Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 17 octombrie 2016

Pretul titeului incotro se duce?

Ati auzit probabil stirea prin care OPEC anunta reduceri ale prodctiei de titei. Au venit si cu cifre, vrand sa ajunga la un interval de productie cuprins intre; 32,5-33 de milioane de barili pe zi. 


Hai sa vedem si ce ne spune EIA, din SUA, despre oferta de titei din trimestrul 3 al acestui an, din intrega lume. Ea se ridica la 96,66 de milioane de barili/zi. In cele din urma va invit sa va uitati la graficul lunar al titeiului, pe care ar trebui sa-l recunoasteti din postari foarte vechi. Diferenta dintre graficul vechi si cel nou este una singura; pretul titeiului a fost actualizat. 

Cititorii mai vechi vor recunoaste patrulaterul de la nivelului ultimului top, unul pe care l-am pus acolo, cu mult inainte ca pretul sa fi lovit nivelul pe care il reprezinta. Elipsa de la care a pornit aprecierea, nu o vei gasi pe alte grafice, din moment ce ea a fost pusa acolo, foarte recent. Doar pentru a scoate in evidenta nivelul pretului, in momentul in care, raspunzand la un comentariu, am atentionat ca vom asista la o revenire de bagat in seama a materiilor prime, deci si a petrolului. 

Blogul nu era activ atunci, dar eu am facut un obicei din a raspunde la intrebari, in orice imprejurare. Ca o consecinta, nivelele de cerere si de oferta au fost omise voit din acel dialog, din moment ce nu mai era vorba de o analiza obisnuita ca cele de pe vremuri. M-am limitat sa spun doar atat; titeiul si metalele vor avea in curand o revenire de bagat in seama, un lucru care s-a intamplat, in pofida faptului ca sorineii n-au vazut-o. Graficul vorbeste de la sine, asa cum a vorbit intodeauna. 

In momentul de fata insa, el nu ne arata nimic in roz, privind pretul din viitorul destul de apropiat al "aurului negru". Acum, ca si data trecuta, atunci cand vorbeam despre revenirea materiilor prime, miscarea in care se afla ele nu pare a fi terminata, inca. Eu cred totusi ca suntem destul de aproape de o cotitura, indiferent de ce va face sau nu va face Opec. Nu voi da nici nivele de timp, nici nivele de pret, pentru ca m-am dezis de analizele facute in stilul vechi, cunoscut. Asa cum am facut in ultimul timp, voi veni totusi cu avertismente, de fiecare data, doar la momente in care voi considera ca ne apropiem de un punct de rascruce.

2 comentarii:

Broke spunea...

<>. Da de ce nu dai, pentru ca gresesti ?
Cum e cu "nivelul 2, mult mai putin probabil?

Horea spunea...

Ti-am explicat de ce nu dau, dar tu refuzi sa intelegi. Legat de scenariul 2, cred ca la el te referi, "mult mai putin probabil" a fost o greseala. Au mai fost si altele, si vor mai fi si de acum incolo, pentru ca nimeni nu poate avea dreptate tot timpul atunci cand analizeaza miscarea pietelor de capital. Toti gresim, unii mai mult, altii mai putin. Daca esti nemultumit de rezultatele analizelor mele iti recomand sa citesti altceva.