Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

vineri, 27 ianuarie 2017

Dragnea "n-a inteles" ce ar trebui sa intelega toata lumea. Pretul EUR/USD incotro?

Dragnea prefacutul "nu intelege", faptul ca este monumentul nesimtirii si a minciunii din aceasta tara. L-a intrecut si pe Ponta, un lucru care mie imi parea imposibil. Deci omul care spunea ca este singurul cunoscator, din scoarta in scoarta, al programului de guvernare PSD, declara la DIGI24 ca nu are habar despre ceea ce vrea sa faca guvernul pe care il conduce.

Sincer sa fiu, nu cred ca exista cineva care stie de ce va fi in stare sa faca acest guvern, pentru a-si salva penalii, pentru ca, din ceea ce vedem, asta a fost cea mai mare miza a alegerilor din toamna anului trecut.

Dupa ce au anuntat ordonanta de urgenta, legata de amnestie si gratiere, mi-a cazut si mie prostului fisa. 

In timpul campaniei electorale am spus de mai multe ori ca programul politic al PSD, care stergea 102 taxe, dand in acelasi timp camioane de bani cetatenilor, parea o nebunie, cu sanse mari de-a arunca tara in aer. Nici nu mi-a trecut insa prin minte atunci, un scenariu prin care Dragnea ar putea pune o bomba in propriul sau partid, numai ca sa scape de parnaie.

Pentru mine, pana acum, Dragnea a fost un smecher mincinos si cam atat, dar uite ca el demonstreaza si alte "calitati", mult mai periculoase. Un cinism pe care nu cred ca l-am mai vazut la cineva. Acest om pare a fi in stare de orice pentru a-si atinge scopul si de aici izvaorasc si promisiunile nebunesti pe care le-a facut in campania electorala. Alegerile trebuiau sa fie castigate la un scor cat mai mare, pentru ca nimeni sa nu poata scrasni, atunci cand asaltul codului penal va fi initiat. 

Pentru acest scop Dragnea si-ar fi vandut si mama si tara, si ar fi fost in stare sa minta absolut orice. In momentul de fata liderul PSD demonstreaza ca vrea sa mearga chiar mai departe, si sa puna fara ezitari, chiar si soarta propriului sau partid la bataie. Pentru cei care considera ultima mea afirmatie exagerata, vreu sa spun doar atat; Psd s-a plimbat si pana acum pe o franghie foarte subtire, dar, atentie! Fara ca cineva sa fi contestat dreptul sau de-a guverna. Prin adoptarea ordonantei de urgenta cu pricina, lucrurile s-ar putea schimba radical, in defavoarea clanului.

Cum altfel ar fi putut castiga acesti borfasi niste alegeri, la care a participat doar o mica parte a populatiei, daca nu prin promisiuni mincinoase? Facute celor nevioasi, dar si bugetarilor, dintre care multi, nu fac altceva decat sa taie frunze la caini. Din momeala lui Dragnea au muscat din pacate chiar si unii antreprenori, dar si unii tineri, in general romanii care s-au invatat sa viseze cu ochii deschisi. Visele lor si ale tuturor celora care au crezut in PSD urmeaza sa le platim acum cu totii. Sa ne fie de bine!

In ceea ce priveste pretul euro-dolar, oare cui ii va fi bine? Celora care au spus ca dolarul se apreciaza din cauza lui Trump si l-au cumparat, sau celora care stiu sa analizeze ciclurile bursei valutare? 


Sa nu uitam ca Trump a fost investit presedinte si nici faptul ca Goldman Sachs a iesit cu noua predictie prin care vedea paritatea euro-dolar, in curand. Pe mine m-a intrebat cineva la rubrica comentarii, daca mai cred in paritatea pe care am prezis-o cu mult timp in urma. I-am raspuns afirmativ, precizand totusi ca nu acum. Asta s-a intamplat cu cateva luni in urma, dar, de atunci, eu nu vad ca s-ar fi schimbat ceva in graficul afisat mai sus. Unul lunar! Deci raspunsul meu "nu acum" ramane valabil si azi, pentru ca euro da semnale de apreciere, nu de depreciere. Aprecierea ar putea avea o demnitate care ar putea sa-i surprinda chiar si pe Goldmanei. Fata de leu, nu cred ca miscarile valutei comunitare vor fi la fel de intensive, cu toate turbulentele politice la care vom asista. Ba mai mult, eu cred ca leul s-ar putea chiar aprecia fata de euro, intr-o prima faza, fara a face insa "salturi mortale", intr-o directie sau alta.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Un ins mincinos si cu tupeu de golan a ajuns la conducerea tarii romanesti ... si asta ne pune sa ne intrebam oare asta e rezultatul democratiei ???
Acest ins e rezultatul capitalismului salbatic aplicat intr-o tara bananiera afectata de criza financiara mondiala ... in ritmul asta nu m-as mira ca in viitorul apropiat romania sa isi voteze democratic dorinta de a reintra sub tutela mamei rusia !
sorinel

Paul spunea...

Graficul perechii eur/usd ne spune evolutie " in range " (1.03-1.14) , in ultimii doi ani si devalorizare pentru dolar pe termen lung . Nu ma refer la fundamente , de asta se ocupa Wall Street-ul...sau de manipulari.

Horea spunea...

Paul, manipulare sau nu, atat euro cat si indicele dolarului au facut exact ceea ce ma asteptam sa faca. Atentie! Euro s-a apreciat intr-o perioada in care Banca Centrala Europeana are dobanzi negative.