Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 8 august 2017

Marti, In data de 18 noiembrie 2014, spuneam intr-un articol, printre altele

"Clanul PSD va plati scump batjocura pe care au practicat-o fata de propriul popor. Dar asta ar putea fi pana la urma un lucru benefic. Dupa aceasta infrangere fostul clan se va duce dracului! 

Psd-ul pe care l-ai vazut pana acum va muri incet dar sigur. Din cenusa lui se va naste un partid social democrat autentic. Pentru ca numai asa vom putea avea o stanga credibila, foarte necesara oricarei democratii autentice.

Un partid asadar, nu un clan in care se ascund penalii. Care vor ajunge toti acolo unde le este locul. La racoare! 

"Sapaturile" din interiorul PSD au inceput deja, fii sigur.  Chiar daca ele nu sunt deocamdata vizibile."

De atunci si pana la data de 7 august, 2017 au trecut aproape 3 ani si iata-l pe Catalin Ivan venind cu cea mai proaspata actualizare a subiectului; 

"În acest moment sunt două forțe care pot rupe partidul. Pe de o parte, Liviu Dragnea dă afară din partid sau îi izolează pe toți cei care nu sunt de acord cu el. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD este scindat între sud și restul țării, între cei veniți din PRM, PD sau de oriunde din altă parte și pesediștii vechi. Pe de cealaltă parte, Victor Ponta și-a creat propriul proiect politic și încearcă să strângă toți nemulțumiții în noul partid. Mai pe scurt, ultimii doi președinți ai PSD, mai mult sau mai puțin legitim, par să reușească acum ce nu au reușit cei mai înverșunați dușmani ai partidului, nici măcar Traian Băsescu, în atâția ani de lupte dure."

Desi ruptura nu s-a produs inca, eu cred ca se va produce conform calculelor pe care le-am facut in 2014. Un "colos de fier" ca PSD nu are cum sa crape de la o zi la alta, fiind sudat si de interese financiare enorme. 

Capii grupurilor mafiote care se bat sunt personalitati foarte puternice si ei vor rupe tot ce le sta in putinta pentru interese personale.

Atat Ponta, cat si Drgnea, si-ar vinde propriile mame pentru putere si influenta economica si, conform retetei siciliene, tradarea nu se uita, nu se iarta. Eu sunt convins ca Ponta ar fi chiar in stare sa crape tara, pentru a se razbuna pe Dragnea, omul care l-a detronat.

 Nu ii poate fi deloc usor prietenului lui Erdogan sa ajunga din fost premier un mare nimic. Scindarea care se profileaza n-ar trebui sa-i ajute pe niciunul dintre combatanti, pentru ca divizizarea unei comunitati duce la slabiciune, nu la putere.

Vom trai si vom vedea, dar trebuie sa recunosc ca pe Johannis nu l-am judecat corect 100%, in 2014. El fiind mult mai "uns cu alifii" decat credeam eu atunci. Acest fapt a incetinit vizibil procesul de scindare a celor rosii. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

EUR din pacate si-a cam pierdut din suflu in ultima perioada , deci cum ramane pana la urma cu cei care au pariat pe dolar ??? mai mananca praf sau nu ?
sorinel