Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 2 aprilie 2017

Ai mai vazut vreodata un grafic de 5000 de ani?

Eu recunosc ca nu am mai vazut si da, ai citit corect, este vorba de cinci mii de ani, pentru ca punctul de plecare al graficului afisat se afla in anul 300, inaintea lui Hristos. El reprezinta dobanzile din piata, cele scurte marcate in culoarea albastru, cele lungi in culoarea maro. Oricat de chior ai fi trebuie sa-ti sara in ochi un detalui: in decursul a 5000 de ani dobanzile au mai atins nivelele celor de astazi doar odata; cu ocazia crack-ului din jurul anului 1930. 

Ce a aurmat atunci stim cu totii, pentru ca a fost consemnat de istorie. Pe grafic vedem si traiectoria pe care au avut-o dobanzile dupa ce si-au atins minimul. 

Ce va urma acum nu stie nimeni exact, dar cei care stiu sa analizeze cicluri pot face presupuneri, plecand de la nivelul pe care l-au atins dobanzile scurte in ultimii 2-3 ani. Atentie, atat dobanzile scurte cat si cele lungi, expuse in acest grafic, au ajuns la un minim absolut in 2016, depasind astfel chiar si minimul anilor 30. Deci minimul din 2016 este minimul absolut al dobanzilor afisate pe o perioada de 5000 de anisori.

Presupunerile mele sunt cunoscute de toti cei care au citit acest blog. Ele au fost bazate intotdeauna pe calcule de probabilitate, legate de miscarile ciclice ale pietelor de capital. Aceste calcule m-au determinat sa trag niste concluzii, pe care le vad stand in picioare si dupa ce am studiat graficul alaturat. Ba mai mult, el ma face sa fiu si mai speriat de ceea ce ar putea sa loveasca omenirea, tinand cont de faptul ca ceea ce s-a intamplat in anii 30, ar putea fi depasit binisor. 

Dupa cum se vede bursa a inceput corectia pe care o asteptam, cea despre care am vorbit si in postarea precedenta, fiind in drum spre punctul "buy the dip," mentionat in aceeiasi postare. De acolo va trebui sa porneasca un ultim val, produs de euforia oarba al acelora care nu mai vad si nu mai aud nimic. Acest val ar trebui sa se sfarseasca in trimestrul 3 al acestui an. Nivelul la care va ajunge este totusi mai greu de calculat, tocmai din cauza faptului ca va fi un val euforic, creat de foarte multi descreierati, nestiutorii dornici de imbogatire.

Niciun comentariu: