Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 23 august 2017

A sosit oare momentul unui conflict armat intre Corea de Nord si SUA-Corea de Sud?

Daca asculti retorica aparuta in mas-media, raspunsul pare a fi unul sigur; DA! In opinia mea, rezultata in urma studiului a doua grafice burisiere, psihologia umana din teritoriu, chiar si cea din SUA, arata insa cu totul altceva; Mai avem "o leaca," pana la eventuala izbucnire a unui razboi propriuzis, care nu prea poate sa inceapa intre cetateni aflati la cumile euforiei. 

Este adevarat ca, Corea de Nord, nu are bursa, dar SUA si Corea de Sud au. 

Analizand deci graficele indicilor bursieri din ultimele doua tari mentionate, eu cred ca se pot trage concluzii destul de pertinente, legat de stadiul in care se afla acest conflict foarte mediatizat. Uita-te la indicele Kospi si la Sp500 din graficele alaturate, ca sa vezi ca psihologia popoarelor implicate in conflict este inca foarte pozitiva. Si cu sanse mari de a se invarti in jurul acestor nivele, in viitorul apropiat.



Ambele grafice sunt in perspectiva lunara si contrazic, fara doar sau poate, retorica agresiva din mas-media. Deci Hell can wait, deocamdata, zic eu. Tu ce parere ai?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Uitandu-ma la graficul Sp500 nu pot decat sa ma ingrozesc la ce va urma ,din pacate. Dar probabil cu razboiul ai dreptate fiindca nimeni nu incepe asa ceva cand ii merge bine, desi nebuni in istorie s-au intalnit destui.

Putem numai sa ne bucuram de prezent si sa fim mai buni azi, pentru ca viitorul oricum ne va schimba vietile, lent sau printr-un soc, si nu neaparat inspre bine.

Marius

Paleologu presedinte spunea...

Buna Horea...Ce spuneti despre declaratia bancilor straine ca au profit zero in Romania tocmai pt a nu plati taxe la statul roman, in timp ce Mugurel-struguras evreul de la BNR isi vede bine-mersi de afacerile lui de pe mosia furata de la stat pe nimic dupa devalizarea de lingourile de aur ale BNR....

Horea spunea...

Am mai spus, nu raspund la comentarii nesemnate! Chiar daca acest comentariu seamana cu alte comentarii semnate de Nastratin.

Anonim spunea...

nu era nastratin sunt eu sorinel si intrebarea mea este cand se termina distractia pe s&p 500 ??? baietii de la zero hedge fac spume din 2009 si nimic , in rest totul e bine deocamdata ...

Horea spunea...

sorinel, bancile declara profit zero pentru ca le permite legea facuta de tocmai "atacatorii" lor. Deci in loc sa schimbe legea mafiotii urla prin presa, pentru ca urlatul le aduce voturi. Taxele de la banci nu! Mugurel Strugurel n-ar fi nici el vesnic guvernator, daca n-ar fi sustinut de aceleasi urlatoare. In legatura cu sp 500 ma intrebi pe mine? Nu erai tu cel care tinea lectii despre bursa?

Nastratin spunea...

Buna Horea....tocmai ai mentionat numele meu de internet...Iata mai jos explicatii mai clare la trendul bursier...

https://moneymorning.com/2017/09/19/these-charts-show-exactly-what-happens-before-markets-dive/

Sanatate la toti!

Horea spunea...

Explicatii sunt destule si pretutindeni, Nastratin. Mai bune sau mai rele. Trendul bursier ascendent se poate termina insa si brusc, asa cum s-a intamplat de mai multe ori in istorie. Cum se va termina acest trend ramane de vazut. Deocamdata multi il vad vesnic.