugiati, care, saptamana trecuta, si-a schimbat traiectoria, conform; "toate drumurile duc spre Roma". Observa! Aceasta postare are si un grafic (al treilea, jos, stanga) al unui asa numit test de stres al bancilor, facut foarte probabil, in stil clasic relaxat. Vom vedea in curand, cred eu, felul in care vor reactiona bancile testate la un stres real.


Niciun comentariu: