Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 10 martie 2019

Expertii ne asigura din nou!

Nici nu poate fi vorba de recesiune in 2019! Convingerea corporatistilor este la un nivel de aproape 100%, conform CNBC.
Sa vedem ce ne spune indicele Dow? Pe care l-am folosit ca un reper pentru psihologia investitorilor  din SUA. Pentru ca sa va fie mai usor sa comparati ceea ce voi spune cu ceea ce am spus in postari mai vechi, voi pune un update al graficului DOW, unul pe care ar trebuie sa-l recunoasteti.


In acest grafic se observa ca indicele american n-a avut puterea sa se indeparateze prea mult de intervalul pe care l-am numit;"oferta din ceruri." Ba mai mult! Ultima corectie a reusit sa coboare sub nivelul acestui interval. Acest fenomen poate avea, cred eu, o singura explicatie; Cererea de la nivelul pe care il vedeti pare a fi aproximativ echivalenta cu oferta.

Din aceasta cauza asistam la miscari, aproximativ egale, in jos, dar si in sus. 

Intrebarea pe care trebuie sa o punem este urmatoarea; Cum se va sfarsi aceasta batalie dintre cumparatori si vanzatori? Tinanand cont de ceea ce spune CNBC multi se astepta ca bursa sa inceapa sa zboare din nou. Eu am insa alta parere, asa cum am avut si in cazul eur/ron. Perchea care trebuia sa ajunga, doar in cateva sapatamani, la 5 lei, conform expertilor.

Uite ca n-a ajuns ci se indrepata spre sud, foarte probabil spre nivelul elipsei al carei semnificatie am explicat-o in posatrea cu Daea.

In opinia mea comportamentul indicelui Dow va continua sa fie influentat de o lupta tot mai stransa intre cumparatori si vanzatori. Din aceasta cauza vom vedea, foarte probabil, o ingustare continua a intervalului de pret. Pana cand unul dintre cele doua grupuri, cumparatorii sau vanzatorii, vor pierde controlul. Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca suntem in toiul unei distributii. Ceea ce ar trebui sa insemneze ca praful il vor musca cumparatorii.