Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 17 mai 2017

Pasi siguri spre deznodamantul tragic pe care l-am prevazut.

Moon Jae-in: Există o posibilitate ridicată de conflict militar în zona de demarcație nord-coreeană.
 
Noul lider sud-coreean a subliniat că armata țării sale este pregătită să contracareze orice amenințare din partea nord-coreenilor.

"Coreea de Nord a lansat o rachetă acum patru zile și susține că a reușit să lanseze o rachetă balistică de rază intermediară. Este o provocare serioasă care încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, fiind o amenințare gravă pentru pacea și stabilitatea globală. Nu vom tolera niciodată astfel de provocări și amenințări nucleare nord-coreene", a spus Moon.

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a anunțat că programul rachetelor balistice nord-coreene progresează mai rapid decât era așteptat. De cealaltă parte, ambasadorul nord-coreean în China a precizat că țara sa va continua astfel de teste cu rachete balistice "oricând și oriunde".

Tensiunile cresc deci in zona, dar neliniste este destula si in marea Chinei de Sud. Focarele de conflict se inmultesc incet dar sigur, in timp ce Trump da aproape in fiecare zi cu picioarele in rahat. Concedierea sefului FBI nu cred ca este o stire pentru conspirationistii romnani, ci o realitate. Una care miroase si ea a "branza din Danemarca". 

Dar hai sa vedem ce ne spune bursa din Seoul?

Ne spune ca totul e in regula, ceea ce nu este in regula. Razboaiele nu incep niciodata la varf de ciclu, doar semnalele ca ceva este in coacere. Bursa din Coreea de sud zburda, asa cum se vede, ca si celelalte burse, dar la nivele la care ameteala o poate apuca in orice moment. Deci caderea KOSPI ar trebui sa vina mai intai, dupa aceea un eventual conflict armat. Si, conflict va trebui sa fie, tinand cont de cum arata lumea in momentul de fata. Am spus de atatea ori pe acest blog; un cretin este suficient pentru apasarea unui buton spre dezastru. Si cretini avem destui. Unii, in postura de de sefi de stat.

La noi in tara totul pare ca s-a linistit. PSD sta sa crape si Ponta sare tot mai dur si mai des la beregata lui Dragnea, pentru ca simte mirosul de sange. A3 face sondaje de prostire a neamului, ca si pana acum, in timp ce partidul din care fac eu parte a reusit sa-si faca cel mai democratic statut din Romania. El a fost votat dupa ce a fost dezbatut si amendat de orice membru care a dorit sa contribuie la fabricarea lui. Statutul are si un paragraf care garanteaza un referendum intern, pe care il pot convoca, la nevoie, 200 de persoane. Toate astea, in timp ce Firea urca in sondajele Avangarde. Cum mama dracului sa nu explodeze o lume intoarsa pe dos?

Niciun comentariu: