Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 14 martie 2017

Iar vine primavara

Impreuna cu FED, in data de 15 martie. Oare ce va face Yellen cu dobanzile? Pentru ca ea este persoana principala care le decide traiul in momentul de fata. Sau nu? 

Daca te uiti la graficul alaturat, care reprezinta evolutia dobanzilor de 10 ani din SUA, si il compari cu cel pe care l-am expus in ultima mea postare, legata de acelasi FED, poti trage concluzii destul de pertinete.

Dupa cum se vede, pretul dobanzilor a evoluat aproximativ conform asteptarilor pe care le-am avut. Am spus aproximativ, pentru ca deprecierea lor s-a oprit cu putin peste nivelul pe care l-am prevazut eu. Din acel punct, dobanzile si-au reluat traiectoria ascendenta provazuta, batandu-se in acest moment cu maximul precedent.

Ca de obicei, din ceea ce vedem pe grafic, ar trebui sa putem trage concluzii despre ce va face FED cu dobanzile. Pe locuri, fiti gata, "alta intrebare". Oare vom avea si un alt raspuns fata de data trecuta? Eu cred ca da! De data aceasta FED va mari dobanzile din nou cu 0,25 de puncte, ridicandu-le astfel la nivelul de 1%. 

De ce? Pentru ca sunt fortati de piata, exact asa cum se vede in graficul de mai sus. Ce vor face oare bursele dupa decizia FED. Vor zburda desigur de bucurie, o bucurie care nu va dura prea mult.

Atentie! Aprecierea bursiera incepe sa arate ca un arc intins la maxim, de unde ruperea coardei depinde doar de timp. Ruperea s-ar putea produce imediat dupa cheful impus de FED, cel mai tarziu, in jurul datei de 21 martie.

3 comentarii:

remus spunea...

Buna ziua,
Puteti da un indiciu despre relevanta lui 21 martie ?
Va multumesc REMUS.

Horea spunea...

Salut Remus! Anotimpurile sunt si ele fenomene ciclice.

remus spunea...

Am banuit asta.Va multumesc ,cu consideratie Remus .