Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Cand imbecilitatea a fost trimisa la guvernare

De catre votanti dar si de catre cei care au stat acasa, nu mai are niciun rost sa vorbesti despre tupeu. Pentru ca, tupeul, este o trasatura de baza al fiecarui imbecil. In parlamentul european Petre Farfuridaea a fost salvat de translatorii "platiti de Soros. "Dar cine va salva oare economia romanesca administrata de Farfuridorovici&comp? Tot tupeul?


Intr-un comunicat de presa PSD spune, ALDE si UDMR aplauda in tacere:

„Cursul valutar nu poate şi nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piaţă liberă. Singura instituţie abilitată să administreze "controlat" cursul Leu-Euro este Banca Naţională care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să ţină sub control variaţiile de curs.”

Intrebare pentru imbecili: Cat de libera ar fi o piata "administrata controlat" de BNR, in cazul in care acest lucru ar fi posibil? Faptul ca este imposibil, sau mai bine zis posibil, doar pentru moment, nu-l intereseaza nici cat negru sub unghie pe tupeistul imbecil. Pentru ca menirea lui in societate este; manipularea tuturor acelora pe care i-a tinut nescoliti cu buna stiinta si zeci de ani in intuneric. 

In graficul care urmeaza se vede clar ca piata m-a contrazis, de acesta data. Si a urcat pretul eur/ron la 4,82.



Miscarea a durat 3 zile, deci a fost una rapida si dura, dupa care perechea si-a inchis sedinta saptamanala la 4,76. Expertii care extrapoleaza liniar au inceput sa vorbeasca despre nivele de 5 lei pentru 1 "ieuro,"deja in saptamanile care urmeaza, Altii mai asociati si mai vizionari au facut analize in perspectiva de 12 luni. Atat pentru Robor cat si pentru eur/ron:  

"Asociaţia Analiştilor Financiari, Chartered Financial Analyst (CFA) este de părere că ROBOR la trei luni va fi în medie de 3,45%, în condiţiile în care aşteptările analiştilor pentru acest indicator sunt de 3,25% pe medie, iar cele maxime de 5,50% în următoarele 12 luni. De asemenea, cursul de schimb poate ajunge la o valoare maximă de 5,2 lei pentru un euro în următoarele 12 luni."

Eu nefiind asociat cu nimeni va prezint o parere personala, care este diferita de cea a expertilor extrapolatori. Pentru ca eu ma uit doar la pret, incercand sa interpretez prin intermediul acestuia psihologia pietei. De multe ori bine, catodata mai rau. Deci in opinia mea isteria provocata de masmedia i-a impins pe cei mai multi romani, pe cei care n-au reusit inca sa-si umple si frigiderul cu euro, sa-l cumpere. Fapt pentru care la nivelul elipsei din postarea precedenta, cererea a devenit mai mare decat oferta.

Aceasta cerere, momentana, excesiva, a dus pretul perchii eur/ron la nivelele pe care le vedem.

Ce se va intampla oare in saptamanile care urmeaza? Eu cred ca cei care au dorit sa-si umple si latrinele cu euro au cumparat tot ce au putut. Deci orice miscare a perchii spre nord ar trebui sa fie limitata si foarte apropiata de maximul acestei saptamani. Ba mai mult! Tind sa cred ca pretul va revizita in curand nivelul elipsei, pentru ca acolo s-a dat cea mai mare batalie intre cumparatori si vanzatori. Nu am niciun dubiu fata de reactiile pe care le vor avea imbecilii tupeisti intr-o asemena situatie. Se vor bate cu pumnul in piept, ca de obicei.

13 comentarii:

Mihai spunea...

Cat ii mai suporta pamantul pe astia?!?

Poporul asta chiar nu-si doreste o societate functionala, bazata pe corectitudine si responsabilitate?

Horea spunea...

Cat ii suporta poporul Mihai, atat ii va suporta si pamantul. Si nu, poporul votac nu crede ca poate fi mai bine fara infractorii astia. Cel putin pana cum n-a crezut. Vom vedea insa la alegerile urmatoare.

Axa spunea...

Horea, cum vezi alianta electorala dintre USR si PULS?
Personal cred ca USR, pe termen scurt (alegerile europarlamentare), are de pierdut. Ar putea fi un castig pe termen mediu si lung in tentativa de coagulare a dreptei, absolut necesara pentru a constitui o alternativa viabila la actuala putere. Oricum, actuala alianta este infinit mai putin nociva decat o alta cu PNL. Sper ca Barna sa aiba si el un cuvant de spus in aceasta constructie/alianta, altfel ... redevin sceptic in legatura cu soarta noastra.

Horea spunea...

Salut Axa. Eu fac parte din comitetul politic al USR care a votat pentru alianta. Iti spun de ce cred ca este buna, cu toate ca au fost si voci critice. Este pentru prima data dupa lovitura de stat, cand doua partide isi unesc fortele pentru a incerca sa lucreze pentru cetatenii acestei tari.

Vorbesti de coagularea dreptei. Eu as, vorbi mai degraba, de coagularea bunului simt si al bunelor intentii in politica. Mai conteaza oare ca te declari de dreapta sau de stanga, dupa ce construiesti un drum, o scoala, un spital etc? Am deci convingerea ca era luptei de clasa a tercut, ca si era etichetarilor.

Important este faptul ca exista azi in Ro. o cerere, pentru o politica facuta altfel decat cea feudala de pana acum! Si noi vom incerca sa o onaram. Suntem costienti si de faptul ca, indiferent ce vrei sa faci in viata, te vei lovi obstacole. Imperativ este totusi sa pornesti la drum. Dupa ce ai potnit iti mai poti ajusta directia, din mers.

Privind-ul pe Dan sau pe oricare alt lider din USR. Democratia de partid ii va obliga sa faca ceea ce doreste majoritatea. Aliantele politice tin doar pana in momentul in care satisfac, intr-o masura aproximativ egala, pe aliati. Deci eu nu cred ca USR are ceva de pierdut pe termen scurt, dimpotriva. Din moment ce mesajul actului de alianta este; impreuna suntem mai puternici.

Alianta mai este, in opinia mea, si un act istoric, pentru ca a fost facuta intr-un moment de dezbinare maxima al acestui popor. Medical ceea ce s-a intamplat s-ar putea traduce astfel; avem diagnosticul unui pacient grav bolnav, dar si o grupare de medici care s-au unit pentru a duce la bun sfarsit o operatie grea. Reusita ei depinde insa si de restul personalului sanitar, asa cum reusita aliantei va depinde foarte mult de implicarea directa sau indirecta a cetatenilor.

Morala fabulei: Cel care a decis sa se uite pasiv la un eveniment va ramane intotdeauna spectator. Chiar si in cazul in care nu este satisfacut de ceea ce vede.

Mihai spunea...

Multă bafta, Horea! Ai susținători pe aici.

Bine ar fi ca fiecare roman sa aibă șansa să vadă pe pielea lor cum trăiesc alte popoare vestice, sa realizeze importanța votului lor și a atitudinii civice. Poate asa, își vor dori un trai mai bun și conducători mai buni, implicit.

Axa spunea...

Filiala Mures e pe maini bune, Horea. Felicitari si mult succes!

Horea spunea...

Multumesc Mihai. Ar fi foarte bine sa fie cum spui. Eu sunt inca socat de atitudinea multor romani care au iesit din tara, dar care nu au inteles nici pana azi, de ce dincolo este mai bine. Sa speram ca lucrurile se vor schimba cu timpul.

Horea spunea...

Axa, multumesc mult! Succes va doresc si voua cetatenilor care vreti sa contribuiti la schimbare.

Anonim spunea...

Buna, Horea! Cum vezi tu economisirea prin cumpararea de titluri de stat disponibile in perioada aceasta la vanzare? Ma "contram" un pic cu un amic, avand pareri foarte diferite. Crezi ca se poate intampla ceva cu leul in urmatorii 3 sau 5 ani astfel incat dobanda la titluri sa fie mancata de devalorizarea monedei? Multumesc! Geo

Anonim spunea...

Buna, Horea! Imi cer scuze ca este al 3-lea comentariu, dar doar pentru ca nu sunt sigur ca celelalte doua (identice) s-au trimis cu succes. Ce parere ai de banii bagati in titlurile de stat de catre o persoana fizica? Crezi ca este posibil sa apara devalorizari puternice ale leului care sa compromita dobanda pe 3 sau 5 ani? Multumesc! Geo

Horea spunea...

Salut Geo. Perspectiva de timp invocata de tine este prea lunga pentru un raspuns pertinent. Si tine cont! Eu vorbesc, intotdeauna, despre probabilitati. Ar fi bine de stiut la ce titluri de stat te referi, ce randament au? In ce perspectiva de timp?

Anonim spunea...

Pe 4 februarie 2019,s-au lansat trei noi emisiuni de titluri de stat din seria Tezaur, pe 2,3 si 5 ani si dobanzi de 4%, 4.5% si respectiv 5% pe an. Dobanzile sunt neimpozabile. Un amic de-al meu vrea sa cumpere sau a cumparat deja si i-am zis ca se risca. Daca erau pe valuta, l-as fi incurajat, dar pe lei, i-am spus ca mi se pare riscant. Multumesc! Geo

Horea spunea...

Geo, exista oare investitie fara risc? Daca am inteles eu bine aceste titluri nu se pot vinde, deci totul se axeaza pe dobanda primita.