Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 12 februarie 2018

Trump il ia de mana pe Isarescu

Si obtine rezultate magistrale: The budget proposal projects the economy will grow about 3% annually over the coming decade, though officials now expect a slightly larger near-term boost, with output rising 3.2% next year before declining to 3% in 2021 and 2.8% by 2026, according to projections reviewed by The Wall Street Journal. 

Deci crestere economica vesnica, fara boli si fara moarte!

Cand auzi asemenea afirmatii trebuie sa te uiti atent la ce spune bursa, pentru ca ei nu ii pasa de loc de ceea ce canta corul The Donalds. Bursele traiesc in lumea lor si vor anunta, intotdeauna, momentele in care considera ca un Trump, sau altul, incep sa aiba vise umede. 

Deocamdata expertii, de pe Wall Street, sufla in trompete alaturi de presedintele SUA, chiar daca muzica unora are un ritm mai temperat: "On Friday, economists at J.P. Morgan said they now expect the economy to grow 2.6% this year and 1.9% next year."Vom vedea in curand cine va mai fi in stare sa danseze pe ritmurile optimiste ale acestui cor vesel?

In ultimele saptamani bursele "s-au aruncat de la etaj," un fenomen la care mas media a reactionat imedeiat. Tocamai aceasta reactie promta a mediei m-a facut sa fiu sceptic in privinta unui top final.

Dupa cum se vede, in grafic, Dj a cazut exact pana la intervalul pe care l-am numit "intervalul de oferta din ceruri."

Pentru cei care nu se ocupa de analize socio economice as dori sa clarific: In cazul in care un interval de oferta este depasit, vizibil, vanzatorii lui vor fi inlocuiti de cumparatori. Logica este simpla; depasirea nivelului ne arata clar ca cererea a invins, in cele din urma oferta din acea zona. Cei care n-au reusit sa cumpere la momentul potrivit astepata, o revenire a pretului spre nivelul penetrat, pentru ca sa poata intra si ei in piata.

Acest lucru se vede la fel de clar pe graficul afisat in aceasta postare. Dj cade exact, pana la limita inferioara a intervalului amintit, de unde cumparatorii reusesc sa-i impinga pretul spre nord, prin cumparari destul de masive. In acest fel DJ reuseste sa-si inchida sesiunea saptamanala la un pret, aflat cu putin deasupra liniei care delimiteaza nivelul superior al intervalului. 

Oare la ce ne putem astepta dupa un asemenea comportament?

Parerea mea este ca vom asista, din nou, la o revenire bursiera, foarte curand. Ea trebuind sa fie inabusita, in cele din urma, la nivele aflate sub ultimul maxim. 25000 este un nivel aproximativ, dar destul de bun pentru acest scop. De la acest nivel Dj ar trebui sa plonjeze din nou spre ultimul minim, ca sa-l depaseasca, pentru a putea testa, in acest fel, perceptia vanzatorilor si a cumparatorilor aflati in zona intervalului de pret delimitat de elipsa. Numai dupa acest test vom putea intelege mai bine intentiile pe care le au cumparatorii, dar si vanzatorii indicelui american.

Inchei aceasta postare prin a comenta felul in care au prezentat stirile, relatia ivestitor-inflatie. "After prolonged visions of nirvana, investors are suddenly having nightmares again about an old bogeyman: inflation.The Dow Jones Industrial Average lost 9% of its value in the past two weeks, a stunning drop from a record high triggered by the fastest increase in worker pay in nine years.

Deci inflatia ii sperie acum pe investitori! Pe care investitori? Exact pe aceeia care urlau dupa QE, pentru ca doreau inflatie, ca si FED, cel putin de 2%. O tinta pe care cei din urma n-au reusit sa o nimereasca pana acum. Investitorii par a fi deranjati si de salariile marite, care apar de obicei intr-un mediu economic sanatos si ascenedent.

Dow a cazut 9%, deci sume echivalente cu 9% din valoarea totala a indicelui s-au evaporat in 2 saptamani, ceea ce inseamna deflatie. Deflatia n-a fost si nu e buna, investitorii doreau inflatie. Al carei simplu miraj i-a determinat acum, sa faca in pantaloni. Asta ne spun fabricantii de stiri, "espertii" care explica in fiecare zi cauzele pentru care se apreciaza sau se depreciaza bursele. Au inteles acesti oameni vreodata, felul in care functioneaza pietele de capital? Sau fac numai zgomot ca sa nu fie liniste?


Niciun comentariu: