Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 27 decembrie 2016

Romanii care au comandat rahat impachetat in hartie aurie, sar acum nemultumiti la bergata vanzatorului

Dragnea a promis stergerea taxelor si vagoane de bani "tutulor", dar atentie! Eu nu l-am auzit niciodata spunand numele persoanei pe care o va desemna ca sa "le-o traga" romanilor. Deci legat de acest subiect Liviut nu a mintit niciodata.

Iata insa ca multi dintre cei care au votat raiul PSD-ist, sar acum la beregata lui Dragnea, pentru ceva ce n-a promis si nu a spus niciodata. Zumzetul de nemultumire a continuat si s-a intensificat, chiar si dupa ce A3 a validat-o pe Sevil premier. Daca Ciolos o punea doar sefa de buda publica, antenistii si PSD-istii l-ar fi facut tradator si vanzator de tara si de neam. Dar asta este cu totul altceva.

In democratia originala, originalii au intotdeauna dreptate, pentru ca sunt sprijiniti prin vot de o minoritate, originala si ea in tembelism.

Aceasta minoritate, "ultraeducata si foarte destepta", nu a ridicat un fir de spranceana atunci cand El Lider Maximo picta raiul romanesc in devenire, pe coli de hartie, "la televiziunile libere". In timp ce porcaia "guvernul zero", care "a vandut tara lui Soros si Bruselului". Dar uite ca acum, asa dintr-o data, multi dintre acei votanti anesteziati au fost loviti de dureri migrenoide, provocate de numele persoanei desemnate pe post de fauritor de rai.

Rog sa fiu iertat, dar o asemenea atitudine nu o pot numi altfel decat cretinoida, pentru ca numai un cretin ar putea sa crape de boala, negand un tratament acceptat si semnat de el. Pentru simplul fapt ca medicul adminstrant, nu are numele si religia pe care ar fi dorit-o.

Ba mai mult, Dragnea, "roman ortodox si patriot" din cap pana in picioare, a spus foarte clar ca isi va asuma toata responsabilitatea implementarii programului sau, si ca ii va papusa pe executantii lui, guvernul, pana la punct si virgula. Si atunci, carle-i prloblema? Prloblema, ca sa-l citez pe L. Borbely, este numai una singura; nivelul precar de inteligenta si de perceptie al acelora care au votat programul PSD.

Ciocul mic tovarasi si ochii mari! Nu dati in curier si in vanzator, pentru ca va dau exact ceea ce ati comandat la cumparare! Invatati sa deschideti un pachet inainte de-al plati, ca sa vedeti ce contine. Nu va lasati ametiti doar de frumusetea ambalajului!

In cazul in care marfa comandata nu va va satisface, vina nu va fi a lui Sevil sau al lui Liviu ci doar a vostra, pentru ca pana si o gaina ar fi inteles rolul "meniului de gogosi," pe care chelnarii PSD l-au servit cu ocazia acestor alegeri! Daca v-ati fi intins un pic neuronii, v-ati fi amintit de multe alte meniuri de acest gen, servite pe autostazi care au ramas drumuri desfundate, pe terasele scolilor si a spitalelor care nu au fost nici macar desenate etc.

Aplecati-va pana la pamant si multumiti din inima partidului. Ca intr-o zi de sarbatoare, va va da exact ce ati cerut.



6 comentarii:

Axa spunea...

La multi ani Horea.
Apropos de (L)A3 si nevalidarea Sevilei ca pm, aseara am reusit sa ma uit vreo 10 min la emisiunea lui Gadea pe acest subiect; erau de-a dreptul disperati, mai aveau putin si se incaierau intre ei, iar saracul Benoni Ardelean, invitat din partea pnl, nu cred ca a reusit sa vb mai mult de 10 sec dar le-a pus capac la toti din latrina; cand tacea Dana Grecu intervenea M Badea sau Ciuvica, sau amandoi odata. pnl istul a reusit doar sa-i dea dreptate Danei Grecu, spunand ca intre un ministru si pm sunt nivele de securitate diferite, si chiar daca o persoana a putut fi validata pe drept, la un moment dat, ca ministru, ar putea sa nu fie validata, tot pe drept, ca pm.

Horea spunea...

La multi ani si tie Axa. Pe mine m-ar fi interesat sa aud o motivare a refuzului din partea lui Johannis, ceilalti bat campii seara de seara, realizatori si invitati la un loc. Exeptiile de la aceasta regula sunt neglijabile. Ma uit totusi din cand in cand ca sa stiu pe care campi au ajuns.

iubescconta spunea...

Horea, tu ce ai reținut din programul PNL sau USR? Ce era bun? În rest, aceeași mizerie

Nastratin spunea...

Buna Horea....La multi ani! si multa sanatate...
Nastratin

Horea spunea...

iubescconta, din programul PNL nu am retinut nimic, pentru ca PNL nu a avut program. Din programul USR am retinut ca se vrea un sistem nou.

Pentru un partid nou, care nu vrea sa inceapa constructia unei case cu acoperisul, un deziderat ca acesta este mai mult decat suficient, chiar daca ar fi singurul punct din programul electoral pe care il are. Pentru ca la baza esecului tarii noastre se afla sistemul mafiot corupt. Sterge-l si vei avea o alta tara. Iata un link catre un mic rezumat al programului USR: https://www.agerpres.ro/politica/2016/10/05/usr-a-prezentat-o-prima-varianta-a-programului-de-guvernare-o-directie-anticoruptia-si-administratia-publica-15-29-14 restul, mai detailat, este pe situl partidului.

Problema romanilor este ca nu inteleg importanta coruptiei in procesul de decimare a tarii. Ti-l explic in cateva cuvinte; un corupt ajuns in orice functie isi va pune subalterni, tot corupti, si asa se raspnadeste caracatita mafiota, in sanatate, in invatamant, in justitie, etc. Pretutindeni in sectorul de stat! In sectorul privat daca vrea omul sa-si fure caciula treaba lui.

O alta problema a unui sistem de stat corupt, este ca el creaza automat un mediul "privat paralel", dand nastere capitalistilor de partid si de stat, pe care eu i-am numit oameni de desfaceri. Presa ii numeste oameni de afaceri. Aparitia acestei caste de paraziti, este asadar tot un efect al coruptie, care raneste enorm sectorul privat propriuzis, lasandu-l pe cel din urma cu foarte putin oxigen. Ca o consecinta un program mai bun decat unul care combate si vrea sa schimbe aceasta stare de fapte, eu nu vad in momentul de fata. De ce? Pentru ca nu lipsa proiectelor au scufundat Romania, ci neimplementarea lor! Cauzata intotdeauna de aceiasi caracatita mafiota pe care am descris-o.

Ca un exmplu de pornire poti lua autostrada Bechtel, cazul putand fi extrapolat in lungul si in latul societatiifii multilateral mafiote. Cand romanul va fi instare sa lege evenimentele de care se loveste zilnic, poarta spre o viata mai buna i se va deschide.

Buna Nastratin si mersi pentru urari. Iti doresc si eu la multi ani si sanatate, dar si mai mult echilibru in aprecieri.

Anonim spunea...

Un popor cu sub 40% indivizi care merg la vot isi merita soarta , doar televiziunile mai fac tamtam ! Ciuma rosie s-a intors la conducere sa dea pomeni la pensionarii amarasteni , viitorul in romania depinde acum de UE , DACA UE NE SCAPA DIN MANA AJUNGEM PE MANA LUI TATA PUTIN !
Sorinel