Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 12 decembrie 2016

Minoritatea a devenit din nou majoritate, intr-o tara pusa in "viteza invers"

Pentru ca, cca. 60% dintre romanii care critica sistemul si viata pe care o traiesc, fac asta sezand pe buda, acasa. Din discursul postelectoral a lui Liviu Dragnea notez totusi doua lucruri care mi se par importante; 1) linistirea partenerilor externi cu ceva de genul: 

Romania isi va respecta angajamentele internationale, deci Soros s-a topit, asa cum m-am asteptat. 2) Citat aproximativ: institutiile statului ar trebui sa respecte acest vot. Deci atentie justitie!

In rest, mie mi s-ar parea corect ca Liviu Dragnea sa fie desemnat premier, cu problemele sale penale cu tot, pentru ca asta au votat romanii. Nu spun ca acest lucru se va intampla, sigur, pentru ca Dragnea este un om mult mai calculat decat Ponta. Si s-ar putea multumi cu o marioneta de-a sa, pusa in scaunul de prim ministru.

In ceea ce priveste PNL, el s-a sinucis, exact asa spuneam intr-un articol recent. Sunt absolut convins de faptul ca, caderea pe tobogan al acestui asa numit partid, nu se va opri la 20%. 

Ma ingrozesc cand ma gandesc la clipul cu Alinutza, batand la usa copiilor, singuri acasa. Ca sa nu mai vorbim de cel cu Romania cinstita dar si hoata, scos din circulatie, in cele din urma. Mi se ridica parul in cap la gandul ca cineva a luat bani frumosi pentru aceste clipuri imbecile. Care au facut parte din strategia de asamblu folosita de PNL in aceasta campanie, imbecila de la A la Z, dupa parerea mea.

Marele castigator al acestor alegeri este USR, un partid nou, care dupa redistribuiri, se va invarti in jurul unui procentaj de 9%. Acest partid, pe listele caruia am candidat si eu, la senat, fara nicio sansa, are o sansa. Dar asta numai in cazul in care va gestiona cu multa chibzuinta victoria pe care a obtinut-o.

Concluzie: Analiza mea din trecut poate fi catalogata astfel. Corecta din punct de vedere al relatiei volum rezultat. Gresita din punct de vedere al volumului, care a fost sub astepatrile mele. Asa cum va fi si prestatia PSD, sub astepatarile celor pe care i-a putut fraierii, de fiecare data, in decursul anilor.

Pentru prima data in istoria sa postdecembrista, partidul nascut din ramasite ceausiste, va conduce Romania intr-o perioada tulbure. Vom vedea ce grafice vor flutura membrii sai, sub nasul alegatorului, data viitoare? Apropo de ceea ce am spus legat de Dragnea si de postul de premier. Nu am glumit! Afirm cu o convingere de 100%; oamenii ar trebui sa primeasca ceea ce merita, pentru ca de asta au iesit la vot. Nu stiu cine a fost strategul PSD, dar trag concluzia ca a fost un om destept si pragmatic, care a stiut sa-si intocmeasca planul, placand de la nivelul de educatie al acestui popor. Fac aceeiasi afirmatie pozitiva, fara nicio ezitare, si despre Liviu Dragnea. Si-a aplicat strategia cu foarte multa dexteritate.

8 comentarii:

Nastratin spunea...

Buna Horea...ce mai faci? a intrat POL in cursa voturilor sau n-ati reusit sa stringeti cei 100 mii aderenti necesari? Ce parere ai ca PSD a reusit iar sa cistige si probabil va modifica legea in favoarea penalilor si poate chiar si functiile in DNA, justitie, etc????

Nastratin spunea...

Horea...Ce parere ai ca plagiatoarea Andronescu a reusit iata sa revina in Parlament? in fel de Ceausesca la fel de analfabeta ca si predecesoarea...

Horea spunea...

Nastratin, eu am candidat pe lista USR, din partea pol, la senat, dar se pare ca nu ai citit ce am scris. Am facut asta in urma unei intelegeri! O colega de-a noastra a intrat la camera deputatilor, tot in acest fel. In rest am parerile pe care le vezi. Sper sa fie noi, ca sa nu mai repet si eu de pe buda, aceleasi lucruri care nu ma multumesc. Eu m-am implicat cel putin chiar daca nu am intrat. A intrat colega, ceea ce e mai mult decat nimic. Tu ai votat?

Axa spunea...

Salut Horea,

Imi pare rau ca nu ai reusit sa intri in senat.
Cat despre castigul USR, acesta este enorm, dar este dat de conjunctura; nu a facut prea multe ca sa ajunga la acest rezultat, dar va trebui sa faca mult mai mult pentru a se mentine aici.
Am votat cu ei, ca alternativa la actuala clasa politica, pentru pnl sau psd nu m-as fi dus la vot; cu psd n-am votat la nici un scrutin de dupa 90 si nu cred c-as putea vota vreodata dar. Reusita lor este insa meritata, facilitata de prestatia sub orice critica a pnl si chiar de prestatia modesta a guvernului.

Horea spunea...

Salut Axa si multumim pentru vot. Eu ca persoana contez mai putin, ideile fiind cele care conteaza mai mult, dar, si mai mult, conteaza implementarea lor.

Este adevarat ce spui, USR este pe val, mai bine zis ideile pe care le-a propagat sunt pe un val ascendent in formare. Partidul este nou dupa cate sti si ar fi culmea sa te astepti sa fie si bine organizat. Sa te extinzi in toata tara, in decursul unor luni, organizat asa cum trebuie, este imposibil. Mai ales intr-o societate care iti baga copaci in roate.

In acest poartid s-au adunat tot felul de oameni, dar cu o mentalitate similara si cu un cazier curat. USR va avea mult de lucru, dublu fata de ceilalti, trebuind sa lucreze din opozitie, pentru votanti, si in interior pentru sine, ca sa poata pune la punct neajunsurilor pe care le avem.

Sumele "trimise de Soros" au disparut pe drum, deci nu prea avem bani. Si mai important, este faptul ca nu avem nici oameni destui pentru o tara intrega. Un asemenea partid are nevoie de ajutor din partea celora care mai cred in democratie si in viitorul acestei tari. Nu stati cu mainile in san angajati-va civic, politic, economic, cum puteti fiecare. Pentru ca numai mana in mana vom putea construi ceva in tara asta fantastica, jefuita timp de 26 de ani de banditi.

Axa spunea...

Inteleg bine Horea efortul enorm ce trebuie depus de cei din USR pt a se putea organiza ca partid la scara nationala, fara structuri si logistica in teritoriu.
Am apreciat si apreciez implicarea ta civica si politica si dorinta de a schimba ceva in tara asta si cred ca ai ales corect USR pentru implementarea ideilor tale valoroase, de bunsimt manifestate pe acest blog. Am vazut in campanie cativa tineri din USR care mi-au placut, m-au uns la inima: foarte destepti si relativ bine ancorati in realitatile noastre. Sper din tot sufletul sa nu se multumeasca sa raspunda la stimuli exteriori (s-ar plafona repede in parlamentul nostru), ci sa fie proactivi in parlament, sa vina cu idei si proiecte care sa schimbe, usor-usor, fata parlamentului.

Nastratin spunea...

Horea...Da, am mers la vot, desigur nu PNL si nicidecum PSD care at trebui trecut in inegalitate fiind condus de penali cu functii politice, nemaintilnit niciunde in lume...N-am votat cu USR, ci cu ecologistii ca mesaj de dezaprobare fata de jaful austriecilor Schwartzhofer care au barbierit muntii Romaniei fara ca guvernantilor sa le pese...De fapt, nimanui nu-I pasa ca austriecii au venit si ei sa jefuiasca la drumul mare...Inca n-am incredere in USR ca am vazut demagogie si la ei, multe promisiuni, sloganuri, dar sunt curios ce vor facepina la urma....ce e drept n-au furat nimic pina acum...

Horea spunea...

Imi spui si mie despre ce promisiuni, sloganuri, si despre ce demagogie vorbesti? Te felicit ca ai mers la vot. Pacat ca nu intri pe FB. Noi am avut un film tocmai despre jaful padurilor, pentru ca, combatera acestui jaf, este in programul USR.