Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 1 februarie 2017

Va ridica azi FED dobanda de referinta? Sau va cadea mai degraba Dragnea?

Azi, la ora 21 trecute fix, ora Romaniei, vin demonstrantii. Pardon, vine FED, pentru a anunta dobanda de referinta, precum si maretele realizari economice din SUA. in noua era Trump. Va ridica oare Rezerva Federala dobanda? Pentru un raspuns, destul de sigur, trebuie sa te uiti pe graficul bine cunoscut al dobanzilor de 10 ani. Care se misca invers fata de pretul obligatiunilor de stat pe care le reprezinta.

Dupa ce te-ai uitat la acest grafic ce parere ti-ai facut? Ridica sau nu dobanda, Yellen? O va ridica oare in viitor? Raspunsul meu transat este nu pentru prima intrebare, da, pentru a doua. De fapt, acest raspuns nu l-am dat eu, ci graficul la care m-am uitat. Dobanda de 10 ani este intr-o corectie, dupa cum se vede, dupa iuresul avut. Despre care spuneam intr-o postare precedenta, ca va trebui sa ia o pauza. Iata pauza asteptata care ar trebui sa insemneze si o pauza pentru FED. 

Si-a terminat oare dobanda americana de 10 ani aprecierea? Sunt convinsa ca nu, din moment ce pana si dobanzile obligatiunilor de stat romanesti au saltat in ultimele zile. Si vor mai salta si in viitor, in defavoarea celora care au promis marea si sarea la alegeri. 

Spuneam ca trendul PSD ar trebui sa fie la un maxim foarte important, de unde o cadere semnificativa va putea incepe in orice moment. Eu cred ca a inceput deja, odata cu data la care PSD a anuntat ordonatele de urgenta prin care a vrut sa modifice codul penal. Ieri, acest trend a mai primit doar un bobarnac de la gestul hotesc prin care acest clan a ales sa-si fructifice ordonanta. Un gest care va fi consemnat cu siguranta in istorie, pentru ca nu cred ca ar mai exista unul asemanator. Nu intr-o societate care se pretinde democratica.

Concluzia nu poate fi decat urmatoarea; Trendul dobanzilor in sus, dupa o pauza. Trendul PSD in jos, acum. Fed va fi, ca intotdeauna, cu un pas in urma pietei.

8 comentarii:

Anonim spunea...

trendul PSD in jos numai daca oamenii continua sa demonstreze altfel dumnezeu cu mila
sorinel

Nastratin spunea...

Buna Horea....Nu esti inca in strada??? eu zic ca la nesimtirea pe care o are PSD, vor mai rezista mult si bine....pt ca acum singura solutie este linsarea lor...Iar dolarul o va lua bine de tot la vale daca Trump va mai face acte sinucigase, adica schimbarea pe invers a tot ce facuse clanul Obama-banana...Cit despre FED, cred ca sunt un clan de borfasi invatati sa tipareasca dolari pina cind China si Rusia ii va lovi zdravan peste bot cu toata armata lor de virf...Sa vedem ce va fi cu Romanika, care se scufunda in mizeria si jegul PSD...

Horea spunea...

Nastratin, am fost la fiecare protest. Raman la parerea avuta imediat dupa alegerile prezidentiale;PSD se va rupe.

Anonim spunea...

deosebirea dintre trump si dragnea e ca primul e patriot al doilea patrihot ! mare diferenta tovarasi !
nastratine tata , deschide ochii , trump face ceea ce trebuia sa faca obaba de mult timp adica sa-i dea la bot chinezoilor
sorinel

Anonim spunea...

Pai tara e foarte democratica: apare OUG-ul noaptea, iar la 1 zi dupa OUG, DNA incepe dosarul penal la adresa membrilor guvernului.
Nu pare nicio reglare de conturi intre 2 gasti mafiote, nu?

Nastratin spunea...

eu zic ca Trump e in fel de Putin American...vrea sa fie o mina de fier a Americii pe plan extern, dar intern a facut si el destule faradelegi, mai ales evaziune fiscala, iar acum numirea unor neofascisti in guvernul American, rasism, cit despre free healthcare ca in lumea civilizata asta devine in vis si mai indepartat fata de timpul lui Obama cind mai era o speranta ca prin impozitarea magnatilor, se vor gasi banii pt sanatatea gratuita a tuturor....Cit despre china, cind o da chinezul o racheta intercontinentala, sorinel o va lua direct in bot cu tot scutul antiflasneta al americanilor din Romania...iar chinezii au rachete nucleare si banii necesari sa produca arme si vase militare nelimitat, mai ales ca acum vor ocupa si spatial si luna...China nu mai e entitate neglijabila, iar singura sansa a americii e sa-i atace acum, ca peste 10 ani chinezii vor fi mult peste americani ca tehnica militara dar si in cosmos...PSD-ul e o vulpe batrina si nu va ceda usor...iar retragerea e doar praf in ochi cu OUG, pt ca ei au deja planuri secrete diabolice...asa sunt securistii ca tine, sorinel...

Horea spunea...

Am spus eu vreodata pe acest blog ca Romania este o tara democratica? Dimpotriva! Am spus de N ori ca a fost trasa inapoi in feudalism de clanurile care au condus-o. Daca tara ar fi fost democratica nu vedeai ceea ce ai vazut in ultimele zile si, la resursele pe care le avem, am fi trait ca in Suedia, Norvegia, sau Elevtia. Am numit doar cateva tari cu democratii inca functionale.

Justitia nu o dezbat pentru ca nu ma pricep. Din ceea ce am vazut, din postura de cetatean, am emis tousi niste opinii personale spunand; justitia a fost pana acum inexistenta dar, in ultimul timp a facut pasi inainte. Trecand dintr-o zona neagra in una gri. Este totusi departe de zona alba in care ar trebui sa ajunga.

Ea va putea ajunge acolo doar cand societatea romaneasca va avea o democratie reala, autentica. Deci hai sa ne implicam fiecare civic cat putem, pentru atingerea acestui deziderat. Prin demascarea inechitatii si a batjocurii si prin a cere drepturile pe care le avem stipulate prin lege. A-i compara pe cei care isi bat joc de noi, dand dreptate unora sau altora, nu ne va duce niciodata acolo unde ar trebui sa fim in 2017.

Anonim spunea...

i-am vazut la tembelizor pe manifestantii de la cotroceni , o gasca de pensionari frustrati , spalati pe creier de a3 si parca teleportati din comunism ... doamne pazezte-ne ca natie daca acesti votaci au ajuns sa decida in mainile cui sa lase soarta tarii !!!
sorinel