Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 19 noiembrie 2017

Ce ne spune Tudose si ce imi spune mie indicele BET

Tudose: "Nu numai ca n-am murit, cum ne doreau unii, ci, dimpotriva, suntem de invidiat, pe locul trei in lume! 




Tudose: "Dupa ce Washington Post si AFP au raspandit tot felul de 'false informatii' privind cresterea economica a Romaniei, numind-o chiar 'tigrul Europei', Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare sustine, in Prognoza Economica Europeana pentru toamna lui 2017, ca tara noastra are a doua cea mai mare crestere economica din lume, dupa China. Stam rau. Atat de rau incat am facut a doua rectificare pozitiva din acest an"

Indicele Bet: "Am ramas frant de oboseala si cu multe coaste rupte dupa caderea pe care am avut-o in intervalul 2007-2009, nemai reusind sa urc nici macar pana la ultimul maxim (marcat pe grafic cu linie orizontala rosie). Din punctul in carea am ajuns cazand, direct in cap, in 2009 (linie orizontala verde), am reusit sa ma tarasc gafaind, doar pana la nivelul liniei orizontale galbene, in timp ce alte burse importante din lume si-au depasit cu "kilometri" maximele atinse in 2007.

PSD-ALDE au incercat sa ma ridice si pe mine, cu macarele made in Ro. de marca; PROMISIUNI MINCINOASE,  care au cedat toate, deja la mijlocul acestui an. 

Incurajat de guvernanti am incercat sa ma ridic in picioare, dar m-au apucat niste ameteli identice cu cele din 2007. Simt din nou aceleasi greturi, dar mai rau. Si simt ca a inceput sa-mi fuga pamantul de sub picioare. 

Deocamdata, panta pe care alunec nu este prea abrupta dar in zare, vai Doamne, vad o alta panta. Una care pare a fi mult mai al dracului decat cea pe care am cazut ultima data, putand astfel sa-mi rupa gatul. M-am linistit totusi, o leaca, dupa ce la-m ascultat pe Mihai T. Dar mai ales dupa ce am auzit ca un batalion intreg de macarale,  de aceiasi marca ca si primele, a fost trimis din nou de guvernanti in ajutorul meu."

Dupa ce am ascultat, atat declaratiile premierului, cat si pe cele ale indicelui Bet, as vrea sa trag si eu niste concluzii. Strict personale, desigur; Tudose mai are votanti destui, care sunt gata sa inghita si rahat daca le cere partidul. Bet n-are votanti are numai investitori, care au inceput sa parieze, prin luna iunie al acestui an, impotriva "revolutiei economice" PSD-ALDE, dand astfel un prim branci indicelui Bet. 

In timp ce Tudose conduce doar gargara pe care o serveste fara nicio jena propriului partid si alegatorilor, indicii bursieri conduc economiile tarilor pe care le reprezinta. Deci unde merge Bet, va merge si economia romanesca, cu o intarziere de cca. 6-12 luni. Bet a luat-o, dupa cum se vede, spre nivelul elipsei care ar trebui sa fie primul popas mai consistent al coborasului inceput. 

Atentie! Bet isi continua coborasul pornit asta vara chiar si acum, intr-o perioda in care Tudose, Dragnea, Tariceanu&Comp se scalda in cifre economice vulcanice, care au impins visele umede ale intregului grup vesel, in directia Rai. Va mai amintiti de invataturile lui Calin, cel care a fost "liberal" deja in stadiul sau de embrion? Si care surzit de duduiturile economiei nationale, in 2007, ii trimitea pe romani sa cumpere case in SUA. Ca sa contribuie si ei in acest fel la salvarea economiei americane. Ce a urmat nu mai trebuie sa va povestesc. Ce va urma, de acum incolo, vom vedea cu totii, inclusiv Mugur cel Strugure. Care mi s-a parut destul de ingrozit cu ocazia ultimei conferinte de presa.

Mic rezumat: Minciunile lui Tudose&comp nu le-am crezut si nici nu le-am inteles niciodata, cred insa ca am inteles ceea ce imi spune BET. Daca perceptia mea se va dovedi corecta, panta pe care va fi tavalit indicele are, punctul final de oprire sub nivelul minim atins in 2009. Un lucru care ar trebui sa-l detemine chiar pe "liberalul" Tariceanu sa-si cumpere, casa in SUA sau poate in Bangladesh. Cine nu s-ar bucura sa primesca in tara sa pe omul, care a facut din Romania a saptea putere economica a Europei, 12 ani in sir, la televizor? Sapte, tradus din tariceneasca, inseamna ultimul loc in UE. Atentie, inca odata! In timpul unei cresteri economice=locul 2 in lume. Mrrrrrrr, ce tigru! Tariceanu, desigur, despre Romania vom discuta mai incolo,  inclusiv cu Pierre Moscovici.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea!
Cum apreciezi evolutia monedei euro fata de leu in 2018?
Euro a spart maximul si teoretic ar trebui sa urce semnificativ mai ales dupa atatia ani in care s-a miscat intr-un interval relativ strans.
Tu ce parere ai?
Dorin

Horea spunea...

Salut Dorin! Ai perfecta dreptate. Regulile analizei tehnice conventionale spun exact ceea ce spui tu. De obicei dupa o miscare lateral lunga, spargerea intervalului in cauza duce la explozii de pret in aceiasi directie.

In cazul euro ron eu am insa dubi. Pentru ca miscarea laterala mi se pare una terminala. Ca si puseul de inflatie produs de "inundatia monetara PSD_ALDE." Inundatie cu ghilimele pentru ca romanii au cheltuit si promisiuni. Ti-am spus parerea mea, dar vom vedea in curand parerea pietei.

Anonim spunea...

N-o fi depasit BET in termeni nominali maximul din 2007, dar la ce dividende grozave au dat in ultimii 3-4 ani companiile de stat listate, castigul arata muuult mai bine decat graficul ;)