Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 25 mai 2017

Momentul in care frica a disparut

Da a disparut! Nu frica de acte teroriste ci frica de caderi bursiere. Investitorii au sarit, asa cum m-am asteptat si cum am spus in postarea "S-a rupt arcul," sa cumpere "The Dip". 

"Eu sunt aproape convins ca vom ajunge din nou la o bine cunoscuta faza; "buy the dip", dupa o corectie care ar trebui sa sperie "cativa" investitori. Dupa care, tentatia de-a ajunge in stele va reveni, pentru ultima oara, cred eu. Dar, vom vedea si ce ne va spune piata, pentru ca ea este cea care isi scrie propriile sale legi."

Si piata ne spune: Vix indicele de volatilitate pe care il vezi expus in perspectiva lunara se apropie de nivele vazute acum 24 de ani, in 1994. O cadere infima Vix ar putea chiar depasi minimul mentionat, marcat in grafic cu linie orizontala albastra. Atentie, minimul atins de vix cu ocazia crizei din 2007 (linie orizontala alba) a fost depasit!

Oricum ar fi investitorii par sa-si fi aruncat frica la lada cu gunoi, fiind convinsi in aceste momente ca limita superioara la care poate ajunge bursa, este cerul. Cand marilor investitori nu le mai este frica de loc, mie incepe sa-mi fie, mai ales dupa ce indicii din SUA au inceput sa faca maxime istorice nemaivazute.

Cand imi este frica ma uit si mai atent la valuri, pentru ca subvalurile pot fi inducatoare in eroare, cel putin pentru moment. Va spuneam ca nu voi mai face analize cu nivele exacte dar despre valuri va pot spune doar atat:

Bursa se afla in opinia mea in ultimul sau val de apreciere si este foarte aproape de un maxim foarte important. Curand, foarte curand, va trebui sa vedem deci un subval in cadere, care ar trebui sa fie urmat de un nou val de apreciere. Acesta ar trebui sa fie ultimul val din acest ciclu. Vom vedea daca va reusi sa depaseasca sau nu ultimul maxim. Daca va reusi, depasirea ar trebui sa fie infima, maxim 5-10 puncte, in cazul SP500. In momentul de fata o depasire nu este scenariul cel mai probabil.

Deci atentie pentru cei care au bani investiti la bursa! Disparitia fricii ii va speria pe multi. Dupa ce bursa va incepe sa o ia la vale, sa nu fi mirat daca vei auzi stiri despre suspendarea lui Trump. Acest lucru nu se va intampla, dar expertii care isi bazeaza analizele pe stiri, vor trebui sa lege caderea burisiera de un eveniment, asa cum fac de obicei.

10 comentarii:

dragon spunea...

La ce orizont te referi cu în curând? Săptămâni? Luni?

Horea spunea...

Zile, maximum saptamani.

Marius73 spunea...

Horea cum vezi piata imobiliara din Romania ? Mai e loc de crestere ? Marirea exagerata a salariilor este un imbold important pentru crestere.

Horea spunea...

O vad intrata intr-o noua bula, care seva termina trist. Prima casa, a doua casa, bani de la Psd si Alde, au dat vant imobilelor, dar si creditelor, si, prin ele indatorarii populatiei. Care a uitat deja anii 2007-2008. Ca de obicei isi va aduce aminte din nou, prea tarziu. Din pacate multi tineri dornici sa aiba casa lor, au cazut in capcana.

Anonim spunea...

Salut Horea!
Ce parere ai de cursul EUR/LEU dar USD/LEU. Sa mergem pe lei pe parcursul crizei sau pe una din aceste valute?
Multumim!
Dorin

Anonim spunea...

Salut Horea!
Ce parere ai de cursul EUR/LEU dar USD/LEU. Sa mergem pe lei pe parcursul crizei sau pe una din aceste valute?
Multumim!
Dorin

Horea spunea...

Dorin, cu parere de rau trebuie sa repet ceea ce am mai spus; nu mai fac analize ca in trecut. Poti sa-ti spun totusi ca eu am intrat la Sek de cca. o saptamana. Volatilitatea eurron a ramas asa cum m-am asteptat sa fie, benigna, perchea fiind intr-o miscare laterala mai lunga. USDRON a fost mai volatil, doalarul trebuia vandut, inclusiv fata de leu, atunci cand spuneam ca eurusd se va aprecia. Ce va fi in cazul unei crize cu aceste perechi este greu de spus, pentru ca totul e timing. Dupa o corectie dolarul se va intari din nou si euro va scade, trebuie insa sa ai un semnal inainte de-a te baga in piata. Apropo SEKRON, eu am un spread special de 8 pipi. La 40-50 de pipi nu merita sa intri la semenea perechi, mai ales daca nu lucrezi cu sume destul de mari.

Anonim spunea...

Salut Horea,

Ce parere ai despre bitcoin?
Merita sa investesti o suma modica (ex. 1000 euro)?

Multumesc.
Nelu

Horea spunea...

Salut Nelu. Raspunsul meu este nu, dar tu fa cum crezi. Bitcoin a avut o miscare parabolica. Este probabil ca va mai incerca o data atingerea ultimului maximu, reusind sau nu sa-l atinga, probabil nu. Deci ca sa intri acum la bitcoin cu succes, trebuie sa nimeresti destul de exact nivelul propice de intrare dar si cel de iesire. Daca nu nimeresti te-ai ars, pentru ca volatilitatea bitcoin bate totul.

dorians spunea...

http://m.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/vine-apocalipsa-financiara-avertisment-precedent-unul-dintre-cei-puternici-investitori-lume-vine-cea-mare-criza-toate-timpurile-guverne-vor-cadea-tari-vor-da-faliment-companii-vechi-sute-ani-vor-16445258