Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 18 noiembrie 2016

Nicolicii ti-au furat Revolutia! Te mai miri ca ti-au furat si viata?

Meseria oricarui hot este furtul si minciuna, deci clica venita la puetere, dupa 89, si-a facut doar treaba. Definitiile sunt imperative pentru orice fenomen, pentru ca, daca le neglijezi, ai putea sa te vezi participand la un concurs de echitatie calare pe un porc, crezand ca e cal, doar pentru ca are 4 picioare. Asa cum au crezut romanii in povestea revolutiei, doar pentru faptul ca evenimentul a scos oamenii in strada. 

Trist este ca unii si-au pierdut viata pentru nimic. Sunt absolut convins ca nu s-au pus in fata gloantelor pentru ca Nicolicea si alte uscaturi ale societatii romanesti sa primeasca certificate de revolutionar si bani.

Cu porcii propriuzisi nu am nimic, sunt animale foarte simpatice, spre deosebire de guitatoarele cu doua picioare, care au intrat in politica romaneasca, dupa 89. Felul in care au  reusit sa te prosteasca reiese destul de bine din filmul prezentat de Digi.24.

Eu sper din suflet ca redeschiderea dosarului asa numitei revolutii sa puna, in cele din urma, adevarul pe masa romanului dus de nas de Iliesti. Pentru ca, fara aflarea lui, Romania nu are cum sa se vindece.

Pentru a trata cu succes orice boala, trebuie sa-i sti exact numele si cauza, acelasi lucru fiind valabil si pentru tratamentul bolii unei societati. Daca vei trata o tumoare cerebrala, chiar benigna, pornind de la un diagnostic gresit, migrena, doar pentru ca ambele stari dau dureri intensive de cap, vei esua cu siguranta. Asa cum a esuat si societatea romaneasca, dupa ce i-a spus unei lovituri de stat revolutie.

Cauta in cartile de istorie ca sa vezi ca suntem unici si la acest capitol. Nu cred ca vei mai gasi in lume o alta revolutie, care sa fi adus la putere, exact pe oamenii importiva carora a fost facuta. La "sapaturile" care sper ca vor duce, in cele din urma, la aflarea adevarului, au contribuit din greu "guvernul zero" al lui Ciolos si presedintele "surdo-mut". 

Pentru Romania ar fi bine ca acesti oameni sa-si poata continua munca inceputa si dupa alegeri. Mai ales in conditiile internationale precare care se intrevad.


9 comentarii:

Anonim spunea...

Recursul la istorie poate sa produca si astfel de articole. http://trenduri.blogspot.ro/2016/11/hotia-ca-element-esential-al.html

Mi-ar placea sa-ti spui parerea despre articol: e corect sau e gresit. Iar daca e gresit, ce e gresit in acea perspectiva?
Multumesc.

Horea spunea...

Articolul este corect din punct de vedere istoric, dar asta nu motiveaza un perpetuum mobile al hotiei pe care il descri. Sa nu uiti ca romanul a furat ca in codru si pe vremea asa numitului comunism, deci se fura pe sine, atunci, fara ca factorii externi, agenturilii, sa fi avut vreo influenta. Suntem in 2016 si continuam sa cautam cauzele compartamentului nostru de azi in istorie. Pana cand oare?

Am invatat sa ne si victimizam, fara a ne intreba, de ce oare, suntem mereu printre solitarii "asupriti". Eu am asadar o alta parere, desi nu pot sa neg complet importanta mostenirii de orice fel. Cred asadar, mai degraba, in importanta lipsei de educatie, educatie civica in special. In tarile musulmane mana hotului este taiata si hoti nu mai prea exista.

La noi, dupa 89, hotia a fost aproape legiferata prin lipsa de reactie a instantelor. Tu ce parere ai? La ce te poti astepta in asemenea conditii? Sa nu crezi cumva ca omul nu este om pretutindeni, si ca nu ar fi tentat sa fure si in alte parti ale lumii, chiar daca numarul tentatiilor poate fi mult mai mic, din cauza educatiei si al unui nivel de trai diferit, fata de cel din Ro.

Eu sunt convins ca democratia originala ne-a invatat sa fim asa cum suntem, azi, in 2016, si ca ne vom putea schimba, doar daca ea va fi desfintata si inlocuita cu o democratie reala.

Omul nu este perfect nicaieri in lume, dar poate fi modelat doar atunci cand toti sunt egali in fata legii si, desigur, doar atunci cand toti cetatenii sunt obligati sa respecte legile in acelasi fel. Inechitatile sociale sunt izvorul hotiei in opinia mea. Mai ales in acele locuri unde averi uriase au fost acaparate prin furt, nu prim munca.

Ca o concluzie; eu cred ca ar fi mult mai sanatos daca ne-am distanta cat mai mult de istorie, concentrandu-ne toata atentia spre prezent si spre faurirea unui stat de drept in care, oamenii sa fie egali in fata legii. Un lucru care era imposibil de realizat in oriunduirile vechi, construite toate pe o fundatie de nedreptate si inechitate. Sa nu uiti ca vichingii au praduit ca nimeni altii, in timp ce urmasii lor, par a fi cei mai cinstiti cetateni din lume, in momentul de fgata.

Am trait in Suedia si Norvegia unde am vazut ca nimeni nu incearca sa se victimezeze sau sa priveasca in urma. Oamenii privesc inainte, incercand sa contribuie toti la faurirea unei societati moderne si echitabile.

Ai vazut tu asemenea tendinte in Ro? Daca le-a fi vazut si noi am fi ramas tot hoti iti dadeam dreptate. Sa nu uitam inca un lucrur foarte important, nemai intalnit intr-o tara care se pretinde a fi democratica: Hotii din fiecare seara de pe ecranul "televiziunilor libere", care ne explica cu sufletul la gura, felul in care trebuie sa arate societatea in care traim.

Ce efect crezi ca au asemenea emisiuni asupra unui om needucat. Oare nu exista oameni integrii in aceasta tara care ar putea sa fie invitati la aceste televiziuni "haiduc"? Eu sunt convins ca exista si ca ei ar fi o amenintare groaznica pentru patronii acestora, hoti de drumul mare, in majoritatea lor.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Crezi ca vine paritatea pe eur/usd?
Stiu ca nu mai faci analize...poate faci o exceptie pentru ca e o situatie exceptionala.
Alex.

Doru E spunea...

Buna Horea,avand in vedere teoria ta pe baza valurilor si a timpului ce orizont,cand estimezi ca va marca inversarea trendului de apreciere a dolarului american?Te intreb asta deoarece ai intuit aprecierea dolarului cu mult inainte de intarirea lui ceea ce ti-au adus multe comentarii ironice la acea vreme.Vreau doar o parere nu cer o analiza.Doresc sa stiu daca euro nu va disparea ca moneda, va avea candva apreciere fata de dolar.Multumesc.

Horea spunea...

Alex si Doru! In momentul de fata nu exista valuta de rezerva care sa bata dolarul. Facerea praf a yuanului, imediat dupa ce a fost declarat valuta de rezerva, este inca o dovada clara in acest sens. Chiar daca expertii care i-au urmarit caderea cu ochii bulbucati, i-au prezis un viitor luminos.

Deci intr-o perspectiva mai lunga de timp dolarul va ramane suveran in pofida unor corectii pe care va trebui sa le aiba. Euro se va misca si el in valuri, si cred in continuare ca va ajunge la paritate cu dolarul, dar nu cred ca acest lucru nu se va intampla "maine".

Goldman Sachs il vedea de mult la nivel egal cu dolarul, in perioada in care eu vedeam o revenire a valutei comunitare. Totul este timing, asadar!

Doru E spunea...

Ok Horea,sa inteleg ca deocamdata America va ramane puterea militara si economica dominanta in pofida datoriei imense finantata in continuare de restul tarilor tocmai datorita increderii in aceste atribute?

Doru E spunea...

Ps.In acest fel regulile pietei nu se mai aplica.Este ca o cacialma la poker.Se merge pe incredere pana la o criza ulterioara cand cei avizati in prealabil vor castiga din schimbul valutar ?

Nastratin spunea...

Horea....in documentar recent al BBC care atesta crimele lui ilici si acolitii care ne conduc azi!

https://www.youtube.com/watch?v=asFI8oyblos

Horea spunea...

Nastratin, eu am fost in Suedia atunci cand Ilici a dat lovitura de stat, la exact 2500 de km de miezul evenimentelor. Suedia a fost probabil, printre putinele tari care au tratat foarte sumar acest subiect.

Nu stiu unde ai fost tu in acea perioada? Din Suedia, de pe luna, de oriunde, era suficient sa vezi doar o farama din ceea ce s-a intamplat, ca sa-ti poti da seama de miciunile, de manipularile, de furtul ordinar si de crimele acestei lovituri de stat. Asta, in cazul in care ti-ai tinut ochii deschisi.

Deci mi se pare foarte trist faptul ca romanii trebuie sa afle de la BBC, dupa 27 de ani, ceea ce au trait pe pielea lor, aici in tara.

Tocmai faptul ca o lovitura de stat le-a fost bagata pe gat in forma de revolutie, i-a facut pe foarte multi dintre ei sa-si ia lumea in cap. Este imperativ de aceea, macar acum, ca adevarul sa iese la iveala. Si ca faptasii sa fie pedespsiti asa cum se cuvine, pentru crimele pe care le-au comis impotriva umanitatii.

Cine crezi ca va putea asigura o evolutie in acest sens, criminalii? Sau guvernul pe care ei l-au botezat "guvernul zero", tocmai pentru ca le tremura la toti pantalonii. Crezi ca daca Ponta ajungea presedinte lucrurile ar fi evoluat la fel?

Deci uite cat de necesara este puterea, chiar si pentru a "nu face nimic". In acest caz este suficient sa lasi justitia sa-si faca treaba.

Criminalii au folosit aceeiasi putere cu totul altfel! Au calcat justitia in picioare si i-au legat mainile. Din cele spuse reiese clar ca puterea poate fi folosita in doua feluri; constructiv sau distructiv! Totul depinde doar de caracterele oamenilor care o detin.