Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 9 februarie 2018

Isarescu fuge dupa tinta de inflatie

Pentru un salariu de invidiat, seful BNR priveste, constata si ne spune; preturile vor creste si inflatia va fi mai mare decat am crezut noi, cei de la BNR. Cum sa nu fie mai mare sau mica mica, din moment ce "capetele luminate" ale bancii, puse in posturi pe criterii politice, trag pe langa orice tinta economica pe care incearca sa o nimereasca. Intotdeauna!

Banca Nationala a ridicat, nu demult, dobanda de referinta la 2,25%, ca sa ajunga piata din urma. Iar acum se vaita de o inflaltie si mai vartoasa, decat cea pe care au calculat-o expertii ei. 

Cand apare Isarescu la o conferinta de presa lumea ciuleste urechile. Ca sa auda ce? Lucruri pe care le vezi daca nu ai ochelari de cal. 

Din pacate, multi romani poarta asemenea ochelari, simtindu-se "loviti in cap" de fiecare vorba iesita, din gura "superexpertului" Iasarescu. 

Ceea ce n-am auzit sa-l intrebe nimeni pe guvernator, niciodata, este: 

Tovarase Isarescu, voi astia de la BNR ce faceti, in afara faptului ca ne spuneti lucruri stiute si intelese mai demult, de catre toti posesorii unei logici elementare? De ce mai are aceasta tara nevoie de domniile voastre, atata timp cat lucrurile par sa meraga bine, sau rau, de la sine?

Pentru ca nimeni nu i-a pus si nu-i va pune nici in viitor aceasta intrebare, Isarescu va continua sa fie soarele economiei romanesti. Astrul care manevreaza totul printr-o miscare de raza, omul care asigura linistea apelor pe care pluteste barca economiei. 

Mana dreapta a lui Mugur este ministrul muncii, O.Vasilescu, expert de renume local in calcule de salarii. Cand spune Olguta ca vor creste, atunci ele scad, inversul afirmatiei nu exista.

Cel care facut programul economic; "scara romanilor spre Rai," Vilcov, a primit 8 ani de inchisoare cu executare. 

Poate de aceea a fost tinut in postul pe care il detinea, ca sa poata continua sa-si execute propriul popor. Nu degeaba se invarte PSD in jur de 42%. Ma intreb; oare cate procente vor avea, daca vor decide sa-si execute alegatorii? Un raspuns transant am primit deja de la Codrin Stefanescu, seful statului in zig-zag: "Numarul celor care ne-au votat creste," ca si viteza invers in care au bagat tara guvernantii.(Nota susemnatului). 

Pana si UDM-istul Kelemen si-a dat seama de faptul ca un program de guvernare, care pare "facut la ministerul agriculturii, intre doua beri," nu poate face altceva decat sa dea tarii "stabilitate." Cauza pentru care maghiarii au votat inscaunarea guvernului nr.3 PSD-ALDE. De la masa au lipsit doar mititeii, care puteau transforma stabilitatea in beton. Chiar si fara mititei salariile medicilor, a asistentilor, vor fi mai mult decat beton, conform ministrului sanatatii. Incepand cu luna martie ele se vor mari cu pana 170%. Acest calcul trebuie sa fi fost facut intre mai multe beri si nu la ministerul agriculturii. Ci intr-o buda publica, undeva.


Niciun comentariu: