Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 30 decembrie 2016

O societate cladita pe zvonuri si minciuni

Pas cu pas dar in ce directie? Habar nu avem pentru ca nu ni se spune. Pur si simplu, subiectul nu este de nasul nostru. El priveste o societate, un popor, nicidecum o populatie "care este", l-am citat pe marele Vanghelie. Considerandu-ne doar niste simple jucarii ale celor "mari", Klaus cel casnic a refuzat numirea premierului propus de "coalitie", fara sa ne explice cauza. 

Se putea oare ca ceva sa mearga fara nicio problema in aceasta tara? Sigur ca nu, din moment ce nu a prea mers nimic, in toti acesti ani, din 89 pana azi. De perioada avuta "inaintea erei noastre" nici nu mai are rost sa vorbim

Dupa presedinte au iesit alti doi "titani responsabili si patrioti" la rampa, care ne-au informat ca Johannis a declarat razboi total PSD-ului, deja in timpul convorbirilor "secrete" despre prajituri, pe care le-a avut cu Anton Cel Democrat. Urmaritul penal pentru marturii mincinoase, dar si reprezentantul suprem al poporului si al democratiei romanesti. In acelasi timp!

Seful ALDE ne-a mai dezvaluit o informatie "bomba", pentru "tutulor antenele", si anume: faptul ca Johan i-ar fi spus ca nu va pune nici in ruptul capului un premier PSD-ist. 

In timp ce facea aceste afirmatii gura i s-a facut ca un sul de hartie mototolit si fata i s-a incruntat. Poate la gandul ca scaunul de sef al senatului i-ar putea aluneca de sub popou.

Dupa pledoaria magistrala al celui mai mare santajist al tarii, Liviu cel Mare a luat din nou cuvantul: Johannis a spus ca propunerea este una buna, ba mai mult, a sunat-o pe Sevil spunandu-i ca o va invita la o discutie legata de actul de guvernare. Am citat cu aproximatie doua afirmatii din oaratoriul sefului PSD, pentru ca mi se par cele mai importante. Dar si pentru ca eu nu am inteles nimic din acest balamuc.

Ii rog de aceea din suflet pe votantii PSD sa ma ajute! 

Cum se leaga razboiul total declarat de Johannis PSD-istilor, cu cele doua afirmatii facute de Liviu cel Mare? Dar cu afirmatia prin care presedintele cere, aceluiasi PSD, o propunere noua? 

Nicolicea ar afirma ca Soros e de vina, pentru ca s-a intors din nou in tara, dupa ce l-a rapit pe Ghita si l-a dus peste granita. Voi votantii PSD ce spuneti, tovarasi? Pentru ca parerea voastra ma inteseaza cel mai mult. Ajutati-ma sa inteleg cum de mai exista aceasta tara, in care nu functioneaza aproape nimic, si in care afirmatii contradictorii, 100%, curg suvoi pe ecranele "televiziunilor libere", fara intrebari, fara raspunsuri.

Iata totusi ca azi am primit un raspuns de la presedinte, legat de cea de-a doua nominalizare pentru postul de premier. Una pe care Dragnea spunea raspicat ca nu o va face niciodata. Deci uite ca Dragnea minte ca si santajistul Calin, dar fiti siguri ca pe votanti nu i-ar minti niciodata. 

Oricum ar fi, habemus premier! Nu PSD-ist ci PSD-isto-securist, deci Tariceanu a mintit doar partial in acest caz. Deja de la inceput Grindeanu ne-a dat de inteles ca are probleme cu vocea, fapt pentru care Dragnea a ales sa raspunda, chiar si la intrebari adresate direct noului premier. Constat cu amaraciune ca traim intr-o societate construita pe zvonuri, amenintari si dezbinare, in timp ce politicienii "patrioti si ortocsi", ne vorbesc numai de unitate. Poate se refera la unitatea de masura peste care au sarit de mult. Deci PSD caruia Johannis i-a declarat "razboi" a ajuns totusi cu carma in mana. Sunt curios sa vad primul zid de care se va izbi. 

LA MULTI ANI "TUTULOR"!

12 comentarii:

George spunea...

La Multi Ani Horea!

Anonim spunea...

https://www.investing.com/news/stock-market-news/wall-st.-points-to-higher-open;-dow-within-sight-of-elusive-20k-451044

Sorinel

George spunea...

Uite Horea o intiativa care cred ca are mi multe sanse sa schimbe ceva decat politica.
https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/victor-ciorbea-te-concediem

Horea spunea...

Am semnat petitia George. Mersi, sper sa faca si altii la fel.Adevarul e ca atata timp cat posturile se impart politic, limbile celor desemnati vor linge intotdeauna un singur cur. Pe cel al stapanului. In acest caz, chiar si numele functiei a devenit jenant! "Avocatul poporului"

Nastratin spunea...

ce mai spui Horea de dolarul American si jocurile lui Putin cu Trump??? va cadea euro sau dolarul? ce va face China care devine tot mai agresiva si acum e aliata cu Rusia contra SUA?

Nastratin spunea...

https://www.bing.com/videos/search?q=cristian+sima&&view=detail&mid=24CA1FB792FCC28DD6A024CA1FB792FCC28DD6A0&rvsmid=B05560913AE223FB8D66B05560913AE223FB8D66&fsscr=0&FORM=VDFSRV

Nastratin spunea...

Horea...uite o explicatie f buna pt votanti si politicienii escroci....

https://www.bing.com/videos/search?q=cristian+sima&&view=detail&mid=7975DE2BF7B1C480C4D07975DE2BF7B1C480C4D0&rvsmid=B05560913AE223FB8D66B05560913AE223FB8D66&fsscr=0&FORM=VDQVAP

Horea spunea...

Nastratin, vada ca te-ai indragostit de Sima, care constata si el ceea ce ar trebui sa stim cu totii. Este adevarat ca omul explica bine relatia dintre cauza si efect, dar dupa asta punct. Din pacate cam asta am facut si eu pe acest blog, am incercat sa explic cauza si mai apoi efectul cauzei oricarui fenomen. De un timp incerc sa depasesc faza constatarilor si sa ma ocup de solutii. Chiar daca ele nu se vor aplica niciodata. Pentru ca poti constata pana mori, daca nu vei gasi unui lucru deranjant o solutie.

In ceea ce priveste dolarul, el face ceea ce credeam eu ca va aface. S-a apreciat, asa cum am tot scris pe blog, atunci cand altii ii cantau prohodul, acum corecteaza aprecierea, ca sa-si revina din nou, mai tarziu.

In politica lucrurile evolueaza tot la fel. Combinatii, certuri, impacari, facute pe un drum comun care duce spre conflictul mondial despre care am vorbit de atatea ori. Observa cum afecteaza ciclurile pana si PSD-ul. A castigat zdrobitor, dar fara volum, asa cum se face la orice fel de varf de ciclu. Rezultatul este ca a reusit sa scoata oamenii in strada dupa doar 2 saptamani de guvernare.

Presiunea topului la care se afla PSD va fi cel mai mare dusman al clanului! Pentru ca fiecare miscare din natura are o limita.

Nastratin spunea...

buna Horea....Da, m-am indragostit de Sima ca pedagog si felul cum explica finantele si situatia din Romania...Eu nu cred ca omul e escroc...In orice caz nu se compara cu escrocii din politica romaneasca, mai ales Hrebe si Mitrea, Vacaroiu si Bombo, ilici si SOV, Daianu si Isarescu, sau alti securisti...
Remarc cum explica el forta dolarului: el pariaza pe dolar care nu poate disparea atit timp cit are in spate cea mai puternica armata din lume....
Sima face conexiuni interesante la care nu m-as fi gindit vreodata, ceea ce dovedeste ca are in IQ f mare...el e si un f bun mathematician...El a sesizat ca privatizarea petroliera a fost o mare prostie: statul roman cistiga mult mai putin din redevente decit daca era actioner minoritar si lua dividente in fiecare an....Citi politicieni au spus sau gindit asta??? nimeni,pt ca politicienii sunt o adunatura de escroci seucristi in frunte cu protejatul dvs Isarescu pe care eu ildetest la fel de mult ca si pe Iliescu....absolut egalitate intre cei 2 criminali escroci...

Horea spunea...

Nastratin, admira pe cine vrei, esti un om liber. Eu cred ca e mai bine daca il admiri pe Sima decat daca admiri niste antisemiti, dar hai sa nu facem cum facea costel, impartind securistii si hotii in buni si rai.

Vrei sa spui ca Vantu e prost? Apropo de dolar. Era o perioda cand se facea praf, era cummva armata care il sustinea atunci, tot praf? Oare ce fel de armata ar fi avut SUA, fara o economie puternica, cea mai puternica din lume, chiar daca in momentul de fata se clatina si ea?

Dolarul nu poate sa dispara, pentru ca, deocamdata, nu exista valuta care sa-i poata lua locul, din considerentele enuntate.

Nastratin spunea...

Horea...toti escrocii care au venit la putere dupa 89 in politica si in banci si au rezistat pina azi sunt fosti securisti, evrei si acolitii lor...

Horea spunea...

Nastratin, imi spui si mie cu cifre exacte cati evrei sunt? Restul am inteles ca sunt romani, sau n-am inteles bine?