Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 24 februarie 2018

De la 19666 la 5920.

Este vorba de cryptomoneda Bitcoin, al carei pret trebuia sa ajunga in luna, conform expertilor. Deocamdata si-a pierdut, in doar 8 saptamani, 70% din valoarea maxima atinsa! Cum credeti ca se simt azi, cei care au cumparat BTC la un pret de 19 666? 

Care poate fi oare, explicatia fenomenului prin care o marfa este cumparata la un pret de 19 666, considerat just si ieftin, pentru a fi vanduta, dupa numai 8 saptamani, la un pret de 5920, considerat prea scump? 

In grafic se vad nivelele de cerere calculate de mine, pe care le cunoasteti din postari mai vechi. Despre al doilea nivel, marcat cu o sageata albastra, mai groasa, spuneam ca este cel mai important. Si iata ca BTC s-a apreciat, tocmai de acolo, pana la nivelul de 11780, recastigand astfel cca. 30% din valoarea pierduta. 

Chiar azi, moneda crypto a inceput sa se devalorizeze din nou. Care credeti ca va fi soarta ei in viitorul apropiat? Dar in viitorul mai indepartat? Se vor imbogati oare, pana la urma, cei care au cumparat-o la pretul de 19 666? Va mai exista BTC peste 10 ani? Dar peste 2? Vor renunta guvernele lumii la puterea financiara pe care o au azi, prin a-si lasa cetatenii "sa bata monede," in locul bancilor centrale?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea!

Care e parerea ta despre cryptovaluta din Venezuela,care cica va avea acoperire titei?

Mai ai carte de vanzare? m-ar interesa.

Cu stima,

ML.

Horea spunea...

Salut ML. Filme pe care vrea sa le faca Holywood despre BTC si petro din Venezuela, ma fac si mai sceptic fata de cryptovalute, in forma lor actuala. Observa totusi un lucru foarte important legat de petro! Unul pe care l-am anticipat.

Statul va emite aceasta moneda nu niste indivizi oarecare. In opinia mea nu petro este problema ci guvernul care a dus de rapa o tara plina de petrol.

Este ca si cum ai dori sa construiesti din rahat o casa frumoasa, proiectata de un arhitect performant. Apropo! Suedia se pregateste pentru e-krona, numai ca, tara nordica nu este inca pe butuci.

Petro difera totusi de valutele fiat, prin faptul ca valorea sa este legata de un bun tangibil. Sa nu uitam totusi ca pretul titeiului variaza si el.

Repet ceea ce am mai spus: Lumea va trece, incet dar sigur la crypto monede(la o cryptomoneda?).

Petro va fi prima incercare facuta de o tara, de un guvern, in acest sens. La inceput sunt convins ca proiectul va atrage niste investitori, dar pentru economia venezuelei, cu Maduro in frunte, nu cred ca va face miracole.

Bolivarul ramane si el pe piata, deocamdata, mana in mana cu hyperiflatia. Care a ajuns la un maxim de 7000%, de unde a inceput sa scada, ajungand la 5600%, in luna februarie, anul curent. Nu mai am carti tiparite numai copii PDF. Daca te intereseaza ma poti contacta prin mail.

cititor spunea...

Salut Horea!

Unde gasesc adresa ta de mail?

cititor spunea...

Salut Horea!

Unde gasesc adresa ta de email?

ML.

Horea spunea...

O gasesti in profil.