Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 27 mai 2018

Razboiul sobolanilor

Va fi castigat de Dragnea, de Ponta, sau de niciunul dintre ei? Pentru ca procesul de decimare al PSD, despre care am vorbit intr-o postare, imediat dupa alegerile prezidentiale, va continua. Termenul de sobolan le-a fost atribuit de Dragnea colegilor, sau fostilor sai colegi. Trebuie sa recunosc ca simt, pentru prima data, obligatia de-a fi total de acord cu hotia sa, ducele de Teleorman. Duce, de la duce tot ce apuca.

Continuarea decimarii PSD, cred eu ca ar trebui sa rezulte din trendul descendent in care se afla clanul, cu toate ca am asistat, asa cum este normal din punct vedere ciclic, la momente de revenire a gastii lui Liviu.  Momente in care Dragnea si pionii lui par a fi de neclintit, dand astfel impresia ca vor iesi invingatori din acest razboi inceput in 2014. Intre un sistem feudal petecit cu modernizari si o societate care isi doreste tot mai mult o democratie reala.

Am mai spus si repet; nici vorba despre vreo "ciuma rosie" in Romania. Ideologie politica in aceasta tara n-a existat cat negru sub unghie, dupa lovitura de stat. Totul s-a limitat la ideologia buzunarului, indiferent de numele clanului care a ajuns la putere. Deci sa nu-si inchipuie cineva ca cei care au jefuit tara, chiar PSD-isti fiind, ar dori sa-si predea avutiile unui stat comunist.

Directia impusa de guvernanti este una feudala-fascista, o forma de dictatura in care unii sunt meniti sa fie mai egali decat altii in societate. Vezi si declaratia prin care Stefanescu da cu bocancii in constitutie, pentru binele lui Nastase, "brandul national." Nici cel din urma, fost parlamentar, nu e cu nimic mai prejos decat Stefanescu! Sunt absolut convins ca asteapta cu bratele deschise legile lui Iordache.

De ce am spus o directie feudala-fascista? 

Feudala, din punct de vedere al mentalitatii sociale, al infrastructurii, al modului de functionare a multor servicii, al inechitatii crase dintre cetatenii zapaciti de sloganurile democratiei inexistente.  Fascista, pentru ca cei care conduc doresc o dictatura, prin acapararea tuturor parghiilor puterii, justitia fiind cea mai importanta parghie intr-o democratie reala. 

Atentie! Guvernul nu a facut nici macar o singura incercare de stirbire a dreptului la proprietatea privata. 

Numai intr-o asemenea societate poti avea o televiziune particulara, chiar mai multe, care sa se poata transforma in tribunale populare. Arogandu-si astfel dreptul de-a reprezenta adevarul absolut.

Numai intr-un asemenea stat se poate amesteca un ministru de finante in justitie, facand-ul pe presedintele tarii cu oua si cu otet, pentru ca a indraznit sa intrebe guvernul; daca mai are bani pentru salarii si pensii. In viziunea lui Teodorovici acesta trebuia sa puna intrebari numai despre justitie, la comanda. Atat! Oare ce atributii ar trebui sa aiba in opinia lui Orlando dacul, sasul suprem al unui stat paralel?

Cifrele aparute, pe tocmai pagina ministerului de finate demonstreaza, ca intrebarea cu iz politic a lui Johannis nu este chiar fara temei. Dimpotriva! 

"Bugetul de stat a înregistrat un deficit de 0,65% din PIB, în primele patru luni din acest an, comparativ cu un excedent de 0,16%, în aceeași perioadă a anului trecut, reiese din execuția publicată de Ministerul Finanțelor Publice.

Veniturile totale au urcat, în termeni nominali, cu 11,8%, iar cheltuielile cu 21,5%."

Iz politc a avut si intrebarea legata de asimilarea fondurilor europene, fapt pentru care am putea-o numi "o grenada politica cu impact," aruncata in momentul potrivit, la locul potrivit. Cifrele sunt publice si pot fi citite de oricine, chiar si de catre cei carora A3 le prezinta zilnic; omuleti verzi, invizibili, cu capul patrat. 

Din 23 de miliarde de de euro dedicati Romaniei, pentru dezvoltare, campionii nostrii in orice fel de politici au asimilat 2,3 miliarde. Aceste cifre nu pot fi traduse nici macar in "limba verzeasca" altfel decat asa cum sunt. Indiferent de stradaniile translatorilor de verzi si uscate, Gadea&Comp. Deci razboiul sobolanilor este doar la inceput, dupa ce gaura pe care a primit-o corabia PSD, atunci cand s-a izbit de stanca alegerilor prezidentiale, incepe sa fie tot mai mare. Rahatul pe care pluteste vasul  se infiltreaza, incet dar sigur, in cabinele luxoase ale pasagerilor din fagmilia "ratus politicus."Debusoland astfel miscarile limbilor anteniste, de care a fost lipit.



Niciun comentariu: