Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 4 mai 2017

A inceput ultimul val de proteste din acest ciclu

Ieri, dupa ce parlamentarii puterii au demonstrat ca prima lor prioritate este salvarea coruptilor, nu starea drumurilor, a spitalelor si a scolilor acestei tari, mii de oameni au iesit din nou in strada, pornind astfel un nou val de proteste, ultimul dupa parerea mea, din acest prim ciclu. 

Acest val va fi format ca de obicei din subvaluri, un fenomen care ar trebui sa fie bine cunoscut cititorilor acestui blog.

Postarea in care vorbeam despre aceste fenomene, o gasesti aici, explicatia lor fiind destul de simpla; existenta valurilor sociale. Aceste valuri au existat intotdeauna si vor continua sa existe, pentru ca nu refelecta altceva decat o psihologie umana in continua miscare si schimbare, care va caracteriza comportamentul nostru, pana ce homo sapiens va mai exista pe pamant.

Faptul ca foarte multi cetateni sunt inconstienti, nu va schimba niciodata modul de functionare a fenomenelor sociale, injectat in ADN-ul fiecarui individ. Chiar daca guvenantii actuali par sa nu inteleaga nimic din ceea ce se intampla. Cel mai inconstient, pana in momentul de fata, pare a fi Serban Nicolae, initiatorul acestei legi. Care a iesit imediat cu vechile sale teorii, repetand astfel aceleasi proceduri, in urma carora se asteapta sa obtina alte rezultate decat cele de pana acum.

Eu sunt convins ca va obtine acelasi lucru; proteste si mai vartoase.

De ce? Pentru ca omul iritat devine si mai iritat atunci cand il faci prost si manipulat, dupa ce a iesit in strada sa-ti spuna, ca el doreste politici in favoarea acestei tari, al acestui popor, nu in favoarea coruptilor care ne-au jefuit fara mila. 

Deci batalia dintre demonstranti si politicieni ar trebuie sa continue, pentru ca cele doua tabere vorbesc si gandesc in limbi total diferite, traind in lumi paralele. La un moment dat, aceste lumi vor trebui sa se apropie una de alta, pentru ca pacea sociala sa fie reinstaurata in Romania. Dar, asta se va intampla doar dupa ce oameni din lumea reala ii vor scoate pe Serbani din lumea lor. Pana atunci, meteorologia este cu demonstrantii.

Ps. In timp ce scriam acest articol cineva din lumea paralela si-a dat seama ca; repetand aceleasi proceduri nu vei obtine niciodata alte rezultate, deci a pus frana legii serbanesti. Daca crede cineva ca avocatii coruptilor se vor duce la culcare il incurajez sa se mai gandeasca odata. Ei se vor culca cu adevarat doar daca vor fi fortati. Pentru asta vor trebui sa fie adusi pe pamant, din vazduhul in care zboara.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Se clatina rau de tot sandramaua Horea.
Vulcanul clocoteste si sta sa erupa.

Uite o discutie despre ce se intampla in Franta.
Poate si o parte din cititorii tai ar fi interesata sa o vada..

Problemele economice sunt prea mari ca sa le mai poata tine piept careva. Fie ca e Macron, Le pen, Theresa(ce gluma), Trump sau altii....

Cand se rupe sistemul vom fi in plina jungla.

http://adevarul.ro/international/europa/dezbatere-historia-franta-stare-soc-alegerilor--8_590c2df75ab6550cb8d02207/index.html

Valy

Horea spunea...

Asa este Valy, norocul nostru este ca suntem pe contrasens intotdeauna. Valul social negativ care va urma este semnalat si de felul in care se dezbate in Franta. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca dezbaterea cu extremisti de orice fel nu poate fi dezbatere. Ei ataca, jignes, nu dezbat, ca astia de la noi.

Diferenta dintre noi si ei mai persista totusi. Ai nostrii sunt extremisti in hotie, politica proriuzisa ii intereseaza mai putin. Ea fiind doar o trambilina spre furt, nimcic altceva. In Franta politica extremista este chiar politica extremista.

Horea spunea...

Valy am reusit sa vad dezbaterea dintre Le Pen si Macron. https://www.youtube.com/watch?v=yv7y8uhwHSk m-am din din curioziate, dupa ce i-am auzit pe romani barfind. Da, a fost o dezbatere mai neobisnuita, dar nu se va compara niciodata cu troaca de porci de la noi. Le Pen a fost facuta "un parazit" dar in contextul dezbaterii un parazit al sistemului, pentru ca a trait in el, ca politician, 40 de ani. Au fost si alte intepaturi, adevarat, cu Le Pen in postura de acuzator, pentru ca program politic nu prea are, altul decat unul populist. Deci cand n-ai program iti faci unul, din acuzatii aduse adeversarului.

Deci in rahat suntem oricum, in lumea asta intoarsa pe dos, dar, tocmai de aceea este bine sa pastram proportiile. Vom vedea in curand castigatorul acestor alegeri, bursa din Franta s-a bucutar deja de victoria lui Macron. Macron are sanse sa castige, bursa nu! Bucuria va fi scurta!