Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

sâmbătă, 25 martie 2017

S-a rupt "arcul!"

Ce credeti ca va urma? Se duce totul dracului sau vom vedea un arc nou, construit de nuntasii plini de sperante trumpiste? Sa recapitulam ceea ce am scris in postarea din 14 martie:

"Atentie! Aprecierea bursiera incepe sa arate ca un arc intins la maxim, de unde ruperea coardei depinde doar de timp. Ruperea s-ar putea produce imediat dupa cheful impus de FED, cel mai tarziu, in jurul datei de 21 martie." 

Poti vedea in graficul alaturat ceea ce s-a intamplat cu indicele american SP500, imediat dupa decizia FED, dar si dupa aceea.

Arcul intins la maxim s-a rupt, dar eu cred ca oamenii veseli care cumpara actiuni vor construi altul, facut din batranelul nebunatic numit Trump. 

Observa din nou felul in care a functionat si va functiona intotdeauna psihologia umana! Trump a fost declarat de "esperti," inainte de alegeri, otrava burselor si a pietelor de capital, fapt pentru care ele au avut un plojon consistent la aflarea rezultatelor prin care the Donald a devenit presedintele SUA.

Totul a durat insa doar o zi, dupa care, acelasi Trump a fost ridicat, de aceeiasi "esperti," la rangul de fertilizator al acelorasi piete de capital. 

Din aceasta postura a avansat rapid spre o functie si mai inalta, cea de "arc". Care, spun aceeiasi "esperti", va trimite sageata=economia SUA, in luna. Donald a inceput sa lucreze deja in sensul acestui plan maret, vrand sa anuleze reforma Dodd-Frank, semnata de Obama in 2010. O reforma care obliga bancile sa devina mult mai responsabile atunci cand vor sa dea imprumuturi. 

Donald spune invers: reforma este o prostie pentru ca are el multi prieteni ale caror avant comercial-economic, este oprit de ingradiri nebunesti, precum Dodd-Frank. Ca atare, noul presedinte american vrea sa anuleze asemenea "anomalii", si alte de acest gen, cat mai repede, scopul suprem fiind lansarea grabnica a intregii economii americane in spatiu.

Intentiile sunt deci grandioase "make America great again", dar, dupa cum ar trebui sa stiti, mie mi-a fost intotdeauna teama de cei care se uita spre astre, si le includ fara teama in proiectele lor pamantene. Din luna pana la pamant distanta este destul de mare, deci va fi vai de noi atunci cand se va rupe si acest nou arc facut din Trump. 

Eu va garantez ca se va rupe si ca evenimentul va avea sunetul unei explozii imense.

Deocamdata se aud doar acorduri muzicale si lumea danseaza, dar oare pana cand? Vom afla raspunsul la aceasta intrebare analizand ciclurile pietelor de capital. Eu sunt aproape convins ca vom ajunge din nou la o bine cunoscuta faza; "buy the dip", dupa o corectie care ar trebui sa sperie "cativa" investitori. Dupa care, tentatia de-a ajunge in stele va reveni, pentru ultima oara, cred eu. Dar, vom vedea si ce ne va spune piata, pentru ca ea este cea care isi scrie propriile sale legi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

horea, sa speram ca , caderea de care vorbesti ne va prinde in viata ! nu de alta dar o tot asteptam din 2008 incoace ...
sorinel

Horea spunea...

Din 2008 o astepti tu sorinel. Analizele mele au aratat cu totul altceva, dupa ce un top al primului meu scenariu a fost penetrat si invins categoric. Eu fac analize tu faci bascalie.

Cei pe care ii intereseaza analizele, nu bascalia, au inteles cu siguranta ceea ce era de inteles. In momentul de fata bursa continua sa se miste, din 2014, in jurul nivelului pe care l-am numit scenariul 2, expus pe un grafic al indicelui Dow.

La o analiza care se refera la un interval de timp atat de lung, abaterile de pret pot fi destul de consistente, fara sa altereze cu nimic scenariul propriuzis, de asamblu. Sper ca in afara de tine, ceilalti au inteles acest lucru. Pentru ca l-am repetat de mai multe ori

Deci tu poti continua sa astepti inca 200 de ani, ca sa se intample exact ceea ce doresti tu. Sunt absolut convins ca nu vei deranja pe nimeni.