Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 14 mai 2018

Isarescu intr-un galop vesnic dupa tinta de inflatie!

Da suturi rahatului, ca intotdeauna;

"Rata anuala a inflatiei, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a urcat in luna aprilie la 5,2%, cel mai inalt nivel din iunie 2013, cand a fost 5,37%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).
Fata de aceeasi luna a anului trecut, marfurile alimentare s-au scumpit cu 4%, in medie, preturile marfurilor nealimentare au urcat cu 7,2%, iar preturile serviciilor au crescut cu 2,83%, potrivit News.ro.

Fata de decembrie 2017, cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat, in aprilie, la fructe proaspete (13,91%), citrice (11,32%) si gaze naturale (10,19%).

Pretul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preturi, a crescut, in aprilie fata de decembrie, cu 3,9%.

Saptamana trecuta, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a anuntat ca rata inflatiei va mai ramane la nivelul de 5%, dar apoi va scadea, iar la finalul anului va ajunge la 3,6%.

Prognoza a fost insa revizuita in crestere, pentru ca cea anterioara indica o rata de 3,5% pentru sfarsitul anului 2018.

Totodata, la finalul lui 2019, rata anuala a inflatiei va ajunge la 3%, a mai declarat Mugur Isarescu."

Ce va face BNR dupa aparitia acestor cifre? Isi va revizui tinta de inflatie, ca de obicei. In ce directie? In sus, pentru ca asta ii sugereaza piata. Numai dupa inca o ajustare eronata a bancii va putea sa inceapa o scadere a inflatiei si tinerea intr-un galop permanent astfel, al lui Isarescu&Comp. Piata muta, mereu tinta dupa care gonesc Mugur si expertii, dar cu cele mai bune intentii; pentru ca ei sa fie obligati sa faca miscarea zilnica, de cel putin 30 de minute, atat de necesara sanatatii.

Fata de acest sport al sprintului continuu are "maestrul in economie" Liviu intelegerea ancorata la nivelul zero. Dar, colacul de salvare ii va fi aruncat din nou de catre tribunalul poporului, cu sediul la A3. Acolo vor apare cele mai bizare "verdicte judecatoresti," privind evolutia economica a tarii;" De tipul; Omuleti stranii de culorile curcubeului vor sa inghita Romania, mana in mana cu alte zburatoare.

Niciun comentariu: