Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 14 iunie 2017

Vine, vine, vine vara

Cu FED-ul in toata tara. Yellenele pe campii, nu le adunati copii. Pentru ca vor fi la fel de ufilite ca intotdeauna si vor avea acelasi miros de cacatel, ca de obicei. In alta ordine de idei, FED ar trebui sa mai ridice azi dobanda inca odata, desi miscarea dobanzii de 10 ani, din piata, nu este la fel de convingatoare ca de obicei. 

Am avut, asa cum se vede pe grafic, o cadere, "exact" pana la nivelul pe care l-am considerat un suport de bagat in seama. 

De acolo, dobanda a inceput sa-si revina, inaintea sedintei de azi a FED, dar, eu mi-as fi dorit o revenire mai consistenta, ca sa pot fi foarte sigur de actiunea lui Yellen. Deci sunt destul de sigur, nu foarte sigur, si imi voi asuma greaseala, in cazul in care FED nu se va atinge de dobanzi. 

Pana la proba contrarie voi pleca de la premizele unor dobanzi mai mari, cu 0,25 de puncte. Deci o dobanda de 1,25. As vrea sa va reamintesc ceea ce am mai spus: Eu nu cred ca dobanzile se apreciaza pentru ca economia SUA duduie, sau pentru ca Trump este The Wizard of Oz al economiei. Ele se apreciaza ciclic si din cauza faptului ca lichiditatile din piata sunt insufieciente, din moment ce posesorii lor, nu mai vor sa dea imprumuturi pe nimic. 

Ca atare, acest fel de abordare al investitorilor fata de cash ar trebui sa continue, plecand si de la premisa deflatiei in care se scalda economia. Ma refer la deflatia definita corect; "insuficienta de cash si imprumuturi in piata, nu la cea definita prin oscilatia preturilor. Oscilatia preturilor este deci o consecinta a inflatiei sau a deflatiei, conform definitiei pe care o folosesc eu. 

Bursa a avut si ea corectia asteptata si se afla dupa parerea mea in ultimul val, asa cum am mai spus. 

Care, are ca intotdeauna mai multe subvaluri, greu de apreciat exact, pentru ca pot fi foarte mici. Important este ca cei cu ochii deschisi sa-i deschida si mai bine, pentru ca un top de o importanta cruciala este in formare. Faptul ca nu e terminat, inca, il arata si forma lumanarilor VIX. Ele nu au fost destul de comprimate pentru un top terminat.

De obicei v-am spus cate ceva si despre politica autohtona. Acum, am insa o senzatie de greata care nu-mi permite sa fac comentarii. Ea este provocata inclusiv, si de ceea ce s-a intamplat in partidul din care fac si eu parte, chiar daca problemele noastre nu sunt legate de hotie sau de interese economice personale si de grup. Suntem un partid nou, este adevarat, dar cu membrii recoltati din aceasta tara, nu din Elvetia, si acest lucru se vede foarte bine. Mai mult decat ar trebui sa se vada, chiar si la un partid nou nascut.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Horea!

In ceea ce priveste bursa, un prim test cred ca a fost saptamana trecuta mini sell-off-ul de pe Nasdaq.
S-a demonstrat ca piata e slaba si cred ca s-ar putea duce in jos repejor, cand se hotaraste..
Dobanzile crescute cred ca nu au cum sa nu se simta in piata actiunilor. Ma gandesc ca, metaforic vorbind, la un anumit punct va fi picatura care sa reverse apa din vas. Sa rupa ceea ce fizica numeste ca fiind "tensiunea superficiala".
Eu mi-am propus sa shortez DJ 30 pe la 22k si Nasdaq index pe la 6k.
Crezi ca ar fi foarte riscant, in conditiile in care piata e atat de sus? Sau sa aseptam mai multe confirmari ale unui posibil top?

Merci,
Vali

Horea spunea...

Salut Vali.Si daca nu lucrezi cu levier, piata este inca riscanta pentru short. Eu nu vad nici un semnal, deocamdata. Ar putea veni unul azi, dupa sedinta FED, dar depinde si de calitate