Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 10 octombrie 2016

Ce ne promite PSD?

Raiul pe pamant! Pentru ca minciunile si manipularile din Romania le primesti gratuit, consecintele lor le platesti mai apoi cu varf si indesat, prin intermediul unei societati tinute la un nivel feudal, indiferent de anul specificat in calendar. 

Ba mai mult! Nimic nu pare sa  aduca mai multe voturi in tarisoara noastra decat promisiunile bombastice, pe care cetatenii needucati si fara discernamant le imbratiseaza fara nicio rezerva. In acest link vei gasi toate darurile care ne astepta incepand cu 2017. Nici un cuvant insa, despre felul in care vor fi finantate. 

Aflam doar ca, indiferent de cat ar cheltui PSD pentru cetatatenii sai iubiti, deficitul bugetar nu va creste peste 3%. O cifra in jurul careia ne invartim si in momentul de fata.

Spuneam pe FB ca A.Severin merita un Nobel pentru afirmatia facuta in parlament, unde au fost prezenti si unii magistrati;"daca toti suntem corupti, inseamna ca nimeni nu e corupt", in traducere libera; daca suntem multi, nu existam. Important de remarcat este faptul ca nimeni dintre cei prezenti nu s-a ridicat sa paraseasca sala, la auzul teoremei prin care condamnatul Severin a reusit sa depasesca culmile matematicii.

Inca un premiu Nobel, tot pentru matematica, dar si unul pentru economie, ar trebui sa fie decernat capetelor luminate din PSD, care s-au ocupat de intocmirea bunastarii romanilor, incepand cu 2017. Un Nobel mai mititel ar merita insa si cei care sunt de acord cu tot ceea ce spun sefii, indiferent despre ce ar fi vorba.

As fi rautacios daca nu as recunoaste ca, prin sistarea furtului se pot economisi o groaza de bani, dar mult mai greu intr-o tara in care se fura in continuare ca in codru. Cei prinsi, chiar si in flagarnt, invoca din nou persecutia politica, dosarul politic, sperand ca vor lua mai multe voturi in acest fel.

Nimeni nu s-a gandit, nici macar o clipa, la faptul ca Romania ar putea fi pe un drum al schimbarii, miscandu-se incet, dar indubitabil. Singurul peste mare care a inghitit galusca acuzarii fara sa scrasneasca a fost "Buldogul", sub picioarele caruia am prevazut intr-o postare precedenta un cutremur. Unul destul de intensiv ca sa-i scuture falcile. 

Cutremurul a venit, Blaga a cazut, dar asta nu inseamna ca oamenii au inteles, cu totii, faptul ca degetele justitiei au inceput sa se intinda spre teritorii considerate intangibile, pana acum. Ca o consecinta, "masmedia libera" a fost inundata de scenarii stiintifico-fantastice-conspirationiste, tinandu-i pe cei care mai pot fi manipulati, cu sufletul la gura.  Sau poate cu sufletul la nas, atunci cand l-au auzit pe Traian vorbind de aruncarea nepotilor sai in catuse. Eu cred totusi ca micutii isi vor duce crucea condamnarii cu multa demnitate, stiind ca bunicul lor s-a inhaiatat cu clanuri tiganesti interlope, doar pentru "binele" poporului roman.

Deci ochii atintiti pe 2017, va rog! Si pe borcanul de miere, cei care aveti asa ceva in gospodarie. Poate veti gasi vreun PSD-ist inecat in el.

PS. Iata ca am mai dat de un cadou venit tot de la PSD, dedicat celor mai iubiti sustinatori pe care ii are, pensionarii. Nu ma refer la cei cu pensii de 22000 de euro. Ei isi vor lua bani chiar daca va seca tot bugetul.


4 comentarii:

Unknown spunea...

singura solutie pare regionalizarea , pentru ca nu toti suntem la fel de pomanagii , naivi sau dispusi sa inghitim galustele si laturile astora

Horea spunea...

Cristi, gresesti! Pomanagii exista pretutindeni, in toate judetele. Suficienti dupa cum s-a vazut pana acum, ca sa voteze chiar si pomeni fictive, aducand astfel la putere oameni care mint de ingheata apele.

Daca am fi fost asa grozavi, noi cei din Transilvania, de exemplu, am fi votat macar pentru primari altfel. Boala este asadar nationala, nicidecum regionala, fiind bazata strict pe lipsa de educatie.

Numai un om needucat, lipsit total de discenamant, poate sa creada ca un deficit bugetar, care se invarte acum in jurul cifrei de 3%, nu va fi influentat cu nimic de cheltuieli facute in plus.

Romanul nu a ajuns inca in stadiul in care sa intaleaga un lucru si mai simplu decat bugetul. Faptul ca minciuna si furtul merg mana in mana. Ba mai mult, si la fel de simplu! Faptul ca o tara furata va avea o societate distrusa si sortita esecului, in care, o mana de oameni, cei cu fraiele in mana, prospera zilnic, in timp ce ceilalti, o majoritate, devin cersetori.

Nastratin spunea...

Buna Horea...
https://www.statista.com/statistics/269684/national-debt-in-eu-countries-in-relation-to-gross-domestic-product-gdp/

deficitul Romaniei e aproape 38% din GDP, desi in afara de supermarketuri nu cred ca s-a facut ceva in Romania dupa 89 in afara de vinzare de doctorate ca la taraba si furt din banul public de catre politicieni nepedepsit de lege...
Crezi ca partidul dvs mai poate schimba in tara hotiei PSD?

Horea spunea...

Buna Nastratin, nu, nu cred, pentru ca nu vom putea aduna nici macar semnaturile necesare, ca sa putem participa la vot. In Tg-Mures s-a facut tot ce a fost posibil. In zilele trecute POL a dat in judecata primaria, pentru ca a refuzat sa raspunda in timpul specificat de lege, la intrebari de interes comun, pertinente si de bun simt.

Romanul nu reactioneaza insa la fapte, ci doar la vorbe, cu toate ca ai nostrii consilieri au luptat tot timpul doar pentru binele comunitatii si a cetatenilor ei. Sunt trei impotriva tuturor, dar au reusit sa aiba victorii pentru ca in primarie, nu se facea nimic in ton cu legea.

Eu am propus sa mergem la parlamentare alaturi de USR, intr-o alianta numita hibrid, dar s-a votat impotriva acestei idei, pentru ca implica o trecere a celor desemnati de Pol, in USR. Chestia este prea lunga ca sa ma apuc sa o argumentez, mai ales ca nu mai are nicio importanta. Oricum, USR va ramane singura forta care este pentru schimbare, cu sanse bune de-a intra in parlament.

Din moment ce noi nu am putut participa la doua alegeri consecutive, asa cum cere legea, suntem amenintati de radiere. Pentru ca cei de la putere au facut totul pentru uciderea concurentei. In cazul in care radierea va fi adusa pe tapet, un lucru destul de probabil, cred eu, vom contesta-o la curtea suprema, putand astfel forta schimbarea unei legi tampite. Deci pe plan local POL a facut enorm de mult, tinand cont de zidul PSD,PNL,UDMR,care i-a fost pus in fata.

Privind strategia nationala, ideile mele s-au lovit cap in cap cu cele ale colegilor mei, din pacate. Imi pare rau, dar majoritatea decide intr-un partid democratic, si eu nu am putut s-o conving sa fie de partea mea. Suntem doar o mana de oameni, multi dintre ei foarte tineri. Care nu au inteles faptul ca in politica trebuie sa te sui pe val atunci cand vine, nu cand vrei tu. Sper sa inteleaga cu timpul si importanta negocierilor.

In Germania Guvernul actual s-a format dupa mai bine de 6 luni de negocieri. Oricum, tinerii vor mai avea timp sa invete, daca li se va da ocazia. Pentru ca, pana la alegerile urmatoare, lumea ar putea ajunge intoarsa pe dos. Rusii isi cheama personalul din strainatate acasa;http://www.dailymail.co.uk/news/article-3833941/Russia-orders-officials-fly-home-relatives-living-abroad-tensions-mount-prospect-global-war.html, inca un semn ca lucrurile nu sunt deloc in roz. Razboiul si conflictele pe care le prevedeam cu ani in urma se intensifica, fara ca aceva promitator sa apara la orizont. Dimpotriva!

Privind deficitul bugetar eu zic ca stam foarte bine, raportat la altii. Asta si datorita unui pantofar care ne-a lasat fara datorii. Cu oameni competenti si seriosi am fi avut azi un trai ca afara. Cu hoti si mafioti inecati in doctorate plagiate avem una care a ajuns la fund.