Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 20 decembrie 2016

Un singur grafic si trei oameni

Bursa continua sa zburde asa cum am prevazut, cu toate ca "espertii" ii cantau prohodul, cu ocazia alegerii lui Trump. Exista insa un alt grafic, al obliagtiunilor agregate, care vorbeste o cu totul alta limba. Limba "clopotului de alarama"! Nu i-am spus sonerie pentru ca suna pentru lumea larga, zburdalnica. Ceea ce iese in evidenta din graficul afisat este faptul ca pretul sau a rupt trendul. Nu un trend de cateva saptamani sau luni, ci unul inceput in 2002-2003, deci unul in vigoare de ani buni de zile. 

Bursa pare sa nu fi observat plonjonul din acest grafic, cel mai dur din ultimii 26 de ani, cel putin!

Cu toate acestea sarbatorile craciunului si al anului nou ii vor lasa pe zburdalnici sa-si continue jubileul, primele zile ale noului an trebuind sa-i trezeasca din mahmureala. Fi deci cu ochii pe bursa in prima saptamana al anului viitor, 2017, ca sa vezi cum psihologia cumparatorului salbatic, se poate transforma de la o zi la alta.

Psihologia umana oscileaza pretutindeni, deci chiar si in Romania, o tara aparent de neclintit atunci cand vorbim de perceptiile politice ale votantului.

La votati este un pic mai altfel!  Fapt pentru care Johan cel casnic a reusit faca dintr-o clipire, doi oameni din unu. Un penal, neinvitat la sarbatorile zilei nationale si un alt om, numai bun pentru intalniri informale cu presedintele. 

La intalnirile informale merg doar oameni integrii, pentru ca acolo nu se discuta politica. Klaus si Calin Nepatatul au discutat deci relaxati, despre ultima reteta de prajituri al liderului ALDE si, pe sub masa, au "harhatit" putin si despre curvele din PNL. Asta pentru ca Tariceanu ar putea sa-si dea doctoratul din femei, dar nu il da, ca sa nu fie acuzat de plagiat. Printr-un atac politic, desigur! Deci aceasta intalnire a fost o intalnire a flecarerilor marunte, spune Klaus, in timp ce cel mai mare santajist al Romaniei, Calin, nu vrea sa ne spuna nimic.

Eu zic ca Johan minte de ingheata apele, pentru ca a mai mintit si alta data. Uite ce spuneam despre mincinosi in postarea "Am dat chix":  Klaus si-a "revenit" totusi, dupa ce si-a dat seama ca a dat cu picoarele in cacat. Reveniri de genul acesta pe mine nu ma impresioneaza cu nimic, pentru ca cel care minte o data, va mai face de obicei acest lucru, ori de cate ori va considera ca este necesar. 

VA DORESC "TUTULOR" SARBATORI FERICITE! Pentru ca am ramas in societatea "tutulor", dupa 27 de ani de democratie originala.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sarbatori fericite si La multi ani! Horea
Dorian

Marius73 spunea...

Craciun fericit. Multa sanatate si noroc.

Anonim spunea...

Imi pare rau sa spun dar se pare ca avem nevoie de un nou Colectiv pentru a schimba conducerea penala aleasa , culmea , prin vot democratic ! Pana la urma asta e , daca junimea din romania considera ca nu merita deranjul sa voteze n-avem ce face, eu , as fi multumit cu orice partid la conducere pana la urma atata timp cat DNA-ul ramane neatins !
Sarbatori fericite !
Sorinel