Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 21 iunie 2017

Ciclul politic al lui Ponta pare sa fi inceput o corectie ascendenta inevitabila

Iti amintesti probabil, ca am vorbit de mai multe ori despre ciclul politic al lui Ponta, unul pe care spuneam ca "l-am desenat in cap", bazat pe evenimente. M-am decis sa scriu aceasta postare pentru a anunta ca primul val descendent, deci primul ciclu mai mare, pare sa se fi sfarsit. 



Pentru ca subciclurile din care a fost alcatuit par a fi complete, fapt pentru care ar trebui sa asistam la o revenire politica al lui Victor. 

Ceea ce am spus pana acum este important de ce? Pentru ca, daca Ponta a intrat intr-adevar in corectia pe care o vad eu, montiunea de cenzura al lui Dragnea ar trebui sa cada. In rest, nu vreau sa mai repet ceea ce am scris in decursul anilor. 

Constat doar ca am pus degetul pe un adevar dovedit de realitate: tara noastra a fost si este condusa de mafioti reali. Culmea ironiei este ca au fost votati de acest popor! Care se tarie, tocmai din aceasta cauza, pe ultimul loc in UE. Pe primul loc suntem la saracie, invartindu-ne in jurul cifrei de 50%, in timp ce sistemul sanitar, sistemul de invatamant, libertatea presei, trei dintre pilonii de baza a democratiei functionale sunt praf si pulbere.

Criza politica actuala nu este altceva decat o reglare de conturi intre Ponta si Dragnea, in timp ce multi romani au inceput sa-l vada, pe "pionul nevertebrat" Sorin Grindeanu, ca pe un salvator de tara si popor. Deci dupa 27 de ani de mafiotism cei care se mai duc la vot n-au invatat nimic. Nici n-au avut de unde, pentru ca se uita la televiziuni pe care borfasii le controleaza pana la ultima celula.

Si atunci, cum sa-si poata ei da seama ca pionul Grindeanu care pescuia stiuci cu Dragnea, si-a gasit acum alt spate? Si ca in conditiile actuale este mutat de Victor Ponta. Ce sa fi facut individul, dupa ce cariera sa politica a fost tocata de catre colegii din clan? Vrea sa ramana si el in picioare, ca orice om.

Pentru cei naivi! Nu a semnat acest Sorin Grindeaunu ordonanta 13, fara sa clipeasca, atunci cand Dragnea era calare pe elefanti? 

Cei 600 000 de mituiti cu pomeni electorale care iesit in strada l-au trantit pe "liderul maxim", in nici un caz nu actualul premier. Sunt ferm convins ca reactia populara pe care am vazut-o cu toti, Sorin nu si-a inchipuit-o nici in cele mai umede vise ale sale. Dupa ce Dragnea a fost doborat de pe elefanti, calare atunci pe mai multi deodata, a inceput sa ciripeasca si Ponta. 

Cei care n-au inteles macar atat din politica romaneasca vor continua cu siguranta sa voteze mafioti, aruncandu-si astfel tara la lada cu gunoi. Atentie, nu orice tara, ci una bogata si minunata, cu un potential enorm. Deci cel care voteaza hoti la carma tarii nu poate fi numit niciodata victima, ci doar un partas nenorocit la furt.

4 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

ca de obicei analizele dvs Dom Doctor sunt extrem de precise....motiunea a cazut si Grindeanu cu Ponta vor guverna

Horea spunea...

Mai omule, tu nu vezi cata reavointa si obeaznicie pui in comentariile tale? Cum se face ca n-ai comentat niciodata atatea analize corecte? Cand am pretins eu vreodata ca le fac pe toate perfect, si spune-mi cand nu am recunoscut o greseala? Spre deosebire de tine care le sti pe toate, intotdeauna.

Aceasta analiza a fost gresita pentru ca interpretarea mea a fost gresita. Am legat revenirea lui Ponta, foarte reala, de un eveniment probabil. Sigur ca, unul ca tine, care nu stie altceva decat sa bage parul in gardul altuia n-ai observat, voit, exprimari de tip; "ar trebui sa asistam".

Exprimari care nu apar niciodata in limbajul tau, atunci cand iti expui teoriile conspirationiste, cu "argumente beton." Sa sti ca as crapa de rusine daca as fi in locul tau! Cum dracu ai acumulat atata venin si reavointa in tine? Tara asta se scufunda din cauza voastra, oameni care va bateti joc de munca altora.

Sunt convins ca nu poti fi atat de dobitoc incat sa nu poti face un raport intre; analize corecte/analize eronate, si sa tragi aceleasi concluzii pe care le trage orice om de buna credinta. Le ai sub nas pe toate, dar, plin de frustrari si de venin cum esti, iti arunci mucii in cele nereusite. Intotdeauna! Nu s-a lipit nimic de tine in Anglia, fratele meu. Ai trecut pe acolo ca cufarul prin gara.

Esti la fel de nesimtit ca cei de la antena3, care sunt convins ca ar spune la fel; "ca de obicei analizele dvs....."pentru ca trebuie sa inverseze intotdeauna orice adevar. Asa le-a dictat "bunul" Voiculescu; spuneti baieti ca zapada e neagra, pana se inegreste si viata romanului.Inca o data, sa-ti fie rusine! Dar nici nu cred ca ai asa ceva.

Anonim spunea...

Sunt oameni si oameni Horea. Numarul de prosti e distribuit uniform pe planeta si vorba aia "mama prostilor e mereu gravida". Si nu cred ca e doar o expresie dogmatica.

Uite ce spune si "Ion Creanga" despre unii dintre noi.
Chestii lumesti...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1232923226741642&id=100000719292489&pnref=story

Vali(tot din UK)

Horea spunea...

Vali, despre prostie au vorbit multi, pana si Einstein a avut o parere. Despre ea, combinata cu frustrari, neobrazare si nesimtire s-a vorbit mai putin. Uite ca vorbesc eu; este cea mai periculoasa combinatie, din moment ce indivizii care poseda "amalgamul" se cred destepti, cu toate ca nu le ies planurile vietii, asa cum vor, aproape niciodata. Fapt care ii face si mai frustrati, si mai rai, prinsi intr-un ciclu vicios, foarte, foarte, foarte gaunos pentru cei din jur. Asta este tipul de om care crede ca da mereu in bara din cauza altora, fapt pentru care succesul celor din jur ii provoaca invidie, il irita.