Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 16 decembrie 2016

Dupa ce CCR i-a dat in cap cu maciuca, Dragnea a cazut cu curul in menghina

Zilele trecute un membru POL din Olanda exclama; Dragnea este foarte destept! Pornind de la aceasta afirmatie, voi incerca sa explic in acest articol, diferenta dintre desteptaciune si smecherie. Pentru ca Dragnea este doar un smecher mai calculat decat Ponta, ceea ce nu are de-a face nimic cu desteptaciunea. 

Unu sau mai multi strategi profesionisti au fost angajati si platiti de PSD, pentru constructia unui drum spre putere a tradafirului rosu.

Dupa ce si-au terminat treaba, specialistii au predat o marfa impecabila si fara cusur cumparatorului,  disparand mai apoi in ceata, cu banii in buzunar. Lui Liviu i-a placut produsul la nebunie, pentru ca cunoaste foarte bine fundatia pe care a fost construit drumul spre victorie; lipsa de educatia, indiferenta, si prostia romanului. In pasajele care urmeaza voi descrie toata strategia servita de experti PSD-ului, impecapila si foarte logica, dupa parerea mea.

Totul a pornit de la tragedia Colectiv, dupa care Ponta s-a dus dracului, iar PSD in frunte cu Dragnea au facut un pas inevitabil in spate.

Urmeaza negocieri cu Johannis, la care cei rosii nu sunt in stare sa propuna un premier de-al lor, desi aveau majoritate si erau la putere. Ca o consecinta solutia pe care o agreaza toate "partidele" este cea al unui guvern zis tehnocrat, condus de D. Cilos, dar format si din oameni dubiosi, impusi de PSD. Acesti oameni au avut o singura menire; sa descrediteze noul guvern si sa-i bage copaci in roate. Ciolos se dovedeste totusi a fi un patriot si vrea sa faca schimbari majore in politica, dand dovada in acelasi timp de un bun simt, nemaivazut la nicun politician roman.

Aici incepe strategia drumului facut din beton, de la Colectiv, pana la poarta alegerilor. PSD observa ca Ciolos este prea zburdalnic si ca trebuie oprit, fapt pentru care ameninta neincetat guvernul cu motiuni de cenzura si chiar cu demiterea. 

Ca sa poata face totusi ceva, pentru tara, in loc de nimic in cazul unei demiteri, Ciolos alege slalomul printre bolovani. Aceasta stare de fapte calmeaza PSD-ul, pentru ca lucrurile incep sa merga conform planului pe care l-a avut; boteazarea guvernului cu numele "Zero", un nume care a fost repetat de sute de ori, in fiecare seara, la "televiziunile libere". Hitler spunea in Mein Kampf despre manipulare: o minciuna formulata cat mai simplu si repetata cat mai des, devine adevar, un lucru demonstrat clar in aceasta campanie electorala.

In timp ce Ciolos era inbibat zilnic in rahat la "televiziunile libere", PSD isi flutura asa numitul program de guvenare, tot acolo, de zeci de ori pe zi. Facandu-l astfel pe alegator sa inghitita minciuna si sa scuipe cu dispret spre adevar.

Asta a fost smecheria tovarasi, numai ca, smecherul nefiind destept, ci numai orbit de putere, scapa din vedere detalii care ii pot rupe gatul.  Pana la acest punct Dragnea si-a aplicat strategia impecabil! Dar, de aici incolo, au inceput sa apara probleme la care nu s-a gandit. Stiindu-l pe Dacian un om responsabil, Liviu era convins de faptul ca debandada fiscala din programul PSD, va fi contestata de guvern la CCR. Care, conform sperantelor celor rosii, trebuia sa dea un aviz negativ intregului "festival". Dupa un asemenea refuz PSD putea spune: Noi am vrut sa va dam, dar ne-a impiedecat Ciolos. 

Iata insa ca CCR declara majorarile salariale, constitutionale, dand astfel cu o maciuca de cca. 4 miliarde de lei, in capul PSD. Eu sunt convins ca tardafirilor le-au inghetat petalele la auzul acestei stiri, pentru ca, tot CCR, mai are o pronuntare. Legata de acelasi "festival", in privinta celor 102 taxe pe care PSD a promis ca le va desfinta.

Daca si aceasta masura va fi declarata constitutionala, Liviut poate sa-si puna imediat si un streang la gat. Prins deja in menghina, va iesi sifonat indiferent de ce va face. Cei carora le-a promis vagoane de daruri asteapta cu sufletul la gura si vor fi tot mai iritati dupa fiecare povestioara de amanare. Daca legea va obliga PSD sa-si duca intregul "festival" la bun sfarsit, crapa sufletul economiei, si prin aceasta si sufletul celora care l-au tinut la gura. Vor mai crede oare atunci romanii ridicati in slavi de Dragnea, ca programul de guvernare al partidului lor iubit, PSD, a fost facut de Soros?

PS. In conferinta de presa de ieri don Dragnea mi-a dat de inteles ca nu se va autopropune premier. Se va multumi cu psotul de DON si cu un premier pe care il va misca numai el, chiar si in perimetrul unui milimetru patrat. In fel identic va fi miscat intregul guvern, de acelasi papusar.

PSS. Dupa maciuca, CCR pune tunul pe PSD si pe Dragnea. Legea prin care s-a promis scaderea celor 102 taxe, este constitutionala.

5 comentarii:

Axa spunea...


Sunt de acord cu tine Horea, cred ca vedem cam la fel lucrurile.
Dragnea a castigat insa si, in mare parte este meritul lui personal, nu al psd ca partid.
Psd tb lasat sa guverneze, macar acum; altfel ii victimizam in ochii celor creduli dar multi si le facem un si mai mare serviciu. Ei isi pot rupe gatul numai guvernand.
Si in razboiul asta al declaratiilor intre presedinte si psd privind nominalizarea unui penal la pm, Dragnea cred ca joaca f. prudent, nu se hazardeaza.
In conditiile unui psd atat de puternic in parlament, coroborat cu o opozitie ca si inexistenta din partea pnl, Romania ar avea nevoie de un presedinte puternic pt a contrabalansa psd.
Razboiul declaratiilor ne va arata, in final, cine iese invingator.
Cred ca Johanis a gresit in campanie spunand ca nu va nominaliza penali in guvern, psd castigand din asta cateva procente bune la alegeri; a aratat ca se teme de psd si ... de ce ti-e frica nu scapi; macar acum ar tb sa se abtina pana ce primeste propunerea de pm a psd, dupa aia nu ramane decat sa aplice legea.

Horea spunea...

Faptul ca Dragnea are merite deosebite, legate de felul in care a prezentat strategia PSD, este indiscutabil. Am scos si eu in evidenta acest lucru in articolul precedent. Acest articol este despre smecherie contra desteptaciune, si depsre drumul care, cred eu ca a dus PSD la guvernare.

In opinia mea, atat Johanis cat si Ciolos au facut greseli in timpul campaniei electorale, pentru ca nu au perceput corect calitatea materialului cu care au lucrat.

In ceea ce priveste anuntul lui Johannis privind refuzarea unui premier penal, nu am ce sa-i reprosez. Si Johannis si eu stim ca Dragnea va fi oricum "el lider maximo", dar, nefiind premier, nu va putea pune o pata pe imaginea Romaniei.

Deci PSD va conduce oricum si sunt convins de faptul ca Johannis va acepta premierul pus de Dragnea.

Privind un presedinte puternic sau nu, eu am specificat intr-un articol precedent, parerea pe care o am si azi. Intr-unul in care l-am criticat dur pe Johannis, spunand atunci ca intrat in sistem, si ca a devinit o parte din el, incercand astfel sa-l stapaneasca, in loc sa-l distruga.

Intr-o asemenea situatie nu sti niciodata cine va castiga. Pentru ca sistemul este construit foarte eluziv, cu buna stiinta, ca sa poata aluneca din mana oricui, la nevoie.

Johannis a fost convins, cred eu, mai ales dupa Colectiv, ca are sistemul in mana. Si uite ca l-a scapat prin alunecare, exact asa cum prevedeam eu in articolul scris, dupa "actiunile heirupiste" de la A3.

iubescconta spunea...

Horea, toate statele aplică aceeași strategie de conducere: stop and go. Faptul că pleacă de la un raționament care s-ar putea dovedi fals, nu cred că este mai dăunător decât lipsa oricărei viziuni

Anonim spunea...

Rezumand rezultatul acestor alegeri, eu as spune ca ne-am intors de unde am plecat Horea.
Au trecut 26 de ani degeaba. Vazand campania electorala am avut un deja-vu. Acelasi mestecat de rahat in gol. Amaraciune cat cuprinde.
Liberali prosti si ingamfati si pesedisti curve nemernice. Absolut nimic nou! Si rezultatele nu au intarziat sa apara.
USR o raza de speranta....si doar atat. Am mai vazut(avut) din astea.
Doar o raza.Si cu o raza nu se face.... primavara.
Asta-i fibra natiei Horea, na-i ce sa faci. Te lupti cu morile de vant. Ti-am spus-o si o sa ti-o mai spun.
Am facut-o si eu dar am obosit. Am luat o pauza si ma plecat aiurea. Generatia mea, cea mai numeroasa pe care a avut-o vreodata Romania,cea a "decreteilor", a pierdut lupta. Am avut o sansa imensa dar am ratat-o.
Lucid privind, tara asta sta pe un munte de nesimtire, golanie si incultura. In primul rand incultura pentru ca asta le subsumeaza pe toate. Suntem varza.

ps. au trecut 26 de ani.Un sfert de secol. Probabil ca cel putin jumatate din cei care votau "rosii" in 90 sunt acum cenusa...
Si atunci despre ce naiba mai vorbim?!

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/de-plecat-moise-guran-digi24-nu-mai-salva-nimic-generatia-parintilor-mei-legati-televizorul-ala-1_585479205ab6550cb88009e3/index.html

Vali


Horea spunea...

iubesconta este adevarat ca lumea s-a schimbat radical pretutindeni, dar, din pacate, in Romania, ea a ramas pe loc. Intr-un feudalism al secolului 21, sau al secolului 1, asa cum spunea cineva la starea natiei. Acelasi om spunea ca din 2017 intram in secolul 3.

Vali eu zic ca nu ne-am intors nicaieri, ci am ramas doar acolo unde am fost. Progresul trimbitat este deocamdata doar o iluzie. Pana si Johan cel casnic a batut pasul pe loc, batand mai pe urma fata asa zisilor PNL-isti cu palma. Pana nu ne debarasam de perceptia seful=Dumnezeu pe pamant, vom sta acolo unde suntem. Perceptia sefului zeu, poate fi eliminata doar prin educatie.

Sincer, l-am ascultat pe Dragnea dupa alegeri, repetandu-si programul. Cine nu-si da seama ca minte trebuie sa-l voteze, pentru ca spune numai lucruri exceptionale. Si cum altcumva decat educat, poti intelege ca ceea ce spune este minunat si de ravnit pentru toti, dar imposibil de realizat.
Cel care este in stare sa rationeze pana la acest punct va fi in stare sa rationeze si mai departe, intelegand ca un mincinos, este si hot de obicei, neavand ce sa caute in politica sau intr-un post de conducere.

Am mai spus-o si o repet. Romanul nu gandeste, el simte, si cu simtul nu poate rationa nimeni. Pentru a rationa ai nevoie de un creier antrenat.